Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Végre 14-től tél lesz. Akár nagyobb havazásokkal, jó átlag körüli hőmérséklettel. Jövő héten átmeneti enyhüléssel 2-3 nap, utána megint lehűlés nyilván a mértéke kétséges ilyen űrtávban, de csapadék szinte biztos, ami országosan hó lesz! Na várjuk ki...
Tegnap átfogó talaj vizsgálat történt nálam.
Ph 6-6,5
P: túltelített a talaj
K: megfelelő
N: kevés
Nem is kívánhatnék jobbat így ilyen időben. Az öntözővizet majd szezon elején mérjük.
Nincs változás, hozzák a 20.-a utáni lehülèst. 21.-e után egèsz napos fagyok, èjszaka komolyabb fagyokkal. Keleten -15 vagy az alattival. Ez van kèrem. Tèl van, eddig tartott az ősz.
Válasz csuti0 #9024. hozzászólásáraSziasztok.
20.-a után mèrd meg... Mèg messze van, de elèg komoly fordulat jöhet. 3-4 nap múlva már jobban fog látszani.
Válasz Koresz #9042. hozzászólásáraOszlopok le vannak már téve a kerítéshez,2m magasak..ki van húzva a földtől 20cm-ként vastag színes madzag,azokra szétdarabolt tescós szatyrok..még is bejönnek.Volt,hogy a szemem láttára ugrott át a két madzag között..
Válasz zelnikpeti #9040. hozzászólásáraPersze,csak érésig gondoltam én is.Nekem az amy-t szeretik ritkítani,pedig clary is van,de az most nem kell nekik.Tavaly előtt ősszel,a dely-t tarra zabálták,meg is lett az eredménye.
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraSzia
Nekem is volt gondom a vadakkal. Pár százezrembe belekerültek. A Cleryből szinte lehetetlen volt távoltartani amíg nem tettem fel kerítést.
A szappan tényleg használható addig amíg nem lesz termés idény. Utána viszont nem tudod használni és a vadak visszatérnek.
Hosszútávú megoldás szerintem is a kerítés.
Köszönöm a válaszokat.nálam a haj nem vált be..egy-két napig talán,de utánna ugyanúgy bejártak.Kerítés,meg talán az ideén,de több száz méter kell,és most nincs rá keret egyenlőre.A káliszappant én sem hittem,de google-ba beütve vadász oldalakon is találtam rá utalást,még pedig az íze miatt javasolják.Most kezdtek el bejárni,de nem szeretném megvárni,míg tarra zabálják az idén is,
Válasz genesi16 #9035. hozzászólásáraA Marmolade rohadt jó fajta volt...nagyon mostoha körülmények között is jó volt a terméshozama és kevés lombmunkát igényelt. A bogyóminősége viszont sem küllem sem pultállóság tekintetében nem megfelelő a mai piaci igényeknek.
Válasz epreszzx10 #9034. hozzászólásáraRégóta követem a fórumot, itt nem nagyon van olyan aki marmoládot termesztene, egyszerűen lejárt lemez,annyira meg nem volt nagy szám, hogy sláger legyen,vannak az újabb fajták és kinek mi vált be a saját tapasztalata alapján....
Régen persze sokan termesztették.
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraNekem az a véleményem hogy az egyetlen hosszútávú hatásos megoldás a keeítés... nálunk minden más kudarcba fulladt.
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraSzia!
Én is megküzdöttem az ősszel a szarvasokkal,3 dolog ami hatásos,villanypásztor,goló,vagy bemész a helyi fodrászüzletbe és begyűjtesz pár szatyor hajat amit maréknyi adagokban harisnyába pakolsz és ezt a terület köré kiaggatsz. Nekem az első kettő hozta meg az eredményt,a 3. variációt régebben gabona tábla védelmére használtam eredményesen.
Jó ám a vadpörkült csak ne én etessem őket!
Üdv.:Csuti
Sziasztok!
Talajhőmérséklet méréseim eredménye,5 cm mélységben 4,5c-5,5c köt változik,kötöttebb talajon mértem a kevesebbet. Néhány legyökeresedett indát kiszedtem, és mindegyiked látszanak az új növekedések,sőt a levelek is kezdenek indulni
Válasz hasutas1 #9010. hozzászólásáraSzia!
500 m 9-es kötél 16.500 ft-ba kerül, ennél jobb áron nem találsz
1 tekercsen van 500 m, nagyon jó a minősége, évekig használható!
Válasz hasutas1 #9018. hozzászólására Várjál félre értettél, 8.5 borda 5.5m széles kb. 2m magas és 58m hosszú. Bordák 2méterenként vannak és a közeibe van szúrva. Na de mindegy is ez az ára és biztos elég egy ilyenre.
Válasz L. M. #9008. hozzászólásáraNehogy azt hidd hogy a kukorica meg a napraforgó rajong ezekért az agyagos talajokért. Homokon is termett nekünk 9t/ha-os kuki.
19155 hozzászólás
kapott vajon elég hideg órát a fóliás eper,lassan emelni kellene a hőmérsékletet a koraiban?
Válasz hasutas1 #9052. hozzászólásáraVicces vagy...
Végre 14-től tél lesz. Akár nagyobb havazásokkal, jó átlag körüli hőmérséklettel. Jövő héten átmeneti enyhüléssel 2-3 nap, utána megint lehűlés nyilván a mértéke kétséges ilyen űrtávban, de csapadék szinte biztos, ami országosan hó lesz! Na várjuk ki...
Tegnap átfogó talaj vizsgálat történt nálam.
Ph 6-6,5
P: túltelített a talaj
K: megfelelő
N: kevés
Nem is kívánhatnék jobbat így ilyen időben. Az öntözővizet majd szezon elején mérjük.
Válasz Csyzy #9053. hozzászólásárahttp://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?mode=9&ech=204
Válasz hasutas1 #9052. hozzászólásárademost komolyan nézek egy pár 2 hetes modellt de ezt egyikben sem látom... te hol nézed?
Válasz Karesz49 #9051. hozzászólásáraBelenèzek a gömbe...ott látom. Most 6 napig mutatja, vagy pár napig?
Ezt hol látod?Csak mert akárhány előre jelzést megnézek,nem mutat -6-nál egy sem többet mifelénk.Azt is csak pár napig..
Nincs változás, hozzák a 20.-a utáni lehülèst. 21.-e után egèsz napos fagyok, èjszaka komolyabb fagyokkal. Keleten -15 vagy az alattival. Ez van kèrem. Tèl van, eddig tartott az ősz.
Sziasztok!
Bár nem szamóca, csak a "télies" január miatt gondoltam felrakom
néhány bolondabb kajszi
Sziasztok!
Tudja valaki idén Kecskeméten a szamóca szakmai nap melyik napon kerül megrendezésre?
Válasz Csyzy #9046. hozzászólásáraVárjál mèg. Szerintem egyáltalán nem biztos. Viszont a ma esti modelfutás az elèg gáz.
ha jön minusz 5-8 fok az még nem probléma de .-15 alá ne nézzen be a hőmérő...
Válasz csuti0 #9024. hozzászólásáraSziasztok.
20.-a után mèrd meg... Mèg messze van, de elèg komoly fordulat jöhet. 3-4 nap múlva már jobban fog látszani.
Válasz Koresz #9042. hozzászólásáraOszlopok le vannak már téve a kerítéshez,2m magasak..ki van húzva a földtől 20cm-ként vastag színes madzag,azokra szétdarabolt tescós szatyrok..még is bejönnek.Volt,hogy a szemem láttára ugrott át a két madzag között..
Válasz zelnikpeti #9040. hozzászólásáraAnnyi szerencsém volt tavaly is tavasszal.hogy érésre már a szomszéd kertekben is találtak finomabbat..
Válasz Karesz49 #9039. hozzászólásáraEgy vadász ismerösöm mondta ezt az ötletet.Vékony karok és sima bála madzag.Azt mondta hogy bevált nála.
Válasz zelnikpeti #9040. hozzászólásáraPersze,csak érésig gondoltam én is.Nekem az amy-t szeretik ritkítani,pedig clary is van,de az most nem kell nekik.Tavaly előtt ősszel,a dely-t tarra zabálták,meg is lett az eredménye.
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraSzia
Nekem is volt gondom a vadakkal. Pár százezrembe belekerültek. A Cleryből szinte lehetetlen volt távoltartani amíg nem tettem fel kerítést.
A szappan tényleg használható addig amíg nem lesz termés idény. Utána viszont nem tudod használni és a vadak visszatérnek.
Hosszútávú megoldás szerintem is a kerítés.
Köszönöm a válaszokat.nálam a haj nem vált be..egy-két napig talán,de utánna ugyanúgy bejártak.Kerítés,meg talán az ideén,de több száz méter kell,és most nincs rá keret egyenlőre.A káliszappant én sem hittem,de google-ba beütve vadász oldalakon is találtam rá utalást,még pedig az íze miatt javasolják.Most kezdtek el bejárni,de nem szeretném megvárni,míg tarra zabálják az idén is,
Nekem volt marmolade mèg tavaly is. Asia ès a többi "menő" fajta mellett eladhatatlan. Ízre nem volt rossz, hozama se rossz de csúnyácska szegèny.
Válasz L. M. #9036. hozzászólásáraIgen, pont a pultállósága miatt nem lett sláger, az ize viszont nagyon jó volt...
Válasz genesi16 #9035. hozzászólásáraA Marmolade rohadt jó fajta volt...nagyon mostoha körülmények között is jó volt a terméshozama és kevés lombmunkát igényelt. A bogyóminősége viszont sem küllem sem pultállóság tekintetében nem megfelelő a mai piaci igényeknek.
Válasz epreszzx10 #9034. hozzászólásáraRégóta követem a fórumot, itt nem nagyon van olyan aki marmoládot termesztene, egyszerűen lejárt lemez,annyira meg nem volt nagy szám, hogy sláger legyen,vannak az újabb fajták és kinek mi vált be a saját tapasztalata alapján....
Régen persze sokan termesztették.
Valakinek van termesztésben Marmolada?
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraNekem az a véleményem hogy az egyetlen hosszútávú hatásos megoldás a keeítés... nálunk minden más kudarcba fulladt.
Válasz epreszzx10 #9031. hozzászólásáraSzia!
Már nem sokáig....
Én meg tettem, amit a haza megkövetelt
Hali.
Szép idő van a fóliás eperre
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraSzia!
Én is megküzdöttem az ősszel a szarvasokkal,3 dolog ami hatásos,villanypásztor,goló,vagy bemész a helyi fodrászüzletbe és begyűjtesz pár szatyor hajat amit maréknyi adagokban harisnyába pakolsz és ezt a terület köré kiaggatsz. Nekem az első kettő hozta meg az eredményt,a 3. variációt régebben gabona tábla védelmére használtam eredményesen.
Jó ám a vadpörkült csak ne én etessem őket!
Válasz Viktor 12045 #9025. hozzászólásáraAz se rossz... egy jó kis őzpöri..
Válasz csuti0 #9024. hozzászólásáraUgyan ezt tapasztalom én is, csak nálam magasabb a talaj hőmérséklet.
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraSörétes puska... a tipp semmit nem ér...
Válasz hasutas1 #9022. hozzászólásáraYes
Válasz Karesz49 #9023. hozzászólásáraBogrács
Sziasztok!
Talajhőmérséklet méréseim eredménye,5 cm mélységben 4,5c-5,5c köt változik,kötöttebb talajon mértem a kevesebbet. Néhány legyökeresedett indát kiszedtem, és mindegyiked látszanak az új növekedések,sőt a levelek is kezdenek indulni
Sziasztok!Ismét megjelentek az őzek...gazdaboltban kaptam egy tippet,mi a véleményetek a káliszappanról?
Válasz genesi16 #9020. hozzászólásáraSzia.
Kaphatnék egy elérhetőséget? Köszi előre is
Válasz genesi16 #9020. hozzászólásáraSzia !
Rendeléshez elérhetőséget tudsz esetleg ?
Köszi előre is .
Válasz hasutas1 #9010. hozzászólásáraSzia!
500 m 9-es kötél 16.500 ft-ba kerül, ennél jobb áron nem találsz
1 tekercsen van 500 m, nagyon jó a minősége, évekig használható!
Válasz hasutas1 #9018. hozzászólására Várjál félre értettél, 8.5 borda 5.5m széles kb. 2m magas és 58m hosszú. Bordák 2méterenként vannak és a közeibe van szúrva. Na de mindegy is ez az ára és biztos elég egy ilyenre.
Válasz clanki #9017. hozzászólásáraNagyjából ez a mennyisèg az 1/3-ra sem elèg, igaz a bordák számától is fugg. Ezek szerint megdrágult az ára.
Válasz hasutas1 #9016. hozzászólására200m hosszú 6-8-10mm átmérő 22000 től 25000ig.
Válasz clanki #9015. hozzászólásáraHa tudod akkor igen. Előre is köszi .
Válasz clanki #9013. hozzászólásáraMegkérdezzem?
Válasz clanki #9013. hozzászólásáraForintot, de ez pár éve volt. Lehet picit több most, nem hiszem, hogy sokkal.
Válasz hasutas1 #9010. hozzászólásáraVagy bálamdzaggal helyettesíted...
Válasz clanki #9011. hozzászólásáraA 20000 cash, forintot jelent akkor most kell. Az nem drága.
Válasz hasutas1 #9010. hozzászólásáraDrága, előre szólok. 60*8.5 fólia házra olyan 20.000 cash.
Sziasztok.
Kis segítsèg. Ha van itt olyan aki köteles fóliával dolgozik, attól kèrdeznèm: kötelet hol szoktatok venni, ès mennyièrt?
Válasz L. M. #9008. hozzászólásáraNehogy azt hidd hogy a kukorica meg a napraforgó rajong ezekért az agyagos talajokért. Homokon is termett nekünk 9t/ha-os kuki.