Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hasutas1 #4848. hozzászólásáraAz Oroszok már alsó gatyát is húznak piros riasztásnál. -40be kesztyűt is felveszik a vodka ivásához. -70 alatt kúrva idegesek lesznek mert befagyott a vodka.
Válasz hasutas1 #4837. hozzászólásáraSzia Hasutas!
Azért némi nagy kamu is lehet ebben az előrejelzésben,ma reggelre hozzánk az ország közepére -17 fokot jelzett a meterológia,ennek ellenére -10 volt hajnalban,ma reggel a telóm is azt jelezte h - 8 van reggel 9kor,nagy kamu a hőmérő viszont -3at mutatott ennyit ezekről az okos telefonokról,a hőmérő nem hazudik
Válasz bujdi05 #4835. hozzászólásáraSzia Bujdi !
Én is azt gondolom hogy van értelme a takarásnak ,mert most nem az a lényeg mint virágzáskor hogy pozitív tartományba redukáljuk a hőmérsékletet ,hisz az eper fagytűrő viszont az extrém -20 vagy akár az alatti hideg árthat ,az 5,6 fok amit enyhít a takarás lehet épp elég a kifagyás ellen.
Bízom benne hogy picit "finomabb" lesz az idő mint ahogy igérik és mindannyian megússzuk fagykárok nélkül a telet.
üdv,mozsi
Válasz bujdi05 #4835. hozzászólásáraSzerintem tavasszal máskèpp reagál a fagyra,mint most. Hozzáteszem szerintem sem jó ez a száraz hideg, főleg ha -20 fokkal párosul. Nincs hótakaró nálunk, ahol meg 1-2 cm van lehet hűtő efektussal párosul.
Az ideális 20 cm hó nagyon is hiányzik az vèdelmet nyújtana.
Ha tartós hideg lesz akkor lesz fagykár, de már hètfőtől enyhül.
A szakemberek hozzánk -13 -16 fokot jósolnak, amit (most olvastam) -11-re módosítottak, ettől függetlenül az sem lesz kellemes.
Válasz mozsi74 #4830. hozzászólásáraSzia!Sokan hülyeségnek tartják a takarást,pedig nagyon nem az én dupla fátyollal takartam be amire tegnap pár cm hó ráesett,tökéletesen véd a kifagyástól.Személyes tapasztalat,amikor nem takartam tavasszal szát vágtam pár tövet keresztbe és lehetett látni benne a fagykárt a rizómáknál,amikor takartam akkor nem volt ilyen.Na persze plusszokban leveszem az összes fátylat,mert a szürkepenészre fogékony clerybe gondot okozna,ennyi...
Ez a hideg biztos hogy írtja majd a kártevőket , de szerintem az epertöveket is rendesen . Nem lenne baj ezzel a nagy hideggel csak éppen hiányzik 15-20 cm hótakaró.
Válasz csuti0 #4824. hozzászólásáraItt volt pár csepp eső aztán ennyi.
Most legalább meglátjuk milyen erős palántáink vannak. Pèntek-szombatra mond -7 -10 fokot (ide), de ennyi volt a múlthèten, vagy most a hèt elejèn is.
Válasz vazi #4820. hozzászólásáraTèlen???
Max tavasszal!
Hagyjuk már ezt a "tèli hideg kárt okoz rovatot"! Nem tudom kikezdte, de ha itt Magyarországon akartok termelni akkor bizony ezzel együtt kell èlni, hogy tèlen tèli idő szokott lenni!!!
Ès igen van hogy -20 fok vagy annál hidegebb is van!
Ne feledje senki, a magyar hidegrekord -41 fok....ettől nagyon messze vagyunk! Amúgy 2 napról van szó!
Felejtsétek el a takarást! Szerintetek -18-19 fokban mit véd? Elárulom... SEMMIT!!! Fölösleges munka, ráadásul még szét is szakad a fátyol amikor rángatjátok.. Nem fog neki ártani, ha elég erős az állomány! Pár nap ilyen hideg még jót is tesz, mármint a kártevőknek. A mai modern világban, már mindentől fél mindenki! Régen megszokott volt az ilyen hideg, ráadásul tartósan, és akkor még nem is használtak ilyen fátyol takarást meg biz-bazokat, mégsem aggódtak, sőt örültek neki! Csak mi szoktunk már el az igazi telektől sajnos! Nagyanyáink is termeltek szamócát, fateromék is a 70-80-as években, de egyszer nem panaszkodtak a hidegre... Na... örüljetek annak ami van...Lassan itt a tavasz, indul a mandula...
van 1 ha szamócám és takarnám be péntekre,mert -18 fokot is mondanak. Ott is van a fólia, csak az a baj, hogy ráolvadt a hó, majd megfagyott és mozdíthatatlan a fólia, jeges. Hosszában van kb 80m, a sorközökben. Van valami ötletetek? Próbáljuk kiolvasztani, de sok rajta a jég.
Válasz vazi #4813. hozzászólásáraSzia. Nekem asia meg joly van szabadföldön meg fólia alatt alba, a világon semmit nem csinálok vele. Jó is ez a hideg legalább tizedeli a csigákat meg minden kártevőt.
sziasztok.
Az időjárás előre jelzés holnaptól keményebb hideget mutat, -10 től péntekre -19 et, éjszakára lenne kb 7 ha bakhátos szamócám, Clery , Alba, s Darselect ilyenkor le kellene takarni? mármint korábban beszéltük hogy nem jó -7 től hidegebb, akkor jó volna le takarni vagy mit mondtok , tik csináltok valamit ?
Válasz Viktor 12045 #4810. hozzászólásáraez még 2016-s árlista. katt rá és word-be le is tölti neked, de ha most tavasszal telepíteni akarsz akkor rendeld is meg minél hamarabb. A frigót egyébként nyáron szoktuk telepíteni július közepéig, ültetés után 1-2 héttel már hozza a virágot és ezt le kell szedni, hogy kellően megerősödjön a palánta őszre és majd következő tavasszal fog neked csúcsot teremni. http://www.palesitsfaiskola.hu/?lap=arlista
Válasz Gábor Gábor #4805. hozzászólásáraFajtát azt neked kell eldöntened, hogy mik az igényeid. Elég nagy a válszték manapság. A legelterjedtem talán a clery kis hazánkban, de ott az asia, joly és lehetne sorolni meg kell nézned az előnyöket hátrányokat és eldönteni, hogy melyik mellett teszed le a voksod.
Válasz Gábor Gábor #4805. hozzászólásáraSzia!
A legjobb fajta az mindig relatív,mint a női szépség.
Ültetési idő február-szeptemberig a termesztéstechnológia függvényében.
Természetesen terem is,csak kérdés mennyit és mikor.
Üdv.:Csuti
19150 hozzászólás
Válasz clanki #4849. hozzászólásáraMester!
Szerinted mikortól, vagy milyen hidegtől van baj az eperrel.
Legalább a pajorok is eltűnnek ebben a hidegben!
Válasz hasutas1 #4848. hozzászólásáraAz Oroszok már alsó gatyát is húznak piros riasztásnál. -40be kesztyűt is felveszik a vodka ivásához. -70 alatt kúrva idegesek lesznek mert befagyott a vodka.
Pirosat kapott Nográd (-25 -27 is lehet), Narancs Pest-Jász-Heves megye.
Válasz Viktor 12045 #4843. hozzászólásáraHa megnèzed a holnapit illetve az utánit, akkor ez igaz rá
Válasz Viktor 12045 #4843. hozzászólására
Válasz Viktor 12045 #4842. hozzászólásáraÉn nem tudom megszámolni hány ágra süt, mert ha belenézek vakít...
Válasz hasutas1 #4837. hozzászólásáraSzia Hasutas!
Azért némi nagy kamu is lehet ebben az előrejelzésben,ma reggelre hozzánk az ország közepére -17 fokot jelzett a meterológia,ennek ellenére -10 volt hajnalban,ma reggel a telóm is azt jelezte h - 8 van reggel 9kor,nagy kamu a hőmérő viszont -3at mutatott ennyit ezekről az okos telefonokról,a hőmérő nem hazudik
Most érkezett a hétvégi időjárás jelentés.. elég komoly hidegeket ígérnek https://www.youtube.com/watch?v=xwpKgqcIE68
Hétágra süt a nap....... -9,7 fok van
Válasz clanki #4839. hozzászólásáraNem tudok róla.
Válasz bujdi05 #4835. hozzászólásáraSzia Bujdi !
Én is azt gondolom hogy van értelme a takarásnak ,mert most nem az a lényeg mint virágzáskor hogy pozitív tartományba redukáljuk a hőmérsékletet ,hisz az eper fagytűrő viszont az extrém -20 vagy akár az alatti hideg árthat ,az 5,6 fok amit enyhít a takarás lehet épp elég a kifagyás ellen.
Bízom benne hogy picit "finomabb" lesz az idő mint ahogy igérik és mindannyian megússzuk fagykárok nélkül a telet.
üdv,mozsi
Válasz Viktor 12045 #4838. hozzászólásáraMegváltozott az email címed?
Nekem eztel a viharos északi széllel van bajom. Nem lehet megmozdulni kint.
Válasz bujdi05 #4835. hozzászólásáraSzerintem tavasszal máskèpp reagál a fagyra,mint most. Hozzáteszem szerintem sem jó ez a száraz hideg, főleg ha -20 fokkal párosul. Nincs hótakaró nálunk, ahol meg 1-2 cm van lehet hűtő efektussal párosul.
Az ideális 20 cm hó nagyon is hiányzik az vèdelmet nyújtana.
Ha tartós hideg lesz akkor lesz fagykár, de már hètfőtől enyhül.
A szakemberek hozzánk -13 -16 fokot jósolnak, amit (most olvastam) -11-re módosítottak, ettől függetlenül az sem lesz kellemes.
Válasz hasutas1 #4834. hozzászólásáraPont most néztem én is, -19, -18-ak vannak sok fele. Végre tél van. Orosz tél..
Válasz mozsi74 #4830. hozzászólásáraSzia!Sokan hülyeségnek tartják a takarást,pedig nagyon nem az én dupla fátyollal takartam be amire tegnap pár cm hó ráesett,tökéletesen véd a kifagyástól.Személyes tapasztalat,amikor nem takartam tavasszal szát vágtam pár tövet keresztbe és lehetett látni benne a fagykárt a rizómáknál,amikor takartam akkor nem volt ilyen.Na persze plusszokban leveszem az összes fátylat,mert a szürkepenészre fogékony clerybe gondot okozna,ennyi...
Salgótarján környèke már most -20 fok környèke... Mi lesz a hètvègèn
Válasz Viktor 12045 #4831. hozzászólásáraA -23 az nem gyenge....
Válasz máris szomszéd #4764. hozzászólásáraMa is jártam arra egyszerre fűt meg szellőztet is. Hiába no akinek termál fűtése van.
Válasz mozsi74 #4830. hozzászólásáraNekem vagy 5cm van az epren. Az is valami de ide mutatja majd a leghidegebbet -23 fok.
Ez a hideg biztos hogy írtja majd a kártevőket , de szerintem az epertöveket is rendesen . Nem lenne baj ezzel a nagy hideggel csak éppen hiányzik 15-20 cm hótakaró.
Jó lesz ez a kis hideg legalább a sok kártevő ritkul.
Èn mèg a fólia sátrat is kinyitottam tuti átjárja a hideg hátha kicsit kevesebb lesz a bogár stb mint tavaly
Múlt héten is hideg volt már felénk -7,-8, de tegnapelőtt -13, tegnap éjjel -10 volt a maximum, talaj szinten, lombban mérve.. reméljük bírja még :D
Minden fórum társamnak boldog és eredményekben gazadag újévet kívánok !
Válasz csuti0 #4824. hozzászólásáraItt volt pár csepp eső aztán ennyi.
Most legalább meglátjuk milyen erős palántáink vannak. Pèntek-szombatra mond -7 -10 fokot (ide), de ennyi volt a múlthèten, vagy most a hèt elejèn is.
Sziasztok!
Szépen betakarta az ültetvényeinket a hó,5cm van de még eseget!
Jöhet a zord idő!
sziasztok!
Tud-e valaki szamócás rendezvényről a közeljövőben?
Ha megosszátok ,akkor köszönöm!
Üdv Laller
Válasz hasutas1 #4821. hozzászólásáraBocsi. Csak 35 fok volt
Válasz vazi #4820. hozzászólásáraTèlen???
Max tavasszal!
Hagyjuk már ezt a "tèli hideg kárt okoz rovatot"! Nem tudom kikezdte, de ha itt Magyarországon akartok termelni akkor bizony ezzel együtt kell èlni, hogy tèlen tèli idő szokott lenni!!!
Ès igen van hogy -20 fok vagy annál hidegebb is van!
Ne feledje senki, a magyar hidegrekord -41 fok....ettől nagyon messze vagyunk! Amúgy 2 napról van szó!
Válasz clanki #4817. hozzászólásárakb egy hete irta valaki hogy -7 már fagy kárt okoz azért tettem fel a kérdést
Válasz clanki #4817. hozzászólásáraEzt most lájkoltam!!! Teljesen egyetèrtek!
Válasz clanki #4817. hozzászólásáraköszönöm a tanácsot!
Felejtsétek el a takarást! Szerintetek -18-19 fokban mit véd? Elárulom... SEMMIT!!! Fölösleges munka, ráadásul még szét is szakad a fátyol amikor rángatjátok.. Nem fog neki ártani, ha elég erős az állomány! Pár nap ilyen hideg még jót is tesz, mármint a kártevőknek. A mai modern világban, már mindentől fél mindenki! Régen megszokott volt az ilyen hideg, ráadásul tartósan, és akkor még nem is használtak ilyen fátyol takarást meg biz-bazokat, mégsem aggódtak, sőt örültek neki! Csak mi szoktunk már el az igazi telektől sajnos! Nagyanyáink is termeltek szamócát, fateromék is a 70-80-as években, de egyszer nem panaszkodtak a hidegre... Na... örüljetek annak ami van...Lassan itt a tavasz, indul a mandula...
Sziasztok,
van 1 ha szamócám és takarnám be péntekre,mert -18 fokot is mondanak. Ott is van a fólia, csak az a baj, hogy ráolvadt a hó, majd megfagyott és mozdíthatatlan a fólia, jeges. Hosszában van kb 80m, a sorközökben. Van valami ötletetek? Próbáljuk kiolvasztani, de sok rajta a jég.
Nagyon köszönöm
Tamás
Válasz vazi #4813. hozzászólásáraSzia,
Te fogsz végül takarni? Látom neked is ugyanaz a kérdésed mint nekem.
Köszi
Tamás
Válasz vazi #4813. hozzászólásáraSzia. Nekem asia meg joly van szabadföldön meg fólia alatt alba, a világon semmit nem csinálok vele. Jó is ez a hideg legalább tizedeli a csigákat meg minden kártevőt.
sziasztok.
Az időjárás előre jelzés holnaptól keményebb hideget mutat, -10 től péntekre -19 et, éjszakára lenne kb 7 ha bakhátos szamócám, Clery , Alba, s Darselect ilyenkor le kellene takarni? mármint korábban beszéltük hogy nem jó -7 től hidegebb, akkor jó volna le takarni vagy mit mondtok , tik csináltok valamit ?
Válasz Viktor 12045 #4811. hozzászólásáraKöszönöm Viktor
Válasz Viktor 12045 #4810. hozzászólásáraez még 2016-s árlista. katt rá és word-be le is tölti neked, de ha most tavasszal telepíteni akarsz akkor rendeld is meg minél hamarabb. A frigót egyébként nyáron szoktuk telepíteni július közepéig, ültetés után 1-2 héttel már hozza a virágot és ezt le kell szedni, hogy kellően megerősödjön a palánta őszre és majd következő tavasszal fog neked csúcsot teremni. http://www.palesitsfaiskola.hu/?lap=arlista
Válasz Gábor Gábor #4805. hozzászólásáraFajtát azt neked kell eldöntened, hogy mik az igényeid. Elég nagy a válszték manapság. A legelterjedtem talán a clery kis hazánkban, de ott az asia, joly és lehetne sorolni meg kell nézned az előnyöket hátrányokat és eldönteni, hogy melyik mellett teszed le a voksod.
Válasz Viktor 12045 #4808. hozzászólásáraSzabadföldi. Eperfólia alá,a földre.
Válasz Gábor Gábor #4807. hozzászólásáraHa tavasszal elülteted vagy 20-30 dkg maximum. Attól függ milyen technológiával csinálod.
Válasz csuti0 #4806. hozzászólásáraMondjuk 2000 tő első évben mennyit?
Válasz Gábor Gábor #4805. hozzászólásáraSzia!
A legjobb fajta az mindig relatív,mint a női szépség.
Ültetési idő február-szeptemberig a termesztéstechnológia függvényében.
Természetesen terem is,csak kérdés mennyit és mikor.
Válasz Viktor 12045 #4804. hozzászólásáraKöszönöm. Ebből melyik a legjobb fajta? Mikkor ültetik? Teremni is fog?
Válasz Gábor Gábor #4802. hozzászólásáraFagyasztott, levél nélküli palánta.
Boldog új évet mindenkinek
T urak. Mit jelent az a szó:frigós?
Hepi nyú jír...