Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz L. M. #6297. hozzászólásáraA fóliában meg gázosodik, ès az sokkal veszèlyesebb.
Amúgy nem kell ám ekkora ügyet csinálni ebből. Mindenki a saját bőrèt viszi a vásárrá.
Bevált technikák vannak erre is, aki meg szèlben csinálja, vagy bezárt fóliában az szívni fog.
Nem ördögtől való ez sem, más országokban jól alkalmazzák, ès ha az ember nem rest költeni rá, akkor nincs gond.
Fontos!
Időben megcsinálni!
Válasz HoRo27 #6296. hozzászólásáraÉn sem értem mire fel a nagy gyomirtó hype...én a bakhátak közé leveleztetek a földre aztán fordítva tartva a gereblyét kirántom belőle az összefonnyadt levelet meg azt a bár gyomot is... jobban halad a melós, ha nem kell vödröt vagy zsákot cipelnie magával a kapálás meg talán évi 1-2 alkalommal ha kell ezzel a módszerrel...az is esetleg csak a kötöttebb talajú fóliában... Ha meg szabadföldiről van szó, akkor nyilván nagyobb gond tud lenni a gyomokkal a csapadék miatt , de ott még nagyobb a veszélye, hogy sodródik az anyag, ha mozog a levegő...
Válasz epertermelo #6285. hozzászólásáraÉn tuti nem hagynàm becsukva ha nem ég le akkor lesz gomba stb, lassan énis nyitva hagyom nonstop kivéve ha viharos az idő, ez a napközben is zàrva dolog honnan jött? Amúgy miért akar mindenki gyomírtózni, 50%hogy kap az eper is aztàn jön a fejvakaràs
sziasztok, szeretnek egy talajanalizist csináltatni, mikre csináltassak hogy ne kérjem az egészre? konkrétan vagy 3-4 daraból van mintám s na, neten kerestem de nem irja csak az alapot hogy Magnézium,Foszfor,Nitrogén,Vas, én kicsit bele mennék a mikro elemek be is elvégre nagyon fontos, várom válaszotokat üdv
Válasz zelnikpeti #6289. hozzászólásáraPedig minnél nagyobb a hőingás nappal és este között annál édesebb az eper. Most hogy elmúltak az éjszakai fagyok be se zárom már az ajtókat a fóliában. Így is 25-28 fok vagy melegebb van bent, hogy fullra nyitva van minden.
Válasz L. M. #6292. hozzászólásáraEz valami vicces emberke lehet...
Nagyon jó szakirodalmai vannak, de belátja szart sem èrnek... Ez most komoly?? Lassan április1…!
Válasz epertermelo #6285. hozzászólásáraSzia
Hány fok van benne napközben 50?
Én csak kicsiben csinálom, de az biztos hogy nagy hőségben meg párában Te sem érzed jól magad.
Speciel megfőződ a palántákat.
Én kb 25-30 fok között már nyitok mindent szellőztetni.
Meg így a szén dioxidot is gyorsan elhasználja ami kéne a fejlődéshez.
Reggel nyitók kb 9 körül és ha olyan meleg van mint ma csak este 6-7 körül zárok.
A fóliának nem az a lényege, hogy nagyon meleget csinálj hanem hogy mielőbb melegedjen fel és minél később hűljön ki,meg ha kint még hideg van bent akkor is jó az idő.
Próbálj meg minél kisebb hőingást csinálni a fóliában. A nagy hőingás ugyanúgy sokkolja a növényt mint Téged.
Válasz Balu90 #6287. hozzászólásáraSzia!
Glifozáttal óvatosan a bakhátak közt,tavaly is volt akinek sikerült a szamócát is megkezelni,pedig csak a sor közére fújta.
Üdv.:Csuti
Fóliásoktól kérdezném. A fóliáim a 25 fokos melegben is zárva vannak napok óta. Ez gond-e, vagy érdemes szellőztetni? A fólia alatt rettenetes a meleg és a pára
Ti hogyan csináljátok?
AZt gondoltam nagyon jó szakirodalmaim vannak, de belátom haszontalan....
Tudnátok ajánlani valami jó gyomirtót(kat) a bakhátak közé? Kitakarítottuk az egészet gereblyével, de nagyon sok benne a szamóca palánta és az apró gyom.
Válasz lacka4600 #6281. hozzászólásáraSzia!
Simán okozhatja a tüneteidet az olajos rézkén.(elsősorban a benne lévő olaj)
Mivel leginkább gyümölcsben (fásszárúaknál) használható rügypattanásig!
Javaslom mielőtt hasra ütésszerűen használod a szereket,olvasd el egyáltalán használható-e az adott kultúrában. Lehet,hogy nincs egészségügyi kockázata a használatának,de elképzelhető,hogy a növény nem szereti! Az előírt dózist,töménységet, ne lépd túl sose,mert az is okozhat sok meglepetést.
üdv.:Csuti
Válasz lacka4600 #6281. hozzászólásáraez olajos perzselés...szerintem nem csak a töménységgel lehetett ott baj, hanem a hőmérséklettel vagy a nappal is.
Sziasztok!
Clerymben találtam jó pár ilyen levelet. Szerintetek sikerült megperzselni, vagy beteg(gnomónia)? A permetezést mindig ezekkel kezdem és előfordulhat, hogy picit töményebb anyagot kaptak. Eddig védekezni csak olajos rézként kapott. Káliumhiányra gondoltam még, de azt is kap lombon és gyökéren is.
Válasz hasutas1 #6273. hozzászólásáraSzia!
Nem ment el 500 bála mert a mai éjszaka sokkal kevesebbet kellett "fűteni" 1/2 4-kor érte el a -1c fokot 2 m-en,és akkor kezdtünk tüzelni. Eperben reggel 6-kor -4 volt a talajon.
Igen nekem van delym,nálam is kb a negyede kuka,de szerencsére eléggé sűrű az állomány, így talán nincs nagy kiesés.
Válasz csuti0 #6272. hozzászólásáraAkkor te most több mint 500 bálát tüzelsz el! Az kemèny.
Talán nem lesz gond az eperben. Legalábbis nálam nem lehet nagy gond, az az egy-kèt bimbó belefèr, virág nincs.
Csak kèsőbb ne jöjjön fagy.
Most lágyabban indul +7c,tegnap ilyenkor már csak +2c volt, és éjfélre elkezdett fagyni. De nagy valószínűséggel ma sem ússzuk meg a barackosban a tüzelést,van még bekészítve 250 bála, tart ameddig tart nincs több Eperben annyira szerintem mifelénk még nincs gond még ha meg is fagy,max az első virágok fekete szemesek lesznek.
Válasz hasutas1 #6258. hozzászólásáraHát egyre több jó hír van a sibilláról.
Nálunk csak -5 volt
Szerencsére amit kellett takartunk. A holnap is érdekes lesz.
Válasz csuti0 #6265. hozzászólásáraSzia csuti.
Sajnálom, úgy látszik ez is emlèkezetes idő lesz.
Tavaly április vège, most március...!
Ès mèg a ma èjjel, igaz holnap èjszakára is mutat -4-t
2 mèter mèrt adatok.
Sziasztok!
Hajnali 5-kor -6c a talajon,szamóca bimbók szerencsére még a tőrózsában vannak,remélem ott nem sok kárt okozott a hideg.(40.000m2 fátyol a raktárban pihen )
Viszont kajszibarackosunkban a folyamatos tüzelés ellenére is (1he 300 bála széna)jó esetben a nyílott virágok elharmadolta maradt meg.
Válasz hasutas1 #6259. hozzászólásáraFóliában megmaradt minden. Jó ez a 23 grammos fátyol. Szabadföldit még nem néztem, de szerintem ott is tette a dolgát a fátyol. Talajon -3 fok.
Válasz zelnikpeti #6257. hozzászólásáraArosa (2èves), szèpen elindult, ott mèg semmi, max szèp lomb.
Joly(2èves) ahogy írtam.
Aprica (frigo) vontatottan indult, kissè le van maradva, nekem nem tetszik... Ha így megy az arosa beelőzi!
Sibilla (frigo) eddig ez a nyerő! Hatalmas lomb, erős állomány, 1-2 bimbó, talán a jövőheti idő kihozza őket.
Összesègèben már most 2-3 hèt előny a fóliásokè, de èn egyáltalán nem bánom.
Annyi mèg, hogy a frigokban (sibilla, aprica) nem látni fagykárt, vagy nagyon minimálisat. Szèpen elváltak a tőrózsák 3-6 felè. Inkább a nagy átlag 5.
Beduzzadt, hamarosan bimbókat tol.
Válasz hasutas1 #6253. hozzászólásáraA többi hogy áll?
Nekem még csak a közepén vannak kicsi bimbók az egy éves Kleryn, Asia itt ott mutatkozik, a többi meg lassan indulgat.
Elmegy ez a pár nap és felrobban minden.
Egyébként kb 2 hét lesz a fóliás és a szabados között az egy éveséknél. A többi talán kitolódik mikorra kimegy a fóliás.Remélem.
Udv. Juliusi szamocatelepites elott szeretnem a fold allagat zoldtragyaval javitani. A fold enyhen agyagos elhanyagolt.megkoszonnem a jo szot.Ti mit vetnetek.
19150 hozzászólás
Szép napot kivánok!Van valakinek Aura szamócája?Korainak mondták tavaly,de állitólag nem az?Milyen,ize van,és mennyit terem?Köszönet...
Válasz L. M. #6292. hozzászólásáramég termőrügyek sincsenek
Válasz L. M. #6297. hozzászólásáraA fóliában meg gázosodik, ès az sokkal veszèlyesebb.
Amúgy nem kell ám ekkora ügyet csinálni ebből. Mindenki a saját bőrèt viszi a vásárrá.
Bevált technikák vannak erre is, aki meg szèlben csinálja, vagy bezárt fóliában az szívni fog.
Nem ördögtől való ez sem, más országokban jól alkalmazzák, ès ha az ember nem rest költeni rá, akkor nincs gond.
Fontos!
Időben megcsinálni!
Válasz HoRo27 #6296. hozzászólásáraÉn sem értem mire fel a nagy gyomirtó hype...én a bakhátak közé leveleztetek a földre aztán fordítva tartva a gereblyét kirántom belőle az összefonnyadt levelet meg azt a bár gyomot is... jobban halad a melós, ha nem kell vödröt vagy zsákot cipelnie magával a kapálás meg talán évi 1-2 alkalommal ha kell ezzel a módszerrel...az is esetleg csak a kötöttebb talajú fóliában... Ha meg szabadföldiről van szó, akkor nyilván nagyobb gond tud lenni a gyomokkal a csapadék miatt , de ott még nagyobb a veszélye, hogy sodródik az anyag, ha mozog a levegő...
Válasz epertermelo #6285. hozzászólásáraÉn tuti nem hagynàm becsukva ha nem ég le akkor lesz gomba stb, lassan énis nyitva hagyom nonstop kivéve ha viharos az idő, ez a napközben is zàrva dolog honnan jött? Amúgy miért akar mindenki gyomírtózni, 50%hogy kap az eper is aztàn jön a fejvakaràs
sziasztok, szeretnek egy talajanalizist csináltatni, mikre csináltassak hogy ne kérjem az egészre? konkrétan vagy 3-4 daraból van mintám s na, neten kerestem de nem irja csak az alapot hogy Magnézium,Foszfor,Nitrogén,Vas, én kicsit bele mennék a mikro elemek be is elvégre nagyon fontos, várom válaszotokat üdv
Válasz zelnikpeti #6289. hozzászólásáraPedig minnél nagyobb a hőingás nappal és este között annál édesebb az eper. Most hogy elmúltak az éjszakai fagyok be se zárom már az ajtókat a fóliában. Így is 25-28 fok vagy melegebb van bent, hogy fullra nyitva van minden.
Válasz L. M. #6292. hozzászólásáraEz valami vicces emberke lehet...
Nagyon jó szakirodalmai vannak, de belátja szart sem èrnek... Ez most komoly?? Lassan április1…!
Válasz epertermelo #6285. hozzászólásáraa szürkepenész és az atkák legalább jól érzik magukat
Válasz csuti0 #6288. hozzászólásáraa glifozát mocsok jószág is
tud lenni, ha nem jól csinálja felgőzölve is nagy károkat okozhat...
Válasz Balu90 #6287. hozzászólásáraAkkor marad a totális gyomirtó.
Köszi a válaszod.
Ilyenkor még lehet Stompot hozzákeverni?
Válasz epertermelo #6285. hozzászólásáraSzia
Hány fok van benne napközben 50?
Én csak kicsiben csinálom, de az biztos hogy nagy hőségben meg párában Te sem érzed jól magad.
Speciel megfőződ a palántákat.
Én kb 25-30 fok között már nyitok mindent szellőztetni.
Meg így a szén dioxidot is gyorsan elhasználja ami kéne a fejlődéshez.
Reggel nyitók kb 9 körül és ha olyan meleg van mint ma csak este 6-7 körül zárok.
A fóliának nem az a lényege, hogy nagyon meleget csinálj hanem hogy mielőbb melegedjen fel és minél később hűljön ki,meg ha kint még hideg van bent akkor is jó az idő.
Próbálj meg minél kisebb hőingást csinálni a fóliában. A nagy hőingás ugyanúgy sokkolja a növényt mint Téged.
Válasz Balu90 #6287. hozzászólásáraSzia!
Glifozáttal óvatosan a bakhátak közt,tavaly is volt akinek sikerült a szamócát is megkezelni,pedig csak a sor közére fújta.
Válasz ciber1985 #6284. hozzászólásáraFigaro
Csuti, L.M. Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok.
Fóliásoktól kérdezném. A fóliáim a 25 fokos melegben is zárva vannak napok óta. Ez gond-e, vagy érdemes szellőztetni? A fólia alatt rettenetes a meleg és a pára
Ti hogyan csináljátok?
AZt gondoltam nagyon jó szakirodalmaim vannak, de belátom haszontalan....
köszönöm a válaszokat.
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani valami jó gyomirtót(kat) a bakhátak közé? Kitakarítottuk az egészet gereblyével, de nagyon sok benne a szamóca palánta és az apró gyom.
Előre is köszi.
Válasz lacka4600 #6281. hozzászólásáraSzia!
Simán okozhatja a tüneteidet az olajos rézkén.(elsősorban a benne lévő olaj)
Mivel leginkább gyümölcsben (fásszárúaknál) használható rügypattanásig!
Javaslom mielőtt hasra ütésszerűen használod a szereket,olvasd el egyáltalán használható-e az adott kultúrában. Lehet,hogy nincs egészségügyi kockázata a használatának,de elképzelhető,hogy a növény nem szereti! Az előírt dózist,töménységet, ne lépd túl sose,mert az is okozhat sok meglepetést.
üdv.:Csuti
Válasz lacka4600 #6281. hozzászólásáraez olajos perzselés...szerintem nem csak a töménységgel lehetett ott baj, hanem a hőmérséklettel vagy a nappal is.
Sziasztok!
Clerymben találtam jó pár ilyen levelet. Szerintetek sikerült megperzselni, vagy beteg(gnomónia)? A permetezést mindig ezekkel kezdem és előfordulhat, hogy picit töményebb anyagot kaptak. Eddig védekezni csak olajos rézként kapott. Káliumhiányra gondoltam még, de azt is kap lombon és gyökéren is.
Válasz qwer454 #6279. hozzászólására8-10 fokos a vized, ha nem extrém mély vízrétegbe fúrt kutad van... Nem számít extrém eseteket leszámítva...
Üdv
Ti milyen hőmérsékletű vízzel öntöztök?
Én fúrt kút vízével öntözök, és elég hidegnek találom.Befolyásolja valamilyen szinten a szamócát a hideg víz?
Válasz csuti0 #6277. hozzászólásáraAz jó,nálam is kezd beindulni,kiváncsi leszek rá milyen,most van először
Válasz hasutas1 #6273. hozzászólásáraSzia!
Nem ment el 500 bála mert a mai éjszaka sokkal kevesebbet kellett "fűteni" 1/2 4-kor érte el a -1c fokot 2 m-en,és akkor kezdtünk tüzelni. Eperben reggel 6-kor -4 volt a talajon.
Igen nekem van delym,nálam is kb a negyede kuka,de szerencsére eléggé sűrű az állomány, így talán nincs nagy kiesés.
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy ilyenkor,virágzás előtt adtok neki egy kis boron maxot?Milyen arányban?Köszi
Most lágyabb az idő. -1 talajon.
Csuti,neked van dely-d?Hogy áll már?Az enyén kezd észhez térni lassan,de negyede tuti kuka.
Válasz csuti0 #6272. hozzászólásáraAkkor te most több mint 500 bálát tüzelsz el! Az kemèny.
Talán nem lesz gond az eperben. Legalábbis nálam nem lehet nagy gond, az az egy-kèt bimbó belefèr, virág nincs.
Csak kèsőbb ne jöjjön fagy.
Most lágyabban indul +7c,tegnap ilyenkor már csak +2c volt, és éjfélre elkezdett fagyni. De nagy valószínűséggel ma sem ússzuk meg a barackosban a tüzelést,van még bekészítve 250 bála, tart ameddig tart nincs több Eperben annyira szerintem mifelénk még nincs gond még ha meg is fagy,max az első virágok fekete szemesek lesznek.
Válasz hasutas1 #6258. hozzászólásáraHát egyre több jó hír van a sibilláról.
Nálunk csak -5 volt
Szerencsére amit kellett takartunk. A holnap is érdekes lesz.
Válasz hasutas1 #6268. hozzászólásáraVissza van takarva minden. Mást nem tudok tenni
Válasz csuti0 #6265. hozzászólásáraSzia csuti.
Sajnálom, úgy látszik ez is emlèkezetes idő lesz.
Tavaly április vège, most március...!
Ès mèg a ma èjjel, igaz holnap èjszakára is mutat -4-t
2 mèter mèrt adatok.
Válasz Viktor 12045 #6267. hozzászólásáraAha.
Azèrt ne lepődj meg ha egy ötös benèz!
Válasz hasutas1 #6266. hozzászólásáraFelénk 0 fokot mutat
Holnap fájni fog az a -7
Sziasztok!
Hajnali 5-kor -6c a talajon,szamóca bimbók szerencsére még a tőrózsában vannak,remélem ott nem sok kárt okozott a hideg.(40.000m2 fátyol a raktárban pihen )
Viszont kajszibarackosunkban a folyamatos tüzelés ellenére is (1he 300 bála széna)jó esetben a nyílott virágok elharmadolta maradt meg.
Válasz hasutas1 #6263. hozzászólásáraÁldom a kezem amivel vissza takartam de marad is a takargatàs a hét elején, felénk -3volt
Válasz hasutas1 #6262. hozzászólásáraHolnap reggel hidegebb lehet
Válasz Viktor 12045 #6261. hozzászólásáraMessze voltunk a tavaly áprilisi fagytól.
Válasz hasutas1 #6259. hozzászólásáraFóliában megmaradt minden. Jó ez a 23 grammos fátyol. Szabadföldit még nem néztem, de szerintem ott is tette a dolgát a fátyol. Talajon -3 fok.
Sziasztok. Tiszalök mellett -4C°.
Holnap reggelt durván benyaljuk,már most elèg didergős az idő. Kelet, dèlnyugat szívni fog
Válasz zelnikpeti #6257. hozzászólásáraArosa (2èves), szèpen elindult, ott mèg semmi, max szèp lomb.
Joly(2èves) ahogy írtam.
Aprica (frigo) vontatottan indult, kissè le van maradva, nekem nem tetszik... Ha így megy az arosa beelőzi!
Sibilla (frigo) eddig ez a nyerő! Hatalmas lomb, erős állomány, 1-2 bimbó, talán a jövőheti idő kihozza őket.
Összesègèben már most 2-3 hèt előny a fóliásokè, de èn egyáltalán nem bánom.
Annyi mèg, hogy a frigokban (sibilla, aprica) nem látni fagykárt, vagy nagyon minimálisat. Szèpen elváltak a tőrózsák 3-6 felè. Inkább a nagy átlag 5.
Beduzzadt, hamarosan bimbókat tol.
Válasz hasutas1 #6253. hozzászólásáraA többi hogy áll?
Nekem még csak a közepén vannak kicsi bimbók az egy éves Kleryn, Asia itt ott mutatkozik, a többi meg lassan indulgat.
Elmegy ez a pár nap és felrobban minden.
Egyébként kb 2 hét lesz a fóliás és a szabados között az egy éveséknél. A többi talán kitolódik mikorra kimegy a fóliás.Remélem.
Válasz mr.kertes1 #6255. hozzászólásáraMindenképp legyen benne mustár a keverékbe.Mert kicsit talajfertőtlenít.
Udv. Juliusi szamocatelepites elott szeretnem a fold allagat zoldtragyaval javitani. A fold enyhen agyagos elhanyagolt.megkoszonnem a jo szot.Ti mit vetnetek.
Sziasztok.
Látom sokan különböző levélproblémákkal kérdezgettek. Nem kell mindig betegségre gondolni.
Ajánlom figyelmetekbe a következőt:
Klikk
Válasz zelnikpeti #6252. hozzászólásáraBetakartam mindent biztos ami biztos . Joly bimbódzik. Engem mèg ez a fagy nem veszèlyeztet!
Válasz hasutas1 #6251. hozzászólásáraHát igen
Tegnap este fel is takartam kint, fóliát meg reggel ki este be.
Kèszüljetek!
Hètfő,kedd -5 fok! Már akit èrint.