Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz L. M. #17547. hozzászólásáraViszont nem a spórolás céljából van ez a házi nevelés ugyebár hanem a koraiság lenne a cél, mert ugye egy frigo sokkalta később van mint mondjuk egy kockás, de ez van mókolni valamit a frigoval, hogy korábban legyen(2. Évre meghagyni felejtős a frigot) legalábbis nálam.
Válasz Viktor 12045 #17534. hozzászólásáraAz a kettő amit írtam az nem annyira macerás.
Legalábbis nekem.
De ez mindenkinek más a gazdaság mérete azért nagyon befolyásoló tényezők.
Válasz hasutas1 #17532. hozzászólására Én ezt olvastam nem azt amit ide írtál gúnyolódva ......egyébként ha nem kell ne kérd még 23-ig beadható a kérelem azoknak akik el akarják adni a szaporító anyagot ..
Válasz Mihály #17530. hozzászólásáraNe bazd, lehúztak 1€ aztakurva, marad tövenként 1,42€. A 0,1€/palánta helyett, nem adnak 2,42€,csak 1,42-t hallatlan. Fussatok Prüsszelig
Válasz hasutas1 #17529. hozzászólásáraNem basszus de érdekelne miért nem háborog a csapat az 1 Eurós támogatás elvonás miatt vagy nem ültetnek Olasz epret az idén (mindig ez a rohadt politika)
Válasz Mihály #17525. hozzászólásáraÉn nem vagyok telhetetlen!!!
Én idén nyertem meg a kisüzemi pályázatot, nekem az erre az évre elég lesz.
No jó, még egy gépvásárlásira benevezek...
Válasz kolya.k44 #17517. hozzászólásáraSzia miért adod el nem jó a szamóca benne mi most telepítettünk ilyen megoldással? Légyszíves írd meg a tapasztalatodat! Köszönöm szépen
Válasz Viktor 12045 #17521. hozzászólásáraSzia!
Én is mindig félegyhàzán veszem csak nem volt szinte csak itt találtam a fószer amikor vissza jeleztem h szar mondta h sokan sajnos ezt a visszahelzést adták,beszél a gyártóval stb. majd ezt a nesze semmi fogd meg jól e-mailt küldte!
A félegyházi is ezt a lengyelt hozta de nála nem volt baj vele!
Válasz zelnikpeti #17519. hozzászólásáraSzia
Ez melyik cég?Azt látom hogy lengyel…
Mi egy szolnoki cégtől vettünk egy kalap szar volt sajnos ketté volt hasadva meg varráshibás is volt, valahol meg két réteg össze volt tapadva,de nem cserélték ki hanem e-mailben értesítettek hogy idén decemberig levásárolhatunk asszem valami 20% ot kb hát köszönjük szépen korrekt mi!?
Az is ez a lengyel volt!!!
Szamócatermesztésben 1 évet használt jó állapotú agrotextil eladó.
4,2x100m tekercsekben 100g/m vastagságban.
Összesen 14 tekercs 5880m2.
Egy tekercs ára 30.000ft - 71,5ft/m2.
Érdeklődni kizárólag telefonon: 06703229882
Helyileg baranya megye.
Válasz Riitus #17501. hozzászólásáraFőágból 300w-os szivattyú rányomja egy ventúrira,majd vissza a főágba.Az elektronika összedolgozik a mágnesszelepekkel.Távirányítóval és telefonról vezérlek,időzítek.Villanyszámlámon az első évben visszahozta.
Válasz mykopa #17511. hozzászólásáraNormális esetben nem okozhat jelentős gazdasági kárt, mert a gazdasági érett(pultálló, nem túlérett) szemek nem alkalmatlanok a szaporodásához. Ha a feltételek adottak számára, tehát folyamatosan jelen van érett, illetve túlérett gyümölcs az ültetvényen, akkor viszont képes learatni akár utolsó 2-3 szedést is. A legnagyobb érett szemek lesznek megfúrkálva ahol a földhöz vagy a bakháthoz érnek, és a szemekkel a ládába kerülve is tovább munkálkodnak a többi ép szem tönkretételén... Szerintem 2 esetben okozhat jelentős gazdasági kárt:
1. Erején felül sokat termel a gazda, nem győzi szedni.
2. Szedd magad állomány.
A kérdésem az lenne van-e köztünk olyan termesztő akinek a termését a Stelidota geminata szamóca fénybogár megtámadta? Nagyon meg köszönném ha építő jellegő infókat kapnák.
Válasz hasutas1 #17503. hozzászólásáraÉn azóta is halogatom az automatizálást, szivok is eleget az öntözéssel...
Most ültetés előtt már mindenképpen megcsinálom.
Válasz lacka4600 #17502. hozzászólásáraElőször úgy volt majd onnan szerzem be, de aztán gondoltam egyet és kértem egy szakitól árajánlatot. Kijött, felmérte, aztán pár nap múlva küldte is ajánlatát. Onnantól már nem volt nehéz összehozni a rendszert, mondjuk a harmadából, mint az ajánlaton szerepelt.
Viszont én azóta is szenvedek a dosatronokkal, hamar meghibásodnak, persze erre is van mindig "b" tervem . Azt nem bántam meg, hogy automatizáltam a rendszert, mert ég és föld, igaz akinek van az tudja miről beszélek.
19150 hozzászólás
Válasz Viktor 12045 #17549. hozzászólásáraOszt mérnem' lehet megcsinálni koraira a frigót?
Válasz L. M. #17547. hozzászólásáraViszont nem a spórolás céljából van ez a házi nevelés ugyebár hanem a koraiság lenne a cél, mert ugye egy frigo sokkalta később van mint mondjuk egy kockás, de ez van mókolni valamit a frigoval, hogy korábban legyen(2. Évre meghagyni felejtős a frigot) legalábbis nálam.
Válasz L. M. #17547. hozzászólásáraSzerintem előbb utóbb mindenki sorra kerül!
Nekem idén is volt...
Eddig nem volt gond.
Válasz Csyzy #17546. hozzászólásáraFelvet ez érdekes kérdéseketvajon majd azt is b@sztatják aki termel vagy csak a tömeges szaporítókat?
https://www.agroinform.hu/kerteszet_szoleszet/ne-hagyd-hogy-atverjenek-a-szamocapalantaval-eper-50705-001?
Válasz zelnikpeti #17544. hozzászólásáraKöszi.
Válasz Viktor 12045 #17543. hozzászólásáraAkkor egy kalappal...
Szorítunk, hogy sikerüljön!
Válasz zelnikpeti #17542. hozzászólásáraAz a 2 nekem is be van adva. Várjuk a fejleményeket
Válasz Viktor 12045 #17534. hozzászólásáraAz a kettő amit írtam az nem annyira macerás.
Legalábbis nekem.
De ez mindenkinek más a gazdaság mérete azért nagyon befolyásoló tényezők.
Válasz hasutas1 #17532. hozzászólására Én ezt olvastam nem azt amit ide írtál gúnyolódva ......egyébként ha nem kell ne kérd még 23-ig beadható a kérelem azoknak akik el akarják adni a szaporító anyagot ..
Válasz Viktor 12045 #17539. hozzászólásáraRemélem így lesz ahogy írod.
Válasz hasutas1 #17538. hozzászólásáraHosszú ősz lesz, nem vesztettél semmit
Válasz Viktor 12045 #17537. hozzászólásáraKicsit megcsúsztam az ültetéssel, de szépen fejlődnek.
Válasz hasutas1 #17535. hozzászólásáraMár egy pár éve nem láttam
Nálad milyen?
Válasz hasutas1 #17535. hozzászólásáraSzia!
Nálam tálcázva várja a Szombatot.
Meg vagyok vele elégedve,sőt igen szépnek látom.
Üdv.: Csuti
Tik millyennek lássátok a friss telepítésű frigókat?
Válasz zelnikpeti #17528. hozzászólásáraNa mi az?
Válasz hasutas1 #17529. hozzászólására
Válasz Mihály #17530. hozzászólásáraNe bazd, lehúztak 1€ aztakurva, marad tövenként 1,42€. A 0,1€/palánta helyett, nem adnak 2,42€,csak 1,42-t hallatlan. Fussatok Prüsszelig
Válasz zelnikpeti #17527. hozzászólására Sok sikert hozzá de ne felejtsd el a létszám kötelező vagy nem vállaltál alkalmazottat ???
Válasz hasutas1 #17529. hozzászólásáraNem basszus de érdekelne miért nem háborog a csapat az 1 Eurós támogatás elvonás miatt vagy nem ültetnek Olasz epret az idén (mindig ez a rohadt politika)
Válasz zelnikpeti #17528. hozzászólásáraTudjuk.
Mihály most ezt a feladatot kapta a pártközpontból
Válasz hasutas1 #17526. hozzászólására
Van más pályázat is amivel sokkal kevesebb a macera.
Viszont ugyanúgy hozzájárul a fejlődéshez.....
Válasz Mihály #17525. hozzászólásáraÉn nem vagyok telhetetlen!!!
Én idén nyertem meg a kisüzemi pályázatot, nekem az erre az évre elég lesz.
No jó, még egy gépvásárlásira benevezek...
Válasz Mihály #17525. hozzászólásáraNem kell igénybevenni és nincs rá gondod.
JÓ EZ ÍGY NEKTEK avagy mindenki alszik https://www.agroinform.hu/palyazatok/ultetvenytelepites-tamogatas-palyazat-50515-001
Válasz kolya.k44 #17517. hozzászólásáraSzia miért adod el nem jó a szamóca benne mi most telepítettünk ilyen megoldással? Légyszíves írd meg a tapasztalatodat! Köszönöm szépen
Válasz Viktor 12045 #17521. hozzászólásáraSzia!
Én is mindig félegyhàzán veszem csak nem volt szinte csak itt találtam a fószer amikor vissza jeleztem h szar mondta h sokan sajnos ezt a visszahelzést adták,beszél a gyártóval stb. majd ezt a nesze semmi fogd meg jól e-mailt küldte!
A félegyházi is ezt a lengyelt hozta de nála nem volt baj vele!
Válasz bujdi1985 #17520. hozzászólásáraSzia
A Gazdabolt. hu-vettem
Eddig nekem sem volt gondom ezzel a fóliával.
Válasz bujdi1985 #17520. hozzászólásáraSzia. Én is ezt használom Kiskunfélegyházáról van a perfect fol kft-től.
Válasz zelnikpeti #17519. hozzászólásáraSzia
Ez melyik cég?Azt látom hogy lengyel…
Mi egy szolnoki cégtől vettünk egy kalap szar volt sajnos ketté volt hasadva meg varráshibás is volt, valahol meg két réteg össze volt tapadva,de nem cserélték ki hanem e-mailben értesítettek hogy idén decemberig levásárolhatunk asszem valami 20% ot kb hát köszönjük szépen korrekt mi!?
Az is ez a lengyel volt!!!
Csak az egész készletet vettem meg...
Szamócatermesztésben 1 évet használt jó állapotú agrotextil eladó.
4,2x100m tekercsekben 100g/m vastagságban.
Összesen 14 tekercs 5880m2.
Egy tekercs ára 30.000ft - 71,5ft/m2.
Érdeklődni kizárólag telefonon: 06703229882
Helyileg baranya megye.
Sziasztok!
Termel valaki kókuszpaplanon? Érdekelne, hogy milyen árban lehet beszerezni.
Válasz Riitus #17501. hozzászólásáraFőágból 300w-os szivattyú rányomja egy ventúrira,majd vissza a főágba.Az elektronika összedolgozik a mágnesszelepekkel.Távirányítóval és telefonról vezérlek,időzítek.Villanyszámlámon az első évben visszahozta.
Megjött a talajminta eredménye.
Mit szóltok hozzá?
Válasz mykopa #17511. hozzászólásáraNormális esetben nem okozhat jelentős gazdasági kárt, mert a gazdasági érett(pultálló, nem túlérett) szemek nem alkalmatlanok a szaporodásához. Ha a feltételek adottak számára, tehát folyamatosan jelen van érett, illetve túlérett gyümölcs az ültetvényen, akkor viszont képes learatni akár utolsó 2-3 szedést is. A legnagyobb érett szemek lesznek megfúrkálva ahol a földhöz vagy a bakháthoz érnek, és a szemekkel a ládába kerülve is tovább munkálkodnak a többi ép szem tönkretételén... Szerintem 2 esetben okozhat jelentős gazdasági kárt:
1. Erején felül sokat termel a gazda, nem győzi szedni.
2. Szedd magad állomány.
Válasz mykopa #17510. hozzászólásáraSzerintem ez mindenkinél van, főleg a szabadosoknál, és aki nem tudja szedetni rendesen a fóliák végét.
Válasz mykopa #17510. hozzászólására
Jó napot!
A kérdésem az lenne van-e köztünk olyan termesztő akinek a termését a Stelidota geminata szamóca fénybogár megtámadta? Nagyon meg köszönném ha építő jellegő infókat kapnák.
Válasz clanki #17507. hozzászólásáraÍrtam privát
Válasz clanki #17507. hozzászólásáraMilyen van?
Válasz zelnikpeti #17506. hozzászólásáraFrigó vagy tápos?
Üdv mindenkinek
Egy jó ismerősömet sajnos átbaxták.
Kellene neki 12000 Asia meg 12000 Joly palánta.
Tud valaki segíteni?
Köszönöm
Szép napot
Köszi
Válasz hasutas1 #17503. hozzászólásáraÉn azóta is halogatom az automatizálást, szivok is eleget az öntözéssel...
Most ültetés előtt már mindenképpen megcsinálom.
Válasz lacka4600 #17502. hozzászólásáraElőször úgy volt majd onnan szerzem be, de aztán gondoltam egyet és kértem egy szakitól árajánlatot. Kijött, felmérte, aztán pár nap múlva küldte is ajánlatát. Onnantól már nem volt nehéz összehozni a rendszert, mondjuk a harmadából, mint az ajánlaton szerepelt.
Viszont én azóta is szenvedek a dosatronokkal, hamar meghibásodnak, persze erre is van mindig "b" tervem . Azt nem bántam meg, hogy automatizáltam a rendszert, mert ég és föld, igaz akinek van az tudja miről beszélek.
Válasz Riitus #17501. hozzászólásáraNekem tefen van. Szerintem nagy különbség nincs közöttük.
Hasutas!? Ha jól emlékszem te anno ebayről vagy aliról szereztél be sokmindent az öntözőrendszerhez, jóval olcsóbban. Ezek azóta is jól működnek?
Sziasztok!
Tàpoldatozóból ki milyet hasznàl, mire esküszik?
Sajnos a mostani haldoklik..
Köszi a tippeket!
Üdv!