Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hercegfalvii #6490. hozzászólásáraszamóca diplokarponos levélfoltosság megfigyelhető a levélzeten, illetve egy enyhe lisztharmat is jelen lehet. Véleményem szerint az állományod az nagyon gyenge, ki van éhezve a tápanyagra, és ez okozhatja a baktériumok győzelmét. Tessék tápozni rendesen / pl. Ferticale / és permetezgetni.
Válasz urbanszki13 #6494. hozzászólásáraSzia!
Nagyon körülményes a hangya irtás,kontakt rovarölővel elviekben szépen lehetne gyéríteni a hangyaállományt,de mivel virágzó állományod van,és egy azon időben mozognak a méhekkel, Így napközben nem lehet permetezni. Ha nem nagy területről van szó,akkor esetleg szóba jöhetnek különböző hangya csalétkek,több kevesebb sikert azok is hoznak.
Jobb ökleltem nincs.
Üdv.:Csuti
Válasz csuti0 #6486. hozzászólásáraSzia! Elképzelhető, egy növényvédőszeres szakember azt mondta gomba, adjak neki Sygnumot. Köszi a tanácsot, majd erre is figyelek máskor.
Válasz urbanszki13 #6492. hozzászólásáraSzia!
Roppant egyszerű a magyarázat,a virágban nektár,és tápanyagokban gazdag virágpor található,amit nemcsak a méhek hanem hangyák is előszeretettel fogyasztanak! De a hangya jelenléte tetűre is utalhat, azoknál is a tetű által kiválasztott "mézharmatot eszegetik.
Ha tudsz azért szabadulj meg tőlük,mert ha nem lesz virág,akkor az érett epret is szeretik eszegetni!
Sziasztok, olyat látok több tőnél is hogy a virágba benne vannak a hangyák. Konkrétan még nem vettem észre hogy kárt csináltak volna de ez mitől lehet?
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom a képen mennyire látszik de valami van vele vagy nyomelem vagy gomba és nem tudom mire kezeljem. A levél foltokban szárad /nem lilás/ ami terjed az egész levélre, a levelek enyhén kunkorodnak.
Válasz kezdő eper 1 #6488. hozzászólásáraa levéltetvet szinte bármilyen piretoid letaglózza...ha az, akkor ragacsosak a levelek és alatta cseppesem ragacsos a fólia is. telefonról nem igazán látom.
Válasz csuti0 #6486. hozzászólásáraFóliában azért láthatsz ilyen levelet, mert hőségben a relatíve meleg levélre rácseppen a kicsapódott pára a fólia tetejéről. Ez szerintem is úgy néz ki, mintha horror talaj EC-je lenne, mert nem igazán fejlett a növény, a levele pedig durván sötét
Válasz szijo65 #6484. hozzászólásáraSzia!
Csak 1 kérdés,a múltkori nagy melegekben nem főtt ez meg? A kaspók lógnak a levegőben?
Láttam már ilyen levelet fóliás klery-ben de az nem pusztult ki,mert csak a levele melegedett túl és a gyökérzet kibírta.
Válasz szijo65 #6484. hozzászólásáraSzia ! A talajban van a gond ,látszik hogy égnek el a levelek !!
A tőzeg és marha trágya túl erős neki ,ültesd át őket ha meg akarod menteni .
Elég lett volna egy tőzegbe ültetned és szépen adagolni nekik a vízben oldódót!
Valamikor jártam én is így még nagyon régen , átültetés után megmaradtak,nem mind .
Válasz szijo65 #6476. hozzászólásáraValószínű tiszta tőzegben van, áttelelésnél kevés vizet kapott, még az is lehet kevés hideghatást, nem sok jót várhatsz tőle!
Válasz csuti0 #6474. hozzászólásáraIgazad van, nem próbáltam mennyi fér tömören, vagy nem tömören egy tízes rekeszbe, de reálisan Neked se kéne olyat írnod, mint nekem, .taposd meg , én meg glialkázd le,!
Válasz zelnikpeti #6477. hozzászólásáraCsak a Kleryben. Teljes gyökér elhalás van, fehér gyökér képződés nincs. Tápanyag túladagolás nem volt, talaj PH-ja 6 alatt van, semmilyen kártevőt nem találtam, atka, tetű szamóca eszelény nincs. Talaj fertőtlenítést végeztem.
Nem igazán értem mit is akarsz írni? Nem azért mert kicsit fura az írásmódod,hanem inkább azért mert a kérdező válaszára maradéktalanul válaszoltam. A maga érdekes stílusában afelől érdeklődött,hogy mennyi megy egy M10 rekeszbe,és mennyi kell 200kg eperhez!
A stílusom meg olyan amilyen,én sem vagyok tökéletes!
Üdv mindenkinek! Kezdő epres vagyok, fóliába kaspóba és konténerbe ültettem Asiat és Claryt. Gondjaim akadtak a növénnyel, ha tud valaki segíteni, hogy mi baja lehet a növénynek, kérem segítsen S.O.S.
Válasz geeg #6465. hozzászólásáraSzia geeg!
Kicsit Informálódj a hirdetési fórumokon hogy hol tudsz venni 6kg-os fa rekeszeket és tedd abba az epredet ,mert az M10-es műanyag ládákba ha túl sokat pakolsz akkor sérülni fog az epred ,vagy tedd egy soron bele,és még azt is meg teheted hogy veszel 0,5kg-vagy 1kg-os műanyag kivis tégelyeket és úgy tedd az m10-es rekeszekbe hogy ne törjön az epred.
Nem kell mindenkinek el hinni amiket írnak ,még ha azt hiszik hogy jó pofák ,pedig csak jól pofán kéne vágni őket!
Válasz HoRo27 #6460. hozzászólásárahidd el, hogy volt már a nagybanin egy fószer, aki begurult egy autó szamócával 10-es rekeszben...Romániából... néztek rá, mint tyúk a piros kukoricára aztán a végén oda kellett adnia fele áron se, hogy ne rohadjon a nyakán
Válasz geeg #6458. hozzászólásáraSzia!
M10 rekeszbe 12kg ot tudsz belerakni. 200:12=16.6 db ot kell vásárolj. De ha ügyes vagy és kicsikét megtaposod,akkor 15db is elég lesz. Remélem tudtam segíteni!
Sziasztok! ☺️
Elkezdtünk epret termeszteni bakhátas módszerrel és olyan kérdésem lenne, hogy vettünk ilyen átlátszó fedő foliát és azzal minden este letakarjuk.
Meddig kell takargatni, mert a palánták még elék kicsik.
A választ előre is köszönöm! ☺️
Üdv
Ma egy ismerősömmel beszélgettünk és mondta, hogy a ciperkilt be szokta csepegtetni a földi kártevők ellen.
Én kicsit érdekesen fogadtam szavait mert úgy tudom nem engedélyezett.
Mi erről a véleményetek?
Válasz j.kallai #6442. hozzászólásáraSzia!
Természetesen mellőzhetem a veled való csevegést,nekem nem fog hiányozni.
Minden bizonnyal okoskodó is vagyok (sajnálom ilyen a természetem) de a tiszteletet megadom mindenkinek még ha egy virtuális térben is futok vele össze! A disclike meg egyáltalán nem zavar,az téged minősít.
19150 hozzászólás
Válasz hercegfalvii #6490. hozzászólásáraszamóca diplokarponos levélfoltosság megfigyelhető a levélzeten, illetve egy enyhe lisztharmat is jelen lehet. Véleményem szerint az állományod az nagyon gyenge, ki van éhezve a tápanyagra, és ez okozhatja a baktériumok győzelmét. Tessék tápozni rendesen / pl. Ferticale / és permetezgetni.
Válasz urbanszki13 #6494. hozzászólásáraSzia!
Nagyon körülményes a hangya irtás,kontakt rovarölővel elviekben szépen lehetne gyéríteni a hangyaállományt,de mivel virágzó állományod van,és egy azon időben mozognak a méhekkel, Így napközben nem lehet permetezni. Ha nem nagy területről van szó,akkor esetleg szóba jöhetnek különböző hangya csalétkek,több kevesebb sikert azok is hoznak.
Jobb ökleltem nincs.
Válasz szijo65 #6497. hozzászólásáraNincs mit remelem tuleli .
Válasz dr.T #6483. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek a segítséget, a tanácsokat, hogy időt szántatok rám.
Válasz j.kallai #6485. hozzászólásáraKöszi a segítséget, megpróbálom átültetni.
Válasz csuti0 #6486. hozzászólásáraSzia! Elképzelhető, egy növényvédőszeres szakember azt mondta gomba, adjak neki Sygnumot. Köszi a tanácsot, majd erre is figyelek máskor.
Válasz csuti0 #6493. hozzászólásáraKöszi a választ. Esetleg tudnál valamit ajánlani mivel kezeljem?
Válasz urbanszki13 #6492. hozzászólásáraSzia!
Roppant egyszerű a magyarázat,a virágban nektár,és tápanyagokban gazdag virágpor található,amit nemcsak a méhek hanem hangyák is előszeretettel fogyasztanak! De a hangya jelenléte tetűre is utalhat, azoknál is a tetű által kiválasztott "mézharmatot eszegetik.
Ha tudsz azért szabadulj meg tőlük,mert ha nem lesz virág,akkor az érett epret is szeretik eszegetni!
Sziasztok, olyat látok több tőnél is hogy a virágba benne vannak a hangyák. Konkrétan még nem vettem észre hogy kárt csináltak volna de ez mitől lehet?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Voliam Targo+Wetcit kombinációnál 14 literes háti permetezőhöz melyikből mennyit kell adagolni?
Köszi szépen előre is!
Üdv! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom a képen mennyire látszik de valami van vele vagy nyomelem vagy gomba és nem tudom mire kezeljem. A levél foltokban szárad /nem lilás/ ami terjed az egész levélre, a levelek enyhén kunkorodnak.
Válasz kezdő eper 1 #6488. hozzászólásáraa levéltetvet szinte bármilyen piretoid letaglózza...ha az, akkor ragacsosak a levelek és alatta cseppesem ragacsos a fólia is. telefonról nem igazán látom.
Segítséget kérnék? Mit használjak? Kb. 4 tövön találtam a fólasátor szélében. Az egész sátrat kezeljem?
Köaszönöm.
Válasz csuti0 #6486. hozzászólásáraFóliában azért láthatsz ilyen levelet, mert hőségben a relatíve meleg levélre rácseppen a kicsapódott pára a fólia tetejéről. Ez szerintem is úgy néz ki, mintha horror talaj EC-je lenne, mert nem igazán fejlett a növény, a levele pedig durván sötét
Válasz szijo65 #6484. hozzászólásáraSzia!
Csak 1 kérdés,a múltkori nagy melegekben nem főtt ez meg? A kaspók lógnak a levegőben?
Láttam már ilyen levelet fóliás klery-ben de az nem pusztult ki,mert csak a levele melegedett túl és a gyökérzet kibírta.
Válasz szijo65 #6484. hozzászólásáraSzia ! A talajban van a gond ,látszik hogy égnek el a levelek !!
A tőzeg és marha trágya túl erős neki ,ültesd át őket ha meg akarod menteni .
Elég lett volna egy tőzegbe ültetned és szépen adagolni nekik a vízben oldódót!
Valamikor jártam én is így még nagyon régen , átültetés után megmaradtak,nem mind .
Válasz listvan611 #6482. hozzászólására250 lt-es steril tőzeghez 150 lt marhatrágya és 150 lt semleges PH-jú palántaföld keverékébe ültettem.
Válasz szijo65 #6481. hozzászólásáraAkkor mar tenyleg kezelted mindennel,kimerultem.
Válasz szijo65 #6476. hozzászólásáraValószínű tiszta tőzegben van, áttelelésnél kevés vizet kapott, még az is lehet kevés hideghatást, nem sok jót várhatsz tőle!
Válasz dr.T #6480. hozzászólásáraAbamect SC, Zoom, Topáz, Discus DF, Sampion
Válasz szijo65 #6476. hozzászólásáraEddig mivel kezelted?
Válasz csuti0 #6474. hozzászólásáraIgazad van, nem próbáltam mennyi fér tömören, vagy nem tömören egy tízes rekeszbe, de reálisan Neked se kéne olyat írnod, mint nekem, .taposd meg , én meg glialkázd le,!
Válasz zelnikpeti #6477. hozzászólásáraCsak a Kleryben. Teljes gyökér elhalás van, fehér gyökér képződés nincs. Tápanyag túladagolás nem volt, talaj PH-ja 6 alatt van, semmilyen kártevőt nem találtam, atka, tetű szamóca eszelény nincs. Talaj fertőtlenítést végeztem.
Válasz szijo65 #6476. hozzászólásáraÜdv
Mind a két fajtánál vannak ilyen gondok v csak a Kleryben?
Válasz dr.T #6475. hozzászólásáraNem nyálkás hajnalban sem. Teszek fel még egy képet, hogy kezdődik. 3-4 nap alatt teljesen kiszárad az egész tő.
Válasz szijo65 #6473. hozzászólásáraMik a tunetek nem figyelted meg,hogy reggel nyalkas a barna resz es estere mindig leszarad?
Válasz listvan611 #6470. hozzászólásáraSzia!
Nem igazán értem mit is akarsz írni? Nem azért mert kicsit fura az írásmódod,hanem inkább azért mert a kérdező válaszára maradéktalanul válaszoltam. A maga érdekes stílusában afelől érdeklődött,hogy mennyi megy egy M10 rekeszbe,és mennyi kell 200kg eperhez!
A stílusom meg olyan amilyen,én sem vagyok tökéletes!
Üdv mindenkinek! Kezdő epres vagyok, fóliába kaspóba és konténerbe ültettem Asiat és Claryt. Gondjaim akadtak a növénnyel, ha tud valaki segíteni, hogy mi baja lehet a növénynek, kérem segítsen S.O.S.
Válasz Ezmegaz #6471. hozzászólásáraLótetű, nagy valószínűséggel.
Válasz zelnikpeti #6466. hozzászólásáraSzia!
Mire ellen kellene? Egér, pocok?
Rodentox! Csávázott búza az is...csak arra vigyázz,h bakhátban az öntözés miatt penészesedik...
Sok sikert!
Üdv
Válasz csuti0 #6462. hozzászólásáraSzép a stílus, lassan hamis okosságokát mondatok, permetező le glialkával!
valaki hasznàl ilyet csepegtetve mennyi kell 1000liternként mert sehol nem talàlom és rajta sincs
Válasz geeg #6465. hozzászólásáraBótba
Viccet félretéve, nagybani piacokon tudsz venni hasznàltat. Én is ott vettem
Válasz geeg #6465. hozzászólásáraSzia geeg!
Kicsit Informálódj a hirdetési fórumokon hogy hol tudsz venni 6kg-os fa rekeszeket és tedd abba az epredet ,mert az M10-es műanyag ládákba ha túl sokat pakolsz akkor sérülni fog az epred ,vagy tedd egy soron bele,és még azt is meg teheted hogy veszel 0,5kg-vagy 1kg-os műanyag kivis tégelyeket és úgy tedd az m10-es rekeszekbe hogy ne törjön az epred.
Nem kell mindenkinek el hinni amiket írnak ,még ha azt hiszik hogy jó pofák ,pedig csak jól pofán kéne vágni őket!
Üdv
Az Arvalin helyett tudtok valami mást mert már nem lehet kapni.
Köszönöm
ti hol veszitek e rekeszeket
Válasz Jana11 #6452. hozzászólásáraAz atkat lehet latni szemmel is ha alanezel a level ala,az atka a meleg idot szeretni nem pedig az ejjel 0 fokot
Válasz HoRo27 #6460. hozzászólásárahidd el, hogy volt már a nagybanin egy fószer, aki begurult egy autó szamócával 10-es rekeszben...Romániából... néztek rá, mint tyúk a piros kukoricára aztán a végén oda kellett adnia fele áron se, hogy ne rohadjon a nyakán
Válasz geeg #6458. hozzászólásáraSzia!
M10 rekeszbe 12kg ot tudsz belerakni. 200:12=16.6 db ot kell vásárolj. De ha ügyes vagy és kicsikét megtaposod,akkor 15db is elég lesz. Remélem tudtam segíteni!
Válasz Szandi96 #6457. hozzászólásáraHa fàtyolra gondolsz akkor max viràgzàs kezdetéig, és ha alagutas szabados fölösleges ki be takargatni
Válasz L. M. #6459. hozzászólására10es rekeszbe max a pàlinkànak valót szedik napról napra egyre érdekesebb kérdések jönnek a fórumon
Válasz geeg #6458. hozzászólásárahonnan szalajtottak téged, hogy m10-es rekeszbe akarsz szamócát tenni? :D Romániában szokás ez esetleg
Hello érdeklődnék hogy m10 rekeszbe menyi epret lehet szedni mert hogy 200 kg mennyit vegyek
Sziasztok! ☺️
Elkezdtünk epret termeszteni bakhátas módszerrel és olyan kérdésem lenne, hogy vettünk ilyen átlátszó fedő foliát és azzal minden este letakarjuk.
Meddig kell takargatni, mert a palánták még elék kicsik.
A választ előre is köszönöm! ☺️
Üdv
Ma egy ismerősömmel beszélgettünk és mondta, hogy a ciperkilt be szokta csepegtetni a földi kártevők ellen.
Én kicsit érdekesen fogadtam szavait mert úgy tudom nem engedélyezett.
Mi erről a véleményetek?
2. Éves takart asia
Válasz j.kallai #6442. hozzászólásáraSzia!
Természetesen mellőzhetem a veled való csevegést,nekem nem fog hiányozni.
Minden bizonnyal okoskodó is vagyok (sajnálom ilyen a természetem) de a tiszteletet megadom mindenkinek még ha egy virtuális térben is futok vele össze! A disclike meg egyáltalán nem zavar,az téged minősít.
Válasz ciber1985 #6451. hozzászólásáraSzia !
Ment Email!
Válasz ciber1985 #6451. hozzászólásáraJellegzetes atka kártétel tünetek. A levél gyűrődés és sárgulás a képek alapján.
Sziasztok!
Egy barátom fóliájában a következő problémák léptek fel:
Friss levelek sárgulnak, régi levelek tekerednek.
A gyümölcs kosara pedig szárad, gyümölcs deformálódik.
Ötlet?