Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #26190. hozzászólásáraNe mondd!
Itt haver apja aratott magának búzát. Jó vizet mért, elrohant leadni...aztán vihette tovább 15km a garatra, mert 16os volt... Legközelebb vitte a mérőjét is, aszongya az átvevőnek: Nézzed má, enyimben jó... Rossz a ti mérőtök... Mármint, hogy ez szar:
Válasz szanberg #26188. hozzászólásáraElsőre nem is láttam hogy zabról van szó, úgy igenis szép mennyiség, főleg úgy hogy nem indultak meg valami fényesen a tavaszon
Egyszer volt nekünk is ilyen meglepetés 5t+ anyag, már minden pótkocsit elő kellett szedni, mert nem akart felférni sehogy
Válasz szanberg #26188. hozzászólásáraElsőre nem is láttam hogy zabról van szó, úgy igenis szép mennyiség, főleg úgy hogy nem indultak meg valami fényesen a tavaszon
Egyszer volt nekünk is ilyen meglepetés 5t+ anyag, már minden pótkocsit elő kellett szedni, mert nem akart felférni sehogy
Válasz bandigh #26177. hozzászólásáraNem értem, hogy a harmada inputot sem kapta a zab búzához képest, és közel annyit, 4-5 tonnákat vágtam ma is róla, de volt 5 plusszos tábla is.
Ja amúgy ez a gép szereti a zabot, több kombájn nem, de ezknek tolható rendesen, pedig az 53 mázsás zab űrtartalomra annyi mint a 100 mázsás búza kb... Feszt üríteni kellett pedig 12.5 köbös a puttony.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraAkkor végképp nem értem honnan vetted, hogy a kötöző anyag húzza kisebbre a bálát. Na mindegy kár ezen rágódni, megtaláltátok a hibát. (nem a kötöző anyag volt)
Válasz fexco #26183. hozzászólásárade lehet arra gondolsz,hogy variobálázónál 150nél indul a kötés,amikor kidobja 130,hogy amire beköti,annyira összeveri,elszórja,hogy valóban akár összemehet.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraamit te mondasz:a 150es bálából amikor elindul a kötés 130as lesz.???elmondom neked,szalmánál a leglátványosabb:fixkamrásnál a 155ös bálát amikor kidobja,odamész megméred mérőszalaggal,160 minimum fogsz mérni átmérőbe.
Válasz Zetoros1 #26172. hozzászólásáraPersze, hogy feszít, de csak annyira, hogy a háló/madzag kezelhető legyen. Ez a feszítés a bála méretét nem tudja befolyásolni!
dolgoztál már ilyen bálázókkal? Ismered a működésüket? Ha igen, nem mondanád ezt.
Megoldódott a gond. Újra kellett kalibrálni a bálázót és most 148-150 centi a kidobott bála. Volt egy vezeték zárlat, amit javitottak, csak nem tudták, hogy újra kell kalibrálni. A gépész meg nem méricskél, csak köt
Válasz Zetoros1 #26162. hozzászólásáraEzt nem mondod komolyan?! A kötöző anyagot simán "rásimogatja" a bálára. Ha tömör a bála, kidobáskor inkább nagyobbnak kéne lennie, ha enged valamit a kötöző anyag.
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraMondd meg neki...Felőled akár 2 métert is mutathat a monitor! Te olyan maradi vagy, hogy csak a zollstocknak meg a szemednek hiszel!!!
Válasz Sötét Paraszt #26160. hozzászólásáraHa kiszámolod a térfogatot, 1,35 nél 1,71m3, 1,5-nél 2,12m3. 100 bálánál már 24 bála a különbség. Ha 1200ért báláz, akkor 28.800ft-tal fizet többet, mint ha 150-est kötne.
Válasz broll79 #26158. hozzászólásáraMi értelme lenne , hogy többet csinál pár bálával?
Én inkább kevesebb hálót tekernék rá.
Nekem a variant akkor csinál kisebbet ha nincs rend.
Visszaveszek a tömörségen aztán máris több bála lesz, a méret se változik.
Válasz _NB_ #26156. hozzászólásáraEz egy új NH, de az előző bálázónál tavaly ugyan ez volt a probléma, előtte évekig minden rendbe. Én arra gyanakszom, hogy áremelés helyett a bála méretén próbál fogni
30402 hozzászólás
Válasz Ares 826 #26201. hozzászólásáraAzt lehet otthon hagyta
Válasz .Richard. #26202. hozzászólásáraSzerintem kínosan ügyel rá hogy mit...
És vacsorazni se kell elvinni, mert 6 után nem eszik semmit...
Válasz .Richard. #26202. hozzászólásáraSzerintem kínosan ügyel rá hogy mit...
És vacsorazni se kell elvinni, mert 6 után nem eszik semmit...
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraeszik ez rendesen?
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraMit keresel rajta a bugyi pántot?????
Lassan de biztosan telnek a tárolók
Válasz *** HM *** #26198. hozzászólásáraNa ès mennyi a tarifája????
Elvitted 1 körre??
Válasz *** HM *** #26196. hozzászólására
Sokat ne idegeskedjetek az éven emberek, vannak jó dolgok csak észre kell venni... jófajta akciósak.
[kep1][kep2]
Válasz _NB_ #26193. hozzászólásáraEzt a csatornát inkább engedd el...
Válasz szanberg #26190. hozzászólásáraNe mondd!
Itt haver apja aratott magának búzát. Jó vizet mért, elrohant leadni...aztán vihette tovább 15km a garatra, mert 16os volt... Legközelebb vitte a mérőjét is, aszongya az átvevőnek: Nézzed má, enyimben jó... Rossz a ti mérőtök... Mármint, hogy ez szar:
"
- Kérdezik nem mi vótunk.
Gazdája szerintem nézi a videót vagy is hát az unokája biztos.
- De nem mi vótunk."
"
A vízmérőt nem kalibráltam, 9-11 között volt a nedvesség.
Egyik mai
Válasz bandigh #26177. hozzászólásáraNem értem, hogy a harmada inputot sem kapta a zab búzához képest, és közel annyit, 4-5 tonnákat vágtam ma is róla, de volt 5 plusszos tábla is.
Ja amúgy ez a gép szereti a zabot, több kombájn nem, de ezknek tolható rendesen, pedig az 53 mázsás zab űrtartalomra annyi mint a 100 mázsás búza kb... Feszt üríteni kellett pedig 12.5 köbös a puttony.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #26178. hozzászólásáraK.I.T.T. te vagy az?
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraAkkor végképp nem értem honnan vetted, hogy a kötöző anyag húzza kisebbre a bálát. Na mindegy kár ezen rágódni, megtaláltátok a hibát. (nem a kötöző anyag volt)
Válasz fexco #26183. hozzászólásárade lehet arra gondolsz,hogy variobálázónál 150nél indul a kötés,amikor kidobja 130,hogy amire beköti,annyira összeveri,elszórja,hogy valóban akár összemehet.
Válasz Zetoros1 #26180. hozzászólásáraamit te mondasz:a 150es bálából amikor elindul a kötés 130as lesz.???elmondom neked,szalmánál a leglátványosabb:fixkamrásnál a 155ös bálát amikor kidobja,odamész megméred mérőszalaggal,160 minimum fogsz mérni átmérőbe.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraMivel nem a háló feszít hanem
változó kamrásoknál általában
rugó feszíti vagy a szíjakat vagy
elevátorláncot.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraJa és szervizesek nélkül.
Válasz endypapa_20120 #26174. hozzászólásáraNem sokkal volt dolgom eddig,
hestonokkal kezdtem, ezután 1-2
görgős fix kamrás majd pár db.fix kamrás
rúdláncos, szíjas JD.-k ,comrimák.
Ja és 200e. feletti bála.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #26178. hozzászólásáraHektár teljesitmény nem rossz és a zab sem
Válasz Sötét Paraszt #26176. hozzászólásáraLent alul azt a narancssárga fènyt..
Válasz Sötét Paraszt #26176. hozzászólásáraSzerintem azt h 4 tonnás az anyag, nem nagyon fogja meg a gépet
Válasz szanberg #26175. hozzászólásáraMit kell nézni?
Tegnap esti zab
Válasz Zetoros1 #26172. hozzászólásáraPersze, hogy feszít, de csak annyira, hogy a háló/madzag kezelhető legyen. Ez a feszítés a bála méretét nem tudja befolyásolni!
dolgoztál már ilyen bálázókkal? Ismered a működésüket? Ha igen, nem mondanád ezt.
Válasz broll79 #26170. hozzászólásáraHát ja...de a te 150eseid ezek szerint pont beleférnek...szerencsés vagy!!!
(nem kell a hátsó oldalt kiengedni)
Válasz endypapa_20120 #26164. hozzászólásáraVáltozó kamrásnál folyamatosan feszít.
Fix kamrásba mindig akkora a méret, így lehet
ugyanakkora méretben 1-1,5-2q-ás
bálát is csinálni.
a hálót csak feszítve lehet rátenni indításután.
( Ha nem feszített nem vágja el.)
Válasz Sötét Paraszt #26167. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #26166. hozzászólásáraMert 3x 150 az 450???
Válasz Sötét Paraszt #26167. hozzászólásáraLehet...de akkor annyira balfasz az ürge meg az apja is...hogy 92 óta nem tudták megtanulni
Megoldódott a gond. Újra kellett kalibrálni a bálázót és most 148-150 centi a kidobott bála. Volt egy vezeték zárlat, amit javitottak, csak nem tudták, hogy újra kell kalibrálni. A gépész meg nem méricskél, csak köt
Válasz Nyomasek Bobo #26166. hozzászólásáraAzé mer rosszul van beállítva a hálófeszítő a bálázón mer nem húzza össze a bálát hehe.
Válasz Zetoros1 #26162. hozzászólásáraAkkor felénk a 150esből miért nem fér el egymas mögött 3 az mbp 4.20as platójára???
Válasz endypapa_20120 #26157. hozzászólására Csak ne az átmérőt vegye figyelembe hanem a teljes térfogatot.
Válasz Zetoros1 #26162. hozzászólásáraEzt nem mondod komolyan?! A kötöző anyagot simán "rásimogatja" a bálára. Ha tömör a bála, kidobáskor inkább nagyobbnak kéne lennie, ha enged valamit a kötöző anyag.
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraMondd meg neki...Felőled akár 2 métert is mutathat a monitor! Te olyan maradi vagy, hogy csak a zollstocknak meg a szemednek hiszel!!!
Válasz broll79 #26153. hozzászólásáraKötözés közben is feszít ,húzza keményebbre.
150-est mire beköti ennyi. 150-nél indul a kötözés.
Válasz Sötét Paraszt #26160. hozzászólásáraHa kiszámolod a térfogatot, 1,35 nél 1,71m3, 1,5-nél 2,12m3. 100 bálánál már 24 bála a különbség. Ha 1200ért báláz, akkor 28.800ft-tal fizet többet, mint ha 150-est kötne.
Válasz broll79 #26158. hozzászólásáraMi értelme lenne , hogy többet csinál pár bálával?
Én inkább kevesebb hálót tekernék rá.
Nekem a variant akkor csinál kisebbet ha nincs rend.
Visszaveszek a tömörségen aztán máris több bála lesz, a méret se változik.
Válasz broll79 #26158. hozzászólásáraMekkora tetű! Ennél már csak az dühítőbb, ha a tömörségen csal.
Válasz _NB_ #26156. hozzászólásáraEz egy új NH, de az előző bálázónál tavaly ugyan ez volt a probléma, előtte évekig minden rendbe. Én arra gyanakszom, hogy áremelés helyett a bála méretén próbál fogni
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraA Méret arányosan fizess!
Válasz broll79 #26155. hozzászólásáraA bálázó milyen márka, milyen típus ?