Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok. Én néha úgy érzem hogy ebben a szép országban a magyar paraszt csak bábú,velünk mident megetetnek az áfától kezdve bármiről legyen szó és mi csak tűrjük. Engem az zavar hogy a külföldi bérli itt a földet ami az államé, és nem a helyi gazának adják.
ugyanaz a xar van itt is, csak kicsit mások a számok.
A 25% áfát megfizeti a termelő az inputoknál és 12%-ot tarthat meg az eladáskor növénynél, állatnál meg csak 7% ot.
hát az ugynézki h minden kb ki van számolva mennyi kell/ha évente(üzemanyag,műtrágya,vetőmag,permetszer stb kultúrafüggően)és aztán a számlákat beadjuk....tavaszivetésekre május végén jön a támogatás,őszi vetésekr nov végén,de egy bizonyos területre évente csak egyszer lehet igényelni(pl ha 20 ha van bejelentve,10 re kérhetek tavasszal,10 r ősszel,z példa bármilyen arányban mehet ha számlákkal tudom bizonyitani h mindent megvettem)
Válasz #7750. hozzászólásra
többet kaptok mint mi, akkor minket tényleg csak szemétlerakatnak léptettek be az euba.
Ez az áfavisszaigénylés ez hogy néz ki,és mekkora összegig adják?
Válasz #7748. hozzászólásra
nálunk is kb ilyenek az árak de az adottságok azért itt rosszabbak. Mi inkább fao 320-380 as kukoricát termelünk, a későbbiek már nem mindig érnének be.Földalapú támogatást az van nálatok?
Válasz #7739. hozzászólásra
En, hogy oszinte legyek, ha egyszer lenne is annyi penzem, hogy CR-es motoru trakit vegyek, akkor is inkabb hagyomanyos adagolosra szavaznek. A CR technika igen kenyes... Szemelyautoknal mar bebizonyosodott...
Válasz #7737. hozzászólásra
Ebben mar common rail motor van, DPF is van? Mert azok eleve nem fogyasztanak keveset az EURO normak betartasa miatt. A tokeletes egeshez kell uzemanyag...
mondom amikor szembe jön a traktor akkor lessed a barázda alját!!!! annyit segítek a mértékekben hogy a kormánylemez teteje 35 centire van az ekevas aljától, saccolgassál nyugodtan!!!
amikor nem ért le a barázda vágó vagy mi akkor az ott kemény föld volt és a trakiba az erőhatároló fel volt huzva amikor szembe jön ott mind meg van 25 cm minimummm....
a legdurvább földön is max volt eddig a 20 literes fogyasztás amúgy 17 literekből meg van ezt sokan nem hiszik el de így van
a t5050 es azért az újabb meg nagyobb jók ezeknek a gépeknek a fogyasztása
a gép súlya is egy nem elhanyagolható dolog, ha váltvaforgato eke nem tom mennyi pénz van rá de van újakban is nagyon jó ekék nekünk erre volt pénz de nem bántam meg!
itt akcióban (azóta faszán beállítottam az ekét)
L85-ös a new.. fogyasztás szántásnál tapasztalat a gépről?mertugy néz ki lesz nekünk is egy new.. t5050 97ló és azért kérdeztem az ekét is mert jó lenne hozzá egy váltvaforgatós eke.
Gassner eke a vasak rá raktáron maradt vasakból 12 volt eredetibe! nagyon jó ár volt! még nincsenek feltéve rá 4 éve szántunk vele 350 ért vettük anno németből hozták. ez az eke anyagból van .. mindenki nagyon dicséri a gassner ekét, egyszer már fordult ki nyírócsavar tuskó miatt , egy kicsit nehéz eke de húzza a nyuszi szépen és szépen is fordít!
aprókba hirdetem! Szolnok és 6 ezerért, oltva nincsenek pénteken hozzák a féregtelenítőt az lesz bennük, farkalva vannak és ennyi...
majd az új gazdája beoltatja kap hozzá oltási papírt én nem kínlódtam sose vele mert mondhatom én is hogy be van oltva ha nincsen mert sokan így árulják. meg én nem dokinál oltatom a kutyát ha kell is mert hoznak nekem is ugyanolyat mint amit a doki olt.
30411 hozzászólás
Sziasztok. Én néha úgy érzem hogy ebben a szép országban a magyar paraszt csak bábú,velünk mident megetetnek az áfától kezdve bármiről legyen szó és mi csak tűrjük. Engem az zavar hogy a külföldi bérli itt a földet ami az államé, és nem a helyi gazának adják.
Válasz #7758. hozzászólásra
ezért s hagytam abba gazdálkodást nagyban....inkább gépjavitó műheyt nyitottam..az nincs környéken és jól megy az üzlet
Válasz #7758. hozzászólásra
mondom ittis ugy szar ahogy van
Válasz #7757. hozzászólásra
ugyanaz a xar van itt is, csak kicsit mások a számok.
A 25% áfát megfizeti a termelő az inputoknál és 12%-ot tarthat meg az eladáskor növénynél, állatnál meg csak 7% ot.
Válasz #7756. hozzászólásra
hát ezaz h nem...akkoris 8%ot csak
szal 10%mindenkor az államé marad
Válasz #7755. hozzászólásra
és ha eladod a gabonát akkor a teljes áfát megtarthatod?
Válasz #7754. hozzászólásra
18%ból 8-at
Válasz #7752. hozzászólásra
és az össes áfát visszaadják vagy csak 1 részét?
Válasz #7751. hozzászólásra
csak nem mindig kapod időre agy megse kapod...ha késel leadással már cseszheted az egészet...szal nálunk is szar az egész ugy ahogy van
Válasz #7751. hozzászólásra
hát az ugynézki h minden kb ki van számolva mennyi kell/ha évente(üzemanyag,műtrágya,vetőmag,permetszer stb kultúrafüggően)és aztán a számlákat beadjuk....tavaszivetésekre május végén jön a támogatás,őszi vetésekr nov végén,de egy bizonyos területre évente csak egyszer lehet igényelni(pl ha 20 ha van bejelentve,10 re kérhetek tavasszal,10 r ősszel,z példa bármilyen arányban mehet ha számlákkal tudom bizonyitani h mindent megvettem)
Válasz #7750. hozzászólásra
többet kaptok mint mi, akkor minket tényleg csak szemétlerakatnak léptettek be az euba.
Ez az áfavisszaigénylés ez hogy néz ki,és mekkora összegig adják?
Válasz #7749. hozzászólásra
igen van...14ezer dinár(x3 ft)/ha plusz disel jövedéki adó visszaigénylés plusz reproanyag áfa visszaigénylés
Válasz #7748. hozzászólásra
nálunk is kb ilyenek az árak de az adottságok azért itt rosszabbak. Mi inkább fao 320-380 as kukoricát termelünk, a későbbiek már nem mindig érnének be.Földalapú támogatást az van nálatok?
Válasz #7747. hozzászólásra
igen
Válasz #7746. hozzászólásra
mennyi ez a kataszteri hold? 0,58ha=1kh?
Válasz #7745. hozzászólásra
itt perpill nagyon olcsó....1500-2000euró/kataszteri hold,bérlet pedig 600-800kg búza/kh
Válasz #7744. hozzászólásra
Földárak, bérleti díjak mekkorák felétek?
Van itt Győr körül egy angol érdekeltségű agrárcég, és ez bérel felétek is valami nagyobb placcot.
Válasz #7743. hozzászólásra
ezdef@sza
Ha valakinek van egy fölös...Ladája....EZAZ
miis használt ekében gondolkodunk ha lenne rá se adnánk pl 1,5-2mill egy ekéért kössz az infót pici üdv
Válasz #7740. hozzászólásra
Szerintem is...
De pl a CAT C9-el már van 8 éves tapasztalatunk és az tökéletes volt , fogyasztás és megbízhatóság terén is.
Válasz #7739. hozzászólásra
En, hogy oszinte legyek, ha egyszer lenne is annyi penzem, hogy CR-es motoru trakit vegyek, akkor is inkabb hagyomanyos adagolosra szavaznek. A CR technika igen kenyes... Szemelyautoknal mar bebizonyosodott...
Válasz #7738. hozzászólásra
ohh de jó lenne olyan fiatal lenne hogy már camonrail motor lenne benne!!!
amugy csak sima 4 hengeres iveco motor egy turbo val és kész
Válasz #7737. hozzászólásra
Ebben mar common rail motor van, DPF is van? Mert azok eleve nem fogyasztanak keveset az EURO normak betartasa miatt. A tokeletes egeshez kell uzemanyag...
Válasz #7736. hozzászólásra
mondom amikor szembe jön a traktor akkor lessed a barázda alját!!!! annyit segítek a mértékekben hogy a kormánylemez teteje 35 centire van az ekevas aljától, saccolgassál nyugodtan!!!
Válasz #7735. hozzászólásra
Szóval csak akkor szántottál rendesen, amikor nem videóztad???
Ezt most el is higgyük
Válasz #7734. hozzászólásra
amikor nem ért le a barázda vágó vagy mi akkor az ott kemény föld volt és a trakiba az erőhatároló fel volt huzva amikor szembe jön ott mind meg van 25 cm minimummm....
Válasz #7733. hozzászólásra
Picit sekély, ezért lehet hogy 17 l, amúgymeg
Válasz #7732. hozzászólásra
a legdurvább földön is max volt eddig a 20 literes fogyasztás amúgy 17 literekből meg van ezt sokan nem hiszik el de így van
a t5050 es azért az újabb meg nagyobb jók ezeknek a gépeknek a fogyasztása
a gép súlya is egy nem elhanyagolható dolog, ha váltvaforgato eke nem tom mennyi pénz van rá de van újakban is nagyon jó ekék nekünk erre volt pénz de nem bántam meg!
itt akcióban (azóta faszán beállítottam az ekét)
L85-ös a new.. fogyasztás szántásnál tapasztalat a gépről?mertugy néz ki lesz nekünk is egy new.. t5050 97ló és azért kérdeztem az ekét is mert jó lenne hozzá egy váltvaforgatós eke.
Válasz #7730. hozzászólásra
Tök és szamóca alá kiváló.
Válasz #7729. hozzászólásra
hát azt elhiszem!!
Válasz #7728. hozzászólásra
Mtz 80 huzzuk.Alig birja vinni 15 cm mélyen.
Válasz #7727. hozzászólásra
az nem ember aki leheggeszti!!!
Válasz #7725. hozzászólásra
Nekünk is egy Gassner 3 fejes váltvaforgatos.Igaz hogy akitől vettük az lehegesztette a forgorészt.
Válasz #7725. hozzászólásra
Nekünk is egy Gassner 3 fejes váltvaforgatos.Igaz hogy akitől vettük az lehegesztette a forgorészt.
Válasz #7724. hozzászólásra
Gassner eke a vasak rá raktáron maradt vasakból 12 volt eredetibe! nagyon jó ár volt! még nincsenek feltéve rá 4 éve szántunk vele 350 ért vettük anno németből hozták. ez az eke anyagból van .. mindenki nagyon dicséri a gassner ekét, egyszer már fordult ki nyírócsavar tuskó miatt , egy kicsit nehéz eke de húzza a nyuszi szépen és szépen is fordít!
Válasz #7723. hozzászólásra
üdv pici ez a zöld eke milyen gyártmány? tapasztalat?és a vasak rá mennyibe kerülnek?kössz előre is
Válasz #7721. hozzászólásra
aprókba hirdetem! Szolnok és 6 ezerért, oltva nincsenek pénteken hozzák a féregtelenítőt az lesz bennük, farkalva vannak és ennyi...
majd az új gazdája beoltatja kap hozzá oltási papírt én nem kínlódtam sose vele mert mondhatom én is hogy be van oltva ha nincsen mert sokan így árulják. meg én nem dokinál oltatom a kutyát ha kell is mert hoznak nekem is ugyanolyat mint amit a doki olt.
Válasz #7721. hozzászólásra
Ezt akartam kérdezni én is.
Válasz #7716. hozzászólásra
merre vagy, és mi az ára a kutyuliknak?
A mai program egy kicsit megcsúszott dekalb kísérlet betakarítás, de most sem sikerült még a fele sem.
Válasz #7716. hozzászólásra
szoval fajintosak
fajin kis foxik egyet elfogadnék
Válasz #7706. hozzászólásra
Szia!
Milyen gyártmányú gépek ezek?
foxikáim, akinek kell szóljon
Válasz #7712. hozzászólásra
Rólad is sikerült képet csinálni
Válasz #7712. hozzászólásra
TE nagyon ügyi vagy ......nem cáfoltál rá a kereszt nevedre.
Válasz #7711. hozzászólásra
Ezek is vérszemet kaptak mivel találtak gázt Makón most azt hiszik,hogy mindenhol gáz van........... pedig igen.
Válasz #7709. hozzászólásra
nesze 2 tócsa... hehehehhe