Persze drágább sokkal minden egy nyugati géphez, viszont nemkell minden héten cserélgetni ha megy a gép keményen váltóműszakban.
mi is vettünk annakidején 05-ben új turbós MTZ-t még lemezkasztnis. igen jól megy,viszont már első éve után szétkellett húzni, elrepedt a kuplungháza, persze garancia ohne ilyenre, pedig szerintem eléggé fődarab basszus....
aztán azóta is minden évben kuplungtárcsa csere, 3éves elmúlt jópár fogasgyereket hajingáltam ki váltójából, meg csapágyat is!!! aztán hidraulikával folyamatos szívások, most ma reggel vettem észre,hogy az első hídon a supportra jobb oldalon ahogy felvan kötve sok 16-os csavarral a féltengelyház, na annak már csak egy csavarja fogta össze felül, körbe elszakadt az összes csavarja olaj is folyt ki mert megterpesztett az elsőhíd e végett...
nembírja el a monosemet ha van benne anyag, minden évben cseréljük a hidralika szárakat a háromponton illetve orsókat csapszegeket...
viszont kegyetleg sokat ment már, nagygéppel azonos óraszámot, amiót megjött az 5455 azóta kevesebb neki is már.
mosotja viszont jó, erős még mindig, turbója jól trimmel, nem füstöl nem kopog, olajnyomás legnagyobb melegben is 3-4bar szántásközben is.
no azért ha ezeket összeadom akkor cseppet nemis kevés lóvé ez.
ja már ez a miénk is bonyolódott elektronikás, 45ezerért már kelltt bele komplett óra ami mindent mér és már az sem jó meg egyebek...
persze itt mint írtam megy sokat, szánt sokat, húzta a dalbo nagy hengert, csinálta váltómászakban a talajokat amíg nemvolt ferga-fergák.
maszeknál ez kevesebb, nem megy bele egy évben 1500üzemóra.
de szerintem az újabbak sem lehetnek jobbak ugyanezzel a váltóval kuplungal a motor meg cooleres erősebb...
a klíma meg nem ér annyit benne,úgyis kimegy jövőre belőle tuti...
én már betároltam kismotorból kis quadból otthon a műhelyemben. párévmúlva zúgatás lesz!
ha lyánygyerek lesz akkor a quaddal mocorog majd
ha inas akkor meg a legkisebb fergával yeahhhhhh
Hát tényleg jól nyomja akkor, igyekszem de nekem valahogy most nem jön össze semmi! Szívok a munkahelyen nincs idő a maszekra 7700 ha erdő k...a sok munkát ad. nem tudom hova szakadjak, már néha fel akarom adni, kiadni mindent bérbe és csinálja más! Markolni a zsíros bérleti díjat és utazni bulizni családdal lenni!
Ja babához gratula, minap láttam T. mintha már látszana kicsit, tök jó lesz az inasnak játszótárs! ma vettünk neki egy triciklit és imádja!
zsíros paraszt.... nem sokkal van több neki mint 180hektár...
csak jól csinálja. lucernával évek óta a rosz fődeket bevetette, azt kaszálgatjuk mi is ha kell neki meg csak jön a pénz a semmiért még lesem kell zúzni.
nomeg ügyes és szépen dolgozik.
van új simítója, vetőgépe, most vesz egy gabonavetőgépet is újat, új mtz vekman minden....
ja erdői is vannak termelget is néha.
vámoson Festő Tomié a Ferga vetőgép. Van Neki egy 6499-es nagy fergája is.
Múltkor meg alsóvadászon voltam oda ment egy új 5455 egy mf555 kukoricavetőgéppel együtt szettben.
hát nemmondom elcseréltem volna a turbós MTZ-re monosemestől!!!
habár a monosem egy nagyon jó gépezet!
egyszer megmutatom miért! van rajta olyan ami errefelé aranyat ér és másikon meg nincs ilyen...
vesz a francot....
most vett majdnem 8milláért mtz-t... mondtam neki,hogy egy cseppet megtódta volna és lenne ugyanilyen színben egy 5455 gépe... vagy dzsondér vagy ih vagy amit akar.
Nem vettem volna ennyi pénzért mtz-t!!!!
aztmondja,hogy félnek, hogy ha baja lesz ezeknek akkor sokba kerűl...
aztán mondtam neki,hogy szerintem meg az kerál sokba,hogy az évi 30-40hektár napra-kuki vetéséhez megevette megintcsak majdnem 8milláért a monosemet most ősszel...
na az kicsit sokba kerűl vazze....maszekba meg nem megy vele, mert nem teszi tönkre a rossz fődeken.
nála 100-év alatt fog annyit menni mint nekünk eddig a 7-8év alatt...
igen.
kb 50méterrel a bódva-folyó színe felett áll egy domb tetején.
a balelső külső féltengelycsuklót meg sikerűlt elroppantanom....
a difit lejjebb kellesz hézagolni, hogy ne feszüljön a fatengely alatta...
kellett nekem mégegy púp a hátamra....na most mondmeg níva...
egy gazdatárt rábamotoros 150-ében valami elszabadúlt kombinátorozás közben. Eléggé messze volt hazától így ledobtam az orrsúlyt és egymenetben hazajött minden.
mi nagy T150-esek voltunk, van hozzá vonórúd amivel úgy jön mint egy pótkocsi a gép után....használtuk is rendszeresen a feneegyemeg...
azthittem többet nemkell de mégis
na a fotók:
az ekéről meg annyit,hogy legközelebb ilyet fogok venni ha lesz keret rá!
30462 hozzászólás
Válasz #4510. hozzászólásra
Persze drágább sokkal minden egy nyugati géphez, viszont nemkell minden héten cserélgetni ha megy a gép keményen váltóműszakban.
mi is vettünk annakidején 05-ben új turbós MTZ-t még lemezkasztnis. igen jól megy,viszont már első éve után szétkellett húzni, elrepedt a kuplungháza, persze garancia ohne ilyenre, pedig szerintem eléggé fődarab basszus....
aztán azóta is minden évben kuplungtárcsa csere, 3éves elmúlt jópár fogasgyereket hajingáltam ki váltójából, meg csapágyat is!!! aztán hidraulikával folyamatos szívások, most ma reggel vettem észre,hogy az első hídon a supportra jobb oldalon ahogy felvan kötve sok 16-os csavarral a féltengelyház, na annak már csak egy csavarja fogta össze felül, körbe elszakadt az összes csavarja olaj is folyt ki mert megterpesztett az elsőhíd e végett...
nembírja el a monosemet ha van benne anyag, minden évben cseréljük a hidralika szárakat a háromponton illetve orsókat csapszegeket...
viszont kegyetleg sokat ment már, nagygéppel azonos óraszámot, amiót megjött az 5455 azóta kevesebb neki is már.
mosotja viszont jó, erős még mindig, turbója jól trimmel, nem füstöl nem kopog, olajnyomás legnagyobb melegben is 3-4bar szántásközben is.
no azért ha ezeket összeadom akkor cseppet nemis kevés lóvé ez.
ja már ez a miénk is bonyolódott elektronikás, 45ezerért már kelltt bele komplett óra ami mindent mér és már az sem jó meg egyebek...
persze itt mint írtam megy sokat, szánt sokat, húzta a dalbo nagy hengert, csinálta váltómászakban a talajokat amíg nemvolt ferga-fergák.
maszeknál ez kevesebb, nem megy bele egy évben 1500üzemóra.
de szerintem az újabbak sem lehetnek jobbak ugyanezzel a váltóval kuplungal a motor meg cooleres erősebb...
a klíma meg nem ér annyit benne,úgyis kimegy jövőre belőle tuti...
Válasz #4509. hozzászólásra

láccik hát, már kéthéttel több mint 3hónapos.
én már betároltam kismotorból kis quadból otthon a műhelyemben. párévmúlva zúgatás lesz!
ha lyánygyerek lesz akkor a quaddal mocorog majd
ha inas akkor meg a legkisebb fergával yeahhhhhh
Válasz #4495. hozzászólásra

én se ! de még ha tart is attól, az mtzre is ugyanannyit ráköltögethet ha majd elkezdi üldözni
Válasz #4500. hozzászólásra
Hát tényleg jól nyomja akkor, igyekszem de nekem valahogy most nem jön össze semmi! Szívok a munkahelyen nincs idő a maszekra 7700 ha erdő k...a sok munkát ad. nem tudom hova szakadjak, már néha fel akarom adni, kiadni mindent bérbe és csinálja más! Markolni a zsíros bérleti díjat és utazni bulizni családdal lenni!
Ja babához gratula, minap láttam T. mintha már látszana kicsit, tök jó lesz az inasnak játszótárs! ma vettünk neki egy triciklit és imádja!
Válasz #4501. hozzászólásra
most csinálok 1 másik cenzúrásat figyejjjjjjj....
Válasz #4499. hozzászólásra

Nemtudom, hogy mire jó ez a túlzott inkognító.
Válasz #4501. hozzászólásra

Hámer ott van a vár, meg a talajevő csodatraktor!
Válasz #4503. hozzászólásra
7,8milla.
ammár majdnem 8
nekem8
Válasz #4498. hozzászólásra
hányas, új ?

Mi 8m 1 monosemen waze?????
Noneeeeeee...

8-ért mtz-t? akkor ott nincs pénzhiány !
Válasz #4499. hozzászólásra

ez jó főd te nagyonte,csak miért cenzoroztad a hátteret e???
Ermike! nyomják ki őket olcsón...vergődik a cég biztosan hahahaha
nomeg ezek már amolyan török traktorok csakhogy tudd...
Válasz #4496. hozzászólásra
zsíros paraszt.... nem sokkal van több neki mint 180hektár...
csak jól csinálja. lucernával évek óta a rosz fődeket bevetette, azt kaszálgatjuk mi is ha kell neki meg csak jön a pénz a semmiért még lesem kell zúzni.
nomeg ügyes és szépen dolgozik.
van új simítója, vetőgépe, most vesz egy gabonavetőgépet is újat, új mtz vekman minden....
ja erdői is vannak termelget is néha.
vámoson Festő Tomié a Ferga vetőgép. Van Neki egy 6499-es nagy fergája is.
Múltkor meg alsóvadászon voltam oda ment egy új 5455 egy mf555 kukoricavetőgéppel együtt szettben.
hát nemmondom elcseréltem volna a turbós MTZ-re monosemestől!!!
habár a monosem egy nagyon jó gépezet!
egyszer megmutatom miért! van rajta olyan ami errefelé aranyat ér és másikon meg nincs ilyen...

1 kis talajocska.
láttam egy újságban a JD most 105 LE és 9,9 misi
Válasz #4496. hozzászólásra
Akg területazonosítás megvan már?
de miből telik neki rá tök jó cuccokat újít aztán 180 ha nyomja vagy mennyin?
8 M egy mono??? :(
Akkor csak használt lesz?
MF 555 hol üzemeltél? Vámoson van egy azt láttam már a karácsonyfatelepünk mellett nyomta!
Válasz #4491. hozzászólásra
vesz a francot....
most vett majdnem 8milláért mtz-t... mondtam neki,hogy egy cseppet megtódta volna és lenne ugyanilyen színben egy 5455 gépe... vagy dzsondér vagy ih vagy amit akar.
Nem vettem volna ennyi pénzért mtz-t!!!!
aztmondja,hogy félnek, hogy ha baja lesz ezeknek akkor sokba kerűl...
aztán mondtam neki,hogy szerintem meg az kerál sokba,hogy az évi 30-40hektár napra-kuki vetéséhez megevette megintcsak majdnem 8milláért a monosemet most ősszel...
na az kicsit sokba kerűl vazze....maszekba meg nem megy vele, mert nem teszi tönkre a rossz fődeken.
nála 100-év alatt fog annyit menni mint nekünk eddig a 7-8év alatt...
Gyártok nektek ÉKet pár percccccc.........
Válasz #4489. hozzászólásra

köztök vagyok énis
Válasz #4488. hozzászólásra
Én felismerem! büszke vára!
Válasz #4481. hozzászólásra
Szegény Pista barátunk legközelebb fergát vesz az tuti! Rádumáljuk!
Válasz #4487. hozzászólásra

igen.
kb 50méterrel a bódva-folyó színe felett áll egy domb tetején.
a balelső külső féltengelycsuklót meg sikerűlt elroppantanom....
a difit lejjebb kellesz hézagolni, hogy ne feszüljön a fatengely alatta...
kellett nekem mégegy púp a hátamra....na most mondmeg níva...
Válasz #4488. hozzászólásra

Há itt a putri mellett e moréééé!
Válasz #4485. hozzászólásra

én mentem nyersen is ahol csak lehetett, ilyenkor a 300-380-as kukoricának már a fődben a helye...
na itt egy kép felismered e a helyszínt???
Válasz #4486. hozzászólásra

Magyarul: fönt van a dombon?
a magasított níveám.jpg)
Holnap lehet előkapjuk a kuk.VGt.

Kihajtjuk a pókokat belőle.
De az is lehet h. még ráér..........
Válasz #4483. hozzászólásra
nem csak neten leltem a képet az ekéről.
de nagyon szeretném ezt húzni!!!
nemkell a függesztett!
Látom jártál Bócsán?:)

Jó.
Elájulsz de ilyet má csináltam én is ..... hmm tavaly.
Elfüstölt a koma odakünn a rákban aztán előre ócskavas hátra füstölt traktor....
egy gazdatárt rábamotoros 150-ében valami elszabadúlt kombinátorozás közben. Eléggé messze volt hazától így ledobtam az orrsúlyt és egymenetben hazajött minden.

.jpg)
.jpg)

mi nagy T150-esek voltunk, van hozzá vonórúd amivel úgy jön mint egy pótkocsi a gép után....használtuk is rendszeresen a feneegyemeg...
azthittem többet nemkell de mégis
na a fotók:
az ekéről meg annyit,hogy legközelebb ilyet fogok venni ha lesz keret rá!
Válasz #4479. hozzászólásra

Kombinátort, de márkát/típust nem tudok mondani, szerintem valami maszek.
Válasz #4478. hozzászólásra
mit húz a ferga???
nem is annyira nagy a gép úgylátom a cucc meg elég széles.
Paldoo! ha vársz 5percet dobok fel képet a hétvégi "munkabalesetről!" nem velünk volt, csak segítettünk de zsír a szerelvény
Válasz #4477. hozzászólásra

Válasz #4476. hozzászólásra

Ott m1 Húsfutár haverunk figyelitek!!!!!
még vlm. képpel turbóz 6 nátok a témát......
aztán kérdést megmajd ki 5 lünk hozzá......
Válasz #4471. hozzászólásra

Na jó, a traktort legalább felismertem
Válasz #4470. hozzászólásra

Én is fogok tárcsázni mint a vaddisznó.
Ha a sivatagi elnyeli a vvassert akkor még a 7en.......
Válasz #4469. hozzászólásra
Ami a komit kidobja magából..........
Végső eszköz(bár még a 6,2-es ih otthon van,de marad is)
Válasz #4468. hozzászólásra
nem szívkapás volt
Válasz #4461. hozzászólásra
mit tárcsázol ilyenkor?
Válasz #4467. hozzászólásra
Kíváncsi vagyok, mert itt is előkellet venni a diszket, mert a kombi eldugul a gazoktól, meg a kapák is törnek szeretettel.
Válasz #4466. hozzászólásra
De gondolom szívkapákkal csinál ilyen darabosat.
Válasz #4465. hozzászólásra
Én a másikkal voltam,másfele.Majd holnap,ha vetem.
Válasz #4462. hozzászólásra
4,4es Unimatot, csak leszedték hátul a hengereket.
Válasz #4461. hozzászólásra
A tárcsázott földet fotóztad?
Válasz #4459. hozzászólásra

Én meg látom az elejét ahogy zúdul felém a tavaszimelócunami!!!!!
Válasz #4460. hozzászólásra