Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Viktor 12045 #5297. hozzászólásáraEz nem frigo. Véleményem szerint védte a fátyol a télen, sőt hamarabb beis indul ha takarva van, mert hamarabb átmelegszik alatta. Ezért nincs is sok fagyott levél a töveken. Levelezés nem nagy gond lesz. De ez csak az én véleményem...
Válasz zanaistvan #5295. hozzászólásáraAkkor ez nem is frigo palánta.?! A tápkockás vagy tépett palánta, hogy tud megerősödni annyira, hogy kivirágozzon mikor még nincs is termőrügy benne??! Szerinted mit véd -15;-20 fokba a fátyol?
Válasz zanaistvan #5293. hozzászólásáraLátszik, hogy későn lett ültetve. Minek volt takarva egész télen? Rekord termést nem ad az biztos. Szerinted van előnye a téli takarásnak?
Válasz hasutas1 #5280. hozzászólásáraÈnis jövőhèt hètvègère tervezem az indulást a fóliába aztán meglátjuk mit hozz az idő úgysem várhatunk március közepéig, mikor milyen időt mond
Válasz tanya álom #5279. hozzászólására15.-e után kicsit már versenyt futunk az idővel, lassan èled a termèszet, ahogy az eper is. Ezt már nem nagyon fogja a fagy.
Mèg 1-2 hèt ès sokkal látványosabb lesz!
20.-a körül el kell kezdeni, legalábbis szerintem!
Válasz hasutas1 #5278. hozzászólásáraSajnos a fólia talpra állítása még nincs kész. Talán 2 napja megközelíthető a terep. Az is a kevés hónak, majd a fagynak köszönhető, hogy nem merülünk el a mancsba. Hétvégén indul a móka. Fagyos földből ki a rogyott borda, hegeszteni az újakat majd ívelés... Versenyt futunk az idővel ☹
Válasz tanya álom #5277. hozzászólásáraNem tudom mit hoz mèg 15. után az idő, De nem hinnèm, hogy túl hosszú lenne már a tèl.
Egyszer csak vège lesz. Időben kezdeni akarok, persze figyelem az előrejelzèseket, nem mutatkozik már nagy kilengès. Már mondogatják felènk újból a 14 15 fokokat, persze fagyok is várhatók.
Olaszország tèrsège is kihült, ès inkább keletre várható hideg leszakadások.
Èn lassan indulnèk a fóliában is....
Válasz hasutas1 #5275. hozzászólásáraMost valahogy az időjárás hozhat meglepetést. A lenti linken a hozzászólásokat érdemes elolvasni.
1986-ban arra emlékszem, hogy február 17 után egy hírtelen jött havazás volt, majd nagyon hideg.
Idén fólia sátor építésre adom fejem van már egy pár...Ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
8,5 m széles 21 m hosszú-t szeretnék építeni.
colos csőből lenne max. 1,5 m távolságra a bordák.
Ki milyen tapasztalata van?
bordák min 1,2 méterre lenne és 8,5 széles.
van már kész régebbi az 7,5 m széles és 21 m hosszú.
De az is kérdés h milyen kultúra lenne benne.
lenne zöldség félék, szamóca stb...
Ui:.
Eyy kérdés hogy ha egyenes oldalú ívelt fóliasátor szeretnék 8 m széllest. Ahhoz elég lenne 2 x 6 m hosszú cső össze hegesztve ?
kinek mi a tapasztalat.
Válasz listvan611 #5265. hozzászólásáraSzia!Én megyek, meg egyik ismerősöm jön velem.Voltam Lajosmizsén is a múlthét csütörtökön ott is volt , de más előadókkal,jó volt jó volt, de ez a kecskeméti hasznosabb szokott lenni sokkal
Válasz clanki #5263. hozzászólásáraÉn még várok legalább egy hetet a fóliával. Itthon meg ki tudja mikor megy el a víz főleg, hogy most itt az utánpótlás ami ha hirtelen fog elolvadni csinálhat még galibát.
Válasz Viktor 12045 #5262. hozzászólásáraKis szerencsével 13-14-től! Most, már indulhat a munka gőzerővel. Ez már az igazi kitavaszodás lesz. Persze néha belefér egy-két lehűlés, pár napra.
Válasz hasutas1 #5246. hozzászólásáraNa ezt most nem értem.
Van különbség, de nem is egy a fajta.
El is felejtettem szólni. A fólia nem direkt van így, csak ezt produkálta a hónyomás után. Így rogyott meg.
Július 20-ig kiültetett palánta 100℅
Augusztus elejéig 80-90℅
Augusztus 10-ig 60-70℅
Augusztus 20-25 max 50℅
Szeptember eleje 30-40℅
Utána 20-25℅ terméshozammal lehet számolni.
Válasz hasutas1 #5252. hozzászólásáraHát igen csak akkor meg 40fokok szoktak lenni az is gyilkos neki, idèn megpróbálom juniba hozni kipoharazom kb 1hónapra ès utánna teszem ki juli vègèn vagy augusztus elejèn
Válasz HoRo27 #5251. hozzászólásáraA frigo a legjobb választás, de vannak korlátjai, ha kèsőn ülteted, akkor nagyot szívsz vele, ès keveset terem, szinte nincs èrtelme meghagyni kèt èvesnek. Ha túl korán akkor ugyanez a helyzet.
Igazából a júniustól augusztus elejèig van èrtelme, utána nem sok
19150 hozzászólás
Most
Válasz zanaistvan #5298. hozzászólásáraJa, és ezekről is szedtem le bimbót az ősszel... Szoval megtud erősödni. De kiváncsi lennék nem frigós képekre.
Válasz Viktor 12045 #5297. hozzászólásáraEz nem frigo. Véleményem szerint védte a fátyol a télen, sőt hamarabb beis indul ha takarva van, mert hamarabb átmelegszik alatta. Ezért nincs is sok fagyott levél a töveken. Levelezés nem nagy gond lesz. De ez csak az én véleményem...
Válasz zanaistvan #5295. hozzászólásáraAkkor ez nem is frigo palánta.?! A tápkockás vagy tépett palánta, hogy tud megerősödni annyira, hogy kivirágozzon mikor még nincs is termőrügy benne??! Szerinted mit véd -15;-20 fokba a fátyol?
Válasz zanaistvan #5295. hozzászólásáraTudnál a tiédről küldeni képet?
Válasz clanki #5294. hozzászólásáraSzerintem ha korán ülteted, felerősödik annyira, hogy kivirágzik. A takarás lényege, hogy a közepe ne faggyon el,
Válasz zanaistvan #5293. hozzászólásáraLátszik, hogy későn lett ültetve. Minek volt takarva egész télen? Rekord termést nem ad az biztos. Szerinted van előnye a téli takarásnak?
Válasz clanki #5292. hozzászólásáraAugusztus vége. Egész télen takarva volt fátyollal, még most is.
Válasz zanaistvan #5291. hozzászólásáraEz késői ültetés?
Vélemény?
Mai
Február 10.
Válasz babits.dorina #5269. hozzászólásáraIgyekszünk :)
Válasz babits.dorina #5269. hozzászólásáraIgyekszünk :)
Válasz listvan611 #5283. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod.
Válasz qwer454 #5276. hozzászólásáraRészvétel ingyenes!
Válasz babits.dorina #5269. hozzászólásáraKöszönjük a meghívást, èn ott leszek!
Válasz hasutas1 #5280. hozzászólásáraÈnis jövőhèt hètvègère tervezem az indulást a fóliába aztán meglátjuk mit hozz az idő úgysem várhatunk március közepéig, mikor milyen időt mond
Válasz tanya álom #5279. hozzászólására15.-e után kicsit már versenyt futunk az idővel, lassan èled a termèszet, ahogy az eper is. Ezt már nem nagyon fogja a fagy.
Mèg 1-2 hèt ès sokkal látványosabb lesz!
20.-a körül el kell kezdeni, legalábbis szerintem!
Válasz hasutas1 #5278. hozzászólásáraSajnos a fólia talpra állítása még nincs kész. Talán 2 napja megközelíthető a terep. Az is a kevés hónak, majd a fagynak köszönhető, hogy nem merülünk el a mancsba. Hétvégén indul a móka. Fagyos földből ki a rogyott borda, hegeszteni az újakat majd ívelés... Versenyt futunk az idővel ☹
Válasz tanya álom #5277. hozzászólásáraNem tudom mit hoz mèg 15. után az idő, De nem hinnèm, hogy túl hosszú lenne már a tèl.
Egyszer csak vège lesz. Időben kezdeni akarok, persze figyelem az előrejelzèseket, nem mutatkozik már nagy kilengès. Már mondogatják felènk újból a 14 15 fokokat, persze fagyok is várhatók.
Olaszország tèrsège is kihült, ès inkább keletre várható hideg leszakadások.
Èn lassan indulnèk a fóliában is....
Válasz hasutas1 #5275. hozzászólásáraMost valahogy az időjárás hozhat meglepetést. A lenti linken a hozzászólásokat érdemes elolvasni.
1986-ban arra emlékszem, hogy február 17 után egy hírtelen jött havazás volt, majd nagyon hideg.
http://m.idokep.hu/?oldal=hirek&title=a-86-87-es-tel-
Válasz listvan611 #5265. hozzászólásáraÜdv
Nincs meghívóm, de menni szeretnék. Mennyit kell fizetni a részvételért?
Válasz Roli198881 #5274. hozzászólásáraJövő hètvègère tervezem szabadföldön, ès takarom is. De mèg az időjárást lesem.
ebben a kiszámíthatatlan időben ki mikorra tervezi a levelezést és a takarást fóliában és szabad földön????
Sziasztok!
Idén fólia sátor építésre adom fejem van már egy pár...Ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
8,5 m széles 21 m hosszú-t szeretnék építeni.
colos csőből lenne max. 1,5 m távolságra a bordák.
Ki milyen tapasztalata van?
bordák min 1,2 méterre lenne és 8,5 széles.
van már kész régebbi az 7,5 m széles és 21 m hosszú.
De az is kérdés h milyen kultúra lenne benne.
lenne zöldség félék, szamóca stb...
Ui:.
Eyy kérdés hogy ha egyenes oldalú ívelt fóliasátor szeretnék 8 m széllest. Ahhoz elég lenne 2 x 6 m hosszú cső össze hegesztve ?
kinek mi a tapasztalat.
Válasz listvan611 #5265. hozzászólásáraMegyek ha úgy alakul!
Válasz listvan611 #5265. hozzászólásáraÉn is megyek tavaly is jó volt.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/vetomag-palanta-oltvany-facsemete/szamoca-frigo-palanta-eper-palanta/h_6722951
Válasz babits.dorina #5268. hozzászólásáraKedves termesztők!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a csökölyi rendezvényen is!
Meghívó a csatolmányban.
Übv: Babits Dorina Meghívó
Válasz listvan611 #5265. hozzászólására
Kedves teesztők!
Szeretettel várjuk az érdeklődőket Csökölyben is!
Meghívó a csatolmányban.
Üdv: Babits Dorina
Válasz listvan611 #5265. hozzászólásáraSzia!Én megyek, meg egyik ismerősöm jön velem.Voltam Lajosmizsén is a múlthét csütörtökön ott is volt , de más előadókkal,jó volt jó volt, de ez a kecskeméti hasznosabb szokott lenni sokkal
Válasz listvan611 #5265. hozzászólásáraNemhinném.
Jöttök?
Válasz clanki #5263. hozzászólásáraÉn még várok legalább egy hetet a fóliával. Itthon meg ki tudja mikor megy el a víz főleg, hogy most itt az utánpótlás ami ha hirtelen fog elolvadni csinálhat még galibát.
Válasz Viktor 12045 #5262. hozzászólásáraKis szerencsével 13-14-től! Most, már indulhat a munka gőzerővel. Ez már az igazi kitavaszodás lesz. Persze néha belefér egy-két lehűlés, pár napra.
Válasz clanki #5261. hozzászólásáraA próféta szóljon belőled
Válasz Viktor 12045 #5260. hozzászólására16-ától megindul a kitavaszodás megállíthatatlanul! 90℅!
Egy laza 10 centi porhóval még érezteti velünk a tél, hogy konolyan gondolja azt a -10 fokot hétvégére.
Válasz Viktor 12045 #5258. hozzászólásáraReméljük igen.
Egy kis érdekesség külföldről. Vajon az eperrel is így lesz? https://blog.syngenta.hu/2017/02/05/az-olasz-es-spanyol-idojaras-miatt-dragulnak-a-zoldsegek/
Válasz hasutas1 #5246. hozzászólásáraNa ezt most nem értem.
Van különbség, de nem is egy a fajta.
El is felejtettem szólni. A fólia nem direkt van így, csak ezt produkálta a hónyomás után. Így rogyott meg.
Válasz hasutas1 #5254. hozzászólásáraSőt, mivel frigó minél nagyobb a hőkülönbség annál jobban indul. Tavasszal lassabban fejlődik, pont emiatt.
Július 20-ig kiültetett palánta 100℅
Augusztus elejéig 80-90℅
Augusztus 10-ig 60-70℅
Augusztus 20-25 max 50℅
Szeptember eleje 30-40℅
Utána 20-25℅ terméshozammal lehet számolni.
Válasz HoRo27 #5253. hozzászólására2 ève a júliusi ültetèst 34-36 fokban csináltuk, ès utána sem fázott meg a 35 fokokban. Bírta!
Válasz hasutas1 #5252. hozzászólásáraHát igen csak akkor meg 40fokok szoktak lenni az is gyilkos neki, idèn megpróbálom juniba hozni kipoharazom kb 1hónapra ès utánna teszem ki juli vègèn vagy augusztus elejèn
Válasz HoRo27 #5251. hozzászólásáraA frigo a legjobb választás, de vannak korlátjai, ha kèsőn ülteted, akkor nagyot szívsz vele, ès keveset terem, szinte nincs èrtelme meghagyni kèt èvesnek. Ha túl korán akkor ugyanez a helyzet.
Igazából a júniustól augusztus elejèig van èrtelme, utána nem sok
Válasz hasutas1 #5249. hozzászólásáraHát igen valahogy úgy jól èrted, ènis átgondoltam a frigó ültetèsèt az tuti