Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
És a függesztett, csukható Vogel Noot Masterdrill vagy Kverneland Accord nem lehet alternatíva?? Vagy ezek kemény földön, rossz magágyban semmit nem érnek??
eddig mivel vetett?
Végül is, 7-8 nap alatt meglenne az a vetés, az olyan sok? Vegyen John Deere-t, az csukható, abból viszont 6 métereset, igaz, annak nincsenek olyan művelőtrácsái
Lentebb írtunk olyan 5-6 millával több a csukható. Mi is azért vettük a függesztett D9est mert nem tudnánk fix 4 méteressel mindenhova eljutni, meg nincs is 200 lovas gép elé...
Van egy ismerősnek 3 méteres rapid, 135 lovas gép van előtte, egyenes kemény földön elég neki de puhában emelkedőn már tárcsa fel és még van ahol a vonórészre is rá kell emelni. Talaj függő a dolog nagyon.
Van neki egy 200-as meg egy 120-as Case, a permetezője pedig 18 méteres, műtrágyaszóró szintúgy. Magának csak búzát vet, repcével leállt, árpát meg nem termelt sosem, szóval hajtani kellene hogy meglegyen a 200 búza. Azért is lenne jó a 3 méteres, mert szűk utakon járunk erre. A 4 méteres csukható mennyivel kerül többe?? 200-as Case elvinné szerintem.
- annyit el lehet vetni vele
- mekkora a permetezője (művelőnyom miatt), a gépszelességgel jó volna ha passzolna, nem?
- ez mind búza vagy van árpája is? (mennyi idő alatt akarja elvetni)
- mekkora a gép, amivel húzná?
- nem olyan sokkal drágább a 4 méteres (nem lesz-e gond a vonulásnál)
Attól függ mekkora traktorral akarja húzni.A 3 méteres nagyon kicsi
még a 4 is.Nekem 210 le van szárazba a 6 méterest is elvinné lágyban
a 4 m is sok neki egy kicsit.Mi olyan 30-40 ha szoktunk elvetni egy nap.
Heló én közel 5 évig vetettem egy rapidal a munkája tökéletes.Mi egy 4-méteres gépet 190-es NH-val húztuk kényelmesen vitte, vettetem más típusokkal is de eddig ez a tuti.
A mechanikus rapid tartályába bele töltesz egy zsák repce magot
3 ha meg se látszik benne.De a pneumatikus gépeknek egy mag
adagolója van ráadásul az összes soron van vetés ellenőrző ha reggel
megtankolok repcéből vagy lucernából 24 órát tudnék vetni megállás
nélkül.Persze ez csak elmélet.
Egyenes területen mindegyik kiveti az utolsó szemet is, oldalban viszont a hagyományosban elrázódik a mag egy oldalra és ott lehet gond ha a gép egyik fele nem vet.
Én a tökmagot csak pirítva szeretem, axiálnál kicsit el vannak szállva, szerintem nem ér annyit az a gép. Amazone-hoz meglepően "olcsó" az alkatrész, 2 napon belül bármi itt van hozzá, szerviz kiszállás 50ft/km
Beszéltem egy csávóval akinek mindkettő volt, de most horsch-ra cserélte őket olyan nagy gps-es 8 vagy 12 sorosra nem tudom. De ő mondta hogy az amazone-nak szebb a munkája. Csak az axiál mellett maradt mert komplett gps rendszert vett hozzá.
120 az összes szántó, évente olyan 70-80 hektár kapás szokott lenni, plusz még lenne elég sok bérmunka. Igazából ilyennel vetnek bérbe évek óta, nekünk a tökmag miatt esett erre a választás. Amazone-al is biztos el lehetne vetni a tökmagot, de ezt már ismerjük, jó tapasztalataink vannak vele.
töltés big bagból lesz így nem sok idő... repcéhez van a tartályban szükítő, a kiürítése takarítása 5 perc max.
De mennyibe fáj egy olyan gép ami neked van?
Nálunk a kötött földre csak rapid a tökéletes.A tiednek a tartályát
kicsinyelem gabona vetésnél sok idő fog elmenni a tankolással.
Nekem egy régi 4 méteres pneumatikus összecsukható rapidom van
nagyon meg vagyok elégedve 3 tonna búza megy bele és repcéből is
kiveti az utolsó szemet is mert tölcsér alakú a tartálya.
Nem tudták megmondani, hogy mennyi van benne (vagy nem is akarták), de 300 körül mehetett. Az új gép 6,9 mihály, ez is olyan mint az új, tényleg nem lett széthajtva, nekünk 120 hektárra tökéletes.
10 milláért? Nálunk olyan 4 méteres vontatott géppel nem lehet közlekedni, rosszak az utak, keskenyek, messzire is el kell menni. Egy Spiritet tudnék elképzelni de az 16-17 milla körül lenni, na annyit nekünk nem ér évi 300 hektár vetésre...
30384 hozzászólás
Válasz #14632. hozzászólásra
Mifelénk ha ilyen gondod van a víztársulat ingyen megcsinálja.
Válasz #14533. hozzászólásra
Nekem kb 60km,tehát nekem sincs közel.
Válasz #14633. hozzászólásra
Aránylag egyenes lett,,,,,csak követni kellett az ősök nyomát.
Válasz #14631. hozzászólásra
A kotrós nem volt a toppon.
Válasz #14628. hozzászólásra
Mi ezt úgy oldottuk meg ,hogy a víztársulattól béreltük a gépet,,feljelentés kizárva mert akkor nem fizetem ki a melót.
Válasz #14626. hozzászólásra
Csak lesz tán egyszer benne víz is,,,három hete folyamatosan esik a köpönyeg szerint.
Tavasszal mind a két oldalon visz a víz 40-50méter szélesen mindent...
Elvettem a vízügyesek kenyerét.
Válasz #14629. hozzászólásra
megtörtént az árok saját tulajdonomba van
Válasz #14628. hozzászólásra
Őket is fel kellene jelenteni semmittevésért....
engem most jelentettek fel tisztításért....
Válasz #14624. hozzászólásra
"csak"
Válasz #14625. hozzászólásra
Nehogy börtönbe kerüljetek.... víz is lesz benne?
Csináld magad mozgalom,,,,,,az árok túloldalán levő szomszéddal közösen .
Én vagyok a zöld oldalon.
Válasz #14623. hozzászólásra
Csak 175 ló
Válasz #14619. hozzászólásra
azt hittem a nagy Claas akkora
Válasz #14620. hozzászólásra
IH-val meg Lajtával.
Válasz #14619. hozzászólásra
És a függesztett, csukható Vogel Noot Masterdrill vagy Kverneland Accord nem lehet alternatíva?? Vagy ezek kemény földön, rossz magágyban semmit nem érnek??
Válasz #14617. hozzászólásra
eddig mivel vetett?
Végül is, 7-8 nap alatt meglenne az a vetés, az olyan sok? Vegyen John Deere-t, az csukható, abból viszont 6 métereset, igaz, annak nincsenek olyan művelőtrácsái
Válasz #14617. hozzászólásra
Lentebb írtunk olyan 5-6 millával több a csukható. Mi is azért vettük a függesztett D9est mert nem tudnánk fix 4 méteressel mindenhova eljutni, meg nincs is 200 lovas gép elé...
Válasz #14613. hozzászólásra
Van egy ismerősnek 3 méteres rapid, 135 lovas gép van előtte, egyenes kemény földön elég neki de puhában emelkedőn már tárcsa fel és még van ahol a vonórészre is rá kell emelni. Talaj függő a dolog nagyon.
Van neki egy 200-as meg egy 120-as Case, a permetezője pedig 18 méteres, műtrágyaszóró szintúgy. Magának csak búzát vet, repcével leállt, árpát meg nem termelt sosem, szóval hajtani kellene hogy meglegyen a 200 búza. Azért is lenne jó a 3 méteres, mert szűk utakon járunk erre. A 4 méteres csukható mennyivel kerül többe?? 200-as Case elvinné szerintem.
- annyit el lehet vetni vele
- mekkora a permetezője (művelőnyom miatt), a gépszelességgel jó volna ha passzolna, nem?
- ez mind búza vagy van árpája is? (mennyi idő alatt akarja elvetni)
- mekkora a gép, amivel húzná?
- nem olyan sokkal drágább a 4 méteres (nem lesz-e gond a vonulásnál)
Attól függ mekkora traktorral akarja húzni.A 3 méteres nagyon kicsi
még a 4 is.Nekem 210 le van szárazba a 6 méterest is elvinné lágyban
a 4 m is sok neki egy kicsit.Mi olyan 30-40 ha szoktunk elvetni egy nap.
Heló én közel 5 évig vetettem egy rapidal a munkája tökéletes.Mi egy 4-méteres gépet 190-es NH-val húztuk kényelmesen vitte, vettetem más típusokkal is de eddig ez a tuti.
Válasz #14610. hozzászólásra
3 méteres rapiddal mennyit lehet elvetni?? 150-200 kalászoshoz elég vagy inkább nagyobbat?? Havernak pont aktuális.
Válasz #14611. hozzászólásra
Na meg mivel húzzuk, azért vegyek a egy 200 lovas traktort? mert az nincsen
Válasz #14610. hozzászólásra
Hát igen de ott sok a bérmunka is rá, meg nálunk van árpa és tritikálé is így szét van húzva a vetés rendesen...
Válasz #14609. hozzászólásra
Persze jó a tietek is csak nekem furcsa,itt 200ha fölött rapid van elterjedve
Válasz #14606. hozzászólásra
Na akkor ez az 1/3-a volt a mechanikusnak, a másikról meg ne is beszéljünk... majd ha nagyok leszünk nekünk is lesz olyan kombinált gép.
Válasz #14607. hozzászólásra
A mechanikus rapid tartályába bele töltesz egy zsák repce magot
3 ha meg se látszik benne.De a pneumatikus gépeknek egy mag
adagolója van ráadásul az összes soron van vetés ellenőrző ha reggel
megtankolok repcéből vagy lucernából 24 órát tudnék vetni megállás
nélkül.Persze ez csak elmélet.
Válasz #14600. hozzászólásra
Egyenes területen mindegyik kiveti az utolsó szemet is, oldalban viszont a hagyományosban elrázódik a mag egy oldalra és ott lehet gond ha a gép egyik fele nem vet.
Válasz #14605. hozzászólásra
A sima mechanikus rapid 12-13 ezt meg 16-17 körül gondolom.
Válasz #14603. hozzászólásra
de újban mennyi, mert én nem tudok németül se.
Válasz #14602. hozzászólásra
Én a tökmagot csak pirítva szeretem, axiálnál kicsit el vannak szállva, szerintem nem ér annyit az a gép. Amazone-hoz meglepően "olcsó" az alkatrész, 2 napon belül bármi itt van hozzá, szerviz kiszállás 50ft/km
Beszéltem egy csávóval akinek mindkettő volt, de most horsch-ra cserélte őket olyan nagy gps-es 8 vagy 12 sorosra nem tudom. De ő mondta hogy az amazone-nak szebb a munkája. Csak az axiál mellett maradt mert komplett gps rendszert vett hozzá.
Válasz #14601. hozzászólásra
Németből hoztam 12000 euro volt 2 éve és 1 mill kellett rá költeni.
(kopó alkatrészek)
Válasz #14598. hozzászólásra
120 az összes szántó, évente olyan 70-80 hektár kapás szokott lenni, plusz még lenne elég sok bérmunka. Igazából ilyennel vetnek bérbe évek óta, nekünk a tökmag miatt esett erre a választás. Amazone-al is biztos el lehetne vetni a tökmagot, de ezt már ismerjük, jó tapasztalataink vannak vele.
Válasz #14600. hozzászólásra
töltés big bagból lesz így nem sok idő... repcéhez van a tartályban szükítő, a kiürítése takarítása 5 perc max.
De mennyibe fáj egy olyan gép ami neked van?
Válasz #14596. hozzászólásra
Nálunk a kötött földre csak rapid a tökéletes.A tiednek a tartályát
kicsinyelem gabona vetésnél sok idő fog elmenni a tankolással.
Nekem egy régi 4 méteres pneumatikus összecsukható rapidom van
nagyon meg vagyok elégedve 3 tonna búza megy bele és repcéből is
kiveti az utolsó szemet is mert tölcsér alakú a tartálya.
Válasz #14598. hozzászólásra
Ja és az nagy tartályos feltöltő csigával...
Válasz #14597. hozzászólásra
120 ha a kapás vetés évente? Jó drága ám, 6,7 ért már amazone is van.
Válasz #14594. hozzászólásra
Nem tudták megmondani, hogy mennyi van benne (vagy nem is akarták), de 300 körül mehetett. Az új gép 6,9 mihály, ez is olyan mint az új, tényleg nem lett széthajtva, nekünk 120 hektárra tökéletes.
Válasz #14595. hozzászólásra
10 milláért? Nálunk olyan 4 méteres vontatott géppel nem lehet közlekedni, rosszak az utak, keskenyek, messzire is el kell menni. Egy Spiritet tudnék elképzelni de az 16-17 milla körül lenni, na annyit nekünk nem ér évi 300 hektár vetésre...
Válasz #14568. hozzászólásra
Van ezen kívül másik gabona vetőgépetek is?Rapid nem
lett volna jobb választás?
Válasz #14590. hozzászólásra
Hány hektár van benne? 1 millával többért már újat adnak nem?
Válasz #14572. hozzászólásra
azért mert a közelében sincs!!!!
Elkezdődött!
Válasz #14539. hozzászólásra
Köszi
Válasz #14589. hozzászólásra
Köszönöm Igen, Manaxos lett, elvileg ez ment a legkevesebbet. 5,5 lett a vége.
Válasz #14534. hozzászólásra
Gratula a géphez!
Végül manaxosat hoztatok el vagy nem? Árba hogy ált meg ha nem titok?
Válasz #14568. hozzászólásra
sok száz hibamentes hektárt
látom csupa amazone
Válasz #14586. hozzászólásra
Az jó ár.900 ft beljebb vagy hektáronként.