Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mihaszna #29871. hozzászólásáraHát csak arra, hogy mind 3 traktort egyedül kell megülnöm, s ilyenkor érzi igazán az ember az egyedül lenni állapotot.
Bővebben: kiviszem az egyik traktort, majd besétálok, s kiviszem a másik traktort, újra séta és kiviszem a harmadikat. Felülök az emelős traktorra, odatolatok a póthoz, kiszállok, felmászok, akasztok, beszállok és rátolatok a szóróra, kiszállok, beleengedem, visszamászok, rátolatok a pótra, kiszállok, felmászok, akasztok, lemászok, beszállok, rátolatok, eresztem. Beszállók a szórós traktorrbe elszórom, majd kezdem elölről.
Válasz Praetor #29872. hozzászólásáraAkkor saját gép park ha jól sejtem.
Mennyi területre van?
Egyébként tudom milyen egyedül dolgozni.
41 éves vagyok és még nincs gyerekem, családom.
A szomszéd 10 éves gyerekét hívom, ha egy ponyvát ki akarok teriteni a szilvafa alá
Válasz Attikaa #29864. hozzászólásáraCsak van mellette egy kis piperonil-butoxid, ami gátolja a rovar enzimjét amivel kiröhögné a deltametrint. Ezért hosszú a hatástartam és annyira alacsony a "méreg" tartalma, ezért etethető azonnal és 0 nap a M.V.I.! Nem is a piretroid miatt 350-400 ezer 5 liter...
Válasz VESZTES. :) #29852. hozzászólásáraA gázosítás és a csávázás az a két művelet a mezőgazdaságban, ami a leghamarabb bele lehet halni, akár egyetlen elrontott lépéssel is, akár pár óra alatt is!!! Én akkor se csinálnám, ha fegyvert fognának rám, pedig tanultam hogyan kell szakszerűen, és sokszor láttam is már.
Jó szándékból mondom: Nagyon nem javaslom, hogy kisérletezz!!!
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraNe játsz a gázzal, beszélj gázmesterrel, csináltasd meg bérbe.
Tonnánként ~500 Ft mennyiség függvényében kicsit több vagy kevesebb az ár. Nem játék, és utánna még papírod is lesz, ha hivatalos.
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraNincs valami helyen valami ismerős, aki tudna adni?
Nekem is egyik ismerős szokott hozni, sok nem kell, de küzdök én is vele, nekem évente 2x kell gázosítani, pedig csak annyi van itthon, amit a jószág feleszik 2-2,5 tonna.
Viszont csatlakoznék én is kérdéssel, üres tárolóhelységet mivel lehet kipermetezni ellene, mert szerintem nálam is az van, hogy elfészkel a rohadék...
Sziasztok!
Lehet nem ide való amit kérdeznék.
Tárolóba megtámadta a zsizsik a terményemet, mit lehetne használni ellene.
Gázosító tablettát, én mezei ember nem tudok beszerezni, helyette esetleg valami használható?
Köszi!
Válasz rtamas1976 #29843. hozzászólásáraHülye vagyok. Fellbáláxom a szalmàmat, és kapok cserébe trágyát. Csak aki értelmes ember wz már vett magának szórót, a többi meg ilyen, le kell nyelni ha kell a trágya. Van olyan ahol előbb utat dózerol9k magamnak, hogy bírjak hol forogni rakodni.
Válasz mtz1221 #29836. hozzászólásáraJókis elfoglatság!
Ha szórunk bérbe mindég kikötjuk.
Madzagot , hàlót, dögöt a gazda dolga leszedni!
Következő évben érdekes , nincsbenne.
Válasz Gandhy #29832. hozzászólásáraKicsit kifejtenéd bővebben, hogy meg is értsem? Nekem minden területem mészhiányos és túlzott a magnézium a talajvizsgálat szerint. A ph 5,3-6,1 között, savanyú és gyengén savanyú. Mit kellene tenni, hogy jobb legyen?
30174 hozzászólás
Válasz mihaszna #29871. hozzászólásáraHát csak arra, hogy mind 3 traktort egyedül kell megülnöm, s ilyenkor érzi igazán az ember az egyedül lenni állapotot.
Bővebben: kiviszem az egyik traktort, majd besétálok, s kiviszem a másik traktort, újra séta és kiviszem a harmadikat. Felülök az emelős traktorra, odatolatok a póthoz, kiszállok, felmászok, akasztok, beszállok és rátolatok a szóróra, kiszállok, beleengedem, visszamászok, rátolatok a pótra, kiszállok, felmászok, akasztok, lemászok, beszállok, rátolatok, eresztem. Beszállók a szórós traktorrbe elszórom, majd kezdem elölről.
A hazatérés az első inverze.
Válasz Praetor #29872. hozzászólásáraAkkor saját gép park ha jól sejtem.
Mennyi területre van?
Egyébként tudom milyen egyedül dolgozni.
41 éves vagyok és még nincs gyerekem, családom.
A szomszéd 10 éves gyerekét hívom, ha egy ponyvát ki akarok teriteni a szilvafa alá
Válasz mihaszna #29871. hozzászólásáraTudod majd értelmezni, ha egyedül kell megpróbálod elvégezni a munkát a képen lévő gépekkel.
Válasz Gandhy #29824. hozzászólására"Aki magányosnak érzi magát, gondoljon arra, hogy nem is tudja, milyen igazán egyedül lenni."
Ezt nem nagyon tudom értelmezni , hogy mire írtad.
Jó kis géppark. Mind a sajátod?
Válasz BBK #29869. hozzászólásáraAki betakarítja szokta eladni közvetlen külföldre
Válasz rtamas1976 #29868. hozzászólásáraHogy veszik nagyban?
Lassan kezdődik!
Válasz Attikaa #29866. hozzászólásáraRománban meg a literes 215 Lei (kb.. 17.200,- Forint), na ez a hoppácska!
Válasz Georgosz #29865. hozzászólásáraÍgy már érthető
Válasz Attikaa #29864. hozzászólásáraCsak van mellette egy kis piperonil-butoxid, ami gátolja a rovar enzimjét amivel kiröhögné a deltametrint. Ezért hosszú a hatástartam és annyira alacsony a "méreg" tartalma, ezért etethető azonnal és 0 nap a M.V.I.! Nem is a piretroid miatt 350-400 ezer 5 liter...
Válasz Georgosz #29856. hozzászólásáraEz konkrétan Decis Mega, csak fele annyi hatóanyaggal.
Válasz VESZTES. :) #29862. hozzászólásáraTakaró fóliát kiterítve előkészíteni, huzatban potyogtatni-betaposni, fólia rá és sipirc. Gumikesztyű-maszk legyen!
Válasz .Fecó. #29858. hozzászólásáraSikerült szereznem, próbálok a lehető legkörültekintőbben eljárni.
Válasz Georgosz #29856. hozzászólásáraEzt mentem
Válasz Georgosz #29855. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz mtz1221 #29854. hozzászólásáraGázosítani van mivel, inkább a tárolóhelységet kellene kifújni valamivel, de meglett arra is a válasz
Válasz VESZTES. :) #29852. hozzászólásáraA gázosítás és a csávázás az a két művelet a mezőgazdaságban, ami a leghamarabb bele lehet halni, akár egyetlen elrontott lépéssel is, akár pár óra alatt is!!! Én akkor se csinálnám, ha fegyvert fognának rám, pedig tanultam hogyan kell szakszerűen, és sokszor láttam is már.
Jó szándékból mondom: Nagyon nem javaslom, hogy kisérletezz!!!
Válasz szanberg #29853. hozzászólásáraNa meg még mit nem !
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraK-Obiol, permetezve-átforgatva.
Válasz Gumóka #29846. hozzászólásáraK-Obiol, lehet tárolót kifújni vele vagy be leht csávázni vele és fél évig nincs gond. Jószág eheti bármikor.
Válasz Gumóka #29846. hozzászólására50 darab zöld diófalevelet közé. Ángyi nem penne Ilyenkor töketlenfélős, küldenék tablettát.
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraKi kell hívni gázmestert és megcsinálja pikk pakk.
Köszönöm a tanácsokat!
Száz mázsa több helyen,
de talán lesz ismerős
Csak most el vagyok veszve a munkába.
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraTavaly 12-14 tonnát egy húszasért csinálták hivatalosan, fölösleges vele görcsölni, hívj egy gázmestert.
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraNe játsz a gázzal, beszélj gázmesterrel, csináltasd meg bérbe.
Tonnánként ~500 Ft mennyiség függvényében kicsit több vagy kevesebb az ár. Nem játék, és utánna még papírod is lesz, ha hivatalos.
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraMennyi van? Milyen tárolóban van?
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraNem igazàn van más, esetleg átrostálni, az kiszedi a 90-℅-át.
Válasz Gumóka #29846. hozzászólásáraVagy keresel gázmestert, aki megcsinálja.
Válasz VESZTES. :) #29845. hozzászólásáraNincs valami helyen valami ismerős, aki tudna adni?
Nekem is egyik ismerős szokott hozni, sok nem kell, de küzdök én is vele, nekem évente 2x kell gázosítani, pedig csak annyi van itthon, amit a jószág feleszik 2-2,5 tonna.
Viszont csatlakoznék én is kérdéssel, üres tárolóhelységet mivel lehet kipermetezni ellene, mert szerintem nálam is az van, hogy elfészkel a rohadék...
Sziasztok!
Lehet nem ide való amit kérdeznék.
Tárolóba megtámadta a zsizsik a terményemet, mit lehetne használni ellene.
Gázosító tablettát, én mezei ember nem tudok beszerezni, helyette esetleg valami használható?
Köszi!
Válasz rtamas1976 #29843. hozzászólásáraHülye vagyok. Fellbáláxom a szalmàmat, és kapok cserébe trágyát. Csak aki értelmes ember wz már vett magának szórót, a többi meg ilyen, le kell nyelni ha kell a trágya. Van olyan ahol előbb utat dózerol9k magamnak, hogy bírjak hol forogni rakodni.
Válasz mtz1221 #29842. hozzászólásáraHa magadnak szórod mitkeres benne a madzag vagy háló?
Válasz rtamas1976 #29841. hozzászólásáraEz a dögöt kiszórja, madzagot meg megvárom még így rászárad, másképp nem nyúlok hozzá.
Válasz mtz1221 #29836. hozzászólásáraJókis elfoglatság!
Ha szórunk bérbe mindég kikötjuk.
Madzagot , hàlót, dögöt a gazda dolga leszedni!
Következő évben érdekes , nincsbenne.
Válasz mtz1221 #29839. hozzászólásáraIlyesmire gondoltam.
Válasz mtz1221 #29838. hozzászólásáraKombinátoron.
Válasz Praetor #29837. hozzászólásáraTáblán nem, de nem 1x volt már hogy a csapágyból kiszedte a porvédőt.
Válasz mtz1221 #29836. hozzászólásáraAmi nem akadt fenn a szórón, az még okozhat gondot a táblán.
Válasz rtamas1976 #29835. hozzászólásáraSzó szerint az. Trágyaszóró kidobóhengerén a madzag.
Válasz mtz1221 #29834. hozzászólásáraFasza! De mi a szar ez?
Fél év terméke. De a jobbik oldalát kéne nézni, ha nem lennének ilyen emberek, akkor nem lenne trágya sem.
Válasz Gandhy #29832. hozzászólásáraKicsit kifejtenéd bővebben, hogy meg is értsem? Nekem minden területem mészhiányos és túlzott a magnézium a talajvizsgálat szerint. A ph 5,3-6,1 között, savanyú és gyengén savanyú. Mit kellene tenni, hogy jobb legyen?
Válasz Praetor #29831. hozzászólásáraElméletben több okból. Nem emeli a pH-t, van magnézium dús területem, azt aktivizálja a kén, pl.
Válasz Praetor #29830. hozzászólásáraKation akart lenni.
Válasz Gandhy #29829. hozzászólásáraKatinon csere érdekében?
Válasz rtamas1976 #29828. hozzászólásáraGranulált CaCo3. A tavalyi maradékot elszórtam cca. 4q-val, de idén kap még a teljes terület 1 tonna gipszet.
Válasz Gandhy #29826. hozzászólásáraMilyen meszet sórsz?
Granulált vagy port?
Tavajelőtt ósszel és tavaj tavasszal szórtam
2.5t dolomitot
Válasz Gandhy #29824. hozzászólásáraPedig jobb egyedül, mint magadba!
Válasz envagyok2 #29825. hozzászólásáraJa, szórom a tarlóra, nincs hova raknom Ellenben az ott mész.
Válasz Gandhy #29824. hozzászólásáramit csinálsz ember, hergeled a parasztokat a műtrágyával?