Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A képet mit feltettem nem most lőttem hanem évekkel ezelött, de a probléma azért általános lehet kb 2 hét mulva. Ha berobban a nyár, és a hideg talaj meg sokaknál a magas ph és a szamócának magas Ca szint miatt ( 7,5 és 6% felett) a vas és akár a Mg felvétele is gátolt lehet...de még egy ilyen állományt is ki lehet kezelni de ilyen szintű vashiány nem megy lombon keresztül csak. Vaskelátot kell talajon keresztül adni, illetve lombon keresztül is kell gyorssegély kb 7-10 nap után látszódik a hatás eddig nekem lombra pl http://www.huminisz.hu/solvitis.htm vált be. A Mg nem pótólható egyes fajtáknál pl Asia talajon keresztül kell lombtárgya is hozzá
A Quicky érzékenyebb a mikroelemhiányra úgy vettem észre tavaly vélhetően ő is alacsonyabb ph-hoz van szokva...
amúgy vaskelátból 5kg /ha adot az öntözőrendszeren keresztül hetente, 2-3 alkalommal, de a Quickinek és az Ásiának ez is kevés...
Válasz Karesz49 #10199. hozzászólásáraSzia!
Az a neve, hogy Bentley van 1 kg-os meg 5 kg-os is belőle.
Mikroelem komplex: van benne vas,mangán,bór,réz,cink,molibdén,kobalt.
Ez tápoldatozással egy menetben kijuttatható 25-35 g/1000 lityibe,ezt nem szabad túl lépni!
Nekem azt javasolták hogy minden tápoldatozáshoz tegyem ezt is hozzá!
Nálatok nincs ilyen?
Ha nincs adok elérhetőséget ahol van
Válasz hasutas1 #10189. hozzászólásáraŐsszel kapott káliumot,calciumot,meg mikroplantot lombon keresztükl,heti 1-2 alkalommal.Minden fajtám szép zöld,ezek meg olyan világosak.
Válasz Csyzy #10183. hozzászólásáraEnnek főleg talaj baja van! Vagyis nem tudja felvenni a tápanyagot, lehet pangó víz miatt ezért kellene partosabb részre ültetni, ezen lombtrágya nem segít! Kár pocsékolni, de majd rájössz ha mégis megpróbálod.
Válasz Karesz49 #10188. hozzászólásáraNem tudom mit csináltok vele, de nálam mindkettő mármint Amy, Quicky is haragos zöld. Ha ennél zöldebb lenne már meg is haragudna olyan haragos lenne..
Válasz hasutas1 #10182. hozzászólásáraAkad itt ezzel mit csinálni.de ne ezeket a leveleket akard kezelni-megtartani.Viszont:Igen ,van ca hiány,vas és cink,valamint a ,,vöröses szárban" ősszel felhalmozódott kálium.foszforos komplexel indítsd meg,legyen kint 2-3 levél majd ezeket a régiket szedd le mert elvonják továbbra is a káliumot a gyökérből.
Válasz Karesz49 #10188. hozzászólásáraSzia!
A bentley-Ben van vas meg más is még,sokak szerint nagyon jó,én most vettem!
Gőgike és Lacka holnap mindenképpen írok,ma sajnos nem jutottam el odáig!
Válasz Csyzy #10183. hozzászólásáraEnnyire azért nem,de nálam is hasonló a quicky,és az amy is.Ősszel kapott pedig rendesen anyagot...világos zöldek a levelei.
de szeretném tudni, hogy mit láttok mindenben Ca hiánynak... az extrém Ca hiány fiatal leveleken jelentkezik és a friss gyökereken, mert gyakorlatilag csak egy irányban szállítódik a növényben és nem klorózis , hanem perzselődésnek tűnő elhaló levélcsúcsok és gyökerek formájában. A az extrém nitro hiány tudna még kifehéredő leveleket produkálni, de a nitrogén meg könnyen reutilizálható tápanyag így annak a hiánya az öreg leveleken látszana ... Csyzy képén a szamóca (szerintem) egyértelműen erősen vashiányos
Válasz Csyzy #10180. hozzászólásáraIgen az is lehet. Tegnap nekem is eszembejutott, főleg mert quicky. Szèpen tud sárgulni.
De itt már annyira elment a szekèr, fel sem merem vetni.... Na mindegy majd megoldják
Válasz bujdi05 #10170. hozzászólásáraSzia
Nekem is küldhetsz pár hasznos infót.
Nekem 3 éve van fóliásom, de még mindig van mit tanulnom.
Előre is köszönöm
Válasz GŐGIKE #10172. hozzászólásáraOké később írok!
Nyugi,én is túl éltem a saját hibáimat
Fizettem elég tanuló pénzt,de sosem adtam fel!!!
Ha meg van az akarat meg a kitartás és a növény szeretete,akkor nincs akadàly!!
Lacka,majd írok neked is!
Szép napot!
Válasz bujdi05 #10170. hozzászólásáraHa lehet engem is érdekelne, igaz nekem csak nyáron állnak fel a sátrak,de ha van valami jó infod,akkor érdekelne.
Válasz GŐGIKE #10168. hozzászólásáraSzóval első éved amikor sátras...akkor majd írok neked,de inkább majd egy e-mailt,hogy itt mire figyelj nagyon,mert vannak nagy buktatók!!!!
Én is gyomírtóztam már fóliában nem csak Te de nem lett semmi baja szerencsémre,de inkább a kapát részesítem előnyben a gyomírtót amúgy sem szerettem,nem mérgezem a talajom inkább.
Én szívesen segítek,annak idején volt aki nekem is segített,végül is ez a fórum azért van,nem másért.
Vannak ezek a “nesze semmi fogd meg jól segítségek” azt ugord át!
Hasznos munkát!!!
Válasz bujdi05 #10164. hozzászólására55 m/sátor.Somogyban termelek1,2 hektáron epret,meg 2hektár dinnyét mindenbévben.Első évben vannak sátrak,idáig szabadföldi volt csak.Nem gondoltam volna hogy így ennyi idő után is gázosodik.Többet nem lesz csak kapzin sátorban az biztosAzért látom még vannak segitőkész emberkék itt a ezen a fórumom is.Meg vannak poénmatyik is,akik itt az interneten mernek csak szarakodni,szemtöl szemben meg be lennének reccsenve!!!
Válasz Viktor 12045 #10131. hozzászólásáraSzia!
Ha még virágaid nincsenek és korábban írtad hogy mennyi fátyollal takartad le akkor biztos nem lesz baja,a múltkori nagyobb fagyba itt -17 volt akkor a 4 réteg alatt nem volt fekete virág,viszont egy részen 3 réteggel takartam csak és ott találtam párat...
Havat már idén decemberig én sem szeretnék látni
Kitartás!
Válasz GŐGIKE #10159. hozzászólásáraSzia!
Ne várj a kiheverésre,vegyél 1 L amalgerolt és locsold be vele meg felülről is fújd le vele,ez segíteni fog!
Ha locsolni még nem tudsz a fagyok miatt akkor minél hamarabb permetezd le amalgerollal,csak véletlen sem erős napsütésben,igaz ez mostanában nem veszélyeztetett senkit
Hidd el segíteni fog,ne várj vele!!!!
Hány m hosszú az a sátor?A dózis miatt jó lenne tudni...
Amúgy merre felé termelész?
Válasz kezdő eper 1 #10162. hozzászólásáraGázperzselővel nem próbálkoztàl? Nekem bevàlt. Ha alaposan csinàlja az ember, akkor 2cm mélyen a nem kikelt gyommal is végez. És csak kicsit lassabb a petmetezéstől, de olcsóbb. Persze nem akkor amikor a raptorok màr el tudnak bújni a gazban.
Válasz hasutas1 #10160. hozzászólásárahanyatt van fordítva itt is..."csak" az a szerepe, hogy a levelet tolja előre. Persze ehhez alap feltétel az, hogy a bakháthúzás után elsimítsa az ember a közét, mert később már nem fog menni.
19155 hozzászólás
Válasz bujdi05 #10208. hozzászólásáraZentai hozza nekünk is.
Válasz Karesz49 #10207. hozzászólásáraSzólj,ha nem találsz Bentley-t,szerintem LM is onnan veszi ahonnan én,vagyis házhoz viszik!(nem drága)
Szívesen
Bujdi,L.M köszönöm az infókat.Bevallom,nem hallottam még erről a termékről,de venni fogok belőle.
http://kerteszportal.hu/cikkek/szamoca-ontozese
A képet mit feltettem nem most lőttem hanem évekkel ezelött, de a probléma azért általános lehet kb 2 hét mulva. Ha berobban a nyár, és a hideg talaj meg sokaknál a magas ph és a szamócának magas Ca szint miatt ( 7,5 és 6% felett) a vas és akár a Mg felvétele is gátolt lehet...de még egy ilyen állományt is ki lehet kezelni de ilyen szintű vashiány nem megy lombon keresztül csak. Vaskelátot kell talajon keresztül adni, illetve lombon keresztül is kell gyorssegély kb 7-10 nap után látszódik a hatás eddig nekem lombra pl http://www.huminisz.hu/solvitis.htm vált be. A Mg nem pótólható egyes fajtáknál pl Asia talajon keresztül kell lombtárgya is hozzá
A Quicky érzékenyebb a mikroelemhiányra úgy vettem észre tavaly vélhetően ő is alacsonyabb ph-hoz van szokva...
amúgy vaskelátból 5kg /ha adot az öntözőrendszeren keresztül hetente, 2-3 alkalommal, de a Quickinek és az Ásiának ez is kevés...
Virágos szép napot!!
Juhéjj nem lett bajuk eddig
Válasz clanki #10197. hozzászólásáraÁmen
Csak eső ne legyen
Olyan zöld hogy már fekete
Válasz Karesz49 #10199. hozzászólásáraSzia!
Az a neve, hogy Bentley van 1 kg-os meg 5 kg-os is belőle.
Mikroelem komplex: van benne vas,mangán,bór,réz,cink,molibdén,kobalt.
Ez tápoldatozással egy menetben kijuttatható 25-35 g/1000 lityibe,ezt nem szabad túl lépni!
Nekem azt javasolták hogy minden tápoldatozáshoz tegyem ezt is hozzá!
Nálatok nincs ilyen?
Ha nincs adok elérhetőséget ahol van
Válasz Karesz49 #10200. hozzászólásáraBentley mikroelem komplex
Válasz hasutas1 #10189. hozzászólásáraŐsszel kapott káliumot,calciumot,meg mikroplantot lombon keresztükl,heti 1-2 alkalommal.Minden fajtám szép zöld,ezek meg olyan világosak.
Válasz bujdi05 #10190. hozzászólásáraBujdi05 mi lenne ez a szer,mert ebből nem jövök rá.
Válasz L. M. #10191. hozzászólásáraMit?
Válasz Viktor 12045 #10193. hozzászólásáraJövőhét végére berobban a nyár!
Válasz Csyzy #10183. hozzászólásáraEnnek főleg talaj baja van! Vagyis nem tudja felvenni a tápanyagot, lehet pangó víz miatt ezért kellene partosabb részre ültetni, ezen lombtrágya nem segít! Kár pocsékolni, de majd rájössz ha mégis megpróbálod.
Válasz Karesz49 #10188. hozzászólásáraNem tudom mit csináltok vele, de nálam mindkettő mármint Amy, Quicky is haragos zöld. Ha ennél zöldebb lenne már meg is haragudna olyan haragos lenne..
Válasz hasutas1 #10182. hozzászólásáraAkad itt ezzel mit csinálni.de ne ezeket a leveleket akard kezelni-megtartani.Viszont:Igen ,van ca hiány,vas és cink,valamint a ,,vöröses szárban" ősszel felhalmozódott kálium.foszforos komplexel indítsd meg,legyen kint 2-3 levél majd ezeket a régiket szedd le mert elvonják továbbra is a káliumot a gyökérből.
-11 3 fátyol alatt +2.
Ma már ki kell takarni napközbe a napsütés miatt.
Permetezni is kéne.
Válasz L. M. #10191. hozzászólásáraKöszönöm,biztos jó akkor!
Akitől az agrosolt vettem ő ajánlotta
Válasz bujdi05 #10190. hozzászólásáracsak ajánlani tudom! Jó pár éve használjuk.
Válasz Karesz49 #10188. hozzászólásáraSzia!
A bentley-Ben van vas meg más is még,sokak szerint nagyon jó,én most vettem!
Gőgike és Lacka holnap mindenképpen írok,ma sajnos nem jutottam el odáig!
Válasz Karesz49 #10188. hozzászólásáraMilyen anyagot? Vagy hogyan adtad neki?
Válasz Csyzy #10183. hozzászólásáraEnnyire azért nem,de nálam is hasonló a quicky,és az amy is.Ősszel kapott pedig rendesen anyagot...világos zöldek a levelei.
de szeretném tudni, hogy mit láttok mindenben Ca hiánynak... az extrém Ca hiány fiatal leveleken jelentkezik és a friss gyökereken, mert gyakorlatilag csak egy irányban szállítódik a növényben és nem klorózis , hanem perzselődésnek tűnő elhaló levélcsúcsok és gyökerek formájában. A az extrém nitro hiány tudna még kifehéredő leveleket produkálni, de a nitrogén meg könnyen reutilizálható tápanyag így annak a hiánya az öreg leveleken látszana ... Csyzy képén a szamóca (szerintem) egyértelműen erősen vashiányos
Válasz hasutas1 #10185. hozzászólásáraez egy későbbi állapot zölden maradt erek sárga érközök, pont úgyanúgy néz ki csak 3 hét eltéréssel...akár....
Válasz Csyzy #10183. hozzászólásáraEz kicsit más tèszta, a kettő nem ugyanaz
Válasz Csyzy #10180. hozzászólásáraIgen az is lehet. Tegnap nekem is eszembejutott, főleg mert quicky. Szèpen tud sárgulni.
De itt már annyira elment a szekèr, fel sem merem vetni.... Na mindegy majd megoldják
szóval ennek mi a baja?
Válasz Csyzy #10181. hozzászólásáraEzeötszá?
ki mit gondol hány ha szamóca van az országban?
Válasz GŐGIKE #10172. hozzászólásáramennyi a ph-d? lehet ez simán vas vagy extrém Ca hiány is...
Válasz traktoroskiskukac #10163. hozzászólásáraNem próbáltam. 2 sátram van, sok ülő munka után kell annyi mozgás.
Válasz máris szomszéd #10177. hozzászólásáraHasználom mindkettőt,köszönöm.
Válasz GŐGIKE #10165. hozzászólásáraGyomirtó problémákra a megafol szerintem jobb mint az amalgerol.
http://malagrow.hu/termek/megafol/
Válasz bujdi05 #10170. hozzászólásáraSzia
Nekem is küldhetsz pár hasznos infót.
Nekem 3 éve van fóliásom, de még mindig van mit tanulnom.
Előre is köszönöm
Válasz bujdi05 #10174. hozzászólásáraKitartással még nincs gond!
Válasz GŐGIKE #10172. hozzászólásáraOké később írok!
Nyugi,én is túl éltem a saját hibáimat
Fizettem elég tanuló pénzt,de sosem adtam fel!!!
Ha meg van az akarat meg a kitartás és a növény szeretete,akkor nincs akadàly!!
Lacka,majd írok neked is!
Szép napot!
Válasz bujdi05 #10170. hozzászólásáraHa lehet engem is érdekelne, igaz nekem csak nyáron állnak fel a sátrak,de ha van valami jó infod,akkor érdekelne.
Válasz bujdi05 #10170. hozzászólásáragogike76@citromail.hu
Válasz bujdi05 #10170. hozzászólásáraKezdő vaok én még emberek ebben a szakmában...Na de majd 10 év múlva ha túlélem a saját hibáim...
Válasz GŐGIKE #10168. hozzászólásáraSzóval első éved amikor sátras...akkor majd írok neked,de inkább majd egy e-mailt,hogy itt mire figyelj nagyon,mert vannak nagy buktatók!!!!
Én is gyomírtóztam már fóliában nem csak Te de nem lett semmi baja szerencsémre,de inkább a kapát részesítem előnyben a gyomírtót amúgy sem szerettem,nem mérgezem a talajom inkább.
Én szívesen segítek,annak idején volt aki nekem is segített,végül is ez a fórum azért van,nem másért.
Vannak ezek a “nesze semmi fogd meg jól segítségek” azt ugord át!
Hasznos munkát!!!
Válasz GŐGIKE #10168. hozzászólásáraEgyszer egy "pataknál" találkoztunk, nem a szökőkútnál, pataknál.
Válasz bujdi05 #10164. hozzászólására55 m/sátor.Somogyban termelek1,2 hektáron epret,meg 2hektár dinnyét mindenbévben.Első évben vannak sátrak,idáig szabadföldi volt csak.Nem gondoltam volna hogy így ennyi idő után is gázosodik.Többet nem lesz csak kapzin sátorban az biztosAzért látom még vannak segitőkész emberkék itt a ezen a fórumom is.Meg vannak poénmatyik is,akik itt az interneten mernek csak szarakodni,szemtöl szemben meg be lennének reccsenve!!!
Válasz GŐGIKE #10165. hozzászólására
Válasz Viktor 12045 #10131. hozzászólásáraSzia!
Ha még virágaid nincsenek és korábban írtad hogy mennyi fátyollal takartad le akkor biztos nem lesz baja,a múltkori nagyobb fagyba itt -17 volt akkor a 4 réteg alatt nem volt fekete virág,viszont egy részen 3 réteggel takartam csak és ott találtam párat...
Havat már idén decemberig én sem szeretnék látni
Kitartás!
Válasz bujdi05 #10164. hozzászólásáraKöszi szépen már megkapta..
Válasz GŐGIKE #10159. hozzászólásáraSzia!
Ne várj a kiheverésre,vegyél 1 L amalgerolt és locsold be vele meg felülről is fújd le vele,ez segíteni fog!
Ha locsolni még nem tudsz a fagyok miatt akkor minél hamarabb permetezd le amalgerollal,csak véletlen sem erős napsütésben,igaz ez mostanában nem veszélyeztetett senkit
Hidd el segíteni fog,ne várj vele!!!!
Hány m hosszú az a sátor?A dózis miatt jó lenne tudni...
Amúgy merre felé termelész?
Válasz kezdő eper 1 #10162. hozzászólásáraGázperzselővel nem próbálkoztàl? Nekem bevàlt. Ha alaposan csinàlja az ember, akkor 2cm mélyen a nem kikelt gyommal is végez. És csak kicsit lassabb a petmetezéstől, de olcsóbb. Persze nem akkor amikor a raptorok màr el tudnak bújni a gazban.
Két kézzel gyomírtózunk fóliában! Nincs gyomírtó!
Válasz hasutas1 #10160. hozzászólásárahanyatt van fordítva itt is..."csak" az a szerepe, hogy a levelet tolja előre. Persze ehhez alap feltétel az, hogy a bakháthúzás után elsimítsa az ember a közét, mert később már nem fog menni.
Válasz L. M. #10157. hozzászólásáraNa ezt lègyszi csiáld meg nálam, ebbe a kötött szarba. A gereblye szèpen pattogna