Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pár napja találtuk, faluhoz közel. Megszántuk, haza hoztuk.
Nem is tudom, hogy mit érdemelne az az embernek nevezett lény, aki ilyet tett vele! Körben sebes a nyaka, de jól van, szinte hyperaktív. Milyen keverék lehet?
Kinyílt a láda eleje azon a kis részen és ez megakasztotta a rendszert. Természetesen 15 méter után vettem észre, hogy megállt a láda (maszek forgás érzékelő rulez). Egy kicsi volt benne, de nem telt meg. Reggel hegesztés, megy vissza és megyünk tovább.
Bizarr munkája lehet.De a szántás pirkad leghamarabb.Itt is a betakaritott tengeri tarlo brutál vizes az esö lenyomta a szárat nem szárad semmit.Tárcsa felejtös szántás lehet a megoldás azt mángorolni kell több sorral aztán meg kiszárad ha nem esik ugy hogy a lecke fel van adva a kötvekezö hetekre meg még ha elkezd esni ujjra akkor szivás ezerrel.
Válasz #16889. hozzászólásra
Ilyen csapadékos időben a természet vissza veszi az elhoditott területeket nálunk is igy van nálad is ezeken a területeken lehet hogy 100évvel ezelött pákászok jártak mert felétek is sok mocsarat lecsapoltak ha jol tudom.
Nem esünk kétségbe ha 1-2 év alatt nem dolgozza ki az árát.Hosszú távra tervezünk A lényeg a lényegben,hogy legyen már jó idő aztán mindenki húzza a vetőgépet éjjel nappal!
Utolsó bevetéskor sikerült megfürdetni rendesen így muszáj volt lemosni
Azóta nem volt használva a magtartály még most is tele van,egy 9ha darabot kerültem körbe 5-ször mikor ki vert az eső,szépen fog kinézni ha körbe ki kel.
Akkor a Rapidot le lehet mosni.
Már az idén úgy sem kell használni.
Felénk sem jobb a helyzet,az árpa még zsákban,és olyanról is tudok aki még 1 szem gabonát sem vetett az idén
Voltam én is határszemlén, sajnos engem is ilyen vagy ennél rosszabak fogadtak, nekem a legnagyobb bánatom a lucernával van, mind a 2 táblám viz alatt van, márpediglen ezt nem nagyon szereti, meg ha megsinyli nagyon akkor azt én is iszonyatosan megsinylem, lehet hogy csődbe is visz ha a marháknak nem fogok tudni adni! Sajnos azt nem lehet potolni mint a gabonát, az már nem is izgat h mi lesz az őszi talajmunkákkal, majd lesz ha a talaj engedi. De a minimum szálastakarmány szűkségletem fog pár alvatlan éjszakát okozni.
Száraz szárat jól összeapritotta a tárcsa és függesztett boronát csak sekélyen kell járatni.Csak a végén kiemeléskor volt egy kis kupac.Persze ennek már három hete.Azóta a búza már jó arasznyi benne.
Az idei búzavetés napratarló egy sor IH nehéztárcsa rászórva a műtrágya,borona,majd vetés JD740-el.Minden aprómagot ezzel vettetek évek óta.Sajnos 10e/ha.Van a környéken Tume is az jobban tetszik,szerintem szárazban jobb és pontosabb a vetés kép alapján,de az nem vet bérbe.
Válasz #16877. hozzászólásra
nálunk 1 sor nehéztárcsa a művelés a tume előtt (laza vagy középkötött talajon)
nagyon kötött talajon a tárcsázás még dupla fogassal meg van húzva hogy gyorsabban tudjak menni a vetőgéppel.
Ezek a műveletek is csak azért kellenek hogy be legyen keverve a műtrágya, meg legyen némi magágy.
Nem bonyolítjuk a kalászosok művelését mert így is lehet szép hozamot elérni ha kedvező az időjárás.
Válasz #16875. hozzászólásra
Nem tudom hogy mennyiért vethetünk 1 hektárt,de szerintem nem drágábban mint tavaly az IH-val.A talajt pedig nem kell semmivel sem jobban megcsinálni mint bármelyik más vetőgépnek,legyen az függesztett vagy vontatott. Viszont többektől halottam a környékben,hogy nem tudtak vetni a rapiddal,amikor én kényelmesen mentem a JD-vel.Az idei ősz nem a direktvetőknek kedvez,és ez már nem is lessz jobb.
Dolgozik ilyen a környéken és bevált gép nedvesben nincs párja legtovább ezzel lehet dolgozni. A másik hogy én úgy látom ha van a háznál rövidtárcsa és az a befejező művelet a vetés előtt akkor az után tökéletes vetni ezzel is. Kihagyni a rövidtárcsát meg nagyon sokszor nem lehet.
30260 hozzászólás
Válasz #16924. hozzászólásra
valami terrier , biztos jo férgezö lesz vagy az is
Válasz #16924. hozzászólásra
Kötelet érdemelne,de azért jó látni hogy vannak még jólelkű emberek!
Pár napja találtuk, faluhoz közel. Megszántuk, haza hoztuk.
Nem is tudom, hogy mit érdemelne az az embernek nevezett lény, aki ilyet tett vele! Körben sebes a nyaka, de jól van, szinte hyperaktív. Milyen keverék lehet?
Válasz #16920. hozzászólásra
Ilyen kis pufogo van 3 is az utcánkba.Nem kell kimenni a sogorokhoz.
Válasz #16921. hozzászólásra
Szép!
www.traktormuseum.at – rent a traktor! programot ajánlom mindenkinek
Válasz #16917. hozzászólásra
Már kezd egész jó munkája lenni.
Válasz #16916. hozzászólásra
Kinyílt a láda eleje azon a kis részen és ez megakasztotta a rendszert. Természetesen 15 méter után vettem észre, hogy megállt a láda (maszek forgás érzékelő rulez). Egy kicsi volt benne, de nem telt meg. Reggel hegesztés, megy vissza és megyünk tovább.
Válasz #16915. hozzászólásra
Ejjha...Hát itt meg mi történt
Küzdelem az utolsó hektárokért.
Válasz #16910. hozzászólásra
Hallod vannak szép szalonkák!
Válasz #16912. hozzászólásra
Bizarr munkája lehet.De a szántás pirkad leghamarabb.Itt is a betakaritott tengeri tarlo brutál vizes az esö lenyomta a szárat nem szárad semmit.Tárcsa felejtös szántás lehet a megoldás azt mángorolni kell több sorral aztán meg kiszárad ha nem esik ugy hogy a lecke fel van adva a kötvekezö hetekre meg még ha elkezd esni ujjra akkor szivás ezerrel.
Válasz #16911. hozzászólásra
Itt a merészebbek a 100 mm után már tegnap elkezdtek szántani vetés alá
Válasz #16910. hozzászólásra
Itt még szántani sem lehet dagonya van.
beindultunk :-)
Válasz #16907. hozzászólásra
Ilyen csapadékos időben a természet vissza veszi az elhoditott területeket nálunk is igy van nálad is ezeken a területeken lehet hogy 100évvel ezelött pákászok jártak mert felétek is sok mocsarat lecsapoltak ha jol tudom.
Válasz #16906. hozzászólásra
Lemaradt a kép.
Indul a malac gyártás... :D
Válasz #16903. hozzászólásra
Nyílván hosszútávra kell a gép egyértelmű!
de idén már nemlesz jóidő, legalábbis az agyag száradni már nemfog xart se...
Válasz #16901. hozzászólásra
Van fölösleges vizünk,ha erre célzol.Tudunk kölcsön adni belőle
Válasz #16899. hozzászólásra
Nem esünk kétségbe ha 1-2 év alatt nem dolgozza ki az árát.Hosszú távra tervezünk A lényeg a lényegben,hogy legyen már jó idő aztán mindenki húzza a vetőgépet éjjel nappal!
Válasz #16900. hozzászólásra
Hat vegre mar szaraz helyen van! Hat nekem is nagyon tetszik,de azert majd bizonyitson is!
Válasz #16896. hozzászólásra
Gábor van gáz nálatok is, sok a víz vagy sokkkkkkkkk??
Válasz #16897. hozzászólásra
Olyan szép!
Kár volna besározni.
Ha nem vetett akkor majd szórja..Itt az fázott rá igazán aki vett egy új vetögépet és nem tudja használni..
Utolsó bevetéskor sikerült megfürdetni rendesen így muszáj volt lemosni
Azóta nem volt használva a magtartály még most is tele van,egy 9ha darabot kerültem körbe 5-ször mikor ki vert az eső,szépen fog kinézni ha körbe ki kel.
Vegre megerkezett az ujj tag!
Akkor a Rapidot le lehet mosni.
Már az idén úgy sem kell használni.
Felénk sem jobb a helyzet,az árpa még zsákban,és olyanról is tudok aki még 1 szem gabonát sem vetett az idén
Akkor nálad is volt egy kis nitrát kimosodás? :(
Voltam én is határszemlén, sajnos engem is ilyen vagy ennél rosszabak fogadtak, nekem a legnagyobb bánatom a lucernával van, mind a 2 táblám viz alatt van, márpediglen ezt nem nagyon szereti, meg ha megsinyli nagyon akkor azt én is iszonyatosan megsinylem, lehet hogy csődbe is visz ha a marháknak nem fogok tudni adni! Sajnos azt nem lehet potolni mint a gabonát, az már nem is izgat h mi lesz az őszi talajmunkákkal, majd lesz ha a talaj engedi. De a minimum szálastakarmány szűkségletem fog pár alvatlan éjszakát okozni.
Tisztára mint 2010-ben!
Az idén már nem kéne egy csepp eső sem, legfeljebb egy kis hó ha december bekeményítene.
Válasz #16891. hozzászólásra
Tedd ki a gumicsizmát az ablakba, hátha...
Válasz #16868. hozzászólásra
Ilyet én is elfogadvék Mikulásra.
Kukorica vetőgépet szeretnék vásárolni. Vákumcsöves( spc) , vagy sima mechanikus? ki melyiket javasolja? előnyeik, hátrányaik? (ha vannak) (az áron kívül) 8-10 Ha kukorica vetésére kellene kb....
Köszönöm a tanácsokat....
Alakul a porta.
Válasz #16876. hozzászólásra
Jó munkát ,szép időt kívánok a géped mellé!
Válasz #16884. hozzászólásra
Ez a cél!
Válasz #16885. hozzászólásra
Száraz szárat jól összeapritotta a tárcsa és függesztett boronát csak sekélyen kell járatni.Csak a végén kiemeléskor volt egy kis kupac.Persze ennek már három hete.Azóta a búza már jó arasznyi benne.
Válasz #16882. hozzászólásra
A szárat nem húzza össze a borona egy sor tárcsa után?
Válasz #16883. hozzászólásra
Hosszú évek tapasztalatát akarod ilyen-olcsón megszerezni..
Válasz #16880. hozzászólásra
A némi trükköt igazán megoszthatnád velem valamikor,nyitott vagyok a tapasztalataidra.
Két úr vendéglátóipariegység valamikor?
Válasz #16879. hozzászólásra
Az idei búzavetés napratarló egy sor IH nehéztárcsa rászórva a műtrágya,borona,majd vetés JD740-el.Minden aprómagot ezzel vettetek évek óta.Sajnos 10e/ha.Van a környéken Tume is az jobban tetszik,szerintem szárazban jobb és pontosabb a vetés kép alapján,de az nem vet bérbe.
Válasz #16879. hozzászólásra
miért szórtok külön műtrágyát, ha a TUME combi? Én egyedül ezért hiányolom a rapidot, a többi nyűgje nem nagyon érdekel...
Válasz #16857. hozzászólásra
1.8 T búza fér a tartályba. Némi trükkel majdnem sárba is lehet vele vetni. Jó masina,szerettem vetni vele.
Válasz #16877. hozzászólásra
nálunk 1 sor nehéztárcsa a művelés a tume előtt (laza vagy középkötött talajon)
nagyon kötött talajon a tárcsázás még dupla fogassal meg van húzva hogy gyorsabban tudjak menni a vetőgéppel.
Ezek a műveletek is csak azért kellenek hogy be legyen keverve a műtrágya, meg legyen némi magágy.
Nem bonyolítjuk a kalászosok művelését mert így is lehet szép hozamot elérni ha kedvező az időjárás.
Nem tudom hogy mennyiért vethetünk 1 hektárt,de szerintem nem drágábban mint tavaly az IH-val.A talajt pedig nem kell semmivel sem jobban megcsinálni mint bármelyik más vetőgépnek,legyen az függesztett vagy vontatott. Viszont többektől halottam a környékben,hogy nem tudtak vetni a rapiddal,amikor én kényelmesen mentem a JD-vel.Az idei ősz nem a direktvetőknek kedvez,és ez már nem is lessz jobb.
Dolgozik ilyen a környéken és bevált gép nedvesben nincs párja legtovább ezzel lehet dolgozni. A másik hogy én úgy látom ha van a háznál rövidtárcsa és az a befejező művelet a vetés előtt akkor az után tökéletes vetni ezzel is. Kihagyni a rövidtárcsát meg nagyon sokszor nem lehet.