Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Így van! Én 17 múltam Okt-09-én! Magamról az vallom én vagyok az utánpótlás!:-)))Van egypár fiatal aki állattenyésztőnek tanul!Csak el viszik őket mindenféle minta gazdaságokba, és amikor neki kell otthon a saját állatait vagy a földjeit gondozni már nem tetszik!!!!Én szívesen megyek az utcán gumicsizmába, akinek nem tetszik ne nézzen rám!
Arra gondoltam van egy játék a gyerekeim is játsszák, s látom az iwiwen ki mennyi pontot ér el,az életben meg elmenekülnének a mezőgazdaságból, arról nem is beszélve hányan le nézik a munkánkat.
Válasz #6906. hozzászólásra
itt is 1 nagymenő kiment a 330 pacis fenddel 6 fejes ekével -és 1et "fordult" és visszament.
Hiába ez a föld még nagyon csalóka(lágy)
Nehogy azt hidd, hogy annyira jó a vízszintes talaj. Nekem a rizsföld most úgy úszik, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Az a baj, hogy 1m2-en áll a víz, mellette semmi, pár m-rel arrébb megint. Persze van ahol nagyobb területen áll, mert szintezve soha nem volt, de összességében nem igazán lehet leengedni, mert gyakorlatilag mindenhol áll. Ha összefolyna 2-3 foltba vagy 15 cm vastagon, akkor a 18Ha-ból csak 2 úszna, de így 2-5 cm es víz áll szinte mindenhol. Cirkáltam rajta a traktorral össze vissza, most a nyomokban folydogál, meg az összes tiltónál plusz vagy 3 helyen a gátat átásva engedem lefelé, de nem az igazi. Valszeg az egész táblát felül kell vetni tavasszal.
nem biztos, hogy rizs... Egy barátom dolgozott egy évet Floridában. Ott úgy garázdálkodnak, hogy hatalams több száz ha-os táblákat marhanagy törzscsuklós JD-kel, meg Case Quadtrack-okkal kiszinteznek, majd megcsinálják az alapművelést, magágykészítést, stb-it, utána felparcellázzák 2-50 ha közötti területre (növénytől függően), a parcellák közé ároknyitókkal vizesárkokat húznak (szintén szintezve, GPS-el), elvetik vagy elültetik a paprikát, paradicsomot, dinnyét, kukoricát, stb-t. Gyakori az árasztásos öntözés, a fóliatakarás, stb...
Amikor leszüreteltek betemetik az árkokat, ismét előkerül a Quad-track, és műveli egybe a fél falu határát...
A rizsföldek mellett kis gátak vannak, és azok fogják meg a vizet amikor felengedik. Itt nincs ilyen. Ráadásul ez a videón eléggé homokos talaj, az nem tudom mennyire tartja a vizet.
Látom vágod a témát!! Amit mondasz az a rizs termesztés alapja is... De mivel baromi drága müvelet ezért csak néhány évente tudják csak megcsinálni ugyan azon a területen!!
Szóval akkor ez ilyen vízállásmentesítés lenne? Mondjuk ha szintben van akkor vagy mindenhol vízes vagy sehol sem. Bár amennyit beleölnek rossz nem lehet.
Ugyan már!! Ahogy az elöbb is irtam.. A cél a terület teljes mértékü szintbe hozása.. Ez eszközön villám háritó ként az égre meredö a jel adó vevö és a terület szélén meg valahol a fix pont adó lézer van!! De többet és konkrétabbat LALA tudna mondani Ök szoktak ilyet a rizsföldeken!!De ahogy itt most a dolog álit sok sok föld területre ráférne ez!! Mert nálunk ha valami 2 centivel alacsonyabb ott tuti viz áll!!
nem szélhámos. visszaadta a 2 kiló elöleget is. kalászos aratáskor volt megbeszélve, hogy hétfőn vizsgázik és kedd reggelre leszállítja a gépet. valami apró hiba miatt nem ment át a vizsgán
Nem tudom mennyit kellett várnod most azt mondta 3 hét alatt szállít pótkocsit, névre íratva. Kíváncsi leszek, de akkor nem átverés vagy kontárkodik...
Pedig most nekem is az fog jönni ha kicsit "szikkad" a föld hogy eke letesz speciális eszköz fel és gyúrom a vizeket hogy legalább száradás felé haladjon kicsit meg hogy a halakat megkócoljam a kacsákat meg elijesztgessem a vízből.
tegnap megmerítettem az ekét egyedüliként a tanyán.... aztán ki is merítettem....
meg kimentem a susnyásba kistárcsával mondom meghúzom a peremvonalakat meddig lehet merészkedni..........
talán fordult 10et tárcsa aztán kezdett hengerré átalakulni.....
az a buli nem jött össze, mert nem tudta időben levizsgáztatni és visszakértem az elöleget. elötte vettem tőle 6011-et. az müködik. amúgy rendes srác. benne van a pótkocsitémában rendesen. azt gondolom, hogy megcsinálja rendesen. szerintem lehetne jól alkudni nála
30433 hozzászólás
Válasz #6932. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mög találtalak a közösségi oldalon .w.wen!!
Válasz #6928. hozzászólásra
Tudod milyen jól esik, esne.
Válasz #6930. hozzászólásra
még nem akadtam el az idén/vagyis már régen/ kezdek félni! Pedig utálom ha saras a traktor meg a kombájn kerék.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Még nem lettem felhomályosítva,
Válasz #6927. hozzászólásra
Nem vagy Te tisztába a vlagyi képességeiről!!!
Válasz #6926. hozzászólásra
Köszönöm Szépen! Én biztos nem adom fel, bár néha van egy kis nehézség! "Ami nem öl, az erősít"
Válasz #6926. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkor a boltba azért jársz csak nézelődni!!!
Válasz #6925. hozzászólásra
De csak mind a kettővel!! Egy nem bírta volna csak a felét!!
Válasz #6924. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Isten éltessen, én már 3x17-en is túl vagyok,Ti vagytok a JÖVŐ!!!
Válasz #6922. hozzászólásra
Még szerencse..Félő hogy ha a vlagyival mentem volna,leszakította volna a sárga elejét..
Válasz #6921. hozzászólásra
Így van! Én 17 múltam Okt-09-én! Magamról az vallom én vagyok az utánpótlás!:-)))Van egypár fiatal aki állattenyésztőnek tanul!Csak el viszik őket mindenféle minta gazdaságokba, és amikor neki kell otthon a saját állatait vagy a földjeit gondozni már nem tetszik!!!!Én szívesen megyek az utcán gumicsizmába, akinek nem tetszik ne nézzen rám!
Válasz #6914. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mi segített kijönni? Sokat már nem fogott a bordák köze sima a sártól.
Válasz #6919. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101114211041_P1020443_(2).JPG)
Jött egy amerikásabb............
Válasz #6910. hozzászólásra
Arra gondoltam van egy játék a gyerekeim is játsszák, s látom az iwiwen ki mennyi pontot ér el,az életben meg elmenekülnének a mezőgazdaságból, arról nem is beszélve hányan le nézik a munkánkat.
Válasz #6918. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
4 !!!!!!!
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Mennyek menteni a vlagyival???
Látom sok neki a 3 méters rapid
Válasz #6915. hozzászólásra
Még kezdő vagy !!!!!!4????????
Válasz #6911. hozzászólásra
Ez jól jött ki... A sárga, sárga földig...
mit húz a cat-carriert?
Amikor még ezzel foglalkoztunk!![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101114205545_IMG_0965.JPG)
Válasz #6911. hozzászólásra
ez is olyan lehetett mint amikor 2 kis jd húz 1 félig +rakott ganyészorót
<-----Sárga földig..................
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101114204338_P1020427_(2).JPG)
Válasz #6908. hozzászólásra
:-))))))
Válasz #6906. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ez az év nem könnyű, de ezek után milyen lesz a következő, amikor semmit nem lehet normálisan megcsinálni!
Válasz #6905. hozzászólásra
Ez így van, már mindenki a Farmarama játékot játssza még az is aki, az emeleten kívül mást nem látott.
Válasz #6906. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
itt is 1 nagymenő kiment a 330 pacis fenddel 6 fejes ekével -és 1et "fordult" és visszament.
Hiába ez a föld még nagyon csalóka(lágy)
A mai napot is át kellett volna aludni.......
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101114203408_P1020436_(2).JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101114203430_P1020438_(2).JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101114203455_P1020439_(2).JPG)
ÉLJEN A MAGYAR MEZŐGAZDASÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #6899. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Nehogy azt hidd, hogy annyira jó a vízszintes talaj. Nekem a rizsföld most úgy úszik, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Az a baj, hogy 1m2-en áll a víz, mellette semmi, pár m-rel arrébb megint. Persze van ahol nagyobb területen áll, mert szintezve soha nem volt, de összességében nem igazán lehet leengedni, mert gyakorlatilag mindenhol áll. Ha összefolyna 2-3 foltba vagy 15 cm vastagon, akkor a 18Ha-ból csak 2 úszna, de így 2-5 cm es víz áll szinte mindenhol. Cirkáltam rajta a traktorral össze vissza, most a nyomokban folydogál, meg az összes tiltónál plusz vagy 3 helyen a gátat átásva engedem lefelé, de nem az igazi. Valszeg az egész táblát felül kell vetni tavasszal.
Válasz #6902. hozzászólásra
nem biztos, hogy rizs... Egy barátom dolgozott egy évet Floridában. Ott úgy garázdálkodnak, hogy hatalams több száz ha-os táblákat marhanagy törzscsuklós JD-kel, meg Case Quadtrack-okkal kiszinteznek, majd megcsinálják az alapművelést, magágykészítést, stb-it, utána felparcellázzák 2-50 ha közötti területre (növénytől függően), a parcellák közé ároknyitókkal vizesárkokat húznak (szintén szintezve, GPS-el), elvetik vagy elültetik a paprikát, paradicsomot, dinnyét, kukoricát, stb-t. Gyakori az árasztásos öntözés, a fóliatakarás, stb...
Amikor leszüreteltek betemetik az árkokat, ismét előkerül a Quad-track, és műveli egybe a fél falu határát...
A rizsföldek mellett kis gátak vannak, és azok fogják meg a vizet amikor felengedik. Itt nincs ilyen. Ráadásul ez a videón eléggé homokos talaj, az nem tudom mennyire tartja a vizet.
Válasz #6900. hozzászólásra
Látom vágod a témát!! Amit mondasz az a rizs termesztés alapja is... De mivel baromi drága müvelet ezért csak néhány évente tudják csak megcsinálni ugyan azon a területen!!
Szóval akkor ez ilyen vízállásmentesítés lenne? Mondjuk ha szintben van akkor vagy mindenhol vízes vagy sehol sem. Bár amennyit beleölnek rossz nem lehet.
Válasz #6897. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ugyan már!! Ahogy az elöbb is irtam.. A cél a terület teljes mértékü szintbe hozása.. Ez eszközön villám háritó ként az égre meredö a jel adó vevö és a terület szélén meg valahol a fix pont adó lézer van!! De többet és konkrétabbat LALA tudna mondani Ök szoktak ilyet a rizsföldeken!!De ahogy itt most a dolog álit sok sok föld területre ráférne ez!! Mert nálunk ha valami 2 centivel alacsonyabb ott tuti viz áll!!
Válasz #6897. hozzászólásra
Ez nem valami talajcsere folyamat egy része?
Nekem úgy tűnik egy két videón, mintha nagy dombokban állna a föld és azt húzzák szét ezzel.
Azt áruljátok már el, hogy nyugatabra ez miért "divat" ????????![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Válasz #6895. hozzászólásra
nem szélhámos. visszaadta a 2 kiló elöleget is. kalászos aratáskor volt megbeszélve, hogy hétfőn vizsgázik és kedd reggelre leszállítja a gépet. valami apró hiba miatt nem ment át a vizsgán
Válasz #6887. hozzászólásra
Nem tudom mennyit kellett várnod most azt mondta 3 hét alatt szállít pótkocsit, névre íratva. Kíváncsi leszek, de akkor nem átverés vagy kontárkodik...
Válasz #6892. hozzászólásra
Pedig most nekem is az fog jönni ha kicsit "szikkad" a föld hogy eke letesz speciális eszköz fel és gyúrom a vizeket hogy legalább száradás felé haladjon kicsit meg hogy a halakat megkócoljam a kacsákat meg elijesztgessem a vízből.
Válasz #6891. hozzászólásra
Idén nem voltam tavaly voltam meg azelőtt!
Nem hiszem
Természetesen gratulálunk a kisparasztokhoz.![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
)![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
(majdnem elfelejtettem
Bacsószannak a bacsócsajhoz.
Válasz #6888. hozzászólásra
nem veled találkoztunk a fannal bábolnán?
Válasz #6844. hozzászólásra
Akkor nektek is gratula!
Válasz #6888. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
járjuk a kalahári szárazságtáncot
tegnap megmerítettem az ekét egyedüliként a tanyán.... aztán ki is merítettem....
meg kimentem a susnyásba kistárcsával mondom meghúzom a peremvonalakat meddig lehet merészkedni..........
talán fordult 10et tárcsa aztán kezdett hengerré átalakulni.....
Válasz #6883. hozzászólásra
Mindig megszoktam kérdezni meg most is hogy mi a meló manapság a "tanyánnn" ?
Válasz #6886. hozzászólásra
az a buli nem jött össze, mert nem tudta időben levizsgáztatni és visszakértem az elöleget. elötte vettem tőle 6011-et. az müködik. amúgy rendes srác. benne van a pótkocsitémában rendesen. azt gondolom, hogy megcsinálja rendesen. szerintem lehetne jól alkudni nála
Válasz #6885. hozzászólásra
Mézga!
te vettél pótkocsit az izsáki felújítótól aki 8 tonnásra új felépítményt csinál? Kíváncsi lennék hogy vált be?
Válasz #6879. hozzászólásra
néztem már ezt is. ha lenne benne klima és hozzá kanál, akkor nem lenne rossz. de igy elég drága
Válasz #6876. hozzászólásra
90-100 pszt!