Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz nferry #17648. hozzászólásáraHát ez sz*pás... Hektikus ősz miatt a zöld palánta sajnos tud ilyet produkálni, főleg clery esetén. Sajnos hajlamos télen rohadni is az ősz végére virágozgató állomány.
Válasz zelnikpeti #17637. hozzászólásáraŐszintén szólva a mostani növényvédőszerek hatékonysága a csallánlevél levével, meg a káposztalével ér fel. Egyszerűen nem találsz már hatékony szert. Jó példa erre a mostani hernyóattak.
Amíg a gáz ára a piacokon úgy szárnyal mint a red bull addig nem is kell meglepődni az árakon. Jövőre próbáld beépíteni.
De én még mindig azt látom, hogy nem ez lesz az égetően nagy probléma. Nálam már álmaimban ott van, bízom benne soha nem valósulnak meg ezek az álmok. Ha mégis akkor ennek az ágazatnak befellegzett, vagy csak annyi lesz amit a családdal le tudunk szedni, vagy lesz addigra valami szedőgép csilliárdokért.
Válasz L. M. #17632. hozzászólásáraÉn tegnap rendeltem meg a cuccokat ami tavaszra kellhet.
500ba nem áll meg ????
Ja és tavaszra még 20-40% emelkedés várható
Válasz L. M. #17635. hozzászólásáraAzt hiszem mindent lerendeltem idén ami tavasszal kell, még a kötél van vissza, fóliákat is megvettem. Tavasszal lehetnek gondok az ellátással, az még odabachat az áraknak.
Válasz hasutas1 #17634. hozzászólásáraszületett közben egy 12500-as ajánlat, de még mindig elgondolkodtató, hogy akkor már lehet, hogy inkább 15 5 30-as komplex jobban megérné 14-ért... Pedig nagyon nem vagyok Master-hívő
Válasz L. M. #17632. hozzászólásáraÉn még a múlthéten asszem 11-ért vettem a kiténél, de calcium nitrát nem volt náluk, rendeltem, de még nem jeleztek vissza. Holnap fel is hívom őket.
Viszont minden műkakit megvettem ami jövőre kell, szerintem többet is .
Jól elszaladt a paci az input árakkal... Most még a tavalyi 7500 forintos káliumnitráttal kotyvasztok, ehhez képest eléggé szíven ütött, hogy 14-et kérnek érte most...
Válasz nferry #17624. hozzászólásáraErrevaló a tenziométer. Majd az megmutattja, hogy kell-e öntöznöd vagy nem.
Amúgy ez csak addig érdekes, míg le nem fagy minden, persze ha az időjárás is így akarja.
A szalma csak a gyommentessèg miatt van.
Valóban nagy a fesztáv, de stabilnak èpítettük.
Vihart már kapott, havat remélem nem fog.
De ha lesz is nagy hó, dúrom lefele, meg belülről befűtök hogy olvadjon.
Legalább is ez a terv.
Válasz nferry #17621. hozzászólásáraBocs véletlenül szembe jött velem asszem a facen, aztán egyszer rám írtál privátban, így állt össze a kép. Nem akartam nyomozgatni, csak összeállt.
Látom már pakolod be a szalmát, szerintem ez egy tévút. Azt a minimális talajhőt is lezárod. Az tavasszal nagyon jól jön virágzáskor. Sokan azt hiszik ezzel is előrébb járnak, viszont így csak ártanak a virágoknak.
Most gondolj bele fekszel a pihe puha ágyadban betakarod magad a dunnával, na most ezt próbáld ki lent a földön és teríts alá egy fóliát, mindjárt nem lesz olyan kellemes meleg.
A fóliáddal nekem csak annyi bajom van, hogy b@xott nagy a fesztáv, látom van merevítés, kérdés hogy birkózik meg egy nagyobb mennyiségű hóval, vagy egy viharos széllel...
Nekem mèg nagyon új a szamóca, igyekszem jól csinálni, igazából a nyárra leszek kíváncsi hogy mennyire fogja bírni bent a meleget.
De ez tanuló èv lesz, szóval majd látjuk.
Válasz nferry #17619. hozzászólásáraLáttam, majd meglátod hogyan alakul, mondjuk én attól a sátortól biztos félnék.
Hosszú még az 7-8 hónap mire odaérünk érésbe. De tápkockásnál természetes, hogy fenn van a fólia, frigo kicsit másabb.
De ahány ház annyi szokás. Nem is akarok azon vitázni mi a jobb, mi a rosszabb.
Több okból van lent a fólia, és az is meggyőződésen alapul, hogy mikor melyiket húzom, vagyis melyik fajtára.
De ebbe a képbe beleronthat még az időjárás, de az az én bajom.
Válasz Viktor 12045 #17617. hozzászólásáraEz egy stresszes időszak,megy az agyalás. De hamarosan neki állunk. Sok mindent számításba kell venni. Mindenki maga dönt.
Ott vannak azok akiknek egész évben fenn van, kérdezd azokat is, aztán eldöntheted mi a jobb. Jó pár éve így csinálom, de az asival (szerintem) nem érdemes kisérletezni, főleg nem frigóval.
Ha érdekel a véleményem privátban leírom .
Válasz hasutas1 #17611. hozzászólásáraAzért itt is lesz még mit csinálni!
A nagy KIRÁLYSÁG csak a héten fog tartani.
Meg kell csinálnom egy 900 m2 egyenesfalú 3 hajós fóliát...
Nagyon jól haladok vele, le van betonozva a 4 sarok oszlop ...
Válasz zelnikpeti #17610. hozzászólásáraHát én még nem látom a végét, szerintem nem is lesz. Lassan, ha így megy, akkor még novemberben is kacsozni fogunk + hernyók ellen védekezni (hogy rohadna meg az összes), aztán fóliák javítása, húzása, stb.
Válasz hasutas1 #17609. hozzászólására
Minden berotálva, bekapálva, kigyomlálva, leindázva, megpermetezve és még meg is van tápozva, locsolva.
Nem gyenge 2 hónap volt!!!
Jöhet a pihi
No meg a tél....
Azért lesz még mit csinálni, de az már laza lesz
Ár megegyezés szerint:
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/vetomag-palanta-oltvany-facsemete/szamoca-foldieper-palanta-elado/h_7172803?ref=849cd5de
19150 hozzászólás
Válasz nferry #17648. hozzászólásáraHát ez sz*pás... Hektikus ősz miatt a zöld palánta sajnos tud ilyet produkálni, főleg clery esetén. Sajnos hajlamos télen rohadni is az ősz végére virágozgató állomány.
Sziasztok
Ti még tápoldatoztok így október vége felé? Érdemes még, vagy már nem veszi fel a növény gyökeren keresztül a hideg miatt?
A sima tápkockás is virágzik ilyenkor?
Tudom hogy le kell szedni, csak meglepődtem.
Válasz Lali05 #17646. hozzászólásáraHol?
Sziasztok!
Én tegnap tudtam venni kecskeméten kálium-nitrátot 10 eFt ért
Válasz hasutas1 #17622. hozzászólásáraTúlèltük a vihart, de ez azèrt kemény volt.
Egyèbkènt èn folyamatosan használok csalán leves permetezèst, èn teljesen jó.
Válasz hasutas1 #17643. hozzászólásáraÖn nyert uram
Válasz Viktor 12045 #17642. hozzászólására6000+fa
Válasz hasutas1 #17636. hozzászólására9500 bruttó.
Nem tudom miért vagytok lefagyva a műkaki árako itt a agy leetőség öko-banművelni dől a lé csak pályázni kell..s még a vevők is jól járnak
Válasz zelnikpeti #17637. hozzászólásáraŐszintén szólva a mostani növényvédőszerek hatékonysága a csallánlevél levével, meg a káposztalével ér fel. Egyszerűen nem találsz már hatékony szert. Jó példa erre a mostani hernyóattak.
Amíg a gáz ára a piacokon úgy szárnyal mint a red bull addig nem is kell meglepődni az árakon. Jövőre próbáld beépíteni.
De én még mindig azt látom, hogy nem ez lesz az égetően nagy probléma. Nálam már álmaimban ott van, bízom benne soha nem valósulnak meg ezek az álmok. Ha mégis akkor ennek az ágazatnak befellegzett, vagy csak annyi lesz amit a családdal le tudunk szedni, vagy lesz addigra valami szedőgép csilliárdokért.
Válasz zelnikpeti #17637. hozzászólására500... az még semmi
Válasz hasutas1 #17636. hozzászólásáraVan azzal már most is.
Felénk már most úgy kell megrendelni jó pár szert és 2-4 hét mikor megjön
Válasz L. M. #17632. hozzászólásáraÉn tegnap rendeltem meg a cuccokat ami tavaszra kellhet.
500ba nem áll meg ????
Ja és tavaszra még 20-40% emelkedés várható
Válasz L. M. #17635. hozzászólásáraAzt hiszem mindent lerendeltem idén ami tavasszal kell, még a kötél van vissza, fóliákat is megvettem. Tavasszal lehetnek gondok az ellátással, az még odabachat az áraknak.
Válasz hasutas1 #17634. hozzászólásáraszületett közben egy 12500-as ajánlat, de még mindig elgondolkodtató, hogy akkor már lehet, hogy inkább 15 5 30-as komplex jobban megérné 14-ért... Pedig nagyon nem vagyok Master-hívő
Válasz L. M. #17632. hozzászólásáraÉn még a múlthéten asszem 11-ért vettem a kiténél, de calcium nitrát nem volt náluk, rendeltem, de még nem jeleztek vissza. Holnap fel is hívom őket.
Viszont minden műkakit megvettem ami jövőre kell, szerintem többet is .
Válasz L. M. #17632 hozzászólására
Én majd szerdán megmondom, hogy mennyiért vettem a cumót.
Vettem mindenből bőven, csak nem tudom mennyiért
Jól elszaladt a paci az input árakkal... Most még a tavalyi 7500 forintos káliumnitráttal kotyvasztok, ehhez képest eléggé szíven ütött, hogy 14-et kérnek érte most...
Válasz L. M. #17630. hozzászólására
Válasz nferry #17629. hozzászólásáranálunk ezért (is) van meztelenül hagyva... akárhol ujjazod, mindenhol egyformán nedves
Válasz hasutas1 #17627. hozzászólásáraKérdés hogy az elejét újazzam meg, vagy a közepét?
A közepe tuti melegebb lesz, de ti jobban tudjátok.
Válasz hasutas1 #17627. hozzászólására
Válasz L. M. #17626. hozzászólásáraHát ha nem marad más, akkor ott van az ujja... Az úgyis annyi mindenre jó
Válasz hasutas1 #17625. hozzászólásáraszét lehet faxán fagyasztani azt is...
Válasz nferry #17624. hozzászólásáraErrevaló a tenziométer. Majd az megmutattja, hogy kell-e öntöznöd vagy nem.
Amúgy ez csak addig érdekes, míg le nem fagy minden, persze ha az időjárás is így akarja.
Azt egyébként jól tudom hogy fóliás szamócát télen is kell néha öntözni?
Ha igen ki hogy oldja meg?
nem szeretném a szivattyút mindig fel- le szerelgetni.
Válasz hasutas1 #17622. hozzászólásáraÍgy èrtem.
A szalma csak a gyommentessèg miatt van.
Valóban nagy a fesztáv, de stabilnak èpítettük.
Vihart már kapott, havat remélem nem fog.
De ha lesz is nagy hó, dúrom lefele, meg belülről befűtök hogy olvadjon.
Legalább is ez a terv.
Válasz nferry #17621. hozzászólásáraBocs véletlenül szembe jött velem asszem a facen, aztán egyszer rám írtál privátban, így állt össze a kép. Nem akartam nyomozgatni, csak összeállt.
Látom már pakolod be a szalmát, szerintem ez egy tévút. Azt a minimális talajhőt is lezárod. Az tavasszal nagyon jól jön virágzáskor. Sokan azt hiszik ezzel is előrébb járnak, viszont így csak ártanak a virágoknak.
Most gondolj bele fekszel a pihe puha ágyadban betakarod magad a dunnával, na most ezt próbáld ki lent a földön és teríts alá egy fóliát, mindjárt nem lesz olyan kellemes meleg.
A fóliáddal nekem csak annyi bajom van, hogy b@xott nagy a fesztáv, látom van merevítés, kérdés hogy birkózik meg egy nagyobb mennyiségű hóval, vagy egy viharos széllel...
Válasz hasutas1 #17620. hozzászólásáraLáttad a fóliámat?
Mièrt fèlnèl tőle?
Nekem mèg nagyon új a szamóca, igyekszem jól csinálni, igazából a nyárra leszek kíváncsi hogy mennyire fogja bírni bent a meleget.
De ez tanuló èv lesz, szóval majd látjuk.
Válasz nferry #17619. hozzászólásáraLáttam, majd meglátod hogyan alakul, mondjuk én attól a sátortól biztos félnék.
Hosszú még az 7-8 hónap mire odaérünk érésbe. De tápkockásnál természetes, hogy fenn van a fólia, frigo kicsit másabb.
De ahány ház annyi szokás. Nem is akarok azon vitázni mi a jobb, mi a rosszabb.
Több okból van lent a fólia, és az is meggyőződésen alapul, hogy mikor melyiket húzom, vagyis melyik fajtára.
De ebbe a képbe beleronthat még az időjárás, de az az én bajom.
Válasz hasutas1 #17618. hozzászólásáraJól értelmezem hogy lehúzzátok a fóliát a szamócáról?
Mikor? Miért?
Nekem fixen rajta lesz az tuti, de érdekelne a tapasztalatotok!
Válasz Viktor 12045 #17617. hozzászólásáraEz egy stresszes időszak,megy az agyalás. De hamarosan neki állunk. Sok mindent számításba kell venni. Mindenki maga dönt.
Ott vannak azok akiknek egész évben fenn van, kérdezd azokat is, aztán eldöntheted mi a jobb. Jó pár éve így csinálom, de az asival (szerintem) nem érdemes kisérletezni, főleg nem frigóval.
Ha érdekel a véleményem privátban leírom .
Válasz hasutas1 #17615. hozzászólásáraNem baxa szét télen az idő?
Én leghamarabb január vége fele akarom elkezdeni
Válasz hasutas1 #17615. hozzászólásáraHát ezzel én is így vagyok...
Válasz lacka4600 #17614. hozzászólásáraPontosan még nem tudom, de idén többet fel szeretnék húzni, mint jövőre.
Válasz hasutas1 #17611. hozzászólásáraTi mikor húzzátok?
Válasz hasutas1 #17611. hozzászólásáraAzért itt is lesz még mit csinálni!
A nagy KIRÁLYSÁG csak a héten fog tartani.
Meg kell csinálnom egy 900 m2 egyenesfalú 3 hajós fóliát...
Nagyon jól haladok vele, le van betonozva a 4 sarok oszlop ...
Válasz hasutas1 #17611. hozzászólásáraÜdv a klubban
Válasz zelnikpeti #17610. hozzászólásáraHát én még nem látom a végét, szerintem nem is lesz. Lassan, ha így megy, akkor még novemberben is kacsozni fogunk + hernyók ellen védekezni (hogy rohadna meg az összes), aztán fóliák javítása, húzása, stb.
Válasz hasutas1 #17609. hozzászólására
Minden berotálva, bekapálva, kigyomlálva, leindázva, megpermetezve és még meg is van tápozva, locsolva.
Nem gyenge 2 hónap volt!!!
Jöhet a pihi
No meg a tél....
Azért lesz még mit csinálni, de az már laza lesz
Válasz zelnikpeti #17608. hozzászólásáraÍgy nem biztos, hogy mindenki érti...
KIRÁLYSÁG VAN
Ár megegyezés szerint:
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/input/vetomag-palanta-oltvany-facsemete/szamoca-foldieper-palanta-elado/h_7172803?ref=849cd5de
Válasz lacka4600 #17605. hozzászólásáraNem szokásom kètsègbe esni.
Válasz nferry #17604. hozzászólásárajó hozzáállás
Válasz L. M. #17601. hozzászólásáraMièrt is?
Ha nem tudom eladni max. lesz belőle pálinka.
Válasz hasutas1 #17602. hozzászólásáraAzé'!
Válasz L. M. #17601. hozzászólásáraHá mé nem?
Válasz nferry #17600. hozzászólásáraSzerintem nem a legjobb évet választottad a kezdésre