Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Roli198881 #2040. hozzászólásáraMondom én, hogy pajor, méghozzá mocskos. Az ilyen ék alakú rágás bizony arra utal. várd meg a naplementét mert ez a köcsög akkor mozog a talaj felszínén és permetezd le valami piretroid hatóanyagú szerrel. De FONTOS a sötétedés környéki permetezés mert akkor szinte biztos elkapod, ha más időpontban permetezel biztos hatástalan.
Sziasztok!
Tőrothadás nem helyénvaló megfogalmazás erre a betegségre,sokkal inkább a gyökér,tő, pusztulás ami rá illik. Sosem rothad,hanem,hervad,fonnyad! Bagolypille lárvát meg tetten lehet érni ha ott rágicsál.Egyébként ha a gyökér törzset hosszában kettévágod akkor lilás elszíneződés ,és érdekes szag jellemzi.
A phosfik cu jó lehet rá.
Üdv.:csuti
Válasz Roli198881 #2040. hozzászólásáralehet csak nekem tűnik úgy de mintha a rizoma igencsak körbe lenne rágva, és egy ilyen lombozatú epernek nem ekkora gyökérrel kellene rendelkeznie! a mocskos pajor kártételének tűnik ! a gyökerek végén látszanak a az új gyökérszőrök!
Azért kétlem, hogy gyökér rothadás mert az látszana a tő közepén elég rendesen rohadna. Én még mindig pajort mondanám majdnem biztos. Lehet mocskos pajor ám.
az jó lenne ha tudnátok esetleg valami csepegtetőst javasolni mert azt hogy a lombra ne menjen elég nehéz megoldani, a földre meg megint nem megoldható mert talaj takart
Sziasztok!
Mivel én kizárólag szántóföldön termelek,ezért csak az ottani tapasztalataimat tudom elmondani a gyökér pusztulással kapcsolatban.
Leginkább tavaszi telepítésnél okoz gondot,általában ha egy tő megbetegszik azt a mellette lévő is elkapja és akár 10 db os pusztulás is tapasztalható a sorban. Na mármost nagyon időjárás függő,csapadékos nyarakon amint kisüt a nap terjed,de pl.az idei aszályos nyáron szinte nincs is. Én ha látok egy tövet hervadozni az azonnal likvidálom és nejlonzsákban tárolom,és elégetem. Réztartalmú szerel általában hatásosak ellene beöntözve.Van valami ami mehet csepegtetővel is,de nem jut eszembe a neve.
Agrárcsemete,itt voltam eddig is csak nem írtam!
Válasz Roli198881 #2033. hozzászólásáraüdv!
Pánikra semmi ok,max pár tő kipusztul.Ridomil Gold 68assal próbáld meg lefújni a lombját,a tövéhez meg a fólia alá jó töménnyel(3szoros dózis) permetezzél Tiurán-Teldort,úgy,hogy a levelekre ne menjen.Radifarmot is tehetsz bele.
Végre visszajöttél közénk Csuti.
Sziasztok!
Nem akarok tudálékosnak tűnni,de pajor rágást nagyon egyszerűen lehet ellenőrizni.Ha egy növény ennyire hervad akkor a gyökérzetének egy jelentős része el kell,hogy legyen rágva.Kihúzás után látszani fog,sőt sok esetben a tettes is ott van a gyökerek közt!
Én inkább gyökér pusztulásra tippelek,viszont ha az akkor mihamarabb érdemes kezelni.Mert nagyon drasztikusan képes,főleg takart bakhátban terjedni!
Válasz Roli198881 #2027. hozzászólásáraA force olyan mint halottnak a csók.. Felejtsd el, 1-2 hétig talán valamit ér. Utána csak szaporodik minden. Bora wp vagy Artis-sal csöpögtesd be na majd attól minden eltűnik. Kb egy évig van hatása utána újra öntözd be de lehetőleg az egész területet. Ezek hasznos hiperparazita gomba spórák. Artis gyorsabban hat, Borának kell pár hét de tartósabb.
Válasz Roli198881 #2027. hozzászólásáraelőször is győződj meg róla, hogy pajor e, húzd ki a tövet és keress kaparj a gyökérzónában! ha nem az akkor fotózd le és dobd fel ide!! viszont ha kapott force-t akkor valóban gyökérrothadás!
agrárcsemete-viktor ha pajor vagy ha túlöntözés mi a teendő, menthető még a többi??? tövenként kapott 1L 2-3-4 naponta időtől függően az sok, talaj fertőtlenítve volt (Force)
Válasz Roli198881 #2024. hozzászólásáraÜdv!
Fitoftórás gyökérrothadás lesz szerintem.
Pajornál az egész növény lankadna,itt meg a külső leveleken látszik elösször.
Szerintem agyonöntözted.
Válasz Roli198881 #2019. hozzászólásáraÜdv!
Magnézium hiány.
Ha az erek sötétebbek a levélen,mint a többi rész,akkor magnézium,ha az egész levél sárga,akkor vashiány.
Sziasztok!
Most végeztünk a melóval 6 db 40 méteres fóliasátrat építettűnk eper fog bele kerülni.
Arra gondoltam hogy ithol is belekezdek csak kültéri termesztésbe. Most szeretnék mindent megvenni arra vagyok kiváncsi hogy ti milyen sor távolságot ajánlotok 1000 méterbe menyi palánt megy be milyen tőtávolságra vannak a palántok stb ha valaki irna egy pár mondatot azt megköszönném :)
Üdv!
A héten nem kell többet öntözni,esett elég.
Ha nem bakhátra teszed a fóliát Geeg,hanem síkművelésre,akkor villával juggasd ki,és nem kell csepegtető.És nem fog elfajzani,ha több fajta van egymás mellett.
Válasz geeg #2006. hozzászólásárahalli én még nem használtam soha ilyet de leírás alapján megfelel, öntözés csak csepegtető csővel vagy szalaggal mert máshogy nem fog elég vizet kapni
helló érdeklődnék hogy keretbe 500 db eper palántának megfelel ilyen fekete fólia
Fekete színű, olasz gyártású eperfólia 1.2 méter széles és 10 méter hosszú.
A talaj védelmét biztosító talajtakaró fólia, mely alkalmas az eper és hasonló
bokros növény felgazosodása ellen. UV álló fényes polietilén fólia.
Két soron lyukasztott egymástól 30 cm tőketávolságra. 12 m2 területen 66 db lyuk
19155 hozzászólás
ti hol szoktatok eper palántákat rendelni
Válasz Roli198881 #2053. hozzászólásáraegy ismerős paprikába alácsepegtette a sherpa-t. kidöglött tőle! ez 2-es szer, de valahogy próbáld meg beszerezni!
akkor esetleg csepegtetős 3szer pajor ellen????
Válasz a.asbothr #2051. hozzászólásáranem kell!!!! de lehet adni neki. hatással van a termőrügyképzésre!
Üdv
Szeptembertől tényleg bórt kell adni a szamócának?
kosoznom az eddigi infókat és ti milyen talaj takaró fóliát ajánlotok ami ki i van vágva
és GEOTEXTIL TALAJTAKARÓ jó eperhez
Válasz Roli198881 #2048. hozzászólásáradursban 480 ec.. csak szerintem ilyet nem fogsz kapni kis kiszerelésben! meg 1-es szer
Válasz clanki #2046. hozzászólásáraa talajt nem tudom mert talajtakaró fólia van valami csepegtetős esetleg?????
Válasz Csyzy #2044. hozzászólásáraÉn.
Válasz Roli198881 #2040. hozzászólásáraMondom én, hogy pajor, méghozzá mocskos. Az ilyen ék alakú rágás bizony arra utal. várd meg a naplementét mert ez a köcsög akkor mozog a talaj felszínén és permetezd le valami piretroid hatóanyagú szerrel. De FONTOS a sötétedés környéki permetezés mert akkor szinte biztos elkapod, ha más időpontban permetezel biztos hatástalan.
Válasz Csyzy #2044. hozzászólásáraén használok!
Trifendert ki használt már? tő és gyökérproblémák ellen?
Sziasztok!
Tőrothadás nem helyénvaló megfogalmazás erre a betegségre,sokkal inkább a gyökér,tő, pusztulás ami rá illik. Sosem rothad,hanem,hervad,fonnyad! Bagolypille lárvát meg tetten lehet érni ha ott rágicsál.Egyébként ha a gyökér törzset hosszában kettévágod akkor lilás elszíneződés ,és érdekes szag jellemzi.
A phosfik cu jó lehet rá.
Válasz Roli198881 #2040. hozzászólásáralehet csak nekem tűnik úgy de mintha a rizoma igencsak körbe lenne rágva, és egy ilyen lombozatú epernek nem ekkora gyökérrel kellene rendelkeznie! a mocskos pajor kártételének tűnik ! a gyökerek végén látszanak a az új gyökérszőrök!
Válasz Csyzy #2032. hozzászólásáratudom tudom, mielőtt fotóztam rájöttem és adagolom!! végre tér magáhozfele, most lehűlt a levegő
remélem látható amit kell??
Válasz Roli198881 #2036. hozzászólásáraVegyél már ki egy tövet, fényképezd le, rakd fel.
Azért kétlem, hogy gyökér rothadás mert az látszana a tő közepén elég rendesen rohadna. Én még mindig pajort mondanám majdnem biztos. Lehet mocskos pajor ám.
Válasz Roli198881 #2036. hozzászólásáraProplant-Previcur- phosfik CU kombináció csepegtetve, ha biztos nem pajor hanem tőrothadás.
az jó lenne ha tudnátok esetleg valami csepegtetőst javasolni mert azt hogy a lombra ne menjen elég nehéz megoldani, a földre meg megint nem megoldható mert talaj takart
Sziasztok!
Mivel én kizárólag szántóföldön termelek,ezért csak az ottani tapasztalataimat tudom elmondani a gyökér pusztulással kapcsolatban.
Leginkább tavaszi telepítésnél okoz gondot,általában ha egy tő megbetegszik azt a mellette lévő is elkapja és akár 10 db os pusztulás is tapasztalható a sorban. Na mármost nagyon időjárás függő,csapadékos nyarakon amint kisüt a nap terjed,de pl.az idei aszályos nyáron szinte nincs is. Én ha látok egy tövet hervadozni az azonnal likvidálom és nejlonzsákban tárolom,és elégetem. Réztartalmú szerel általában hatásosak ellene beöntözve.Van valami ami mehet csepegtetővel is,de nem jut eszembe a neve.
Agrárcsemete,itt voltam eddig is csak nem írtam!
Válasz Roli198881 #2033. hozzászólásáraüdv!
Pánikra semmi ok,max pár tő kipusztul.Ridomil Gold 68assal próbáld meg lefújni a lombját,a tövéhez meg a fólia alá jó töménnyel(3szoros dózis) permetezzél Tiurán-Teldort,úgy,hogy a levelekre ne menjen.Radifarmot is tehetsz bele.
Végre visszajöttél közénk Csuti.
nincs elrágva kb 1 hónapja kapott bora-t is, úgyhogy szerintem nem pajor gyökérrothadásra mi a teendő hogy mentsem a menthetőt????????
Válasz Viktor 12045 #2022. hozzászólásáraVas és magnéziumhiány komolyan kell neki tollni ne legeyn az Ásia ilyen....lombon és talajon keresztül is
Sziasztok!
Nem akarok tudálékosnak tűnni,de pajor rágást nagyon egyszerűen lehet ellenőrizni.Ha egy növény ennyire hervad akkor a gyökérzetének egy jelentős része el kell,hogy legyen rágva.Kihúzás után látszani fog,sőt sok esetben a tettes is ott van a gyökerek közt!
Én inkább gyökér pusztulásra tippelek,viszont ha az akkor mihamarabb érdemes kezelni.Mert nagyon drasztikusan képes,főleg takart bakhátban terjedni!
Válasz Roli198881 #2027. hozzászólásáraJa, ez biztos pajor!!!
Válasz Roli198881 #2027. hozzászólásáraA force olyan mint halottnak a csók.. Felejtsd el, 1-2 hétig talán valamit ér. Utána csak szaporodik minden. Bora wp vagy Artis-sal csöpögtesd be na majd attól minden eltűnik. Kb egy évig van hatása utána újra öntözd be de lehetőleg az egész területet. Ezek hasznos hiperparazita gomba spórák. Artis gyorsabban hat, Borának kell pár hét de tartósabb.
Válasz Roli198881 #2027. hozzászólásáraelőször is győződj meg róla, hogy pajor e, húzd ki a tövet és keress kaparj a gyökérzónában! ha nem az akkor fotózd le és dobd fel ide!! viszont ha kapott force-t akkor valóban gyökérrothadás!
agrárcsemete-viktor ha pajor vagy ha túlöntözés mi a teendő, menthető még a többi??? tövenként kapott 1L 2-3-4 naponta időtől függően az sok, talaj fertőtlenítve volt (Force)
Válasz Roli198881 #2024. hozzászólásáraÜdv!
Fitoftórás gyökérrothadás lesz szerintem.
Pajornál az egész növény lankadna,itt meg a külső leveleken látszik elösször.
Szerintem agyonöntözted.
Válasz Roli198881 #2024. hozzászólásárahúzd ki és keresd a gyökerénél a pajort! ha nincs akkor szerintem gyökérrothadás! de szerintem pajor!
meg egy kis segitseg kellene mi okozhatja van egy par tovem ami ilyen, mi lehet a baja
Folytontermő eperpalánta eladó Békés megyében!! Érdeklődni: 0630 374 98 20
ázsia
Joly
Válasz Roli198881 #2019. hozzászólásáramagnézium!!
Válasz Roli198881 #2019. hozzászólásáraÜdv!
Magnézium hiány.
Ha az erek sötétebbek a levélen,mint a többi rész,akkor magnézium,ha az egész levél sárga,akkor vashiány.
esetleg tudna valaki segíteni milyen hiánytünet lehet
Válasz Agrárcsemete #2017. hozzászólására
Válasz Viktor 12045 #2015. hozzászólásáraÜdv!
A Malling Pandora kivételével himnősek,öntermékenyülőek.
Válasz papjanika095 #2014. hozzászólásárahalli ha ikersor akkor sortáv 30 tőtáv 20-25-30 így kitudod számolna mennyi megy 1000 méterbe
Válasz Agrárcsemete #2013. hozzászólásáraén úgy tudom a szamóca nem önporzós!
Sziasztok!
Most végeztünk a melóval 6 db 40 méteres fóliasátrat építettűnk eper fog bele kerülni.
Arra gondoltam hogy ithol is belekezdek csak kültéri termesztésbe. Most szeretnék mindent megvenni arra vagyok kiváncsi hogy ti milyen sor távolságot ajánlotok 1000 méterbe menyi palánt megy be milyen tőtávolságra vannak a palántok stb ha valaki irna egy pár mondatot azt megköszönném :)
Üdv!
A héten nem kell többet öntözni,esett elég.
Ha nem bakhátra teszed a fóliát Geeg,hanem síkművelésre,akkor villával juggasd ki,és nem kell csepegtető.És nem fog elfajzani,ha több fajta van egymás mellett.
Válasz Roli198881 #2011. hozzászólásáraén megmondom neked őszintén nem sűrűn! kis adag nitrogének 1-2 hetente amikor odaérek!!
tápoldatozni milyen sűrűn szoktatok tavasszal- éréskor és nyáron/ősszel ???????????
Válasz geeg #2009. hozzászólásárasztem egy sorban ugyan azt ne ültesd külön bakhát vagy sor 50-60cm távolságba legalább
Még egy olyan kérdés ha egy helyre ültetek több fajtát azok el oltják egymást két fajtából az erősebb marad meg vagy az epernél nincs ilyen
Válasz HoRo27 #2007. hozzászólásárakösz az infot
Válasz geeg #2006. hozzászólásárahalli én még nem használtam soha ilyet de leírás alapján megfelel, öntözés csak csepegtető csővel vagy szalaggal mert máshogy nem fog elég vizet kapni
helló érdeklődnék hogy keretbe 500 db eper palántának megfelel ilyen fekete fólia
Fekete színű, olasz gyártású eperfólia 1.2 méter széles és 10 méter hosszú.
A talaj védelmét biztosító talajtakaró fólia, mely alkalmas az eper és hasonló
bokros növény felgazosodása ellen. UV álló fényes polietilén fólia.
Két soron lyukasztott egymástól 30 cm tőketávolságra. 12 m2 területen 66 db lyuk
És esetleg valami öntözési megoldás