Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Takaratlan szabadföldi első fürt kuka,fátyol alatt a virágzó klery 50%-a fagyott. reggel 6-kor talajon -5C de 2m is -4c volt annak ellenére, hogy a barackosban tüzeltünk. És a hab a tortán,hogy a tűzoltósággal is volt egy kis afférunk hajnali 5 órakor,szerintük tűzgyújtási tilalom van,szerintem meg pont leszarom,ha a megélhetésünket kell megvédenem a tűzzel.
Üdv.:Csuti
Válasz Viktor 12045 #13139. hozzászólásáraIgen Asia. Annyira nincs, van pár tő amin több virág kinyílt(azok kisebbek is), de általában 1-2. Sőt,nagyon sokon még csak bimbók vannak. Ha bejön 2 hét jó idő viszont tele lesz, mert elég sok van rajta, talán nem is akkora baj, hogy csípett le belőle a fagy, majd bogyóméretben kompenzálódik....
Válasz lacka4600 #13135. hozzászólásáraNálunk +2 volt a vége. Most takartam ki. Krumplit be se takartam, de nem is baj. Legalább az fagyott volna le a vetőig.....
Válasz Viktor 12045 #13112. hozzászólásáraÉn is betakartam, biztos ami biztos. Hajnalra lehet meglepetés, ha meg áll a szél. A fóliást nem takartam, akkora csihipuhi csak nem lesz...
Válasz hasutas1 #13126. hozzászólásáraMég nem gazosodik, a szél miatt aggódok nehogy alákapjon. Akkor marad a fólia ismételt ráterítés és földtakarás. Köszi a segítséget
Válasz Gergő1 #13125. hozzászólásáraMit akarsz azon ragasztani? Akkor kellett volna ráteríteni a fóliát. Most már felesleges. Gondolom gazosodik azért akarod ragasztani. Felesleges pénz kidobás.
Válasz Gergő1 #13121. hozzászólásáraNa annak tök laposnak kell lennie, flexeld le az éleket és nem lesz baj. Ha meg elszakadt sokat nem tudsz vele kezdeni most már. Esetleg akkor visszaszeded, ráteríted a fóliát, és kapával betemeted.
Válasz hasutas1 #13119. hozzászólásáraFel volt pumpálva, mikor jobban ráfeszítette a fóliát ...akkor szakadt :( , ezért kicsit engedtem rajta ez sokat segített,de nem 100% .Új a gép, kerék kicsit éles peremű ez biztos rásegített
ide éjszakára 10 km/h-s szelet ígértek éjjelre még reggel meg +3-at kedd hajnalra, ehhez képest du. 6-kor megcsendesedett a szél és most áll a levegő, mint a gerely. 6-tól mostanáig 16,7-ről 5,8 celsiusig hűlt... ez nem +3 lesz
Sziasztok! Bakhát húzó kollégákat kérdezném, ha a fólia itt-ott kiszakad, mivel javítható?
Ez volt az első próbálkozásom , fólia feszítő-megvezető kerekeknél szakadt.
Előre is köszi!
Válasz L. M. #13110. hozzászólásáraSzerintem nálunk nem fog fagyni. Nem fog megállni a szél. Alig tudtuk betakarni az epret annyira nyomta, de mivel most a szemem fénye a kis epresem, mindent, minden áron
Válasz urbanszki13 #13104. hozzászólásáraBakháton termelek és a vakoló homoktól az felszín alatt kb 60 centire agyagos felül kötöttebb talajig minden van a palettán...2 évente szervestrágyázunk, így a homok sem engedi el annyira a vizet és a nitrogént és a kötött sem tömörödik túlzottan. Nagyjából azonos vízmennyiséggel öntözök az egész területen. Ahol agyagos-kötött a terület ott 70 cm késsel talajlazítózunk így a nagyobb esőzések után sem válik megközelíthetetlenné a terület .
19150 hozzászólás
Válasz Szabi. #13151. hozzászólásáraMár elképzelhető, a lényeg az ára, ha 2000 alatt árulják az biztos nem Magyar.
Válasz Szabi. #13151. hozzászólásáraLétezik.
Fátyolfólia megfogta a -1et szerencsére.
Szép estét !
Létezik, hogy az utak mellett már magyar epert árúlnak !?
(Csak vásárló vagyak, egyszerűbb, tudatlan)
Válasz lacka4600 #13149. hozzászólásáraAz jó. Itt derült az égbolt, szép csillagos.
Válasz zelnikpeti #13146. hozzászólásáraÉn nem. Megjöttek a felhők.
Válasz urbanszki13 #13101. hozzászólásáraBocs most vettelek észre.
Ma 300 állt a tenzióméter 20 ig fellocsoltam 1óra 45 perc alatt. KB 6 m3 380 m2re.
Válasz csuti0 #13144. hozzászólásáraAz Faxa...
Takartok ma?
Válasz csuti0 #13144. hozzászólására1feloldották2füstöltél nem pedig égettél!
Sziasztok!
Takaratlan szabadföldi első fürt kuka,fátyol alatt a virágzó klery 50%-a fagyott. reggel 6-kor talajon -5C de 2m is -4c volt annak ellenére, hogy a barackosban tüzeltünk. És a hab a tortán,hogy a tűzoltósággal is volt egy kis afférunk hajnali 5 órakor,szerintük tűzgyújtási tilalom van,szerintem meg pont leszarom,ha a megélhetésünket kell megvédenem a tűzzel.
Üdv.:Csuti
Válasz vonzaloress #13142. hozzászólásáraMég 2 gebasz az éven és ígérem felveszem ezt a kölcsönt. Kiben is lehetne bízni, ha nem egy google fordítós idegenben...
Moderálási elveink miatt törölve: 2019-04-16 16:21:19
Válasz lacka4600 #13140. hozzászólásáraAkkor úgy áll mint az enyém.
Válasz Viktor 12045 #13139. hozzászólásáraIgen Asia. Annyira nincs, van pár tő amin több virág kinyílt(azok kisebbek is), de általában 1-2. Sőt,nagyon sokon még csak bimbók vannak. Ha bejön 2 hét jó idő viszont tele lesz, mert elég sok van rajta, talán nem is akkora baj, hogy csípett le belőle a fagy, majd bogyóméretben kompenzálódik....
Válasz lacka4600 #13138. hozzászólásáraEz asia?
Ennyire előre van neked?
Ne legyen teljes az öröm , azért van némi fagy kár.. 10% kuka a kinyiltakból.
Válasz Viktor 12045 #13136. hozzászólásáraAhol a fátyolhoz ért, ott a levél is deres lett. Ma este már elvileg nyugi lesz itt. Jön egy kis felhő.
Válasz lacka4600 #13135. hozzászólásáraNálunk +2 volt a vége. Most takartam ki. Krumplit be se takartam, de nem is baj. Legalább az fagyott volna le a vetőig.....
Itt talajon egy -3 befigyelt. A fóliást nem bántotta, a szabados meg takarva volt. Kitakartam, nincs gáz.
Fóliában - 1 szabadban 0 jó hogy fátylaztunk
Válasz L. M. #13100. hozzászólásáraKöszönöm!!!
Keni rendesen most is.
+4 fok lett.. azért bíztam a szélben..
Válasz lacka4600 #13129. hozzászólásáraInkább a Dunántúlon lesznek gondok, a Tisza széles vonalában lengedezik a szél.
Válasz Viktor 12045 #13112. hozzászólásáraÉn is betakartam, biztos ami biztos. Hajnalra lehet meglepetés, ha meg áll a szél. A fóliást nem takartam, akkora csihipuhi csak nem lesz...
Válasz Gergő1 #13127. hozzászólásáraTakard le földdel és már nem fog alákapni a szél.
Válasz hasutas1 #13126. hozzászólásáraMég nem gazosodik, a szél miatt aggódok nehogy alákapjon. Akkor marad a fólia ismételt ráterítés és földtakarás. Köszi a segítséget
Válasz Gergő1 #13125. hozzászólásáraMit akarsz azon ragasztani? Akkor kellett volna ráteríteni a fóliát. Most már felesleges. Gondolom gazosodik azért akarod ragasztani. Felesleges pénz kidobás.
Válasz hasutas1 #13123. hozzászólásáraIgen erre is gondoltam. 1-2 m-es szakadáson a fóliaragasztó szalag vajon segít-e
Válasz L. M. #13122. hozzászólásáraMost, hirtelen nem is tudom, de 2-t éves előre lyukasztott- vékonyabb fajtából való-
Válasz Gergő1 #13121. hozzászólásáraNa annak tök laposnak kell lennie, flexeld le az éleket és nem lesz baj. Ha meg elszakadt sokat nem tudsz vele kezdeni most már. Esetleg akkor visszaszeded, ráteríted a fóliát, és kapával betemeted.
Válasz Gergő1 #13121. hozzászólásáramilyen vastag fólia?
Válasz hasutas1 #13119. hozzászólásáraFel volt pumpálva, mikor jobban ráfeszítette a fóliát ...akkor szakadt :( , ezért kicsit engedtem rajta ez sokat segített,de nem 100% .Új a gép, kerék kicsit éles peremű ez biztos rásegített
Válasz L. M. #13117. hozzászólásáraEz egy sunyi, g.ci hideg lesz
Válasz Gergő1 #13114. hozzászólásáraNem volt jól beállítva... felpumpáltad a kerekeket?
Válasz Viktor 12045 #13113. hozzászólására"Kicsi is, savanyú is de a miénk"
ide éjszakára 10 km/h-s szelet ígértek éjjelre még reggel meg +3-at kedd hajnalra, ehhez képest du. 6-kor megcsendesedett a szél és most áll a levegő, mint a gerely. 6-tól mostanáig 16,7-ről 5,8 celsiusig hűlt... ez nem +3 lesz
Válasz jacint.baranyi #13115. hozzászólásáraItt 11 fok és ordit a szél.
Egy óra alatt esett majd 5 fokot,a szél szinte el áll,de ha ennyire lengedezne akkor nem lenne gáz.3 fok kint benn meg 8 takarva.
Sziasztok! Bakhát húzó kollégákat kérdezném, ha a fólia itt-ott kiszakad, mivel javítható?
Ez volt az első próbálkozásom , fólia feszítő-megvezető kerekeknél szakadt.
Előre is köszi!
Válasz clanki #13111. hozzászólásáraMúlthét csütörtökön ettem a nagykerbe Magyar epret...
hát..... az import jobban ízlett
Válasz L. M. #13110. hozzászólásáraSzerintem nálunk nem fog fagyni. Nem fog megállni a szél. Alig tudtuk betakarni az epret annyira nyomta, de mivel most a szemem fénye a kis epresem, mindent, minden áron
Válasz Viktor 12045 #13107. hozzászólásáraNem takartam be. Remélem nem lesz gond. Idő se volt rá, de amúgy se takartam volna be. Szedjük folyamatosan a fóliásat.
Válasz Viktor 12045 #13107. hozzászólásáraBetakartunk...-1-et igérnek 2 méteren...
Bízunk a megafolban és az ascofolban!
Válasz Viktor 12045 #13107. hozzászólásáraÉn nem csak szabadost takartam.
Na ki takarja még ma a szabadost?
Válasz urbanszki13 #13104. hozzászólásáraBakháton termelek és a vakoló homoktól az felszín alatt kb 60 centire agyagos felül kötöttebb talajig minden van a palettán...2 évente szervestrágyázunk, így a homok sem engedi el annyira a vizet és a nitrogént és a kötött sem tömörödik túlzottan. Nagyjából azonos vízmennyiséggel öntözök az egész területen. Ahol agyagos-kötött a terület ott 70 cm késsel talajlazítózunk így a nagyobb esőzések után sem válik megközelíthetetlenné a terület .
Válasz urbanszki13 #13104. hozzászólására