Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz geeg #9907. hozzászólásáraÉn 2 éve asiát ültettem márciusban,igaz A++ volt,termett sokat.Egyébként lehet most is veszek egy kései fajtát próbára,de csak szigorúan A++
Válasz dulifulirpdsvos #9896. hozzászólásáraÜdv. Elkorcsosul.. betegségre fogékonyabb lesz sokkal, terméshozam nagymértékben csökken, évről évre egyre jobban. Még frigóról nevelni ok, még a következő is elfogadható de a 3. generációnál már nagyon szembe tűnne a változás.
Üdv!azt szeretném megtudni hogy a szamóca terméshozó képessége csökken e azzal hogy évről évre újra indáztatnám az eredetileg olasz palántáimat?úgyértem 2 évente hagyok kisebb mennyiségű indát a termő palántáimon,és azokat indáztatom külön,abból telepíteném a termőket újra
Válasz clanki #9892. hozzászólásáraMost mondjam azt, hogy kb ezt? Március végéig váltakozóan havazást esőt és olvadást jósolt kevés napfénnyel. Májusra is az időszakhoz képest gyakori fagyos reggeleket jósol
Válasz Csyzy #9889. hozzászólásáraEgyenlőre mèg messze vannak ezek a dátumok. 10.-e körül mutatnak lehűlèst, de az is nagyon messze van mèg.
Viszont nyugtalanító a sok hó amit lepakoltak körülöttünk. Ès a keleties áramlások Izland környèkèn. Remèljük gyorsan helyreáll a szokásos nyugatias szelek.
Válasz meszaros.laszlo.82 #9881. hozzászólásáraSzedjed folyamatosan le a virágot, ritkítsad, hogy a következő kötések erősebbek legyenek.. ami kaccsat hoz azt hagyd meg a következő évre termőre.. Ha így cselekszel eszméletlen terméshozamod lesz..
Az eper termesztést tavaly kezdtem el, eddig csak paprikám volt korai,de szeretnék több féle árut megpróbálni. Fólia alatt 8 fokot tartok most,mert 2 hete már megindult a növény, de most itt ott jönnek a virágok... kevés bokron de már van. Az lenne a kérdésem, hogy azokról leszedhetem még a virágot vagy nem? A növényzet nemrég kezdett elindulni így még eléggé gyengének gondolom a virágzáshoz. A válaszokat előre is köszönöm.
Multi alatt +2fok meg durván 5cm hótakaró van a bakhát tetején -19 lett a vége. Azért azt megállapítottam,hogy a multi qrva sokat segített, hogy +ban maradjon a bakhát tetején!
Nálunk -12 volt reggel. Szinte egy hete húzta a-10 kimentem műkakit szórni, hát nem beszakadt a gép alatt az aljba. Majdnem ott ragadtam. Elég hihetetlen szituáció volt. Hiába na, egy kötött nedves talaj csak nem úgy fagy át mint egy homokosabb talaj.
Válasz L. M. #9869. hozzászólásáraSziasztok!
Nemhogy két tanya,de még két hőmérő közt is van különbség sőt akár még egy kombinált is tud más értéket mutatni,van egy higany,digitálisom ami a hőmérsékleti minimum maximumokat rögzíti. Ott ma reggel a higany -15c,a digitális része -13c mutatott. És van egy 3. mérőeszköz is ami -14c volt
Üdv.:Csuti
Válasz clanki #9867. hozzászólásárakét szoomszédos tanya közt is lehet 2-3 fok különbség, nemhogy egy városon belül... Nálunk azt mutatta a hőtérkép is amit a mérő.
Válasz L. M. #9862. hozzászólására1-2 éve itt már szinte fméregetésbe ment át ez a ki tud magasabb bakhátat csinálni aztán ellaposodott a téma Egyébként úgy néz ki megúsztuk itt Lajosmizsén. Budapest-Lajosmizse -Szentes vonalon mintha elvágták volna úgy néz ki most a hőtérkép... attól nyugatra minden fekete, itt meg "csak" -12.
Válasz hasutas1 #9860. hozzászólásáraszerintem "tapasztalat"-ról nem nagyon lehet beszélni 1-másfél szezon után. A fagykár jobban tarol vele ha kiolvadós/visszafagyós idők vannak az szerintem józan paraszti ésszel átgondolható. Egysorost meg a normál méretű bakhátból is tudunk csinálni, csak fontos, hogy min 1-2 centi mélyre a földbe húzza a szalagot a bakháthúzó, különben fólialyukasztásnál kiégeted a szalagot itt-ott és elég szívás javítgatni
Válasz L. M. #9852. hozzászólásáraNekem amúgy is 110-es kell rá, vagyis rámegy a 120-as is, de szèp bakhátakat csak 110-sel tudunk húzni.
Nekem jobban tetszik az az 1 soros megoldás, de talán szabadföldön is jobban mutat.
Talán takarèkosabb is.
Ès ők mit tapasztaltak az egy soros, magasabb bakhátakon?
19155 hozzászólás
Válasz Fecskés #1848. hozzászólásáraHa ezeket most elültetem milyen termés mennyiséget hoz
Válasz geeg #9907. hozzászólásáraÉn 2 éve asiát ültettem márciusban,igaz A++ volt,termett sokat.Egyébként lehet most is veszek egy kései fajtát próbára,de csak szigorúan A++
Válasz Fecskés #1848. hozzászólásáraIlyen palántákat ültet valaki márciusban ha nem lesz fagy ezeken milyen termés várható még ebben az évbe
Válasz L. M. #9905. hozzászólásáraItt enyhül.
Reggel -1, most +1, +2. Most kezd rottyani a hó. Szerdától jönnek a +10 fokok. Igaz keddre mèg havat hoz
Válasz csuti0 #9904. hozzászólásáraitt még nappal is csak 1 óráig sikerült elérni a 0 fokos álomhatárt... Keddig nem is lesz +
Válasz Viktor 12045 #9903. hozzászólásáraSzia!
Utóbbi napok legenyhébb reggele -4c
-10 még holnap reggelre is ennyi lesz.
Délben a fátyol alatt 21 fok a fóliasátorban. Kint 0, -1 fok.
Válasz clanki #9897. hozzászólásáraKöszi, ez hasznos volt.
https://www.sonline.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/masolat-szuretelt-a-fagy-981855/
Válasz clanki #9897. hozzászólásáraköszi:) ennyivel is okosabb lettem.
Válasz AgroTurf #9895. hozzászólásáraÜdvözlöm!
Írtam Önnek privát e-mailt,engem érdekelnének az árak!
Köszönöm,üdv.!
Válasz dulifulirpdsvos #9896. hozzászólásáraÜdv. Elkorcsosul.. betegségre fogékonyabb lesz sokkal, terméshozam nagymértékben csökken, évről évre egyre jobban. Még frigóról nevelni ok, még a következő is elfogadható de a 3. generációnál már nagyon szembe tűnne a változás.
Üdv!azt szeretném megtudni hogy a szamóca terméshozó képessége csökken e azzal hogy évről évre újra indáztatnám az eredetileg olasz palántáimat?úgyértem 2 évente hagyok kisebb mennyiségű indát a termő palántáimon,és azokat indáztatom külön,abból telepíteném a termőket újra
Nagyon gyűlik lent délen a forró levegő! Előbb utóbb elindul északnak és akkor nyekk ennek a ganyé időnek.. talàn 10-11én érezzük az előszelét..
Válasz clanki #9892. hozzászólásáraMost mondjam azt, hogy kb ezt? Március végéig váltakozóan havazást esőt és olvadást jósolt kevés napfénnyel. Májusra is az időszakhoz képest gyakori fagyos reggeleket jósol
Kíváncsi lennék, hogy a Dávid naptár mit jósolt erre az időszakra?!
Hihetetlen, de lassan elérjük a 0 fokot. Nem gondoltam, hogy ennek örülök márc. 2-án.
Válasz Csyzy #9889. hozzászólásáraEgyenlőre mèg messze vannak ezek a dátumok. 10.-e körül mutatnak lehűlèst, de az is nagyon messze van mèg.
Viszont nyugtalanító a sok hó amit lepakoltak körülöttünk. Ès a keleties áramlások Izland környèkèn. Remèljük gyorsan helyreáll a szokásos nyugatias szelek.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_hideghullam_jon_marcius_kozepeig-aprilisig_maradhat_a_tel.657791.html
Válasz kezdő eper 1 #9887. hozzászólására1 ha-nyit tudok adni, átlagosan 35-40 cm vastagon van. Kamionba sok elfèr. Legalább előbb lenne nálam is
Válasz hasutas1 #9886. hozzászólásáraNálatok van még hely a hónak?
Válasz clanki #9884. hozzászólásáraTud az gyorsan olvadni, 1-2 nap ès elmegy.
Válasz clanki #9884. hozzászólásáraAha, hát persze.
Válasz hasutas1 #9879. hozzászólásáraMondjuk amire nálad elolvad én már az első ládákat viszem a piacra..
Válasz hasutas1 #9879. hozzászólásáraNa legalább nem fagy meg..
Válasz meszaros.laszlo.82 #9881. hozzászólásáraSzedjed folyamatosan le a virágot, ritkítsad, hogy a következő kötések erősebbek legyenek.. ami kaccsat hoz azt hagyd meg a következő évre termőre.. Ha így cselekszel eszméletlen terméshozamod lesz..
Sziasztok
Az eper termesztést tavaly kezdtem el, eddig csak paprikám volt korai,de szeretnék több féle árut megpróbálni. Fólia alatt 8 fokot tartok most,mert 2 hete már megindult a növény, de most itt ott jönnek a virágok... kevés bokron de már van. Az lenne a kérdésem, hogy azokról leszedhetem még a virágot vagy nem? A növényzet nemrég kezdett elindulni így még eléggé gyengének gondolom a virágzáshoz. A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz hasutas1 #9879. hozzászólásáraAz kemény! Akkor örülj, hogy nem húztál még fóliát...
Mindenki nyugodjon le a pics..., itt megint esik a hó, ès mèg 20 cm-t jósolnak
Válasz clanki #9877. hozzászólásáraJaja pont tegnap néztem 2017 február 28.án 26 fok körül volt felétek.
Egyébként arra nem tudom ki emlékszik, hogy tavaly ilyenkor milyen idő volt!? Durván 40fokkal volt melegebb!!!
Ugyanis a roxanánál ugyanennyi hó alatt beton kemény a föld!
Multi alatt +2fok meg durván 5cm hótakaró van a bakhát tetején -19 lett a vége. Azért azt megállapítottam,hogy a multi qrva sokat segített, hogy +ban maradjon a bakhát tetején!
-20,5fok...
Nálunk -12 volt reggel. Szinte egy hete húzta a-10 kimentem műkakit szórni, hát nem beszakadt a gép alatt az aljba. Majdnem ott ragadtam. Elég hihetetlen szituáció volt. Hiába na, egy kötött nedves talaj csak nem úgy fagy át mint egy homokosabb talaj.
Itt a hivatalos eredmèny....ès a győztes:http://met.hu/ismeret-tar/meteorologiai_hirek/index.php?id=2135
Válasz csuti0 #9870. hozzászólásáraJönnek az infók hozzám is. Szomszèd faluban -23,5 volt.
Válasz L. M. #9869. hozzászólásáraSziasztok!
Nemhogy két tanya,de még két hőmérő közt is van különbség sőt akár még egy kombinált is tud más értéket mutatni,van egy higany,digitálisom ami a hőmérsékleti minimum maximumokat rögzíti. Ott ma reggel a higany -15c,a digitális része -13c mutatott. És van egy 3. mérőeszköz is ami -14c volt
Üdv.:Csuti
Válasz clanki #9867. hozzászólásárakét szoomszédos tanya közt is lehet 2-3 fok különbség, nemhogy egy városon belül... Nálunk azt mutatta a hőtérkép is amit a mérő.
Válasz clanki #9867. hozzászólásáraItt nincs hőtèrkèp, hőmèrő az van. Az ennyit mutat, de barcs -17, nagyatád -20.
Válasz hasutas1 #9866. hozzászólásáraItt a hőmérő -15 mutat de a hőtérkép meg -18at.
Válasz pál tamás_85017 #9865. hozzászólására-21.
De szinte az egèsz dèl-Dunántúl -20. Tamási -24. Hőtèrkèp mutat mindent.
Válasz hasutas1 #9864. hozzászólásáranálunk -9 volt az éjjel a leghidegebb
A januári jó idő most elèg jól elkent minket. Szèp kis március 1.
Válasz L. M. #9862. hozzászólására1-2 éve itt már szinte fméregetésbe ment át ez a ki tud magasabb bakhátat csinálni aztán ellaposodott a téma Egyébként úgy néz ki megúsztuk itt Lajosmizsén. Budapest-Lajosmizse -Szentes vonalon mintha elvágták volna úgy néz ki most a hőtérkép... attól nyugatra minden fekete, itt meg "csak" -12.
Válasz hasutas1 #9860. hozzászólásáraszerintem "tapasztalat"-ról nem nagyon lehet beszélni 1-másfél szezon után. A fagykár jobban tarol vele ha kiolvadós/visszafagyós idők vannak az szerintem józan paraszti ésszel átgondolható. Egysorost meg a normál méretű bakhátból is tudunk csinálni, csak fontos, hogy min 1-2 centi mélyre a földbe húzza a szalagot a bakháthúzó, különben fólialyukasztásnál kiégeted a szalagot itt-ott és elég szívás javítgatni
Válasz hasutas1 #9859. hozzászólásáraVinca,Dipladénia,paprika.
Szeretik.
Az egynyári szezon a nyakunkon van
Válasz L. M. #9852. hozzászólásáraNekem amúgy is 110-es kell rá, vagyis rámegy a 120-as is, de szèp bakhátakat csak 110-sel tudunk húzni.
Nekem jobban tetszik az az 1 soros megoldás, de talán szabadföldön is jobban mutat.
Talán takarèkosabb is.
Ès ők mit tapasztaltak az egy soros, magasabb bakhátakon?
Válasz kallaicsaba1976 #9854. hozzászólásáraAztán minek kell 20 fok a fóliába ilyenkor este?