Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hasutas1 #18499. hozzászólásáraHa jól emlékszem te messze laksz tőlünk, szóval nálatok nem tudom, de itt nálunk van aki átveszi, gondolom arra fele is foglalkozik vele valaki.
Válasz L. M. #18491. hozzászólásáraMár mind leszedtük.
Nem seftelni akarok vele csak van kb 25-30 e db és hát ha valakinek kellett volna tavaszi szaporításra.
Válasz zelnikpeti #18490. hozzászólásáraSzerintem ne seftelni akarj vele, hanem takarítsd lefelé a növényről... Többet visz, mint hoz, akármennyit is fizet érte valami madár.
Válasz Csyzy #18486. hozzászólásáraNálam is van két újfajta (klodia, guisy), állítólag korai fajták. De az egyik nagyon hasonlít az asiara. Ebből arra következtetek, hogy május előtt nem nagyon kell tapogarni még a pulton.
Amúgy nagyon nehezen indultak el, viszont most szépen megerősödtek.
Válasz hasutas1 #18485. hozzászólására Ej Ej legalább tudod milyen bosszantó mikor azt írod esik s közben hét ágra süt a nap...... avagy "magad uram ha szolgád nincs" és már nem is azon fáj a fejed mi került a fólia alá hanem mi vesz let el ez idő alatt
https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/a-florida-gyongye-feher-szamoca-mar-europaban-is-kaphato-59846-001 fehér eper, láttam a nemesítőnél ilyet kóstoltuk 4-5 éve nem győzött meg...
Válasz L. M. #18484. hozzászólásáraIde is jön a római legionárius csapat. Azoknak mondhatod, hogy csak az epret hagyd meg a gaz mehet, csak az eper maradjon. Olyan mintha a falnak beszélnél.
Kacsolás még rosszabb, mer ugye tépni könnyebb, megy is a fólia alá dugdosás, mer a buz* paraszt úgy nem lássa
Válasz hasutas1 #18482. hozzászólásáraÉn sem értem miért annyira népszerű a visszavágós ültetés... Minél nagyobb és minél kevésbé visszahajlott gyökérrel ültettük annál jobban eredt a frigó... A korai lombmunkáknál is kisebb eséllyel rángatják fel a palántákat a "barbárok".
Válasz hasutas1 #18482. hozzászólásáraSzia!
Mi is csak ha tálcázzuk a frigót akkor vágjuk vissza a könnyebb ültetés miatt.
Helybe palántálásnál marad a gyökérzet.
A visszavágást azért kérdeztem,mert a képről úgy tűnik mintha le lenne vágva belőle.
Üdv.: Csuti
Válasz csuti0 #18481. hozzászólásáraMi sosem vágjuk vissza a gyökerét és semmi baja, minden évben így csináljuk.
Vagy a frigóval van probléma, vagy nem tudom, én még ilyet nem láttam.
Válasz zelnikpeti #18480. hozzászólásáraSzia!
A gyökerét visszavágtátok ültetés előtt?
Nekem Joly van.Az is nehezen hozott új gyökeret,leginkább a régi gyökerek végén voltak új hajszál gyökerek,de mióta megjött az eső,és elment a kánikula, azóta szépen gyökeresedik.
Üdv.:Csuti
Válasz csuti0 #18473. hozzászólásáraValahogy dejavu érzésem van, mintha tavaly is hasonló anomália játszódott volna le. Na majd 1-1,5 hónap múlva meg lessük a töveket, mennyi az annyi
Válasz hasutas1 #18472. hozzászólásáraIgen most pl a karfiol szezon robbant be kicsit hamarabb a kelleténél, de megy szépen. A dinnyeszezont már letudtuk az is jó volt most, nomeg a héten kezdődik a hagyma bevitele aztán csomagoljuk és mehet. Alig várják a vevők csak a nagy meleg miatt nem tudtuk kirázni. Ebből lesz olyan 800-1000 mázsa.
Ja meg játszónak ültettünk karácsonyi szedéssel lapos káposztát.
Sziasztok!
Ennyi küzdés még telepítéssel sosem volt, AZ aszály itt is tizedelt, júli elejei frigoban 20% körül kelett pótolni,de nem is csodálkozom enyi meleg nap még sosem volt. Most kezd kialakulni.
Válasz Viktor 12045 #18471. hozzászólásáraHelló.
Mondjuk téged megértelek a gazdaságod egy kis szegletét érinti az eper. Azért érdekelne a véleményed, más termékeknél, hogy megy az értékesítés?
Válasz hasutas1 #18467. hozzászólásáraSzia.
Mi is lepukkantunk nem csak a topic
Az új telepítés sehogy nem áll nálam, még a bakhát sincs meghúzva. Talán a héten lesz rá időnk ha nem akkor így jártunk, az se érdekel ha 1 tő eprem sem lesz. Majd ültetünk mást.
10 éve most fogalmazódott meg először bennem ilyen, hogy most ne ültessek vissza.
Válasz Viktor 12045 #18461. hozzászólásáraEgyszerűen nem hozott új gyökérzetet.
Azzal a gyökérzettel van amivel elültettük!
Eddig nagyon szép volt, egyszercsak pár darab tövö bepirosodott a lombozat és 2-3 nap alatt teljesen kiszáradt.
Ez 3 hete kezdődött mára 70% fölött van a pusztulás.
Nem bakháton van, sima sík takaratlan talajon.
Nem tudja senki, hogy miért nem hozott új gyökeret, pedig elég sok illetővel beszéltem erről a jelenségről de mindenki értetlenül áll a helyzet előtt.
Szerintem eddig bírta a növény azzal a gyökérzettel amivel elültettük. És ezért pusztul ki.
Válasz zelnikpeti #18460. hozzászólásáraSzia. A kifeküdt alatt azt kell érteni, hogy megdöglött vagy csak a déli délutáni órákban meglankad?
Amúgy valszeg megfőtt a gyökér a bakhátban.
Mosass ki egy növényt ami kifeküdt meg egyet ami nem és hasonlítsd össze a gyökerüket. A lényeg, hogy mosasd ne kihúzd.
Szerintetek mi lehet az oka, hogy 4 hónap alatt nem hozott új gyökeret az olasz frigó palánta?
Eddig bírta azzal a gyökérzettel amivel elültettük. Most viszont kb 2 hét alatt kb 70% kifeküdt.
A növényekkel eddig nem volt gond fejlődtek szépen. Van lombozat 14-20 levél, hozott indákat is amiket leszedtünk... A rizóma nincs sehol megsérülve sőtt még van osztódva 3-5 felé.
Válasz Csyzy #18456. hozzászólásáraSzia!
2 hete raktunk el 25 ezer palántát.A nagy meleg igencsak megviseli, 10% biztosan kuka.
Mi is csökkentettük a területet, 6-ról 4-re, leginkább a fizikai korlátaim miatt, napszámos munkás még csak csak lenne,de amihez kicsi ész kéne,vagy szakértelem az már nincs.
Válasz L. M. #18430. hozzászólásáraA fóliák teljesen újak, még csomagban (nem volt rá lehetőség feltenni). Aster Plus UV3, 35% diffúz. 9.2 m széles, 56 m hosszú (ez a szabványmérete ennek a ház típusnak). Nettó 122ezer/tekercs volt az ára márciusban.
A paradicsomon meg a szamócán már politív fóliát használok, az alatt nem èg meg semmi.
A full vegyszermentessègtől sem kell ám megilyedni, manapság már komoly, jó bioszerek kaphatóak. :)
De mèg egyszer köszönöm mindenkinek a tapasztalatcserèt.
19150 hozzászólás
Válasz hasutas1 #18499. hozzászólásáraHa jól emlékszem te messze laksz tőlünk, szóval nálatok nem tudom, de itt nálunk van aki átveszi, gondolom arra fele is foglalkozik vele valaki.
Válasz nferry #18498. hozzászólásáraHova lehet leadni?
Válasz Csyzy #18496. hozzászólásáraHa sok van, ad le.
Válasz Csyzy #18496. hozzászólásáraViszem a szeméttelepre.
ki mit csinál a használt fóliával és a használt csővel?
Válasz hasutas1 #18494. hozzászólásáraAz egy jó kérdés
Válasz Viktor 12045 #18493. hozzászólásáraJó korán lesz. Lesz rá vevő?
Várton felüli
Válasz L. M. #18491. hozzászólásáraMár mind leszedtük.
Nem seftelni akarok vele csak van kb 25-30 e db és hát ha valakinek kellett volna tavaszi szaporításra.
Válasz zelnikpeti #18490. hozzászólásáraSzerintem ne seftelni akarj vele, hanem takarítsd lefelé a növényről... Többet visz, mint hoz, akármennyit is fizet érte valami madár.
Üdv mindenkinek
Ha valakit érdekel Clery kacs tudok adni.
Válasz hasutas1 #18485. hozzászólásáraNos én ezért csökkentem radikálisan a területet...
Válasz Csyzy #18486. hozzászólásáraNálam is van két újfajta (klodia, guisy), állítólag korai fajták. De az egyik nagyon hasonlít az asiara. Ebből arra következtetek, hogy május előtt nem nagyon kell tapogarni még a pulton.
Amúgy nagyon nehezen indultak el, viszont most szépen megerősödtek.
Válasz hasutas1 #18485. hozzászólására Ej Ej legalább tudod milyen bosszantó mikor azt írod esik s közben hét ágra süt a nap...... avagy "magad uram ha szolgád nincs" és már nem is azon fáj a fejed mi került a fólia alá hanem mi vesz let el ez idő alatt
https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/a-florida-gyongye-feher-szamoca-mar-europaban-is-kaphato-59846-001 fehér eper, láttam a nemesítőnél ilyet kóstoltuk 4-5 éve nem győzött meg...
Válasz L. M. #18484. hozzászólásáraIde is jön a római legionárius csapat. Azoknak mondhatod, hogy csak az epret hagyd meg a gaz mehet, csak az eper maradjon. Olyan mintha a falnak beszélnél.
Kacsolás még rosszabb, mer ugye tépni könnyebb, megy is a fólia alá dugdosás, mer a buz* paraszt úgy nem lássa
Válasz hasutas1 #18482. hozzászólásáraÉn sem értem miért annyira népszerű a visszavágós ültetés... Minél nagyobb és minél kevésbé visszahajlott gyökérrel ültettük annál jobban eredt a frigó... A korai lombmunkáknál is kisebb eséllyel rángatják fel a palántákat a "barbárok".
Válasz hasutas1 #18482. hozzászólásáraSzia!
Mi is csak ha tálcázzuk a frigót akkor vágjuk vissza a könnyebb ültetés miatt.
Helybe palántálásnál marad a gyökérzet.
A visszavágást azért kérdeztem,mert a képről úgy tűnik mintha le lenne vágva belőle.
Válasz csuti0 #18481. hozzászólásáraMi sosem vágjuk vissza a gyökerét és semmi baja, minden évben így csináljuk.
Vagy a frigóval van probléma, vagy nem tudom, én még ilyet nem láttam.
Válasz zelnikpeti #18480. hozzászólásáraSzia!
A gyökerét visszavágtátok ültetés előtt?
Nekem Joly van.Az is nehezen hozott új gyökeret,leginkább a régi gyökerek végén voltak új hajszál gyökerek,de mióta megjött az eső,és elment a kánikula, azóta szépen gyökeresedik.
Üdv.:Csuti
Üdv mindenkinek
Kinek mi a véleménye?
1 hónapja ültetett Clery
Válasz mocsencsi1 #18478. hozzászólásáraNitrospeed-et ilyenkor minek?
Egyébként nem variálom túl fertit, gombaölőt meg brexil mix-et kap ilyenkor csak, aztán alvás van.
Válasz nferry #18468. hozzászólásáraPár erős azol keveréket nyomjál neki, erős nitrospeedes adagokkal.
Sziasztok!
NAV, NÉBIH, ismét vadászik az illegális palántagyárosokra,sufnisokra.
Válasz Viktor 12045 #18474. hozzászólásáraRemek
Válasz csuti0 #18473. hozzászólásáraValahogy dejavu érzésem van, mintha tavaly is hasonló anomália játszódott volna le. Na majd 1-1,5 hónap múlva meg lessük a töveket, mennyi az annyi
Válasz hasutas1 #18472. hozzászólásáraIgen most pl a karfiol szezon robbant be kicsit hamarabb a kelleténél, de megy szépen. A dinnyeszezont már letudtuk az is jó volt most, nomeg a héten kezdődik a hagyma bevitele aztán csomagoljuk és mehet. Alig várják a vevők csak a nagy meleg miatt nem tudtuk kirázni. Ebből lesz olyan 800-1000 mázsa.
Ja meg játszónak ültettünk karácsonyi szedéssel lapos káposztát.
Sziasztok!
Ennyi küzdés még telepítéssel sosem volt, AZ aszály itt is tizedelt, júli elejei frigoban 20% körül kelett pótolni,de nem is csodálkozom enyi meleg nap még sosem volt. Most kezd kialakulni.
Válasz Viktor 12045 #18471. hozzászólásáraHelló.
Mondjuk téged megértelek a gazdaságod egy kis szegletét érinti az eper. Azért érdekelne a véleményed, más termékeknél, hogy megy az értékesítés?
Válasz hasutas1 #18467. hozzászólásáraSzia.
Mi is lepukkantunk nem csak a topic
Az új telepítés sehogy nem áll nálam, még a bakhát sincs meghúzva. Talán a héten lesz rá időnk ha nem akkor így jártunk, az se érdekel ha 1 tő eprem sem lesz. Majd ültetünk mást.
10 éve most fogalmazódott meg először bennem ilyen, hogy most ne ültessek vissza.
Válasz hasutas1 #18469. hozzászólásáraMásként szerintem ezt manapság nem nagyon lehet csinálni.
Válasz nferry #18468. hozzászólásáraÖrülök, hogy ilyen pozitív a hozzáállásod
Válasz hasutas1 #18467. hozzászólásáraHali!
Én a tavalyit hagytam meg fóliában, eddig nem tűnik akkora vészesnek a dolog.
Pótolni kellett párat, de az se számot tevő.
Következő évtől sok- sok dollárt várok.
Üdv emberek.
Kicsit lepukkant ez a topic.
Kinél milyen az új telepítés? Hogy alakulnak az állományok? Mit vártok a következő évtől?
Sziasztok!
Clery kacs palàntàm van eladó, kb 5000-10000 között!
Több infó telefonon
06305464332
Üdv maradt ki 1200 db körüli Clery frigó 800-as palánta.Helyileg Jakabszállás Bács Kiskun megye
Válasz zelnikpeti #18462. hozzászólásáraÉn talajvizsgálattal kezdenék, azután a palánta, végül tápoldat és ha volt trágyázva akkor az is.
Sziasztok, van valaki aki bérbe csinálna nekem 1000méter bakhátat fóliával, csepegtetővel?
Válasz Viktor 12045 #18461. hozzászólásáraEgyszerűen nem hozott új gyökérzetet.
Azzal a gyökérzettel van amivel elültettük!
Eddig nagyon szép volt, egyszercsak pár darab tövö bepirosodott a lombozat és 2-3 nap alatt teljesen kiszáradt.
Ez 3 hete kezdődött mára 70% fölött van a pusztulás.
Nem bakháton van, sima sík takaratlan talajon.
Nem tudja senki, hogy miért nem hozott új gyökeret, pedig elég sok illetővel beszéltem erről a jelenségről de mindenki értetlenül áll a helyzet előtt.
Szerintem eddig bírta a növény azzal a gyökérzettel amivel elültettük. És ezért pusztul ki.
Válasz zelnikpeti #18460. hozzászólásáraSzia. A kifeküdt alatt azt kell érteni, hogy megdöglött vagy csak a déli délutáni órákban meglankad?
Amúgy valszeg megfőtt a gyökér a bakhátban.
Mosass ki egy növényt ami kifeküdt meg egyet ami nem és hasonlítsd össze a gyökerüket. A lényeg, hogy mosasd ne kihúzd.
Szerintetek mi lehet az oka, hogy 4 hónap alatt nem hozott új gyökeret az olasz frigó palánta?
Eddig bírta azzal a gyökérzettel amivel elültettük. Most viszont kb 2 hét alatt kb 70% kifeküdt.
A növényekkel eddig nem volt gond fejlődtek szépen. Van lombozat 14-20 levél, hozott indákat is amiket leszedtünk... A rizóma nincs sehol megsérülve sőtt még van osztódva 3-5 felé.
Válasz Csyzy #18456. hozzászólásáraSzia!
2 hete raktunk el 25 ezer palántát.A nagy meleg igencsak megviseli, 10% biztosan kuka.
Mi is csökkentettük a területet, 6-ról 4-re, leginkább a fizikai korlátaim miatt, napszámos munkás még csak csak lenne,de amihez kicsi ész kéne,vagy szakértelem az már nincs.
Válasz Csyzy #18456. hozzászólásáraA kevesebb néha több.
Válasz Csyzy #18456. hozzászólásáraa rómaiak nagy urak már
1,5 hektár 0,4 re csökkentve... nyugodtabb vagyok, egy oka volt a megfelelő munkaerő hiánya, elég volt a rezesbandából...
Üdv mindenkinek
Ültetett valaki tavasszal olasz frigót?
Clery, Joly fajtát?
Milyen az állomány?
Sziasztok!
Idei tápkockás palánta árat tudtok már? Rendelnének tőlem de árat nem tudok mondani
Válasz L. M. #18430. hozzászólásáraA fóliák teljesen újak, még csomagban (nem volt rá lehetőség feltenni). Aster Plus UV3, 35% diffúz. 9.2 m széles, 56 m hosszú (ez a szabványmérete ennek a ház típusnak). Nettó 122ezer/tekercs volt az ára márciusban.
Válasz pepec #18429. hozzászólásáraIgen, megvan még.
A paradicsomon meg a szamócán már politív fóliát használok, az alatt nem èg meg semmi.
A full vegyszermentessègtől sem kell ám megilyedni, manapság már komoly, jó bioszerek kaphatóak. :)
De mèg egyszer köszönöm mindenkinek a tapasztalatcserèt.
Mindenképpen megosztom majd a fejlemènyeket.