Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.88 FtUSD401.45 FtCHF439.56 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az altalajlazító késeit raktam bele. 90 cm magasak (ebből 70 cm a "hasznos" hossz) 22 cm széles, és 35 mm vastagok a kések. A két kés között 40 cm a távolság, de így utólag elég lett volna 30 - 35 cm is, mert a kisebb dücskők "átcsúsznak" közte. Majd mérőszalaggal körbevideózom, és berakom az egyedi munkaeszközösbe.
Nagyon ügyes gépezet,nekem is kéne valami hasonlót csinálni.Tudnál valami méretet dobni a késekről meg hogy milyen anyagból vannak és milyen távolságra vannak egymástól?van egypár elhanyagolt területem föleg nyár és akác felnövésekkel,azokat kéne kitakarítanom.
Válasz #15125. hozzászólásra
Duplakerék volt rajta,csinálta a talajt nekem a vetéshez.Csak 1 napig szántottam,mert utána már vetés volt a program.Nem volt kedvünk levenni a duplát 1 napra.De ha lemegy a vetés,utána már 2-en toljuk a szántást.
7 fej Rabewerk he megindul
Már kiszedtem vele kb. 4500 - 5000 db.-ot, úgyhogy volt időm begyakorolni :-)))
1500 - 2000 db. után egész jól megy, de az első 500 csak tanuló munka volt. Nagy táblába (70 sor, nem csak 3) óránként 90 db.-ot is kikaptam ha könnyen jött, de ha erősen kapaszkodik, akkor csak 25-öt.
Nem az enyém a szerkezet.Aszem 1.5 mill volt az ára,kb 40 cm mély és
20 cm széles rést bír csinálni.Mtz kevés neki a motor bírná csak a kardán
fék szalag csúszik meg.Ha mégis mtz-vel akarja valaki húzni lassító hajtóművet kell rá tenni mert gyors neki az 1 fokozat.
Hát mi is 30-ra hűtjük vissza de az majdnem sok, mert ha nagy a kupac akkor a kigőzölgés végett a tetején kicsapódik a pára és lesz rajta penészes réteg. De mi sem hűtjük jobban le, hanem nem túrom rögtön fel szétöntjük és sokat hűl és jó is utána 3méter feletti betárolásnál is.
Annyi, hogy mi 105fokos befúvott levegő hőmérséklettel dolgozunk így nincsen benne égett szem 110felett már sokkal több van közte ezt tapasztaltuk, viszont lehet hamarabb száradna valamennyivel sőt biztosan.
Az ilyen 18-20közötti kukoricákból 6torony megy le 24óra alatt, mert nekem ilyenkor váltóműszakban folyamatosan megy a szárítás. Tehát, kb 180tonna/ nap a teljesítmény átlagos nedvességű anyagnál, idén sajnos ez 35hektár kukoricatermését jelentette, tavaly 15-20hektárról is simán bejött ennyi, így idén igen jól haladtunk SAJNOS, bár még most tartanánk a felénél mert akkor nemlett volna gond a termésekkel
azt szeretném kérdezni tőlled te hány fokra hűtöd vissza?
én három éve szárítok
mi a véleményed erről: levegő hőfok 107-120-ig, ha 18-19-es vízzel jön be (általában egyforma kukoricát vetünk mindenhova ) akkor a kukorica hőmérsékletét digitálisan beállítom 54 fokra itt leállítja a tüzet 30foknál ürítem a szárítót. ez kb 3 óra kb 20t
én így nyomtam vele hajnaltól estig
3óra alatta maximum a 17-18-as vizű kukoricát lehet letolni 13-ra de ha tisztességesen visszahűtöd akkor inkább 4 felé mozdúl az a 3.
Nekünk 25tonnás MEcmar hevesgépes torony van, sajnos idén kevés a kukorica de tavaly 2800 tonna felett szárítottunk le vele, 9éves a történet.
Önköltség kb ittkörül mozog mindegyik mobil szárítónál.
Kettészakadt a 82-es???Ott kinn papácskánál?Mit csináltok vele??Darázsderék és válto csere?Tavaly télen nekem csapágy tört a felezöbe és megszorult az egész a 820-ba.Tüzoltok huztak el a Táncsics elöli lámpáktol biztonságos helyre aztán sikerült kivenni a felezöt és üresbe haza lehetett huzatni.
Nekem ilyen van,csak kétszer ekkora...de nem kell senkinek,pedig fillérekért árulom...napi18 vagont tud,ami egy falunak vagy egy kissebb közöségnek bőven elég lenne
Annyira nem nagy durranás volt De röhögést halhattál, mert faterral fél órát fogtuk a hasunkat mellette. Azt mondták, hogy jó, hogy így fogjuk fel... most hiába kezdünk rajta sírni. Holnap indul a legó.
30333 hozzászólás
Válasz #15132. hozzászólásra
Egy pár alkalmazottal kevesebb!
Válasz #15115. hozzászólásra
Köszönöm szépen az információkat,sok vetést és pénzt lehetne vele meg óvni és takarítani!
Válasz #15131. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #15130. hozzászólásra
Gondolkodik is a föni,mi lenne ha lenne még egy 8000-es a portán
Válasz #15129. hozzászólásra
Az altalajlazító késeit raktam bele. 90 cm magasak (ebből 70 cm a "hasznos" hossz) 22 cm széles, és 35 mm vastagok a kések. A két kés között 40 cm a távolság, de így utólag elég lett volna 30 - 35 cm is, mert a kisebb dücskők "átcsúsznak" közte. Majd mérőszalaggal körbevideózom, és berakom az egyedi munkaeszközösbe.
Válasz #15128. hozzászólásra
1000 ha-ra nem ártana nagyobb gép is nem?
erre akinek 200tól több van mind 250-300 lovas gépekkel dolgozik.
Válasz #15124. hozzászólásra
Nagyon ügyes gépezet,nekem is kéne valami hasonlót csinálni.Tudnál valami méretet dobni a késekről meg hogy milyen anyagból vannak és milyen távolságra vannak egymástól?van egypár elhanyagolt területem föleg nyár és akác felnövésekkel,azokat kéne kitakarítanom.
Válasz #15127. hozzászólásra
Igen,az a legnagyobb,kb évi 1100-1200 óra mehet bele.
Válasz #15126. hozzászólásra
A 6930 a legnagyobb gépetek? Évente mennyi óra megy bele?
Válasz #15125. hozzászólásra
Duplakerék volt rajta,csinálta a talajt nekem a vetéshez.Csak 1 napig szántottam,mert utána már vetés volt a program.Nem volt kedvünk levenni a duplát 1 napra.De ha lemegy a vetés,utána már 2-en toljuk a szántást.
7 fej Rabewerk he megindul
Válasz #15116. hozzászólásra
a 6930 mit csinál vagy miért ezzel szántol?
Válasz #15123. hozzászólásra
Már kiszedtem vele kb. 4500 - 5000 db.-ot, úgyhogy volt időm begyakorolni :-)))
1500 - 2000 db. után egész jól megy, de az első 500 csak tanuló munka volt. Nagy táblába (70 sor, nem csak 3) óránként 90 db.-ot is kikaptam ha könnyen jött, de ha erősen kapaszkodik, akkor csak 25-öt.
Válasz #15122. hozzászólásra
Milyen könnyek kikapkodja őket ügyes a söfőr
Válasz #15121. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=Yhd7OtDxTVo&feature=youtu.be
Szántogattunk
a szemetet leszedni az orráról
Tritikálé vetés októberről
Mi is nekiláttunk
Tegnapi életképek:
Válasz #15112. hozzászólásra
Nem az enyém a szerkezet.Aszem 1.5 mill volt az ára,kb 40 cm mély és
20 cm széles rést bír csinálni.Mtz kevés neki a motor bírná csak a kardán
fék szalag csúszik meg.Ha mégis mtz-vel akarja valaki húzni lassító hajtóművet kell rá tenni mert gyors neki az 1 fokozat.
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-08 08:51:35
Válasz #15112. hozzászólásra
Pl. ITT. Réselő a neve.
Válasz #15050. hozzászólásra
Mesélhetnél egy kicsit erről a szerkezetről,hogy hol és mennyiért lehet hozzájutni.Nálunk is hasznos dolog lenne!
Válasz #15110. hozzászólásra
Komoly
En meg állatjólléti előadáson ülök
tegnap befogtak engem is trágyát szórni
Válasz #15105. hozzászólásra
Erről anno egy kisebb dolgozatot írtam etológiából... tetszett a profnak nagyon
Válasz #15107. hozzászólásra
Egeret biztos, de szerintem mindent ami mozog
Válasz #15106. hozzászólásra
Itt ezek gilisztákat is falnak?
Válasz #15105. hozzászólásra
Milyen szoros a gépész - madár kapcsolat
Ez ment ki ma a határba dolgozni:
És ide vetett:
Válasz #15101. hozzászólásra
köszönöm a tanácsokat :)
a penészedést már tapasztaltam én is
ti milyen üzemanyagot használtok?
Szántás előtt egy kis lazulás a mustárban
Válasz #15100. hozzászólásra
Hát mi is 30-ra hűtjük vissza de az majdnem sok, mert ha nagy a kupac akkor a kigőzölgés végett a tetején kicsapódik a pára és lesz rajta penészes réteg. De mi sem hűtjük jobban le, hanem nem túrom rögtön fel szétöntjük és sokat hűl és jó is utána 3méter feletti betárolásnál is.
Annyi, hogy mi 105fokos befúvott levegő hőmérséklettel dolgozunk így nincsen benne égett szem 110felett már sokkal több van közte ezt tapasztaltuk, viszont lehet hamarabb száradna valamennyivel sőt biztosan.
Az ilyen 18-20közötti kukoricákból 6torony megy le 24óra alatt, mert nekem ilyenkor váltóműszakban folyamatosan megy a szárítás. Tehát, kb 180tonna/ nap a teljesítmény átlagos nedvességű anyagnál, idén sajnos ez 35hektár kukoricatermését jelentette, tavaly 15-20hektárról is simán bejött ennyi, így idén igen jól haladtunk SAJNOS, bár még most tartanánk a felénél mert akkor nemlett volna gond a termésekkel
Válasz #15098. hozzászólásra
azt szeretném kérdezni tőlled te hány fokra hűtöd vissza?
én három éve szárítok
mi a véleményed erről: levegő hőfok 107-120-ig, ha 18-19-es vízzel jön be (általában egyforma kukoricát vetünk mindenhova ) akkor a kukorica hőmérsékletét digitálisan beállítom 54 fokra itt leállítja a tüzet 30foknál ürítem a szárítót. ez kb 3 óra kb 20t
én így nyomtam vele hajnaltól estig
Válasz #15098. hozzászólásra
Nézz már be az ekésbe
Válasz #15070. hozzászólásra
3óra alatta maximum a 17-18-as vizű kukoricát lehet letolni 13-ra de ha tisztességesen visszahűtöd akkor inkább 4 felé mozdúl az a 3.
Nekünk 25tonnás MEcmar hevesgépes torony van, sajnos idén kevés a kukorica de tavaly 2800 tonna felett szárítottunk le vele, 9éves a történet.
Önköltség kb ittkörül mozog mindegyik mobil szárítónál.
Válasz #15090. hozzászólásra
Akkor a tied kevesebbet tud mint a fele akkora?Én Riellával dolgozom,de a 60-70q/óra elég neki,hogy minőség is legyen!
Válasz #15095. hozzászólásra
http://youtu.be/39wJQerF4b8
a mai szórakozás
Válasz #15093. hozzászólásra
Igen. Ott történt a dolog papácskánál. Láttalak titeket is. Egyébként a difi házból tört le darab, azt kell cserélni. Holnap kezdik bontani.
Válasz #15086. hozzászólásra
Kettészakadt a 82-es???Ott kinn papácskánál?Mit csináltok vele??Darázsderék és válto csere?Tavaly télen nekem csapágy tört a felezöbe és megszorult az egész a 820-ba.Tüzoltok huztak el a Táncsics elöli lámpáktol biztonságos helyre aztán sikerült kivenni a felezöt és üresbe haza lehetett huzatni.
15e
Válasz #15090. hozzászólásra
Mennyi €?
Válasz #15068. hozzászólásra
Nekem ilyen van,csak kétszer ekkora...de nem kell senkinek,pedig fillérekért árulom...napi18 vagont tud,ami egy falunak vagy egy kissebb közöségnek bőven elég lenne
Válasz #15088. hozzászólásra
Annyira nem nagy durranás volt De röhögést halhattál, mert faterral fél órát fogtuk a hasunkat mellette. Azt mondták, hogy jó, hogy így fogjuk fel... most hiába kezdünk rajta sírni. Holnap indul a legó.
Válasz #15081. hozzászólásra
Azért hallottam délután ott kinn a földön azt a nagy durranást..........
Válasz #15083. hozzászólásra
De ez MTZ , akkor mivel járjanak, lóval?
Válasz #15084. hozzászólásra
Kiszedtük a csavar maradványokat aztán addig bakkoltuk meg emelőztük, hogy szintbe került. Beadtunk neki két csavart és lábon hazahúztuk