Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pilátus" #26801. hozzászólásáraEbben a vetőgépben nincs íves, meg domború, legfeljebb enykén kúpos, de az is csak a talajművelő tárcsasorhoz. A vetőcsoroszlya lényege az, hogy minél keskenyebb legyen. Ezt csak egyenes lappal tudod elérni. Az unia féle domború cuccnak is ez a baja, szárazban még hagyjàn, de a laza vagy nedves talajt nem bírja, hamar dúr
Válasz bandigh #26799. hozzászólásáraÁ dehogy,ismerem a rapidot 6 éve dolgozok vele,egy hónapja cseréltem le a tárcsa és csoroszlya sort,mire le és felcsavaroztam a 32 db tárcsát még ha nem is tudtam volna akkor se keverném össze hogy domború vagy egyenes vetőtárcsáva van szerelve!
Válasz Pilátus" #26795. hozzászólásáraNem szórakozom valóban domború,vagy íves ki hogy nevezi!
Én is a domborút szeretem a lányokban de az Rapidon egyenes a unia amber vetőgépen domború vetőtárcsák vannak!
Válasz apuci #26793. hozzászólásáraApucikám" ne szórakoz velem mert reggel hétkor 40 dsrabot kell még vennem!
A "falusi vetőgepeid" Unia és ez meg úri-muris vederes :)(feltöltesű
Az mar' biztos hogy én a gömbölyüt "szeretem" és nem a "laposat"!!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26787. hozzászólásáraKöszönöm!!
Kicsibe nem látom most a számokat csak majd a gépen és nézd már meg hogy az Axiálos cikkszámot amit írtam az íves tárcsát hasznalja valamelyik variacióban a vető karokon is??
18-000-5272-05 katalógus szám:451372
Válasz Mézga #26775. hozzászólásáraSzia!
Kie volt ez a Puffié Dobszán Barányaban??
Jó gyerek!
Mindig cserélgették a csapagyakat de mit vettek helyette?
A Puffi biztos nem cserélte saját kézzel egyiket sem mert az csak a "kamionjait cserélgeti havonta"! :)))
Ugye "Pofikám" öö Puffikám!?Üdvözletem!
A kocka Magnumot ha eladod szólj!
(Itt van biztosan mert ő is olvas minket mindig ugyaúgy mint mindenki
Válasz Mézga #26778. hozzászólásáraA nem létező részét azt nem . Nincsenek rajta az adagoló részek . Csöveket kaptam hozzá meg tengelyt de a többi része nincs rajta . Bár nekem nem is kell mert nekem a nagy tartály volt lényeg műtrágyát meg kidobom hagyományosan .
Válasz apuci #26772. hozzászólásáraDe kár hogy nem "fordítva domború" vagyis homorú ahová illeszkedne a csoroszlya és egyből képtelen lenne eldugulni az a vékony kis vetőcső vég!
Válasz apuci #26770. hozzászólásáraDe az Uniának is a külső domború felületéhez illeszkedik a csoroszlya? Mert ezen az ívesen igy illeszkedik de van egy pici hézag közte és a szárdarab bemehet közé??
Hmm az íves talán a homokban jobban foroghat és nem tolja meg a tárcsát ha pld vakoló homok"??
Eddig is egyenes volt mar ezer egy éve de kívancsi vagyok hátha valaki ilyennel dolgozik(bár nem hinném)
De akkor meg miért vetőtárcsa?
(Vagy inkább helyesen: Rapid vetőgép tárcsa előre!?)
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26768. hozzászólásáraNem kell katalogus mert betelefonalok a vedernek és küldik de most nem volt idő és vettem mindegyikből.
De az axinal csak valamiért vetőtárcsának írják az axialos vaderstatos szórólapon meg az adatbázisban is ez van!
De hogy lehet vetni az ívessel hmm??
Válasz Pilátus" #26767. hozzászólásáraÜdv.!
Nincs katalógusod?
Ott írja hogy pontosan hova milyen cikkszámú kell!
Szerintem hátra a vető részbe csak egyenes megy, elöl a művelő tárcsáknál ívesek, de azok között valahol van 1db egyenes is gyárilag.
Üdv!
Cserélem a Rapid vetőtárcsákat és nem jöttem rá(ill akiket kérdeztem sem tudják) hogy az Axiálnál miért van ill mire jó az íves vetőtárcsa!?????
Mert eddig egyenes volt de az ívesre is illeszkedik valahogy a vetőcsoroszlya???
Vagy ez az íves nem is vetőcsoroszlya ahogy az Axiálnál írják hanem csak a Rapid vetőgép előmunkáló tarcsasorának a tárcsája??
Szerintetek ezt a fészket milyen állat hozhatta létre? Kb. 1,5-2 m átmérőjű szinte csak vékony nádszálakból áll, amit nagyjából körbe-körbe rakott, a közepén egy kb.30 cm átmérőjű kráterrel.Már aratás előtt is ott volt, lábnyomokat nem nagyon találtam még az esők előtt készülhetett.
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraSok milliós gép volt így is de pontos szám már nincs a fejemben . Ha jól tévedek akkor 4+fa volt a bemutatógép amiről lecsúsztam .
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraMár nem emlékszem pontosan de mire mindent kicseréltem volna ami rossz volt addigra annyi volt az ára mint a demógépé amiről lecsúsztam .
Válasz SCHLEPPER #26755. hozzászólásáraPontosan nem tudom, de huszon pár ezer az eleje, kb 10ezer egy rotor penge, meg 5ezer egy csapágy, ha csapágy boltból veszed.
Lánc is egy tízes meg az orrkerék is hozzávetőlegesen.
30402 hozzászólás
Tegnapi műtrágya szórás közben!
Válasz bandigh #26803. hozzászólásáraOké köszi rendben így már megértettem!
De egyenesen útban a pénztár felé is egyből kijózanodtam!
Válasz Pilátus" #26801. hozzászólásáraEbben a vetőgépben nincs íves, meg domború, legfeljebb enykén kúpos, de az is csak a talajművelő tárcsasorhoz. A vetőcsoroszlya lényege az, hogy minél keskenyebb legyen. Ezt csak egyenes lappal tudod elérni. Az unia féle domború cuccnak is ez a baja, szárazban még hagyjàn, de a laza vagy nedves talajt nem bírja, hamar dúr
Válasz Pilátus" #26801. hozzászólásáraValószínű nem fog jól össze simulni az íves tárcsa a csoroszlyával!
Válasz apuci #26798. hozzászólására
Azért ugye abban is biztos már most mindenki hogy ugysem bírom ki azt hogy ne az ívessel is próbáljam ki a vetést!
Válasz bandigh #26799. hozzászólásáraÁ dehogy,ismerem a rapidot 6 éve dolgozok vele,egy hónapja cseréltem le a tárcsa és csoroszlya sort,mire le és felcsavaroztam a 32 db tárcsát még ha nem is tudtam volna akkor se keverném össze hogy domború vagy egyenes vetőtárcsáva van szerelve!
Válasz apuci #26797. hozzászólásáraEzt ismerem, csak azt hittem h a rapidra mondtad, h valakinek domború van rajta.
Válasz Pilátus" #26795. hozzászólásáraNem szórakozom valóban domború,vagy íves ki hogy nevezi!
Én is a domborút szeretem a lányokban de az Rapidon egyenes a unia amber vetőgépen domború vetőtárcsák vannak!
Válasz apuci #26796. hozzászólásáraAzt hiszem ezen jól látszik hogy domború(íves?) a vetőtárcsa.
Válasz bandigh #26794. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=unia+amber&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=aZtv51WKrMj-PM%252Crj0mkl76AwTUUM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRvF3TWvTD0mZrwt61YYxoCkErBnw&sa=X&ved=2ahUKEwizl9aLpeLsAhVdAhAIHcxeC2UQ9QF6BAgMEEE#imgrc=Wb5sPU1JQZo4UM
Válasz apuci #26793. hozzászólásáraApucikám" ne szórakoz velem mert reggel hétkor 40 dsrabot kell még vennem!
A "falusi vetőgepeid" Unia és ez meg úri-muris vederes :)(feltöltesű
Az mar' biztos hogy én a gömbölyüt "szeretem" és nem a "laposat"!!
Válasz apuci #26793. hozzászólásáraMajd képet csinálhatnál. Vagy hogy ki mit ért domború alatt.
Válasz Bobo77 #26791. hozzászólásáraElhiszem,itt a faluban van vagy 5 db mind domború tárcsával van szerelve.
Válasz Pilátus" #26790. hozzászólásáraA Vadernál 11+áfa körül volt kb 1 hónapja a csoroszlyák meg 15+ áfa körül.
Ugyan ez az Axinál kb 30% több!
Válasz apuci #26770. hozzászólásáraAz enyémen egyenes a vetőtárcsa.
Válasz bandigh #26789. hozzászólására10 évente cserélgettem de ma már minden 3 év után a no-till miatt...
(Gyári most mennyi tudja valaki??Axis 8 alatt)
Na meg most jöön a striippen-tiill!
Válasz Pilátus" #26788. hozzászólásáraSzerintem a vető az csak egyenes lehet, és a gyári új mocskos sokat kibír, azzal érdemes foglalkozni hosszútávon
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26787. hozzászólásáraKöszönöm!!
Kicsibe nem látom most a számokat csak majd a gépen és nézd már meg hogy az Axiálos cikkszámot amit írtam az íves tárcsát hasznalja valamelyik variacióban a vető karokon is??
18-000-5272-05 katalógus szám:451372
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26786. hozzászólására
Válasz Pilátus" #26769. hozzászólására
Válasz Pilátus" #26784. hozzászólásáraIgen, jó arc a koma. Azt hiszem horschot akart venni
Válasz Mézga #26775. hozzászólásáraSzia!
Kie volt ez a Puffié Dobszán Barányaban??
Jó gyerek!
Mindig cserélgették a csapagyakat de mit vettek helyette?
A Puffi biztos nem cserélte saját kézzel egyiket sem mert az csak a "kamionjait cserélgeti havonta"! :)))
Ugye "Pofikám" öö Puffikám!?Üdvözletem!
A kocka Magnumot ha eladod szólj!
(Itt van biztosan mert ő is olvas minket mindig ugyaúgy mint mindenki
Válasz Mézga #26782. hozzászólásáraÖsszeségében nem rossz gép de még szoknom kel kicsit meg kell idő még összecsiszolódunk .
Válasz Hús Futár #26780. hozzászólásáramegnéztem, de megijedtem tőle. fényképen szebb volt. nem alkudtam rá, de úgy tűnt 4ért elhozható
Válasz Mézga #26778. hozzászólásáraTélen dobom szét az egész gépet és átnézés meg javítás vár rá
Válasz Mézga #26778. hozzászólásáraTán tied volt a gép anno ?
Válasz Mézga #26778. hozzászólásáraA nem létező részét azt nem . Nincsenek rajta az adagoló részek . Csöveket kaptam hozzá meg tengelyt de a többi része nincs rajta . Bár nekem nem is kell mert nekem a nagy tartály volt lényeg műtrágyát meg kidobom hagyományosan .
Válasz Hús Futár #26777. hozzászólásárabeüzemelted a műtrágya részét?
Válasz Mézga #26775. hozzászólásáraIgen ez . Fogjuk rá repce vetés nem sikerült fullosan vele e gabonában már azért kezdünk össze szokni .
Válasz buti #26763. hozzászólásáraElvileg a vaddisznó csinál ilyen fészket.
Válasz Hús Futár #26774. hozzászólásáraEz volt Nagydobszán? Bevált a masina?
Válasz Mézga #26766. hozzászólására4,5+fa
Válasz apuci #26772. hozzászólásáraDe kár hogy nem "fordítva domború" vagyis homorú ahová illeszkedne a csoroszlya és egyből képtelen lenne eldugulni az a vékony kis vetőcső vég!
De nem is kopna hanem csak a tárcsa...
Válasz Pilátus" #26771. hozzászólásáraNem-nem,belül van,szerintem az axinál elírhatták ahogy írod és vetőgép tárcsáról van szó nem vetőtárcsáról!
Válasz apuci #26770. hozzászólásáraDe az Uniának is a külső domború felületéhez illeszkedik a csoroszlya? Mert ezen az ívesen igy illeszkedik de van egy pici hézag közte és a szárdarab bemehet közé??
Hmm az íves talán a homokban jobban foroghat és nem tolja meg a tárcsát ha pld vakoló homok"??
Eddig is egyenes volt mar ezer egy éve de kívancsi vagyok hátha valaki ilyennel dolgozik(bár nem hinném)
De akkor meg miért vetőtárcsa?
(Vagy inkább helyesen: Rapid vetőgép tárcsa előre!?)
Válasz Pilátus" #26769. hozzászólásáraA Lengyel Unia vetőgépeken íves a tárcsa,és szépen vet,de szerintem neked oda csak az egyenes kell!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #26768. hozzászólásáraNem kell katalogus mert betelefonalok a vedernek és küldik de most nem volt idő és vettem mindegyikből.
De az axinal csak valamiért vetőtárcsának írják az axialos vaderstatos szórólapon meg az adatbázisban is ez van!
De hogy lehet vetni az ívessel hmm??
Van valami trükk amiről nem tudok?
Passzol mid a kettő...
Válasz Pilátus" #26767. hozzászólásáraÜdv.!
Nincs katalógusod?
Ott írja hogy pontosan hova milyen cikkszámú kell!
Szerintem hátra a vető részbe csak egyenes megy, elöl a művelő tárcsáknál ívesek, de azok között valahol van 1db egyenes is gyárilag.
Üdv!
Cserélem a Rapid vetőtárcsákat és nem jöttem rá(ill akiket kérdeztem sem tudják) hogy az Axiálnál miért van ill mire jó az íves vetőtárcsa!?????
Mert eddig egyenes volt de az ívesre is illeszkedik valahogy a vetőcsoroszlya???
Vagy ez az íves nem is vetőcsoroszlya ahogy az Axiálnál írják hanem csak a Rapid vetőgép előmunkáló tarcsasorának a tárcsája??
Íves vetőtárcsa cikksz 18-000-5272-05
Válasz Hús Futár #26762. hozzászólásáratume mennyi volt?
Válasz Földönfuto #26764. hozzászólásáraNem tudom, de csak a föld felett alkotott.Csak a dudvát hordta egy kupacba, a borz a föld alatt is aktívkodik.
Válasz buti #26763. hozzászólásáraBorz nem lehet?
Szerintetek ezt a fészket milyen állat hozhatta létre? Kb. 1,5-2 m átmérőjű szinte csak vékony nádszálakból áll, amit nagyjából körbe-körbe rakott, a közepén egy kb.30 cm átmérőjű kráterrel.Már aratás előtt is ott volt, lábnyomokat nem nagyon találtam még az esők előtt készülhetett.
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraSok milliós gép volt így is de pontos szám már nincs a fejemben . Ha jól tévedek akkor 4+fa volt a bemutatógép amiről lecsúsztam .
Válasz Nyomasek Bobo #26760. hozzászólásáraMár nem emlékszem pontosan de mire mindent kicseréltem volna ami rossz volt addigra annyi volt az ára mint a demógépé amiről lecsúsztam .
Válasz Hús Futár #26757. hozzászólásáraPrivibe meg lehet tudni, hogy kis szerencsevel mennyiért lehetett egy lepusztult gepet megakaprintani?
Rotadischez van körkéseim és banán késeim ha esetleg érdekel valakit.
Válasz SCHLEPPER #26755. hozzászólásáraPontosan nem tudom, de huszon pár ezer az eleje, kb 10ezer egy rotor penge, meg 5ezer egy csapágy, ha csapágy boltból veszed.
Lánc is egy tízes meg az orrkerék is hozzávetőlegesen.
Válasz Nyomasek Bobo #26756. hozzászólásáraSzolnoki Unia kereskedők . Talán az Ihász kereskedőház ?
Válasz Hús Futár #26745. hozzászólásáraKi ez a cég?