Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.18 FtUSD394.63 FtCHF435.35 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a legjobb, hogy ennek nincs GPS-e... Érzi a dolgot. Pár hete paprikát vetett. 30 ha-t. Egy kis Zetorral. A 30 hekis tábla végére 37 centit tévedett az utolsó sorral. Nagyon utlja az aprómag vetőt, viszont az ilyenek miatt csinálja mindig ő. Basszus, 1200 métere hosszú földön puskával el lehet lőni a sorok közt amit húz.
Magad uram ha a szolgád elfoglalt Jó kis küzdelem lehetett.
Különben nem értem azt a TM-165-öst. Végül is oké, hogy egyszerű földben húzza, de nem hiszem, hogy azzal tudja produkálni a sebességet is. De végül is ő tudja. Van nekik ott annyi gép, hogy van amelyik már azt sem tudja mit akasszon fel, mert mindent elvittek a többiek
A kis nyuszitól a 7700-as JD-on keresztül a 360-as Fendtig minden. Nem tom miért pont ez van előtte.
Láttam kultivátorozni múltkor apám munkatársát...
Mtz, 8-ik és csak előre néz, de egy szálat sem vág ki. Eszement a csávó, de nagyon érti. Nem tudom, hogy csinálja, vagyis tudom, hogy egész életében ezt csinálta, de akkor is... jobb a koma mint a gps.
Én is látok ilyeneket néha, 180lovas gépekkel húzgálják ittott a 6,2-est, de van egy nagyon közeli példa ahol a TM190-es az 5méteressel is hámfára xarik
Majd elválik hogyfogja bírni, mondjuk lapok vannak rajta lesz mit a fődbe akasztani
Kapott egy normális szöget ahogyan JD4651 kománk javasolta, ez nem is kicsi nem is nagy, aztán törekedek majd a lehető legjobb beállításra mert ez is sokat számít és a végén majd mutatja mit bír a szeker.
A gerendelyeketszárnyakat meg kézzel huzigattam a betonon a lábain állva, igaz a közép gerndelyt pajszerral toltam oldalról alá 5centinként haladva...
Oszt remélem puszta kézzel
Láttam ma azt hiszem 6,2-est (nagy volt és csukható, de biztos nem 5,2) egy TM-165 mögött... szóval ne hagyj minket szégyenben a 200 lovaddal
(igaz hogy nem túl kemény földekben húzzák )
Énmeg egymagam összeraktam a 6,2-es nehéz IH tárcsát ma, mármint a vázát.
A főváz alá tolam a gerendelyeket, szárnyakat rá akasztottam....
Nem egy emberes meló, de egy férfi megoldja
Ha jó a kasza akkor csak penge csere napi egyszer és annyi, új kaszával nem kellene baj legyen. Mi is rendbe vágtuk tegnap-tegnap előtt a miénket és mint a kisangyal..
az szép idő amikor az első fűvet kaszáltam 230 as kaszával az is kb ilyen idő volt másodjára már 3 óra volt 5 hektár, mi még nem kaszáltuk le mert esőt mond erre felé be is jöhetne, vasárnap vagy hétfő a valoszinű!!!
ez egy itteni kft kukoricája nem sok kell neki és záródnak a sorok és gyönyörű szép napraforgó után van egyébként!!a miénk is közelit ehhez de azt a lilaság eléggé visszafogta illetve 2 héttel később vetettük mint a kft és kevesebb is kelt ki belőle!! ritkább
Szia Feco!
Jól a képek!
Nagyon elvoltál tűnve mostanság, csak nem dolgoztatok !?!?!?
Nálunk közel sem ilyen szerencsés a helyzet, kevés a víz, minden sínylődik, itt 19mm eső volt összesen, nagyon kellene még.
és tényleg a kukoricák színe sem az igazi, idén jóljárnak ajobbhelyi alföldiek, lesz termés! (reméljük)
ahová jövőre szója megy, onnan az Ordax és a Calaris kiesett. A Laudis-t korábban ott használtuk, ahol RoundUp prepost gyomirtás volt, és jóval később gyomirtózunk, mert ott nem gond, hogy nincs tartamhatás.
Ahol nem lesz szója, ott a tavalyi gyomirtó választja meg az ideit.
15 millit, vetés óta három-négy lépésben összesen vagy 40-et...
nekünk most víz szempontjából ideális minden. 100%-ot tudtunk bevetni, még foltozni sem kellett, minden egyöntetűen kelt, a gyomírtók is megkapták a tartamhatáshoz szükséges esőt, a búzák szépek, a kukorica, napra gyökere meg mehet lefele, a talajvíz kb. 40 cm-en van...
amúgy a napi rekord 72 ha volt... Nehéz neki rekordot futni, mert tábla is kell hozzá, a Nitrosolt is csak munkaidőben hozzák ki, meg idő kell ahhoz is, hogy egy haszált gép beálljon...
viszont elsőnek, mikor reggel 9-kor raktuk a vetőmagot fel, (110 zsák DKC-t), apám csak annyit mondott, hogy ezt estig beletölteni sem győzzük, nemhogy kivetni... este 7-re elfogyott...
ezek a földek réti agyag talajok. Tavaly nem volt benne semmi, mert 40 cm-es összefüggő víz állt rajta. Két éve üsszel kukorica után ment egy TD, aztán tavaly víz volt, nyárra lement, ugyanebben a földben készült az esti carrierezős videó is.
Szeptemberben ment még egy sor carrier, most tavasszal pedig volt ahol kettő, volt ahol egy Carrier.
Vetés után ment a henger, a múlt héten nyomtuk ordax-al. egyszuszra kelt minden...
a föld amúgy átlag 12 AK, a kötöttsége 63 Ka, a pH-ja 8,2, a szervesanyagtartalma viszont 3,8%
30396 hozzászólás
Válasz #9491. hozzászólásra
..............várjuk az eredményt.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trágyahordás és Szoja vetés
sorközművelés
Válasz #9491. hozzászólásra
Olyan is kell néha
Válasz #9490. hozzászólásra
Van egy emberöltőd elsajátítani a tudását
Válasz #9482. hozzászólásra
én meg lazultam ma a se rossz hidd el
Válasz #9489. hozzászólásra
Az a legjobb, hogy ennek nincs GPS-e... Érzi a dolgot. Pár hete paprikát vetett. 30 ha-t. Egy kis Zetorral. A 30 hekis tábla végére 37 centit tévedett az utolsó sorral. Nagyon utlja az aprómag vetőt, viszont az ilyenek miatt csinálja mindig ő. Basszus, 1200 métere hosszú földön puskával el lehet lőni a sorok közt amit húz.
Válasz #9488. hozzászólásra
Én is láttam olyat , h a gyerek gps-el kultizik és közbe sms-ezik ,és csak a tábla végeken hagyja abba!:))
Válasz #9487. hozzászólásra
Magad uram ha a szolgád elfoglalt Jó kis küzdelem lehetett.
Különben nem értem azt a TM-165-öst. Végül is oké, hogy egyszerű földben húzza, de nem hiszem, hogy azzal tudja produkálni a sebességet is. De végül is ő tudja. Van nekik ott annyi gép, hogy van amelyik már azt sem tudja mit akasszon fel, mert mindent elvittek a többiek
A kis nyuszitól a 7700-as JD-on keresztül a 360-as Fendtig minden. Nem tom miért pont ez van előtte.
Láttam kultivátorozni múltkor apám munkatársát...
Mtz, 8-ik és csak előre néz, de egy szálat sem vág ki. Eszement a csávó, de nagyon érti. Nem tudom, hogy csinálja, vagyis tudom, hogy egész életében ezt csinálta, de akkor is... jobb a koma mint a gps.
Válasz #9486. hozzászólásra
Én is látok ilyeneket néha, 180lovas gépekkel húzgálják ittott a 6,2-est, de van egy nagyon közeli példa ahol a TM190-es az 5méteressel is hámfára xarik
Majd elválik hogyfogja bírni, mondjuk lapok vannak rajta lesz mit a fődbe akasztani
Kapott egy normális szöget ahogyan JD4651 kománk javasolta, ez nem is kicsi nem is nagy, aztán törekedek majd a lehető legjobb beállításra mert ez is sokat számít és a végén majd mutatja mit bír a szeker.
A gerendelyeketszárnyakat meg kézzel huzigattam a betonon a lábain állva, igaz a közép gerndelyt pajszerral toltam oldalról alá 5centinként haladva...
Oszt remélem puszta kézzel
Láttam ma azt hiszem 6,2-est (nagy volt és csukható, de biztos nem 5,2) egy TM-165 mögött... szóval ne hagyj minket szégyenben a 200 lovaddal
(igaz hogy nem túl kemény földekben húzzák )
Válasz #9483. hozzászólásra
hát mivel sokmázsa felemelni nem bírnám de bazzeg a fődön tologatni kellett eleget hiddel
hívnom kellett volna farosnk Fekete Lacit
Egy férfi megoldja! A nő meg elmondja? Vagy hogy van a felállás?
Markolóval...
Énmeg egymagam összeraktam a 6,2-es nehéz IH tárcsát ma, mármint a vázát.
A főváz alá tolam a gerendelyeket, szárnyakat rá akasztottam....
Nem egy emberes meló, de egy férfi megoldja
Válasz #9480. hozzászólásra
Gépet? Persze, de a gázolajat önköltségen térítendő :D
Minek nézel? asszonypótléknak?
Válasz #9478. hozzászólásra
Gépet kapok?
Válasz #9476. hozzászólásra
Itt fórumozik... szerinted? Asszony meg 100 Km-rel odébb...
Nah és Te fened már?
Válasz #9475. hozzászólásra
Remélhetőleg a vacsorát már otthon tölti :D Majd a kedves(e) készít neki :D
Válasz #9474. hozzászólásra
Ha jó a kasza akkor csak penge csere napi egyszer és annyi, új kaszával nem kellene baj legyen. Mi is rendbe vágtuk tegnap-tegnap előtt a miénket és mint a kisangyal..
(.......vajon Hartmy feni már a aszát !!??........)
Válasz #9474. hozzászólásra
Vacsora meg meglepetés vagy "mi a szösz" !!!???
Válasz #9473. hozzászólásra
Kipróbálhatod az új kaszát :D
Reggeli, ebéd biztosított... Reklamáció nincs! Ha szerelni kell, az önállóan megoldandó feladat. :D
Válasz #9471. hozzászólásra
Most nagyon benne vagyok, megyek
Válasz #9470. hozzászólásra
Nem kellett sokat forogni, így könnyebb volt. Babább, mint 3 hektárokon rohangálni
Válasz #9469 hozzászólás
Hozzánk is jöhettek kaszálni :)
Válasz #9469. hozzászólásra
az szép idő amikor az első fűvet kaszáltam 230 as kaszával az is kb ilyen idő volt másodjára már 3 óra volt 5 hektár, mi még nem kaszáltuk le mert esőt mond erre felé be is jöhetne, vasárnap vagy hétfő a valoszinű!!!
Válasz #9468. hozzászólásra
Rekord időt futottam, az RK-2-vel 11,5 óra alatt 12 hektár gyep. Jött napközben egy kis eső és besegített. Frankó volt.
Azt hittem összecsinálom magam mikor felszállás után egy 15 perccel megjelent a visszapillantóban a repülő Azt kellett volna lefényképezni
Mi is kaszáltunk ma, a kis 80 lovas Ferga nyomta az ipart, 1,85-ös kétdobos kaszával. 10km/h-val söpört tök hamar levágta a 7-8hektárt.
Kivallom, örülnék ha megázna úgy elég keményen az egész(meg persze minden más, LEGINKÁBB minden más fejlődni kívánó kultúra)
És a pillanat amikor az átnyilalásom elferdült kissé
A mai nap
ez egy itteni kft kukoricája nem sok kell neki és záródnak a sorok és gyönyörű szép napraforgó után van egyébként!!a miénk is közelit ehhez de azt a lilaság eléggé visszafogta illetve 2 héttel később vetettük mint a kft és kevesebb is kelt ki belőle!! ritkább
A legrégebben vetett és legkésőbb vetett kukorica egymás mellett (vízállásos rész volt):
És a legjobban kinéző:
Sanyi bácsi! Meg lehet nyugodni, a dombnál is esett.
Válasz #9461. hozzászólásra
Szia Feco!
Jól a képek!
Nagyon elvoltál tűnve mostanság, csak nem dolgoztatok !?!?!?
Nálunk közel sem ilyen szerencsés a helyzet, kevés a víz, minden sínylődik, itt 19mm eső volt összesen, nagyon kellene még.
és tényleg a kukoricák színe sem az igazi, idén jóljárnak ajobbhelyi alföldiek, lesz termés! (reméljük)
Válasz #9459. hozzászólásra
én is így érzem...
Válasz #9457. hozzászólásra
vannak kedvencek:
idén: Ordax, Calaris, Titus Plus Gold, Laudis
ezeket osztom szét:
ahová jövőre szója megy, onnan az Ordax és a Calaris kiesett. A Laudis-t korábban ott használtuk, ahol RoundUp prepost gyomirtás volt, és jóval később gyomirtózunk, mert ott nem gond, hogy nincs tartamhatás.
Ahol nem lesz szója, ott a tavalyi gyomirtó választja meg az ideit.
Válasz #9455. hozzászólásra
Ha tavaly víz állt rajta akkor az idén nem lessz vele gond csak 40 fok ne legyen
Válasz #9456. hozzászólásra
hy
Válasz #9452. hozzászólásra
Amúgy mi alapján megy pl rá a gyomirtó választás ?
Ez pl ?
Sziasztok
Válasz #9454. hozzászólásra
15 millit, vetés óta három-négy lépésben összesen vagy 40-et...
nekünk most víz szempontjából ideális minden. 100%-ot tudtunk bevetni, még foltozni sem kellett, minden egyöntetűen kelt, a gyomírtók is megkapták a tartamhatáshoz szükséges esőt, a búzák szépek, a kukorica, napra gyökere meg mehet lefele, a talajvíz kb. 40 cm-en van...
Válasz #9452. hozzászólásra
Kapott a multkori esőkből?
Válasz #9451. hozzászólásra
csapágyazás...
amúgy a napi rekord 72 ha volt... Nehéz neki rekordot futni, mert tábla is kell hozzá, a Nitrosolt is csak munkaidőben hozzák ki, meg idő kell ahhoz is, hogy egy haszált gép beálljon...
viszont elsőnek, mikor reggel 9-kor raktuk a vetőmagot fel, (110 zsák DKC-t), apám csak annyit mondott, hogy ezt estig beletölteni sem győzzük, nemhogy kivetni... este 7-re elfogyott...
naprát nem vetettünk, arra ott a kicsi...
Válasz #9450. hozzászólásra
ezek a földek réti agyag talajok. Tavaly nem volt benne semmi, mert 40 cm-es összefüggő víz állt rajta. Két éve üsszel kukorica után ment egy TD, aztán tavaly víz volt, nyárra lement, ugyanebben a földben készült az esti carrierezős videó is.
Szeptemberben ment még egy sor carrier, most tavasszal pedig volt ahol kettő, volt ahol egy Carrier.
Vetés után ment a henger, a múlt héten nyomtuk ordax-al. egyszuszra kelt minden...
a föld amúgy átlag 12 AK, a kötöttsége 63 Ka, a pH-ja 8,2, a szervesanyagtartalma viszont 3,8%
Válasz #9449. hozzászólásra
A fotón mi folyik ? Szétment a henger ? Vagy csak Vader-ék hézagolják ?
Válasz #9448. hozzászólásra
De faxa földek baz+ !
Ezeket pl mivel készítettétek elő ? Vetőgépet megszeretted ? Folyékony ment ? Mennyi volt a napi rekord ? Naprával is ilyen jól bánik ?
tavaszi képek:
Válasz #9446. hozzászólásra