Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.08 FtUSD401.28 FtCHF438.6 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Gépek nem annyira vannak inkább az állatokon van a hangsúly. Szerencsére behívtak minket , így előtte egy hétig építhetjük a pavilonokat meg rendezkedhetünk. Lehetne később is, idén először még repce vetés is lesz úgy néz ki, erre pont azon a héten kell ott tevékenykedni.
Válasz #14335. hozzászólásra
biztos nagyon jo volt!!!mi is szerettünk volna eljutni...de már előre tudtam,nem fog összejönni.a KÁN az viszont már előre be van táblázva...
A kölcsönkért dolog nálad megy tönkre, amit kölcsön adsz, az ha nem ott megy tönkre akkor amint hazakerül... ha a sajátod után bérmunkába mész, általában ott nyekken meg a gép... Ez mindig így van.
Na ez az igazából van motorom sokkal faszább is lehet láttad a sorolóban, csak nem akartuk az övét levenni hogy ne kelljen sokat szarakodni, mert ők is öntözik ott a káposztát meg a sárgarépát! két állítás lett volna az egész összesen 10 óra de ez a szar még azt sem bírta ki. Azon gondolkoztam veszek én is egy Sigma motort, de elment a kedvem tőle egy rakás fostalicska a szivattyú része, az MA-200 szivattyú sokkal egyszerűbb és sokkal könnyebb is javítani, fogog csinálni egy MA-350-est egy MTZ 80-as motorral és az is elviszi könnyedén a 2-3 Sigma dobot!!
Mai szopacs a tegnapi kukorica öntözés tipikus esete, tegnap este a kölcsön kért motorral, hogy ne keljen leszerelni az ismerősét a kútról és fel az enyémet na öntözzünk az övével eset, a harmadik órában a Sigma szivattyújában összetört a belső csapágy a motor oldalán megszorult az egész szivattyú ami nagy "szivattyú"!!! Persze a hiba oka hogy olaj az nem volt a hajtóházban, már régóta így használták szerintem, úgy összesült az egész hogy csak estére nagy melegítések árán sikerült a 6308-as csapágyat leverni az tengelyről az kuka, és a tömszelence futó karika is kuka!! Tanulságos 3 órás öntözés lesz a vége, soha semmit se használjuk a másét főleg kölcsönben!!
Sziasztok nekem a következő lenne a kérdésem (remélem tudtok segíteni)
Van bérbe adva 1.5 ha földem 50 AK 2017.12.31. ig, de én eladnám most a jelenlegi bérlőnek ezt a területet ilyenkor meglehet állapodni valahogyan?
És ha igen mennyit ér így a föld. Előre is köszönet a segítségért.
ok.Csak az egyik haverom talajmaróján is így van, hátrahajt a TLT-ről egy szöghajtóra, aztán az lehajt egy kardánnal a marótengelyre. A szöghajtó ferdén áll lefelé, a maró tengely ugye vízszintes, és a két csonk nem párhuzamos. a kardáncsukló sok törést kibír, de szerintem akkor csak ha mindkét vége ugyanannyit törik.
így sem rezgeti be max az univerzális szabadonfutó mert nem excenteres hanem a hegesztés miatt kicsit oválisan jár és a gardánt mozgatja.
A próba üzem megvolt szépen teszi a dolgát ugyan úgy mint amikor középen volt csak most már nem talpal bele a földön a nyomvályúba és a facsíkból is elvisz valamennyit :)
még majd kapni fog egy kereszt irányú merevítést a biztonság kedvéért!
A hajtást azért fordítottuk el h a gardán minél kisebb szögben törjön meg.
jövőhéten lesz az igazi főpróbája egyhuzamban 6ha gyümölcsös :D
Üdv.Szerintem a szöghajtást nem kellett volna elfordítani.
A két csonknak párhuzamosan kellene állni. akkor törik egyformán a kardán mindkét vége és akkor nem rezeg. de ez csak az én meglátásom.
Szombat hajnali program!
Végre eljött az idő hogy vízre tegyük. Lassan lassan csak beindul majd a gyomaendrődi hajózás.
A kis JCB szépen tette a dolgát meglepően jól mozgott a 30t val.
Mi lehet ez a novény?
Szerencs után volt Miskolc felé, az út mellett! Hatalmas 3 méter!
Valami napraféle? Olyan nem?
A levele selymes puha mint a selyemmályvának vagy a muskátlinak! Termése még nincs, nem is virágzik, a magját ki akartam kaparni de nem találtam magot, csak nagy gyökeret. A szára nyálkás volt ahogy megfogtam!
Most olvasom a másik topicban hogy talán 8500 lesz az ajánlott vetőmag ár idén. Én úgy gondoltam, hogy a tavalyi ár alatt adom egy 1000-essel, mert még nem volt olyan, hogy lejjebb menjen a vetőmag ár, de elképzelhető hogy idén úgy lesz. Akkor a 9000-et máris visszavonom. Valószínű megvárom a hivatalos ajánlott árat, aztán az alatt lesz valamivel, becsapni senkit nem akarok.
Erre szerintem ember nincs aki megbízható választ adna. Nem is hallottam ilyen kísérletről sem soha. Az biztos hogy van olyan ismerősöm, aki vagy 10 éve vett 1 pótkocsi Lupust és azóta az megy vissza. A fajtajellegét megtartotta a búza, de hogy termésben vagy egyéb paraméterében ez jelent e valamit azt a jó isten tudja. Én szerintem az hogy 2. vagy 3. fok abban tuti nincs számottevő különbség, de még a 4. fok is elmehet. Ezt szinte minden nagy gazdaság így csinálja, megveszi a 2. fokot azt szaporítja fel magának a nagyüzemi mennyiségre.
Valaki moderálja már a hozzászólásomat legyen szíves! Az email címemből a @-ot "kukac"-szóra kellene cserélni, mert a spam robotok nem tétlenkednek, és véletlenül így írtam be! Köszönöm!
30394 hozzászólás
Az elmúlt 5 nap tevékenysége:
Válasz #14343. hozzászólásra
Volt ismerős aki kombájn első kerekével hajtott rá rézbőrűek által 10-15 cm magasan elvágott elsőbbség adás tábla szárára, csinált jó kis pogácsát...
Válasz #14343. hozzászólásra
Nálam a kombájn kétéves hátsó gumija járt hasonlóan 95-ből megúsztam.
JACKPOT!!!!
Válasz #14334. hozzászólásra
Csak látszólag. Vagy csak jobban figyelsz.
Válasz #14338. hozzászólásra
Gépek nem annyira vannak inkább az állatokon van a hangsúly. Szerencsére behívtak minket , így előtte egy hétig építhetjük a pavilonokat meg rendezkedhetünk. Lehetne később is, idén először még repce vetés is lesz úgy néz ki, erre pont azon a héten kell ott tevékenykedni.
Válasz #14339. hozzászólásra
oda is elkéne menni....majd meglássuk mi lesz a melo...addigra lehet a kukoricát is már szedni kell
Mi ha sikerül az OMÉKRA megyünk családostul.De lehet szotyi aratás lesz helyette.Válasz #14338. hozzászólásra
Válasz #14337. hozzászólásra
kaposvári állattenyésztési napok.állatok,növények,gépek egy helyen.
Válasz #14336. hozzászólásra
Mi az a KÁN??
Válasz #14335. hozzászólásra
biztos nagyon jo volt!!!mi is szerettünk volna eljutni...de már előre tudtam,nem fog összejönni.a KÁN az viszont már előre be van táblázva...
Válasz #14333. hozzászólásra
Ez sem ide tartozik de a höség ellenére jo volt.Aki meg dolgozott söt trakival a légi jármüvek között.
Válasz #14333. hozzászólásra
Mostanában egyre több a kirándulás , kikapcsolódás.. EZ IGEN....
Egy pár életkép - igaz, nem a gazdálkodásról szól elsősorban, hanem a kikapcsolódásról. Lovasnapok, Hortobágy.
Drága 5 hold vízállás tárcsázása,már most ez is tud porzani vesszen meg s egy kis sivatagi tarló pórforgatás.
Válasz #14328. hozzászólásra
A kölcsönkért dolog nálad megy tönkre, amit kölcsön adsz, az ha nem ott megy tönkre akkor amint hazakerül... ha a sajátod után bérmunkába mész, általában ott nyekken meg a gép... Ez mindig így van.
Válasz #14328. hozzászólásra
Na ez az igazából van motorom sokkal faszább is lehet láttad a sorolóban, csak nem akartuk az övét levenni hogy ne kelljen sokat szarakodni, mert ők is öntözik ott a káposztát meg a sárgarépát! két állítás lett volna az egész összesen 10 óra de ez a szar még azt sem bírta ki. Azon gondolkoztam veszek én is egy Sigma motort, de elment a kedvem tőle egy rakás fostalicska a szivattyú része, az MA-200 szivattyú sokkal egyszerűbb és sokkal könnyebb is javítani, fogog csinálni egy MA-350-est egy MTZ 80-as motorral és az is elviszi könnyedén a 2-3 Sigma dobot!!
Válasz #14327. hozzászólásra
és ez az érdekes a kölcsönkért eszközöknél hogy a aki elkéri az javítja meg a végén mindig!!!!
Mai szopacs a tegnapi kukorica öntözés tipikus esete, tegnap este a kölcsön kért motorral, hogy ne keljen leszerelni az ismerősét a kútról és fel az enyémet na öntözzünk az övével eset, a harmadik órában a Sigma szivattyújában összetört a belső csapágy a motor oldalán megszorult az egész szivattyú ami nagy "szivattyú"!!! Persze a hiba oka hogy olaj az nem volt a hajtóházban, már régóta így használták szerintem, úgy összesült az egész hogy csak estére nagy melegítések árán sikerült a 6308-as csapágyat leverni az tengelyről az kuka, és a tömszelence futó karika is kuka!! Tanulságos 3 órás öntözés lesz a vége, soha semmit se használjuk a másét főleg kölcsönben!!
Válasz #14324. hozzászólásra
értem hát meglátjuk végűlis sok ilyen eltolt lengőkéses szárzúzónál láttam ezt a megoldást
Sziasztok nekem a következő lenne a kérdésem (remélem tudtok segíteni)
Van bérbe adva 1.5 ha földem 50 AK 2017.12.31. ig, de én eladnám most a jelenlegi bérlőnek ezt a területet ilyenkor meglehet állapodni valahogyan?
És ha igen mennyit ér így a föld. Előre is köszönet a segítségért.
ok.Csak az egyik haverom talajmaróján is így van, hátrahajt a TLT-ről egy szöghajtóra, aztán az lehajt egy kardánnal a marótengelyre. A szöghajtó ferdén áll lefelé, a maró tengely ugye vízszintes, és a két csonk nem párhuzamos. a kardáncsukló sok törést kibír, de szerintem akkor csak ha mindkét vége ugyanannyit törik.
Válasz #14322. hozzászólásra
ja és ui.: ha valami nem kóser 4 csavar visszafordítani :D
Válasz #14321. hozzászólásra
így sem rezgeti be max az univerzális szabadonfutó mert nem excenteres hanem a hegesztés miatt kicsit oválisan jár és a gardánt mozgatja.
A próba üzem megvolt szépen teszi a dolgát ugyan úgy mint amikor középen volt csak most már nem talpal bele a földön a nyomvályúba és a facsíkból is elvisz valamennyit :)
még majd kapni fog egy kereszt irányú merevítést a biztonság kedvéért!
A hajtást azért fordítottuk el h a gardán minél kisebb szögben törjön meg.
jövőhéten lesz az igazi főpróbája egyhuzamban 6ha gyümölcsös :D
Üdv.Szerintem a szöghajtást nem kellett volna elfordítani.
A két csonknak párhuzamosan kellene állni. akkor törik egyformán a kardán mindkét vége és akkor nem rezeg. de ez csak az én meglátásom.
Átalakítottunk! :)
Válasz #14316. hozzászólásra
Ennek sokat érhet a locsolás.
Válasz #14317. hozzászólásra
Majd megyek kormányosnak, vagy első tisztnek.
Szombat hajnali program!
Végre eljött az idő hogy vízre tegyük. Lassan lassan csak beindul majd a gyomaendrődi hajózás.
A kis JCB szépen tette a dolgát meglepően jól mozgott a 30t val.
Válasz #14314. hozzászólásra
Telepítettek idehaza kisérleti jelleggel.
Hihetetlen gyorsan fejlődik,jól mézel,de sajnos nagyon fagyérzékeny.
Köszönöm! Sose jöttem volna rá! :)
Olvasgattam utána, nem tudom megérné-e telepíteni...
Válasz #14307. hozzászólásra
Paulovnia
Császárfa
sz.tem
Válasz #14311. hozzászólásra
Ja.Wellnes program por és szalma darab masszázsal.Fain.3 kanyar 1000 bála.
Válasz #14310. hozzászólásra
Jó hely!All inclusive?
Nyaralunk.
Szia!
Császárfa, vagy smaragdfa. Annak nézem.
Érdekes egy növény, googlban olvass utána.
Lehet hogy smaragdfa.
Mi lehet ez a novény?
Szerencs után volt Miskolc felé, az út mellett! Hatalmas 3 méter!
Valami napraféle? Olyan nem?
A levele selymes puha mint a selyemmályvának vagy a muskátlinak! Termése még nincs, nem is virágzik, a magját ki akartam kaparni de nem találtam magot, csak nagy gyökeret. A szára nyálkás volt ahogy megfogtam!
Válasz #14305. hozzászólásra
Erre gondoltam
Mivel most van a szezonja, csak azért.........
Válasz #14302. hozzászólásra
Rendben.
Válasz #14301. hozzászólásra
Én is úgy gondolom várjuk meg míg kijönnek az árakkal.
De a szándék komoly!
Válasz #14297. hozzászólásra
Most olvasom a másik topicban hogy talán 8500 lesz az ajánlott vetőmag ár idén. Én úgy gondoltam, hogy a tavalyi ár alatt adom egy 1000-essel, mert még nem volt olyan, hogy lejjebb menjen a vetőmag ár, de elképzelhető hogy idén úgy lesz. Akkor a 9000-et máris visszavonom. Valószínű megvárom a hivatalos ajánlott árat, aztán az alatt lesz valamivel, becsapni senkit nem akarok.
Válasz #14299. hozzászólásra
Erre szerintem ember nincs aki megbízható választ adna. Nem is hallottam ilyen kísérletről sem soha. Az biztos hogy van olyan ismerősöm, aki vagy 10 éve vett 1 pótkocsi Lupust és azóta az megy vissza. A fajtajellegét megtartotta a búza, de hogy termésben vagy egyéb paraméterében ez jelent e valamit azt a jó isten tudja. Én szerintem az hogy 2. vagy 3. fok abban tuti nincs számottevő különbség, de még a 4. fok is elmehet. Ezt szinte minden nagy gazdaság így csinálja, megveszi a 2. fokot azt szaporítja fel magának a nagyüzemi mennyiségre.
Válasz #14295. hozzászólásra Ezeket hányszor lehet kábé visszavetni tapasztalatod szerint jelentős minőségromlás nélkül?
Válasz #14297. hozzászólásra
Valaki moderálja már a hozzászólásomat legyen szíves! Az email címemből a @-ot "kukac"-szóra kellene cserélni, mert a spam robotok nem tétlenkednek, és véletlenül így írtam be! Köszönöm!
Válasz #14296. hozzászólásra
Nettó 9000 Ft/q. Ha egyéb infót szeretnél, akkor a vadmalac80kukacfreemail.hu címre írj!
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-07-26 10:26:04