Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk ez nem is annyira családi, mert annakidején apám alapította, mostanság fejlődik, Ő már nagyon nincs jelen de néha elrontja a tereimet
Szóval csak én küzdök, és kb hónapok óta nem aludtam egy normálisat.
Viszont most hajtok mégegy nagygépet, nagyon jó volna és indokolt is a területeket nézve
Hiába kidolgozza a 220-as gép is, ez még így kevés, sk az eltöltött üzemóra, folyton váltóműszak, eszközök akasztgatása satöbbi.
Vagy egy300feletti kell de aztis cserélni 5évente, vagy kettő és akkor továbbtartanak
Mi szerintem mégtöbbet, mert a maszekokkal vagy 800hektárt megkell művelni évetne egy 200+os géppel hoppá..... egy 5méteres rövidtárcsa, egy 6,2-es IH tárcsa egy 3késes lazító, egy 5fejes Kleibert.
Szóval Ti nemtudjátok milyen sokat menni mindig menni!
300hektárokat szántani egy 200-as géppel ésatöbbi................
3 sor tárcsa után simán vetsz, csak tényleg a betegségek miatt jobb eltüntetni a szárat teljesen.
Amúgy kukorica alá akár most is szántanék. Csak lesz hó meg fagy a télen. Ha hó nem is sok, de legalább egy-két hét fagy biztosan. Az után már sok gond nincs a nagy rögökkel, csak kellemetlen rajta közlekedni.
ez nem egy kötött föld szóval ez kapott egy sor tárcsát meg lehengereztem gyűrűssel jó alaposan és most biztatóan néz ki a vetőgépem viszont gáz mert csúszós csoroszjás az egy kicsit felszedi a rögeket vetéskor de vetés után még egy henger és aztán csak az essőn múlik mikor kel ki meg mennyire a búza benne de itt annyira por száraz minden hogy aki porba veti tökéletes magágyba az is akkor kel ki amikor esni fog azt meg senki sem tudja megmondani mikor lesz esső
kukorica szárat ha te 3 sor tárcsával eltűnteted és bele vetsz csoroszjás vetőgéppel akkor kezet fogok veled!!! csak ezért kell szántani meg ugye kaptam itt tippeket miért is szántsak kuki után ugyanis gomba betegségek stb a szártömeg miatt .....meg ilyenek
ez van sajnos, eso az nalunk is nagyon keves volt, mondjuk annyit valtoztatott a helyzeten h a traktor konyebben elkapar a felazott par centin, mondjuk annak ellenere szantani azt tudunk, de h utana mi lesz na de majd csak lesz valahogy, lennie kell
mert a kalászos az tárcsázott föld és a tárcsázott fellazított réteg alatt, mint rosz hővezető réteg alatt felpuhul az alsóbb réteg, 1x már kapott 1 tárcsát a kuki tarló vasárnap, bíztunk a tegnapi-mai esőben, hogy tovább lazítja, de hát 2 mili esett. Holnap még vetnénk, estére és csüt-re újra ígér esőt hozzánk, pénteken jó lenn újra megtárcsázni az eső után és hétvégén szántani. Képzelem én, aztán majd az égiek eldöntik.
nekunk is kuki (silo) volt abban amit tegnap meg ma szantogattam, es azt tapasztaltam, hogy joval szarazabb a foldje, mint azoknak ahol kalaszosok volt...
poénkodunk, meg röhögünk itt, de kb hét végén oda jutunk mi is hogy szántsuk a kuki helyét,(addig elvetjük a repcék helyét, az a magyágy nagyon heppy) Lehet ugyanilyen képeket rakok majd fel én is és akkor majd legörbül a szám nekem is lehet
Erdekelne, hogy az ilyet mivel lehet eldolgozni, ilyen van nekunk is talan meg roszabb, a marozas mennyire megoldas ra? szetviszi, vagy esetleg a marot viszi szet?
30384 hozzászólás
Válasz #10011. hozzászólásra
Te írni tudsz igen úgylátom!!!
"NANYON"
Válasz #10032. hozzászólásra
Válasz #10030. hozzászólásra
akkor ha nem leszek fáradt és lesz fényképezőgép a közelben
Válasz #10027. hozzászólásra
Fogyasztás?
Válasz #10029. hozzászólásra
Csak.
Válasz #10026. hozzászólásra
miért kell bizonyíték?
Válasz #10024. hozzászólásra
Ez egy családi vállalkozó . Ennyi ...
Válasz #10025. hozzászólásra
170 Le , fél mélység , 10 km/h , full szárazba
Válasz #10023. hozzászólásra
De a belépőd még meg van . Kezedbe veszed és lekapod magad vele , hogy tudjuk amit beraktál képet az te vagy ?
Hm?
Válasz #10021. hozzászólásra
Mekkora nyuszi? Hogy vitte?
Válasz #10021. hozzászólásra
Aztán ne sajnáljátok ám...
Ez milyen cég amúgy?
Válasz #10020. hozzászólásra
ott nem lett rólam kép, barátokkal voltam és azok rohantak
Válasz #10012. hozzászólásra
Nálunk ez nem is annyira családi, mert annakidején apám alapította, mostanság fejlődik, Ő már nagyon nincs jelen de néha elrontja a tereimet
Szóval csak én küzdök, és kb hónapok óta nem aludtam egy normálisat.
Viszont most hajtok mégegy nagygépet, nagyon jó volna és indokolt is a területeket nézve
Hiába kidolgozza a 220-as gép is, ez még így kevés, sk az eltöltött üzemóra, folyton váltóműszak, eszközök akasztgatása satöbbi.
Vagy egy300feletti kell de aztis cserélni 5évente, vagy kettő és akkor továbbtartanak
Válasz #10019. hozzászólásra
Ritkán .
Ma a New Holland-al vettem le a trailerről , és így azzal húztam . De este átakasztottuk a hevederesre már.
Holnaptól meg megyünk vele felváltva , aki épp ráér mint az állat .
Válasz #10016. hozzászólásra
Áááá
Túl messze van és háttal . Meg hát nem elég hiteles csak így betéve .
Mondjuk ha most feldobnál egy frisset egy Omék belépővel a kezedben , az már hiteles volna.
Válasz #10017. hozzászólásra
Mert te cat-el poroszkálsz?
Válasz #10017. hozzászólásra
Akkor csak még szebb lett!
Válasz #10014. hozzászólásra
Volt...
Délután már csúnyán össze is kentem.
Válasz #10015. hozzászólásra
ott az avatár
Válasz #10013. hozzászólásra
Ja...
Akkor lesz bizonyíték fénykép ?
Válasz #10004. hozzászólásra
Aztaaaaa!!! Szép!!!
itt tényleg ekkora gazdák vannak?
Válasz #10010. hozzászólásra
Anno azért a mi családunk is küzdött egy keveset.
Itt viszont más egy kicsit , rugalmasabb.
Ja , amúgy finanszírozott minden ...-zsebből !!!
Válasz #10010. hozzászólásra
Te csinálsz valamit rosszul, azért nem tudsz venni új vasakat!!! Ők valamit nanyon tudnak!!!!
Válasz #10007. hozzászólásra
Mi szerintem mégtöbbet, mert a maszekokkal vagy 800hektárt megkell művelni évetne egy 200+os géppel hoppá..... egy 5méteres rövidtárcsa, egy 6,2-es IH tárcsa egy 3késes lazító, egy 5fejes Kleibert.
Szóval Ti nemtudjátok milyen sokat menni mindig menni!
300hektárokat szántani egy 200-as géppel ésatöbbi................
Finanszírozot eszközök?
Válasz #10008. hozzászólásra
CAT 765 C
Tekintélyes szerkezet!{:thumbup:
}Mi húzza?
Válasz #10006. hozzászólásra
Sokat megyünk ám ezekért...
Most már kb 900 heki...
Válasz #10004. hozzászólásra
bazzeg mibőőőőőől?
Nagy Kentaur meg Carrier bakker 20M-ért eszközök...
tavaly 55M-ért gép megnemtuommennyiért Diskripper...
800hektár?
[kep1][kep2]
A legújabb harcos...
A legújabb harcos...
Válasz #9997. hozzászólásra
csak olyan messze vagy hogy nem is igaz...amugy mehetne a csere!!!!
Válasz #10000. hozzászólásra
Úgy-úgy. Mi is így nyomjuk. Bár most csak két sor tárcsa volt. Egyik átlóba, műkaki, egy tárcsa vetés irányba és mehet bele a cucc.
Válasz #9998. hozzászólásra
Pici igen. Ő a kuki tarlóba akarja nyomni a búzát.
Válasz #9996. hozzászólásra
1 sor tárcsa egyik szögbe aztán ellentétesen aztán a műtrágya neki majd vetés irányba még egy sor tárcsa azt csókolom.Meg van a 3
Ezek itt ketten meg beálltak a tanyára.
Válasz #9996. hozzászólásra
most mi búza alá szeretnénk kuki tarlót szántani
Válasz #9995. hozzászólásra
Adok marha trágyát,a csutkát meg szedd fel, és becseréled nálam ganajra.
Válasz #9992. hozzászólásra
3 sor tárcsa után simán vetsz, csak tényleg a betegségek miatt jobb eltüntetni a szárat teljesen.
Amúgy kukorica alá akár most is szántanék. Csak lesz hó meg fagy a télen. Ha hó nem is sok, de legalább egy-két hét fagy biztosan. Az után már sok gond nincs a nagy rögökkel, csak kellemetlen rajta közlekedni.
Válasz #9993. hozzászólásra
már báláztam fel más földjéről ennek jót tesz a szár trágyaként is adok neki műtrágyát azt jó van
Válasz #9985. hozzászólásra
ez nem egy kötött föld szóval ez kapott egy sor tárcsát meg lehengereztem gyűrűssel jó alaposan és most biztatóan néz ki a vetőgépem viszont gáz mert csúszós csoroszjás az egy kicsit felszedi a rögeket vetéskor de vetés után még egy henger és aztán csak az essőn múlik mikor kel ki meg mennyire a búza benne de itt annyira por száraz minden hogy aki porba veti tökéletes magágyba az is akkor kel ki amikor esni fog azt meg senki sem tudja megmondani mikor lesz esső
Válasz #9992. hozzászólásra
Bálázd fel a csutka szárat,és mehet a tárcsa.
Válasz #9984. hozzászólásra
kukorica szárat ha te 3 sor tárcsával eltűnteted és bele vetsz csoroszjás vetőgéppel akkor kezet fogok veled!!! csak ezért kell szántani meg ugye kaptam itt tippeket miért is szántsak kuki után ugyanis gomba betegségek stb a szártömeg miatt .....meg ilyenek
Válasz #9990. hozzászólásra
ez van sajnos, eso az nalunk is nagyon keves volt, mondjuk annyit valtoztatott a helyzeten h a traktor konyebben elkapar a felazott par centin, mondjuk annak ellenere szantani azt tudunk, de h utana mi lesz na de majd csak lesz valahogy, lennie kell
Válasz #9989. hozzászólásra
mert a kalászos az tárcsázott föld és a tárcsázott fellazított réteg alatt, mint rosz hővezető réteg alatt felpuhul az alsóbb réteg, 1x már kapott 1 tárcsát a kuki tarló vasárnap, bíztunk a tegnapi-mai esőben, hogy tovább lazítja, de hát 2 mili esett. Holnap még vetnénk, estére és csüt-re újra ígér esőt hozzánk, pénteken jó lenn újra megtárcsázni az eső után és hétvégén szántani. Képzelem én, aztán majd az égiek eldöntik.
Válasz #9988. hozzászólásra
nekunk is kuki (silo) volt abban amit tegnap meg ma szantogattam, es azt tapasztaltam, hogy joval szarazabb a foldje, mint azoknak ahol kalaszosok volt...
Válasz #9987. hozzászólásra
poénkodunk, meg röhögünk itt, de kb hét végén oda jutunk mi is hogy szántsuk a kuki helyét,(addig elvetjük a repcék helyét, az a magyágy nagyon heppy) Lehet ugyanilyen képeket rakok majd fel én is és akkor majd legörbül a szám nekem is lehet
Válasz #9986. hozzászólásra
ja igen, s hanem majd megvarjuk amig megazik es szetfagy es majd vetunk karacsonykor
Válasz #9985. hozzászólásra
úthengerrel
Válasz #9980. hozzászólásra
Erdekelne, hogy az ilyet mivel lehet eldolgozni, ilyen van nekunk is talan meg roszabb, a marozas mennyire megoldas ra? szetviszi, vagy esetleg a marot viszi szet?