Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szalayb0511 #6303. hozzászólásáraSzia! kiderült, mi okozhatja a levélsodródást és hogyan lehet megállítani? én ugyanezt a problémát tapasztaltam szintén vírusmentes frigó palántákról van szó.
Sziasztok, segitseget szeretnék kérni. A szamocaban valami rágja a toveket de nem talalok semmit , esetleg valakinek volt hasonlo rágása valaha? Fóliás elso éves , a kartetel nem gócokban jelentkezik hanem veletlenszeruen
Válasz Viktor 12045 #6334. hozzászólásáraBocs, hogy belekotyogok, de szerintem virágpoloska (Anthocoris vagy Orius) A virágpoloskák apró, csak néhány mm nagyságú, fényes, foltosan színezett rovarok, amelyek különböző apró ízeltlábúakat, pl. levéltetveket, tripszeket, atkákat és takácsatkákat szívogatnak. Tömegesen fordulnak elő az agrár-ökoszisztémákban is.
Az Orius-nem egyes fajait a tripszek elleni biológiai védelemben alkalmazzák az üvegházakban.
Tavasztól levéltetvek, levélbolhák, tripszek és takácsatkák petéit és lárváit valamint hernyókat ragadoznak.
forrás:http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=1185988
Sziasztok. Felismeri valaki a képen látható állatkát? A virágszirmok tövéhez fúrja be magát és nem tudom mit tevékenykedhet. Kicsit megöltem és elég visszataszító szaga volt. Hasolnó a poloskáéhoz.
Válasz hasutas1 #6317. hozzászólásáraLajosmizse -26 és rendre erre volt a legkeményebb fagy meg nem messze kecskeméten... 0 takarás még a fóliások is csak február végére kerültek fólia alá, mert addig betonkemény volt a helyzet...az eredmény: augusztus eleji ültetésű Clery max 70%-os... a szeptember eleji hibátlan de kissé késve fejlődik.az augusztus végi és a szeptember közepi ültetésű Asiák hibátlanok . A szabados Asia Augusztus első heti ültetés minimális hiány de a megmaradt állomány kifejezetten erős. Az augusztus második heti Joly elég szarul nézett ki az első levelezés után, de most elég biztatónak néz ki. a rémesen kései szabados Joly amit szeptember első hetében ültettünk szintén hibátlan....Gyakorlatilag az erősebb növények szenvedték meg a hideget és azok a gyengébbek amit lélekben már elkönyveltünk veszteségként azok köszönik jól vannak... Ja és az az elmélet , hogy a Clery jobban bírja a fagyot az Asia meg érzékeny rá abszolute elvérzett nálunk. az összes tálcás palánta volt egyébként.a szabadosak pedig szélesebb és alacsonyabb bakháton vannak. Elég sokáig öntöztem így nagyon nedves bakhátakkal futottunk bele a januárba... talán ez is sokat javított a helyzeten
Válasz csuti0 #6322. hozzászólásáraJótanàcs màr ne húzd fel a fóliàt mert az màr idén max szabadossal érik, azért meg kàr felhúzni a fóliàt majd csak ősszel legalàbb fél évvel tovàbb bírja, felénk is van aki nem húzta fel a fóliàt de nem tudom mi a terve hogyan is akarja ezt
Válasz hasutas1 #6323. hozzászólásáraVan ezzel màs is így. Ismerek olyat, aki hétvégén húzta még csak fel a fóliàt. De még van 1 amelyiken nincs.Nincs ezzel egyedül , de a piacon ő kapcsolja le a làmpàt, mert olyan kései lesz....
Válasz zsuzsi0814 #6321. hozzászólására
Ha segítség kell írj ha tudok válaszolok, kicsit elhavazott vagyok, de majd igyekszem.
Tápanyagot kapott már? adj neki hagy haladjon.
Én már kétszer adtam neki egy kicsit.
Válasz hasutas1 #6317. hozzászólásáraSziasztok!Nekem semmi takarás nem volt,még fátyol sem.Clery,ami szálas(június-júliusi ültetés),gyakorlatilag semmi veszteség,szép,tőrózsa bimbókkal teli,növekedik szépen.Dely,Jolly augusztusi frigo,azt megviselte eléggé,bár már kezd fejődni szépen,ami megmaradt,itt nyoma sincs bimbónak még,most kezd lombot nevelni.Mondjuk,ezeket őzek is szerették rendesen az ősszel.Asia,az egyik fele 2 éves,szép,erős,jóniusi frigo is fajin.Most kapott 2x agrosolt,lombon kap plantafolt)30-10-10) hetente,egy kis kalciummal bővitve.Clery kapott a héten egy kis Boronmaxot is.Bár most várom a megrendelt Szamóca doktort,kiváncsi leszek milyen hatással van rá.)Dr.Garden),itt kint a koma,akiről irtam már,ő nyomja neki ezt is.,nála láttam.
Kíváncsi vagyok azokra, kiknèl kemèny tèli fagyok voltak, ès semmifèle takarása nem volt, hogy azoknál most milyen az állomány?
Mert itt mindenki mondja, hogy 20-50% fagykárrol beszèlünk, de èn akiket ismerek, ott nem jelentkezett eddig semmi gond, vagy minimális kiesès várható!
Válasz z.istván #6315. hozzászólásáraNem.
Szerintem nem gázak ezek a reggeli fagyok.
Ha nem lesz -5 akkor ezzel már nem lesz gond.
Èn azèrt tartok az esőtől. Nem most, hanem ami kèsőbb jöhet, mondjuk èrèskor
Válasz z.istván #6313. hozzászólásáraIgen, takarhatod fátyollal. Mondjuk èn ma vettem le, mert a sibillat elèggè tördelte, az apricaról meg lekapta szèl.
A kèt èvesen rajt hagytam.
Èn virágzás kezdetèig hagyom, utána ha fagy jön, csak akkor
Válasz hasutas1 #6307. hozzászólásáraA fertiactylt kapta 03.09.-én, majd 03.21.-én
az amargerolt -ez lehet kissé tömény lett, bár
1%-ot javasolnak-, 03.23.-án kapott Fitohorm
Gyümölcs-öt lombon (ez a mikroelemes), sajna
a részletes talajvizsgálat még nincs nálam...
Válasz szalayb0511 #6303. hozzászólásáramajd kijavít valaki, ha tévedek, de szerintem pont a túl sok foszfor okozhat ilyet... nem értem minek erőltetitek a startert ilyenkor is még...
A segítségeteket szeretném kérni, hogy minek a tünetei lehetnek a
képeken látható levéldeformálódások.
Kezelve eddig felülről nevikén extrával, mikroelemes lombtrágyával és
piretroid rovarölővel volt.
Tápoldatként timac fertiactyl startert, később amargerolt kapott.
Úgy gondolom, hogy nem adagoltam túl semmit, kártevőt, kórokozót
nem láttam, találtam.
Vírust szeretném kizárni, ellenőrzött helyről van a frigo palánta, és
szerintem nincs vírus fertőzött eszköz, növény a kertben.
Köszi előre is a tanácsokat!
Válasz Karesz49 #6300. hozzászólásáraNekem tavaly volt fóliàban próbàra nem hozta nekem a vàrtat csúcsa fehér maradt úgy ahogy csuti mondta íze elég érdekes
Válasz Karesz49 #6300. hozzászólásáraSzia!
Nekünk van belőle,szabadföldi termesztésben korainak biztosan nem mondanám. Szép darabos termést produkál,viszont íze az a citroméval vetekszik! Töve erőteljes növekedésű,gyümölcs betegségekre érzékeny.
Nekem nem vált be,most van utoljára!
Üdv.:Csuti
19150 hozzászólás
Válasz József 0609 #6349. hozzászólásáraMit lehet ellene tenni?Sajnos nálam is hasonlókat fedeztem fel..pedig szabadföldi clery,és már kezd virágozni...
Válasz K.Barbi #6348. hozzászólásáraEzt vírus okozza sajnos.
Válasz szalayb0511 #6303. hozzászólásáraSzia! kiderült, mi okozhatja a levélsodródást és hogyan lehet megállítani? én ugyanezt a problémát tapasztaltam szintén vírusmentes frigó palántákról van szó.
Válasz kezdő eper 1 #6345. hozzászólására
Válasz kezdő eper 1 #6345. hozzászólásáraÜdvözlök mindenki!
Segítséget kérnék, fóliában termesztek Clary-t, és néhány levélen ezt figyeltem meg. Mi lehet ennek az oka?
Köszönöm.
Üdvözlök mindenki!
Segítséget kérnék, fóliában termesztek Clary-t, és néhány levélen ezt figyeltem meg. Mi lehet ennek az oka?
Köszönöm.
Válasz hasutas1 #6341. hozzászólásáraholnap megnezem melyik lessz :)
Válasz hasutas1 #6341. hozzászólásáraholnap megnezem melyik lessz :)
Válasz smilingroom #6337. hozzászólásáraAkkor inkább lótetű ha vèletlenszerű. Keress járatokat, ès adj neki arvalint
Válasz Koresz #6339. hozzászólásáraIgen kokad el,rendben koszonom
Válasz smilingroom #6338. hozzászólásáraKokad el?
Mocskos pajor vagy sima pajor.Amint látod hogy lankad azonnal nyúlj alá kézzel és megtalálod a dögöt.
Sziasztok, segitseget szeretnék kérni. A szamocaban valami rágja a toveket de nem talalok semmit , esetleg valakinek volt hasonlo rágása valaha? Fóliás elso éves , a kartetel nem gócokban jelentkezik hanem veletlenszeruen
Válasz Viktor 12045 #6334. hozzászólásáraBocs, hogy belekotyogok, de szerintem virágpoloska (Anthocoris vagy Orius) A virágpoloskák apró, csak néhány mm nagyságú, fényes, foltosan színezett rovarok, amelyek különböző apró ízeltlábúakat, pl. levéltetveket, tripszeket, atkákat és takácsatkákat szívogatnak. Tömegesen fordulnak elő az agrár-ökoszisztémákban is.
Az Orius-nem egyes fajait a tripszek elleni biológiai védelemben alkalmazzák az üvegházakban.
Tavasztól levéltetvek, levélbolhák, tripszek és takácsatkák petéit és lárváit valamint hernyókat ragadoznak.
forrás:http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=1185988
1 éves szabadföldi figós középkorai
Válasz Karesz49 #6333. hozzászólásáraNem. Azt ismerem. Ez a kép tisztább.
Válasz Viktor 12045 #6332. hozzászólásáraNem bimbó lukasztó bogár?
Sziasztok. Felismeri valaki a képen látható állatkát? A virágszirmok tövéhez fúrja be magát és nem tudom mit tevékenykedhet. Kicsit megöltem és elég visszataszító szaga volt. Hasolnó a poloskáéhoz.
Sziasztok. Nálunk -25 c° volt a leghidegebb. A szabadföldi darselect jól néz ki. Szerencsém volt, hogy a hóréteg megvédte.
Válasz hasutas1 #6317. hozzászólásáraLajosmizse -26 és rendre erre volt a legkeményebb fagy meg nem messze kecskeméten... 0 takarás még a fóliások is csak február végére kerültek fólia alá, mert addig betonkemény volt a helyzet...az eredmény: augusztus eleji ültetésű Clery max 70%-os... a szeptember eleji hibátlan de kissé késve fejlődik.az augusztus végi és a szeptember közepi ültetésű Asiák hibátlanok . A szabados Asia Augusztus első heti ültetés minimális hiány de a megmaradt állomány kifejezetten erős. Az augusztus második heti Joly elég szarul nézett ki az első levelezés után, de most elég biztatónak néz ki. a rémesen kései szabados Joly amit szeptember első hetében ültettünk szintén hibátlan....Gyakorlatilag az erősebb növények szenvedték meg a hideget és azok a gyengébbek amit lélekben már elkönyveltünk veszteségként azok köszönik jól vannak... Ja és az az elmélet , hogy a Clery jobban bírja a fagyot az Asia meg érzékeny rá abszolute elvérzett nálunk. az összes tálcás palánta volt egyébként.a szabadosak pedig szélesebb és alacsonyabb bakháton vannak. Elég sokáig öntöztem így nagyon nedves bakhátakkal futottunk bele a januárba... talán ez is sokat javított a helyzeten
Válasz HoRo27 #6327. hozzászólásáraHàt ez mellé ment zsuzsinak címeztem
Válasz zelnikpeti #6326. hozzászólására mi sem bírtuk màr napszàmosak nélkül
amúgy így àlunk ahogy indult tavasszal ahoz képest....
Válasz csuti0 #6322. hozzászólásáraJótanàcs màr ne húzd fel a fóliàt mert az màr idén max szabadossal érik, azért meg kàr felhúzni a fóliàt majd csak ősszel legalàbb fél évvel tovàbb bírja, felénk is van aki nem húzta fel a fóliàt de nem tudom mi a terve hogyan is akarja ezt
Nem bírtuk a munkát, hát hozattam egy pár Belga vendégmunkást.
Válasz hasutas1 #6323. hozzászólásáraVan ezzel màs is így. Ismerek olyat, aki hétvégén húzta még csak fel a fóliàt. De még van 1 amelyiken nincs.Nincs ezzel egyedül , de a piacon ő kapcsolja le a làmpàt, mert olyan kései lesz....
Válasz zsuzsi0814 #6321. hozzászólására
Ha segítség kell írj ha tudok válaszolok, kicsit elhavazott vagyok, de majd igyekszem.
Tápanyagot kapott már? adj neki hagy haladjon.
Én már kétszer adtam neki egy kicsit.
Válasz csuti0 #6322. hozzászólásáraÈn várnèk vele mèg...
Válasz zsuzsi0814 #6320. hozzászólásáraSzia!
Ugye nem azt akarod mondani,hogy most fogod ráhúzni a fóliát? Nem lesz az kicsit korai?
Válasz zelnikpeti #6143. hozzászólásáraSzia!
Megvolt végre a lemosó is, jön a többi. :)
Válasz tanya álom #6144. hozzászólásáraSzia!
Fóliás, csak a fóliát várja szegénykém. :(
Válasz Karesz49 #6139. hozzászólásáranem, csak még nincs kész a fólia sátram :( :(
Válasz hasutas1 #6317. hozzászólásáraSziasztok!Nekem semmi takarás nem volt,még fátyol sem.Clery,ami szálas(június-júliusi ültetés),gyakorlatilag semmi veszteség,szép,tőrózsa bimbókkal teli,növekedik szépen.Dely,Jolly augusztusi frigo,azt megviselte eléggé,bár már kezd fejődni szépen,ami megmaradt,itt nyoma sincs bimbónak még,most kezd lombot nevelni.Mondjuk,ezeket őzek is szerették rendesen az ősszel.Asia,az egyik fele 2 éves,szép,erős,jóniusi frigo is fajin.Most kapott 2x agrosolt,lombon kap plantafolt)30-10-10) hetente,egy kis kalciummal bővitve.Clery kapott a héten egy kis Boronmaxot is.Bár most várom a megrendelt Szamóca doktort,kiváncsi leszek milyen hatással van rá.)Dr.Garden),itt kint a koma,akiről irtam már,ő nyomja neki ezt is.,nála láttam.
Kíváncsi vagyok azokra, kiknèl kemèny tèli fagyok voltak, ès semmifèle takarása nem volt, hogy azoknál most milyen az állomány?
Mert itt mindenki mondja, hogy 20-50% fagykárrol beszèlünk, de èn akiket ismerek, ott nem jelentkezett eddig semmi gond, vagy minimális kiesès várható!
Válasz z.istván #6315. hozzászólásáraNem.
Szerintem nem gázak ezek a reggeli fagyok.
Ha nem lesz -5 akkor ezzel már nem lesz gond.
Èn azèrt tartok az esőtől. Nem most, hanem ami kèsőbb jöhet, mondjuk èrèskor
Szerinted a reggeli enyhe fagyok nem árthattak még, ha nincsenek a bimbók kibújva?
Válasz z.istván #6313. hozzászólásáraIgen, takarhatod fátyollal. Mondjuk èn ma vettem le, mert a sibillat elèggè tördelte, az apricaról meg lekapta szèl.
A kèt èvesen rajt hagytam.
Èn virágzás kezdetèig hagyom, utána ha fagy jön, csak akkor
Szerintetek a szabadföldit takarjam, ha még a virágok csak a tőrózsában vannak? Egy-két virág van kinyilva, de az igazi virágzás még nem látható.
Válasz ciber1985 #6311. hozzászólására
Mindegyik márka jó csak 1 dolgot nézz meg rajta hogy klór mentes legyen.
Melyik vízben oldódó műtrágyacsaládot tartjátok a legjobbnak a szamócára? (vásárlás előtt állok)
Válasz z.istván #6309. hozzászólásáraNekem már elkezdte tolni a virágokat.
Kinek, hogy áll a szabadföldi clary-e? Nekem még a bimbók se látszanak.
Válasz hasutas1 #6307. hozzászólásáraA fertiactylt kapta 03.09.-én, majd 03.21.-én
az amargerolt -ez lehet kissé tömény lett, bár
1%-ot javasolnak-, 03.23.-án kapott Fitohorm
Gyümölcs-öt lombon (ez a mikroelemes), sajna
a részletes talajvizsgálat még nincs nálam...
Válasz szalayb0511 #6303. hozzászólásáraMi volt az a mikroelemes?
Válasz szalayb0511 #6303. hozzászólásáraJó az a fertiactyl, adj egy kis calciumot, vagy calcium nitratot.
Amúgy a fertiactyl inkább "n" tartalmú.
Köszönöm a segitséget aura ügyben,lehet kihagyom akkor...
Válasz szalayb0511 #6303. hozzászólásáramajd kijavít valaki, ha tévedek, de szerintem pont a túl sok foszfor okozhat ilyet... nem értem minek erőltetitek a startert ilyenkor is még...
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy minek a tünetei lehetnek a
képeken látható levéldeformálódások.
Kezelve eddig felülről nevikén extrával, mikroelemes lombtrágyával és
piretroid rovarölővel volt.
Tápoldatként timac fertiactyl startert, később amargerolt kapott.
Úgy gondolom, hogy nem adagoltam túl semmit, kártevőt, kórokozót
nem láttam, találtam.
Vírust szeretném kizárni, ellenőrzött helyről van a frigo palánta, és
szerintem nincs vírus fertőzött eszköz, növény a kertben.
Köszi előre is a tanácsokat!
Válasz Karesz49 #6300. hozzászólásáraNekem tavaly volt fóliàban próbàra nem hozta nekem a vàrtat csúcsa fehér maradt úgy ahogy csuti mondta íze elég érdekes
Válasz Karesz49 #6300. hozzászólásáraSzia!
Nekünk van belőle,szabadföldi termesztésben korainak biztosan nem mondanám. Szép darabos termést produkál,viszont íze az a citroméval vetekszik! Töve erőteljes növekedésű,gyümölcs betegségekre érzékeny.
Nekem nem vált be,most van utoljára!