Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni,hogy nemrég kezdett virágozni az eper és a virágom nem mind kifelé jönnek,hanem be a fólia alá,onnan húzom ki őket.
Ez miért van?A válaszokat előre is köszönöm!
Képet most nem tudtam feltenni
Válasz Rranbax #10242. hozzászólására120-as fólia, bakhátam nincs, nem férne el a traktor. Lejjebb találsz bakhátas képet. Amúgy passz, hogy mennyi férne el.
Válasz utecske #10241. hozzászólásáratele a net megoldásokkal:
https://www.agrotrend.hu/gazdalkodas/kerteszet/a-szamoca-novenyvedelme
http://agraragazat.hu/cikk/szamoca-betegsegei-es-termesztestechnologiaja
ez a hivatalos szerkereső ajánlott midnenkinek:
https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso
Válasz utecske #10241. hozzászólásáraigazából mind egy melyik, a védekezés ugyanaz... de ha ezt kérdezted volna akkor hamarabb kapsz választ, én pl nem is folgalkozok ezzel hogy melyik foltos azt kész, kapott most rezet kenet, ha az új leveleken lesz, akkor esetleg valami mást vadászok a netről... nem ügy ez csak ha nem szellőzik az állomány...
Válasz kezdő eper 1 #10239. hozzászólásáraHeló. Idén szeretnék fóliába salyat részre telepíteni epret. Érdekelne a sortavolsag. Látom te is 140 centis foliara ultetsz. A hét méterben hány bakhat fér el?
Válasz Csyzy #10238. hozzászólásáraIgazán köszönöm a linket, igen, előtte én is keresgettem, de nem volt egyértelmű, hogy Mycosphaerella fragariae vagy Diplocarpon earliana.Ezért gondoltam szakértői segítséget kérni nem csak a felismerésben, hanem a kezelésben is.
A google nem ír a kezelésről max annyit, hogy szedegessük le a leveleket és égessük el. A gombaölő szerre sem tér ki, csak a rezet említi, hogy jó ha tartalmazza, de konkrét, hazánkban alkalmazható szerekre nem ad találatot kifejezetten erre a problémára.
Szóval a google a barátunk, de gondoltam inkább egy szakértői fórumban érdeklődök, ahol a lenti hozzászólásokat olvasván úgy tűnt ilyen jellegű kérdések feltevésére is van lehetőség.
Válasz utecske #10237. hozzászólásáraMost komolyan ez annyira alap szamóca lombbetegségei egy guglizás:
https://www.google.hu/search?q=szam%C3%B3ca+lomb+betegs%C3%A9gei&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwilwZzgy4XaAhVI6CwKHSmSAlYQ_AUICigB&biw=1427&bih=684
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: mi a baja az epremnek?
3 helyen van a kertben egymástól messze, szinte minden tövön ilyen foltos a levél.
Mivel kezeljem? Ősszel lemosózva volt (olaj, mész, kén, réz).
Idén lesz termés? Mit tegyek, hogy elmúljon? Ha ültetek a kertbe új töveket azokat is megfertőzi?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Válasz kezdő eper 1 #10234. hozzászólásáraSzia!
Igen teljesen jó,attól függ milyen lombtrágyád van otthon!
Én megafol+boropluszt szoktam vagy plantafol+boropluszt
Volt hogy wuxal ascofolt+boronmaxot...
Jó munkàt!
Válasz jekkelj #10228. hozzászólásáraTavaly pont így jártam én is. Sajnos végigkísérte a szezont ez a betegség. Igaz elég kötött talajon volt. Most az asiaban nem tapasztalok ilyet.
A jó öreg szürkepenész... nagyon kevés volt a fény eddig, ami nagyon kedvezett ennek a gombabetegségnek. Lehet, hogy túl is öntőzzed egy kicsit és/vagy állandóan takartad.Thiram, kaptán tartalmú szerek jók ellene.
Válasz jekkelj #10228. hozzászólásáraSzia! Szinte kezdő vagyok, ettől függetlenül majd nem biztos vagyok benne hogy fenésedés.
Nekem is volt, és van az állományba , majd most eldől hogy mennyire tudom kiirtani.
Kíváncsi vagyok a nagyobb eprész mesterek mit szólnak hozzá és mit ajánlanak.
Válasz kezdő eper 1 #10224. hozzászólásáraSzia!
Nem tudom melyik cég termékeit használod pl ha malagrow-t akkor a virágképződést,megfelelő termékenyülést elősegíti a Viva ez tápoldattal egy menetben kijuttatható, lombon keresztül meg már virágzás előtt és virágzáskor fújhatod megafol+boroplusz+20.20.20-as plantafollal ha bogyósodik akkor már ne!
Ja meg ugye virágzáskor nagyobb a növény vas igénye is,szóval minden tápoldatozáshoz mehet 25-35 g bentley/1000literbe ezt a mennyisèget ne lépd túl!!
Ha más cég termékeit használod ott is meg vannak erre a célra az aktuális biostimulátorok...
Válasz vazi #10221. hozzászólásáraVirágzásban már inkább ne hasznàlj prev b2-t a bór tartalma miatt,inkàbb wetcit-et ez is narancsolsjos készítmény és nagyon sok előnye van!!!!
Válasz vazi #10221. hozzászólásáraha ész nélkül használod még levelet is lehet vele perzselni, nemhogy virágot Egyébként hatásos cucc(főleg a liszteske ellen), de nem használom mert van jó néhány vegyszer amikkel több hetes különbséggel kijuttatva is fitotoxikus elegyet alkot...Egyébként normál esetben a sima narancsolajos nedvesítő csak nagyon melegben perzsel, de a bóros verzió tabu virágzás alatt!!! Gondolom rá is van írva.
Válasz clanki #10218. hozzászólásáraCsak győzzük kivárni. Ma egèsz jól sütött a nap, pont olyan idő volt mint január elejèn kellenne lenni. De èn bízom a te verziódban, sokkal jobban hangzik
Nem semmi hőmérsékleteket dobál az ecm meg gfs jövőhét végétől! Ha ez így bejön, télből egyenesen a nyárba csöppenünk! Gfs 28 fokokat dobál de tartósan 25 környéke..
Válasz jekkelj #10215. hozzászólásárakevesebb öntözés, több szellőztetés kontakt gombaölő... Egyébként a napos szárazabb idő önmagában is elég jó gyógyír erre.
Válasz jekkelj #10215. hozzászólásáraSzia!
Dobj fel képet róla,akkor jobban látszik,mi lehet a baj!
Milyen hosszú a fólia,hány bakhát van benne,sortáv,tőtáv?
Mit jelent nálad a szellőztetés attól függ?
Clery nagyon hajlamos,ha túl van öntözve akkor meg pláne!!!
Fóliás clery fátyol alatt szépen hozza a virágokat, de néhány tövön a levelek alsó része be van rohadva szellőztetes es gombaölő mellett tudtok még rá esetleg valamit ?
Sziasztok! mikor ajánlott atkaölő permetezést végezni szabadföldi cleryben?tavaly már kicsit későn amikor elég sok palántán megjelent akkor permeteztem,most szeretném megelőzni hogy elhatalmasodjon.
ortus 5sc-t vettem erre a célra,mi a véleményetek róla?illetve van e valami jobb anyag,mer nyilvánvalóan tavaly nem sikerült megszabadulni az atkától maradéktalanul.
19155 hozzászólás
Válasz Angyalkert #10258. hozzászólásáraMilyen lebomló fóliára gondolsz?
Üdv Mindenki!
Ha már bakhátfólia volt a téma !
Használt e már valaki lebomló fóliát??
Tapasztalat? Beszerzési forrás ??
Köszi Üdv !! Jó munkát mindenkinek
Válasz ZZ #10255. hozzászólásáraIgaz heves megye de postáznak is
Agrofolker.hu
Válasz ZZ #10255. hozzászólásáraKét gyártó szinte egymás mellett
http://foliacargopack.hu/hun/contact.html
http://www.foliaplast.hu/hu/kapcsolat
Szamocához kellene bahát folia. Ikersoros ültetésbe szeretném.. hol nézelödjek bács, csongrád megyében ?
Válasz clanki #10251. hozzászólásáraSzia! Nem dobnál fel pár képet hogy néz ki ilyenkor egy fűtött állomány?
Válasz clanki #10251. hozzászólásáraVárhattál volna vele még vagy 1-2 napot. Ez csak félérett
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni,hogy nemrég kezdett virágozni az eper és a virágom nem mind kifelé jönnek,hanem be a fólia alá,onnan húzom ki őket.
Ez miért van?A válaszokat előre is köszönöm!
Képet most nem tudtam feltenni
Első szemek fűtött állományról. finom...
helo szeretnék tanácsot kérni tápanyag adagolásba mert nem értem hogy van
tápoldatás tavaszi indítás 2 alkalom
quik-liks cerbero 13-20-13
lombtrágyázás myr klrozis
amik egybe vannak írva mehet egybe vagy mind a hármat lehet egy szere lombon keresztül öntözni
Sziasztok! Egy 1000 m2-es(10*100m) MULTICLIMA tekercsben eladó! Akit érdekel szívesen válaszolok privátban.
Válasz Rranbax #10247. hozzászólásáraDehogy termelek folytontermőt
Válasz kezdő eper 1 #10246. hozzászólásáraKöszi a választ. Folytontermo epret termelsz? Albionra gondoltam
Válasz Rranbax #10242. hozzászólására120-as fólia, bakhátam nincs, nem férne el a traktor. Lejjebb találsz bakhátas képet. Amúgy passz, hogy mennyi férne el.
Válasz utecske #10241. hozzászólásárahttps://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso
Agria Penkonazol, Amistar Sun, Signum WG, Topas 100 EC
ezek után eldöntöm melyiket vezsek ha utána olvasok a szereknek...
Válasz utecske #10241. hozzászólásáratele a net megoldásokkal:
https://www.agrotrend.hu/gazdalkodas/kerteszet/a-szamoca-novenyvedelme
http://agraragazat.hu/cikk/szamoca-betegsegei-es-termesztestechnologiaja
ez a hivatalos szerkereső ajánlott midnenkinek:
https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso
Válasz utecske #10241. hozzászólásáraigazából mind egy melyik, a védekezés ugyanaz... de ha ezt kérdezted volna akkor hamarabb kapsz választ, én pl nem is folgalkozok ezzel hogy melyik foltos azt kész, kapott most rezet kenet, ha az új leveleken lesz, akkor esetleg valami mást vadászok a netről... nem ügy ez csak ha nem szellőzik az állomány...
Válasz kezdő eper 1 #10239. hozzászólásáraHeló. Idén szeretnék fóliába salyat részre telepíteni epret. Érdekelne a sortavolsag. Látom te is 140 centis foliara ultetsz. A hét méterben hány bakhat fér el?
Válasz Csyzy #10238. hozzászólásáraIgazán köszönöm a linket, igen, előtte én is keresgettem, de nem volt egyértelmű, hogy Mycosphaerella fragariae vagy Diplocarpon earliana.Ezért gondoltam szakértői segítséget kérni nem csak a felismerésben, hanem a kezelésben is.
A google nem ír a kezelésről max annyit, hogy szedegessük le a leveleket és égessük el. A gombaölő szerre sem tér ki, csak a rezet említi, hogy jó ha tartalmazza, de konkrét, hazánkban alkalmazható szerekre nem ad találatot kifejezetten erre a problémára.
Szóval a google a barátunk, de gondoltam inkább egy szakértői fórumban érdeklődök, ahol a lenti hozzászólásokat olvasván úgy tűnt ilyen jellegű kérdések feltevésére is van lehetőség.
Válasz utecske #10236. hozzászólásáraCsak gombaölő szert nem adtál neki.Levelezd le a foltos leveleket,és adj neki valami gonbaölőt.
Hideg kipipálva, jöhet a gazolás.
Válasz utecske #10237. hozzászólásáraMost komolyan ez annyira alap szamóca lombbetegségei egy guglizás:
https://www.google.hu/search?q=szam%C3%B3ca+lomb+betegs%C3%A9gei&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwilwZzgy4XaAhVI6CwKHSmSAlYQ_AUICigB&biw=1427&bih=684
tovább tart ide képet feltölteni...
A lemaradt képek.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: mi a baja az epremnek?
3 helyen van a kertben egymástól messze, szinte minden tövön ilyen foltos a levél.
Mivel kezeljem? Ősszel lemosózva volt (olaj, mész, kén, réz).
Idén lesz termés? Mit tegyek, hogy elmúljon? Ha ültetek a kertbe új töveket azokat is megfertőzi?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Válasz kezdő eper 1 #10234. hozzászólásáraSzia!
Igen teljesen jó,attól függ milyen lombtrágyád van otthon!
Én megafol+boropluszt szoktam vagy plantafol+boropluszt
Volt hogy wuxal ascofolt+boronmaxot...
Jó munkàt!
Válasz bujdi05 #10227. hozzászólásáraSzia! Boropluszom van, valami lombtrágyával megfelelne?
Válasz Viktor 12045 #10232. hozzászólásáraaz Asiát művészet berohasztani annyira nem fogékony rá... A Cleryt viszont rohadás mentesen tartani művészet
Válasz jekkelj #10228. hozzászólásáraTavaly pont így jártam én is. Sajnos végigkísérte a szezont ez a betegség. Igaz elég kötött talajon volt. Most az asiaban nem tapasztalok ilyet.
A jó öreg szürkepenész... nagyon kevés volt a fény eddig, ami nagyon kedvezett ennek a gombabetegségnek. Lehet, hogy túl is öntőzzed egy kicsit és/vagy állandóan takartad.Thiram, kaptán tartalmú szerek jók ellene.
Válasz jekkelj #10228. hozzászólásáraSzia! Szinte kezdő vagyok, ettől függetlenül majd nem biztos vagyok benne hogy fenésedés.
Nekem is volt, és van az állományba , majd most eldől hogy mennyire tudom kiirtani.
Kíváncsi vagyok a nagyobb eprész mesterek mit szólnak hozzá és mit ajánlanak.
Válasz jekkelj #10228. hozzászólásáraSzia!
Írtam e-mailt!
Válasz bujdi05 #10216. hozzászólásáraCsak este jutottam ki fotózkodni . Remélem látható a probléma .
Válasz kezdő eper 1 #10224. hozzászólásáraSzia!
Nem tudom melyik cég termékeit használod pl ha malagrow-t akkor a virágképződést,megfelelő termékenyülést elősegíti a Viva ez tápoldattal egy menetben kijuttatható, lombon keresztül meg már virágzás előtt és virágzáskor fújhatod megafol+boroplusz+20.20.20-as plantafollal ha bogyósodik akkor már ne!
Ja meg ugye virágzáskor nagyobb a növény vas igénye is,szóval minden tápoldatozáshoz mehet 25-35 g bentley/1000literbe ezt a mennyisèget ne lépd túl!!
Ha más cég termékeit használod ott is meg vannak erre a célra az aktuális biostimulátorok...
Válasz kezdő eper 1 #10224. hozzászólásáraFőleg méheket
Válasz kezdő eper 1 #10224. hozzászólásáraEgy kis cement vizes elegyet, de nagyon gyorsan kell vele dolgozni mert képes a permetezőbe bele kötni..
Virágzáskor fújtak rá valamit, hogy jobban kössön?
Válasz vazi #10221. hozzászólásáraVirágzásban már inkább ne hasznàlj prev b2-t a bór tartalma miatt,inkàbb wetcit-et ez is narancsolsjos készítmény és nagyon sok előnye van!!!!
Válasz vazi #10221. hozzászólásáraha ész nélkül használod még levelet is lehet vele perzselni, nemhogy virágot Egyébként hatásos cucc(főleg a liszteske ellen), de nem használom mert van jó néhány vegyszer amikkel több hetes különbséggel kijuttatva is fitotoxikus elegyet alkot...Egyébként normál esetben a sima narancsolajos nedvesítő csak nagyon melegben perzsel, de a bóros verzió tabu virágzás alatt!!! Gondolom rá is van írva.
visza térve a narancsolajos nedvesítőre nem perzseli meg a virágokat?
Válasz hasutas1 #10219. hozzászólásáraJa mèg annyit, ma megdőlt a minimum hidegrekord Nyírlugos -15. Ott biztos soka várják már a tavaszt...
Válasz clanki #10218. hozzászólásáraCsak győzzük kivárni. Ma egèsz jól sütött a nap, pont olyan idő volt mint január elejèn kellenne lenni. De èn bízom a te verziódban, sokkal jobban hangzik
Nem semmi hőmérsékleteket dobál az ecm meg gfs jövőhét végétől! Ha ez így bejön, télből egyenesen a nyárba csöppenünk! Gfs 28 fokokat dobál de tartósan 25 környéke..
Válasz jekkelj #10215. hozzászólásárakevesebb öntözés, több szellőztetés kontakt gombaölő... Egyébként a napos szárazabb idő önmagában is elég jó gyógyír erre.
Válasz jekkelj #10215. hozzászólásáraSzia!
Dobj fel képet róla,akkor jobban látszik,mi lehet a baj!
Milyen hosszú a fólia,hány bakhát van benne,sortáv,tőtáv?
Mit jelent nálad a szellőztetés attól függ?
Clery nagyon hajlamos,ha túl van öntözve akkor meg pláne!!!
Sziasztok!
Fóliás clery fátyol alatt szépen hozza a virágokat, de néhány tövön a levelek alsó része be van rohadva szellőztetes es gombaölő mellett tudtok még rá esetleg valamit ?
Köszi !
Válasz clanki #10213. hozzászólásáraRakhatnál fel képet róla kiváncsi lennék milyen állapotba van a quicky
Multiclima alatt a Quickyn megjelent az első virág szabadföldin! Hihetetlen számomra ilyen időben!
Sziasztok! mikor ajánlott atkaölő permetezést végezni szabadföldi cleryben?tavaly már kicsit későn amikor elég sok palántán megjelent akkor permeteztem,most szeretném megelőzni hogy elhatalmasodjon.
ortus 5sc-t vettem erre a célra,mi a véleményetek róla?illetve van e valami jobb anyag,mer nyilvánvalóan tavaly nem sikerült megszabadulni az atkától maradéktalanul.
Válasz Balu90 #10210. hozzászólásáraSzia!
Klasszak
Válasz bujdi05 #10130. hozzászólásáraSzia! Nálunk szépen virágzik a clery és az ásia és elkezdet virágozgatni!