Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6776. hozzászólásra
a hátsó sor csapágya elmegy talán 2000 hekit de az első sornál jóval hamarabb tönkremennek,De 5000 ért már normális csapágyat adnak meg nem annyi kell mint egy carrierbe.
Én ilyen metalwolfos-ból 3,7est húztam de ugyanígy kerék levegőbe azt olyan 9-10 el kb.De én nem tudom ha 10-12vel mész nem dobál nagyon oldalra?Sok szerencsét hozzá!!
5 év múlva mi is kb annyinál fogunk tartani. Remélem hogy nekünk sem kell addig a csapágyakhoz nyúlni. Egyik ismerősnek is van itt a környéken egy 4,1-es, nála láttuk és ajánlotta, hogy jó a gép.
A 8100 is kiadja a hangját előtte, de zene füleimnek. Nekünk csak a legkülső lap kissebb, de nem púpoz és egyenletesen is halad. Eddig bejött a dolog, holnap megyek más minőségű földekbe is.
Válasz #6762. hozzászólásra
én ugyanilyenből 4,6 ost huzok de a 155ös pattog előtte ha felveszem a kereket
Mi annyit csináltunk vele hogy a szélein 460-560-660 a tárcsaátmérő kívülről befele-minden külső tagon.Igy nem pupoz meg a mélységet is jobban tartja.
Elhúzza ez a 7,2-est is, mert húztak már vele azt is. Először mi is 6,2-est akartunk vagy 5,2-t, de áldom az eget, hogy nem vettünk akkorát. Ezzel sem tud szaladni igazán. Messze még a 14 Km/h álom határ
Ez egy Metalwolf 4,1-es. 2800 Kg körül. Ez sem porhanyít most teljesen, de jobb hogy nem 5,2-est vettünk. Olyan 20 centi mélyen megy a földbe, néhol kicsit mélyebben néhol még annyira sem. 660-as lapok vannak rajta szóval lenne még útja ha a föld engedné vagy kicsit nehezebb lenne, de tetszett a munkája így is.
Ez volt a kicsit keményebb rész, nem tudom mennyit látni rajta:
cső!
Ez milyen tárcsa???
gyártmány méret súly ár....vadi új???
Én ma tárcsáztam a 4,2-es nehéz IH tárcsával.
Sűrűk a földek, nem porhanyít vagy porosít a tárcsa,hanem szalonnázik folyamatosan hantol. Ezen a lapok kopottak, viszont bemegy tengelyig, tisztán látszik,hogy menetközben túr is a tengely. Új lapokkal nemtud lemenni idáig, ezért jövőre átkell lapozni, mert ha tovább kopik jövőre már nem tudunk vele megfelelően mélyre menni.
Laposon 12,5-ig tudom húzni úgy,hogya motor relatíve kényelmesen megy,tehát tartja az 1850-et, feljebbkapcsolva is megy még de beejt azért, főleg ha olyan helyekre ér...
hát igen az 5,2-es tárcsa kellene utána.
Parton mondjuk ahol vadvízfolt va ez is nagy, mert még kiemelve is kaparva megyek át rajta(mondjuk a kiemelés nem történik meg,mert a kerekek belemennek a földbe...)
de főleg második sorral nagyon kicsi, laposon kimondottan a 6,2-eset húznám szívesen. Normálisabb időkben parton is elhúzná jól de ilyenkor már nagy lenne, habár ilyenkor már tárcsázni nem is kellene... nem is lesz semmi belőle, hagyom tavaszig így, majd akkor kapja az árpát vagy zabot egy rövidtárcsa után
Ez nem brazil munkás ez egy öreg papa volt kivételesen nem bántotta amit még nem arattak.Csak érdekes volt hogy mennyire kitartó meg hogy a kombájn ennyit szórna
Főleg ha szedi a vágatlanban is.
Nálunk úgy szokták.
Szedegetés címszó alatt mennek tallózni, de olyna helyre, ahol a levágott mellett még van álló kukorica is.
Ott hamar megtelik a zsák...
Itt felénk van egy kuk tábla de már learatott mellette van a mi földünk és mostanában jártam arra tárcsázás grúberezés vetés ilyesmi mindegy.Kb olyan 2-3 hektár lehet és van egy ürge aki odajár "böngészni" csöves kukit amit a kombájn elszórt kijön a 2 ütemű waresszal, és kb már 3-4 hete odajár jó nem azt mondom hogy minden nap de egy héten többször is.Hoz 3-4 jó nagy zsákot és teli szedi nap végére de ott volt egy nap biztos vagy 6-8 órát.Azt mondja apám hogy elér addig hogy egy 30-40 mázsa kukit összeszed a disznóknak
30433 hozzászólás
Válasz #6780. hozzászólásra
Egy hangyányit, de nem jelentős.
Válasz #6781. hozzászólásra
Mennyi volt ?
Válasz #6779. hozzászólásra
Olyan IH csapágy átlag élettartam kb. ![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Végül is az is korrekt.
Válasz #6778. hozzászólásra
földet oldalra
Válasz #6776. hozzászólásra
a hátsó sor csapágya elmegy talán 2000 hekit de az első sornál jóval hamarabb tönkremennek,De 5000 ért már normális csapágyat adnak meg nem annyi kell mint egy carrierbe.
Válasz #6777. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Mármint a földet, a gépet vagy a sajátmagát? Amúgy egyiket sem. Földet azt persze hajítja kicsit, de egyébként rensesen viselkedik.
Válasz #6771. hozzászólásra
Én ilyen metalwolfos-ból 3,7est húztam de ugyanígy kerék levegőbe azt olyan 9-10 el kb.De én nem tudom ha 10-12vel mész nem dobál nagyon oldalra?Sok szerencsét hozzá!!
Válasz #6774. hozzászólásra
5 év múlva mi is kb annyinál fogunk tartani. Remélem hogy nekünk sem kell addig a csapágyakhoz nyúlni. Egyik ismerősnek is van itt a környéken egy 4,1-es, nála láttuk és ajánlotta, hogy jó a gép.
Válasz #6772. hozzászólásra
zseton kéne ezeknek zseton
pálinka ááááá
Válasz #6770. hozzászólásra
nekünk már 5 éves,nyáron csapágyaztuk az egészet,de eltörve még semmi se volt rajt,kb 2500-3000 hekit ment eddig
Ezt láttam ma:![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101029201414_Kert_hattyuk_014.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101029201457_Kert_hattyuk_015.JPG)
Válasz #6735. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Hecci!Nem adtál nekik pálinkát? Vagy a névsorolvasásra várnak?
Válasz #6763. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Köszönjük, reméljük hogy javul az idő
Válasz #6766. hozzászólásra
Nekünk csak a legkülső lap kissebb, de nem púpoz és egyenletesen is halad. Eddig bejött a dolog, holnap megyek más minőségű földekbe is. ![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
A 8100 is kiadja a hangját előtte, de zene füleimnek.
Válasz #6768. hozzászólásra
még 6OO t
Válasz #6765. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Van még sok vágni valód?
Válasz #6765. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ha még dolgoznák ,s rengeteg emberrel beszélnék akkor más volna ,de így már hiányérzetem volt. A fiam mondta az előbb "apu már számítógép mániás"
Válasz #6762. hozzászólásra
én ugyanilyenből 4,6 ost huzok de a 155ös pattog előtte ha felveszem a kereket
Mi annyit csináltunk vele hogy a szélein 460-560-660 a tárcsaátmérő kívülről befele-minden külső tagon.Igy nem pupoz meg a mélységet is jobban tartja.
Válasz #6764. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Már azt hittem sikerült leszoknod
Válasz #6745. hozzászólásra
Egy képet azért kérünk.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
A gép működik, van akinek szünet van.
Válasz #6749. hozzászólásra
Az új tárcsa a szentetornyai földön, használjátok egészséggel, meg jobb időben!
Válasz #6760. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Elhúzza ez a 7,2-est is, mert húztak már vele azt is. Először mi is 6,2-est akartunk vagy 5,2-t, de áldom az eget, hogy nem vettünk akkorát. Ezzel sem tud szaladni igazán. Messze még a 14 Km/h álom határ
Válasz #6755. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Én voltam a szerencsés igen
Köszönjük
Válasz #6759. hozzászólásra
sokan a 6,2-es nehezet húzzák ezekkel, szerintem nemtudnak nagyon szaladni velük-ezekszerint sem.
Válasz #6753. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101029193706_DSC00030.JPG)
Ez egy Metalwolf 4,1-es. 2800 Kg körül. Ez sem porhanyít most teljesen, de jobb hogy nem 5,2-est vettünk. Olyan 20 centi mélyen megy a földbe, néhol kicsit mélyebben néhol még annyira sem. 660-as lapok vannak rajta szóval lenne még útja ha a föld engedné vagy kicsit nehezebb lenne, de tetszett a munkája így is.
Ez volt a kicsit keményebb rész, nem tudom mennyit látni rajta:
Válasz #6757. hozzászólásra
0620
572
28
14
ezeket üssed be sorba és nyomj egy zöldet
Válasz #6756. hozzászólásra
Ha titkos a telószámod,akkor küld el a benyilak@freemail.hu-ra,köszi
Válasz #6754. hozzászólásra
igen!
bármilyen formában kereshetsz! mostis nyugodtan
Válasz #6752. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
S Te avattad fel?
Sok jó munkát kívánok hozzá!!!
Válasz #6753. hozzászólásra
Szia Szanberg!
Nyuszi kombájnokról kérdeznék tőled,alkalmas az időpont,esetleg felhívhatlak?
Válasz #6752. hozzászólásra
cső!
Ez milyen tárcsa???
gyártmány méret súly ár....vadi új???
Én ma tárcsáztam a 4,2-es nehéz IH tárcsával.
Sűrűk a földek, nem porhanyít vagy porosít a tárcsa,hanem szalonnázik folyamatosan hantol. Ezen a lapok kopottak, viszont bemegy tengelyig, tisztán látszik,hogy menetközben túr is a tengely. Új lapokkal nemtud lemenni idáig, ezért jövőre átkell lapozni, mert ha tovább kopik jövőre már nem tudunk vele megfelelően mélyre menni.
Laposon 12,5-ig tudom húzni úgy,hogya motor relatíve kényelmesen megy,tehát tartja az 1850-et, feljebbkapcsolva is megy még de beejt azért, főleg ha olyan helyekre ér...
hát igen az 5,2-es tárcsa kellene utána.
Parton mondjuk ahol vadvízfolt va ez is nagy, mert még kiemelve is kaparva megyek át rajta(mondjuk a kiemelés nem történik meg,mert a kerekek belemennek a földbe...)
de főleg második sorral nagyon kicsi, laposon kimondottan a 6,2-eset húznám szívesen. Normálisabb időkben parton is elhúzná jól de ilyenkor már nagy lenne, habár ilyenkor már tárcsázni nem is kellene... nem is lesz semmi belőle, hagyom tavaszig így, majd akkor kapja az árpát vagy zabot egy rövidtárcsa után
Válasz #6751. hozzászólásra
Kerék a levegőben, de nem merült tengelyig, elég kemény volt a föld. 10-11-ikkel lehetett menni, volt ahol 12-ikkel, 9-11 Km/h között.
Válasz #6749. hozzászólásra
belement a földbe?
kerék a levegőben hanyadikkal vitte?
Válasz #6748. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
múlt évbe volt olyan , hogy véletlenül levágott vagy 4 heki kukit , mert elnézte.Viszont a kombi már mindent mér (pár éves nh).
Megvolt a beavatás![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101029182018_DSC00027.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101029182949_DSC00028.JPG)
Válasz #6747. hozzászólásra
Az is egy fajta megoldás
Válasz #6734. hozzászólásra
bengézni!
Nálunk vót aki ugycsinálta,hogy a komb.előtt leszórta a földre.Utánna ment
Válasz #6743. hozzászólásra
Igen, éreztem.
Válasz #6742. hozzászólásra
Sebaj.
Cserébe én is megfosztlak egy kocka Magnum képtől.
Irígy kutya leszek, mint Teeeeeee!!!
Válasz #6741. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Értem.
Akkor dicséretére váljék!
Válasz #6739. hozzászólásra
Jó szándékkal számoltam
Válasz #6740. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
pedig ha tudnád h. mennyire fosztlak benneteket......
Válasz #6738. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Ez nem brazil munkás ez egy öreg papa volt kivételesen nem bántotta amit még nem arattak.Csak érdekes volt hogy mennyire kitartó meg hogy a kombájn ennyit szórna
No és most ehhez kellett Neked külön kedv.
Hallod..... Mitől fosztottad volna meg a topikolókat?!
Válasz #6736. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nagyon optimistán számolsz!
Válasz #6734. hozzászólásra
Főleg ha szedi a vágatlanban is.
Nálunk úgy szokták.
Szedegetés címszó alatt mennek tallózni, de olyna helyre, ahol a levágott mellett még van álló kukorica is.
Ott hamar megtelik a zsák...
Válasz #6736. hozzászólásra
hát most őszintén
ki lehet hagyni megörökítés nélkül az ilyesmit?
hát kilehet?????
Kérték hogy csinálj osztályképet?
Lehet hogy ha összeadjuk az összesnek a végzettségét akkor kijön egy középiskolai érettségi
hájnánánánánnánáná nánánáná náná nánánánááááá![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101028230423_4524524.jpg)
hophop habadi!
netek
ez kellett
feketesereg!
nem
ez feketeseregnek egy szeglete
ez nem teljes feketesereg!!!
Itt felénk van egy kuk tábla de már learatott mellette van a mi földünk és mostanában jártam arra tárcsázás grúberezés vetés ilyesmi mindegy.Kb olyan 2-3 hektár lehet és van egy ürge aki odajár "böngészni" csöves kukit amit a kombájn elszórt kijön a 2 ütemű waresszal, és kb már 3-4 hete odajár jó nem azt mondom hogy minden nap de egy héten többször is.Hoz 3-4 jó nagy zsákot és teli szedi nap végére de ott volt egy nap biztos vagy 6-8 órát.Azt mondja apám hogy elér addig hogy egy 30-40 mázsa kukit összeszed a disznóknak![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)