Válasz mtz1221 #30501. hozzászólásáraA 110/130 fokos lényege hogy "dupla" szélességet szór és ezt úgy oldják meg a vízsugarak "összeakadásának" megakadályozása végett, hogy sohasem merőlegesek a menetirányra.
Mindig pár fokot eltérnek a párhuzamostól nagyjából így:
Válasz Gumóka #30498. hozzászólásáraKerámia csak azért hogy sokszorozza az élettartamot. Viszont ezek a köralakúak úgy fednek, hogy ott semmi nem marad szárazon. Török permetezők mind ilyen porlasztókkal jönnek, szerintem ott nincs is másmilyen.
Válasz ..,-:) #30487. hozzászólásáraÈn leírtam. Fecó szerint nem úgy van. Èn igazat adok neki is. De a munkagèp az nem a gèp műszaki paramètereinek a modositása,de a kerèk az az. Szóval a vonohorogmagasságot ha birják,mert be van, te nagyobb kereket raksz rá,már nem is jó. Vagy egy futoműemelès. Ès már nem is olyan mint beirták. na mindegy, szomorú,ha ezèrt basztatnak.
Válasz .Fecó. #30484. hozzászólásáraMost akkor az autómon van téligumi acélfelnin 15" és van nyári 16" alufelnin
akkor az tipusmódosítás?
Nekünk volt olyan a gépről lekellett szerelni a fronthidraulikát. Ottvoltunk levettük.
Többet a környékükre nemmegyünk.
Ez nem homlokrakodó mert azt viszont bekell íratni.
Válasz .Richard. #30481. hozzászólásáraEz nem így működik. Ezek nem fix tartozékok, hanem felszerelt berendezések. Olyan, mint egy fronttartály, vagy egy függesztett munkagép. Ha ugyanígy működne, akkor műszaki vizsgán vinni kellene vele az ikerkerekek mellett az ápolókerekeket, rakodót, annak minden tartozékát, fronttartályokat, munkaeszközöket, szenzorokat, GPS antennákat, minden ilyesmit, ami csak előfordulhat, hogy fel lesz rá akasztva, és nincs rendszáma... Vagy ha közben veszel egy új műtrágyaszórót akkor el kellene vinni az összes olyan traktort műszaki vizsgára, ami lehet, hogy fog vele dolgozni, és újra vizsgáztatni...
Válasz .Richard. #30481. hozzászólásáraEgy csatos ikerkerék ideiglenes felszerelt tartozék. Mint a 4m-es függesztett vetőgép. És igen túlméretes leszek vele és annak megfelelően közlekedek. 4m-ig sárga villogó, afölött kíséret és kellő óvatosság.De azért nagyon kíváncsi vagyok a hatóság indoklására.
Válasz sznt #30479. hozzászólásáraHát,ha csak azt vesszük alapul,hogy a gèp szèlessège változik,igy pl. autóra a gallytörő is engedèlyköteles,így ez sem lehet szabályos. A 2.6mèter meg megint szent. Szóval a saját szèlessège miatt,meg a műszakin a fènykèpen sem szerepel,így lehet igazuk van.
Tisztelt Gazdálkodók!
Van e valakinek információja azzal kapcsolatban, hogy az ikerkerék felszerelése jogilag a traktor átalakításának minősül e vagy nem. Ezen kérdés azért teszem fel mivel Sz-Sz-B vármegyében a rendőrök elkezdtek büntetni arra hivatkozva, hogy nem ikerkerékkel műszaki vizsgázott a traktor, így ez jogtalan átalakítás és közúti forgalomban nem közlekedhet. Az intézkedő rendőr ezért a forgalmi engedélyt bevonta. Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz Gumóka #30467. hozzászólására1 ide vagy oda, nem számít. Az a baj másokon is segítek, ilyen kókányolós segítségre meg senki nem jön. Mé ánygyit is oda adnám ráadásnak ha ide költöznél.
Válasz .Richard. #30465. hozzászólásáraMaszeknak raktam be hogy készülne a henger, csak nem halaodok vele. Fene se gondolta hogy a felninek is 13mm es fala van.
30554 hozzászólás
Válasz mtz1221 #30502. hozzászólásáraVízigényes !?
Mekkora lyukúval dolgoznak !? Milyen színű !?
Válasz mtz1221 #30501. hozzászólásáraA 110/130 fokos lényege hogy "dupla" szélességet szór és ezt úgy oldják meg a vízsugarak "összeakadásának" megakadályozása végett, hogy sohasem merőlegesek a menetirányra.

Mindig pár fokot eltérnek a párhuzamostól nagyjából így:
/
/
/=> menetirány
/
/
szóval a kör alakú ezt nem tudja
Amúgy ezt csak a pékeknek írtam
Válasz Gumóka #30500. hozzászólásáraVan itt pár ismerősnek. Sokkal jobb mint az idkt, csak hajtani kell vele mint az állat, mert vízigényes.
Válasz mtz1221 #30499. hozzászólásárahttps://ae01.alicdn.com/kf/S1b730058d1254a73a18b20b2676b717bP.png
Válasz mtz1221 #30499. hozzászólásáraLehet ki kéne próbálni
Válasz Gumóka #30498. hozzászólásáraKerámia csak azért hogy sokszorozza az élettartamot. Viszont ezek a köralakúak úgy fednek, hogy ott semmi nem marad szárazon. Török permetezők mind ilyen porlasztókkal jönnek, szerintem ott nincs is másmilyen.
Válasz mtz1221 #30494. hozzászólásáraEz a kerámiás amúgy milyen lehet, vagy hova jó ez?
Válasz ..,-:) #30496. hozzászólásáraOk. Ha lesz fuvaros és kell valami majd szólsz. Amivel tartozom, 20 év múlva is számon kérheted.
Válasz mtz1221 #30495. hozzászólásáraNagyjából igen.
Válasz ..,-:) #30492. hozzászólásáraNem jelentkeztél tegnap, megoldottad ?
Válasz Gumóka #30493. hozzászólásárahttps://www.aliexpress.com/w/wholesale-80degree-Agricultural-Plant-Nozzle-High-Pressure.html?spm=a2g0o.detail.search.0
Válasz ..,-:) #30492. hozzászólásáraGyorsan kerestem egyet, de lehet válogatni.
https://a.aliexpress.com/_EJH1VVq
Válasz Gumóka #30491. hozzászólására
Válasz ..,-:) #30487. hozzászólásáraA hazai közlekedésrendészet egy kalap ....

Nem ismétlem önmagam
Aliexpresses permetezőfúvókát pedig mtz1221 rendelt, ha jó helyre teszlek a tiktokon.
Válasz sznt #30479. hozzászólásáraBorsodban eddig ikerkeréknél a szélességjelző lámpatesteket kellett kintebb rakni. Az elég volt nekik.
Válasz ..,-:) #30487. hozzászólásáraÈn leírtam. Fecó szerint nem úgy van. Èn igazat adok neki is. De a munkagèp az nem a gèp műszaki paramètereinek a modositása,de a kerèk az az. Szóval a vonohorogmagasságot ha birják,mert be van, te nagyobb kereket raksz rá,már nem is jó. Vagy egy futoműemelès. Ès már nem is olyan mint beirták.
na mindegy, szomorú,ha ezèrt basztatnak.
Válasz mtz1221 #30486. hozzászólásáraPersze ha be vagy baxva oszt úgy mész vele
Ikerkerék ide vagy oda van egyáltalán erre alkalmas vizsga állomás vagy van egy szabály, amit csak betartatni lehet kivitelezni viszont nem.
Bassátok meg ha ilyen előfordulhat hogy ikerkerék miatt elveszik a jogsit.

Válasz .Fecó. #30484. hozzászólásáraMost akkor az autómon van téligumi acélfelnin 15" és van nyári 16" alufelnin
akkor az tipusmódosítás?
Nekünk volt olyan a gépről lekellett szerelni a fronthidraulikát. Ottvoltunk levettük.
Többet a környékükre nemmegyünk.
Ez nem homlokrakodó mert azt viszont bekell íratni.
Válasz .Richard. #30481. hozzászólásáraEz nem így működik. Ezek nem fix tartozékok, hanem felszerelt berendezések. Olyan, mint egy fronttartály, vagy egy függesztett munkagép. Ha ugyanígy működne, akkor műszaki vizsgán vinni kellene vele az ikerkerekek mellett az ápolókerekeket, rakodót, annak minden tartozékát, fronttartályokat, munkaeszközöket, szenzorokat, GPS antennákat, minden ilyesmit, ami csak előfordulhat, hogy fel lesz rá akasztva, és nincs rendszáma... Vagy ha közben veszel egy új műtrágyaszórót akkor el kellene vinni az összes olyan traktort műszaki vizsgára, ami lehet, hogy fog vele dolgozni, és újra vizsgáztatni...
Válasz buti #30482. hozzászólásáraHát,legyen igazad!!
Válasz .Richard. #30481. hozzászólásáraEgy csatos ikerkerék ideiglenes felszerelt tartozék. Mint a 4m-es függesztett vetőgép. És igen túlméretes leszek vele és annak megfelelően közlekedek. 4m-ig sárga villogó, afölött kíséret és kellő óvatosság.De azért nagyon kíváncsi vagyok a hatóság indoklására.
Válasz sznt #30479. hozzászólásáraHát,ha csak azt vesszük alapul,hogy a gèp szèlessège változik,igy pl. autóra a gallytörő is engedèlyköteles,így ez sem lehet szabályos. A 2.6mèter meg megint szent. Szóval a saját szèlessège miatt,meg a műszakin a fènykèpen sem szerepel,így lehet igazuk van.
Válasz Gumóka #30474. hozzászólásáraAz ilyen színű macskát felénk irombának mondják
Tisztelt Gazdálkodók!
Van e valakinek információja azzal kapcsolatban, hogy az ikerkerék felszerelése jogilag a traktor átalakításának minősül e vagy nem. Ezen kérdés azért teszem fel mivel Sz-Sz-B vármegyében a rendőrök elkezdtek büntetni arra hivatkozva, hogy nem ikerkerékkel műszaki vizsgázott a traktor, így ez jogtalan átalakítás és közúti forgalomban nem közlekedhet. Az intézkedő rendőr ezért a forgalmi engedélyt bevonta. Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz mtz1221 #30475. hozzászólására
Válasz Gumóka #30474. hozzászólására
csak nehogy odaszegecseld a rácshoz.
Válasz mtz1221 #30475. hozzászólására
Válasz mtz1221 #30464. hozzászólására
Caterlarus

Válasz mtz1221 #30472. hozzászólásáraegyik vége.
Válasz R Sándor #30471. hozzászólásáraGumihenger egyik fele.
Válasz mtz1221 #30464. hozzászólásáraMi lesz ebből, mire megszárad?
Válasz Gumóka #30467. hozzászólására1 ide vagy oda, nem számít. Az a baj másokon is segítek, ilyen kókányolós segítségre meg senki nem jön. Mé ánygyit is oda adnám ráadásnak ha ide költöznél.
Válasz Ohaza63 #30462. hozzászólására"Vezérünk megígérte, hogy csodálatos évünk lesz!"
Nekem nem vezérem , az biztos.
És inkább legyen rosz évem csak húzna el a francba
Válasz mtz1221 #30466. hozzászólásáraMondtam én, lennék a szomszédod, elkókányolnánk ott, szerintem belőled megélnék
Válasz .Richard. #30465. hozzászólásáraMaszeknak raktam be hogy készülne a henger, csak nem halaodok vele. Fene se gondolta hogy a felninek is 13mm es fala van.
Válasz mtz1221 #30464. hozzászólásáraEbbe rakod majd bele a szètvágott gázolajszűrőt? Kicsit nagy lesz szűrőháznak nem? 15liter kb. ?
Az első az idei évben, legalábbis amit láttam.
Válasz apuci #30461. hozzászólásáraÜdv!

és nem lesz egy 32 C foknál melegebb nap, így hőstressz sem éri majd a veteményeinket!!!

Ne legyél pesszimista.
Vezérünk megígérte, hogy csodálatos évünk lesz!
Nekem ez az jelenti, hogy lesz vagy 600 mm eső
Lehet kétszer is vetni, vagy dupla termésátlagot elérni.
Hátha, mert a remény hal meg utoljára. Már nagyon ránk férne egy ilyen év!!!
Szép a magágy amibe vetsz!!!
Válasz Ohaza63 #30460. hozzászólásáraEbből nem lessz két aratás!
Válasz apuci #30457. hozzászólásáraÜdv apuci!

Ilyen egy igaz magyar ember, aki repülőrajtot vesz!!
Kétszer is kell aratni egy évben!
Válasz lala #30458. hozzászólásáraVetőmag borsó
Válasz apuci #30457. hozzászólásáraMit vetel?
Elkezdődött!

Válasz mtz1221 #30455. hozzászólására
Megbolondítottam ma a népet, meg hát kezdenek a jóidőtől bagzani a libák is.