Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen, fóliás, de már vannak nagyobb szemek,mert ez pár nappal ezelőtti kép.
A master 15-5-30 műtrágy a + mg+ ca+foszforsavval locsolok mostantól az jó?
Mert eddig a 13-40-13al locsoltam + salétromsav
Meg persze hiánytünetekre lombtrágyáztam néha???
Bocsánat,ha félreértetted, de én 1 db termésre gondoltam a 20-30 grammot, nem egy tőre.De látom nálad is baj van a mértékegységekkel...tudod van a gramm a dekagramm és a kilogramm.Szóval 1 tő 40 dkg-és 90 dkg-mal számolok.
Válasz #991. hozzászólásra
Ha 20-30 grammot terem egy tő, az nem túl sok.
Papiron Ázsia 70-80 gramm, roxana 1.20-1.30 kg, Alba 70-80 gramm, clery 50 gramm többit nem írom. Első évben! Nem az elején művészet nagyot szedni, az a művészet, ha a végén is nagyot szedsz, nem pedig meggymagot.
Szia!
Nekem is 30-40 közötti db virág van egy tövön,de hátha hoz még :-) Meg a fóliában megindultak a kacsok,azt is leszedtem.
Amúgy valahol meg lehet van 80 virág is egy tövön,de az lehet apró marad,na majd meglátjuk szezon végén hogy milyen tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.
Itt a lehülés megint. Éjszakára kemény mínuszokat mondanak... Lehetet takarni és menteni azt a pár szem virágot.. Ami nem volt lefátylazva szabadföldi meg is fagytak az első virágok.
Mi a sokkal jobb? Ez nem annyira tényszerű,hogy lehet sokkal jobb ?
Összességében ha 20-30 grammal számolok, akkor nem lehet rossz (tavaly is ilyet mértem),4-5-6 fürttök vannak, még nincs kifejlődve, mert ahogy mondtam inkább bimbó,mint virág, de lehet, hogy úgy van ahogy írod!
Erre én is kíváncsi lennék.
Én számolgattam ma egy kicsit, van olyan palánta amin 18 db-ot (inkább bimbó, mint virág ) számoltam eddig, de van már 30 is.
Ez most jó vagy nem?
Sziasztok!
Átlagosan egy palántán virágzáskor mennyi virágnak kell hogy legyen?
Csak azért kérdezem,mert van olyan palánta ami a kacsot is nyomja,nem sok,de akad,ez miért van?
Válasz #976. hozzászólásra
Nem kicsibe nyomod!!! Úgy is mondhatnám, hogy nagyban.. Ezt trakiról, hogy lehet megoldani? Mármint az ültetést? Én most rendeltem palántát,egyenlőre 5000 Ázsiát.
Válasz #973. hozzászólásra
Utoljára 3 éve vettem Holland (amerikai) palántát,már akkor sem volt a minőség csúcs,viszont árban olcsóbbak, mint ugyanaz az olaszéktól
Válasz #971. hozzászólásra
3-3500 vár kiszórásra,jövőhéten kezdem.
Holnap palánta,péntek-szombat ápolás,vasárnap az úr napja, és hétfőtől míg tart szórjuk a szalmát mint bolond molnár a lisztet!
Üdv. csuti
Pár bálát ledaráltam vele,müködik.
De idén prima apró omlós villával,lesz elteritve úgy gyorsabban fogok haladni szerintem.
Neked mennyi bála fogy el 1 szezonban?
Válasz #969. hozzászólásra
Szia!
Palesits.
Én tőlük vásárolok, még a haberli idejéből ismerem Zsoltékat. Régi szép ídők mikor még volt hivatalos Magyar szaporítóanyag elérhető áron,korrekt termelőtől!
Ezt lehet, hogy megfogadom, az a pár forint nem oszt nem szoroz!
Mi is leszedtük, DE kicsi táppal lehet, hogy tudott volna valamit produkálni...Kísérletezni nem mertem...
Válasz #966 hozzászólás
Teljesen korrekt cég,amit eddig vettem tőlük az hibátlan volt,600 db- ost azért szeretem mert ha az égiek is úgy akarják,akkor első évben visszaad az árából még egy kis pénzt! Viszont a 800-1000 db ot már nemigen hagynám meg teremni,ott a virágot le szoktuk szedni.
Régebben A- 1000 db ost használtuk.
Üdv.:csuti
Az is lehet, hogy itt már összeporzódott minden mindennel. létrejött egy új ismeretlen hibrid...Szerintem-ha leért, takarítsd ki a területet és vegyél FRIGÓT!!! Azt biztosan tudni fogod milyen fajta.
Válasz #960. hozzászólásra
Szia!
Az érő félben lévő eper képről lehet clery,az alsó nem igemn az, az lehet az ázsia,habár azt a fajtát nem termelem.
ha nézed egysoros a rendszer, s nem kell permetezni tavaly se permtezetem a duplasoros rohadt a levelek közt a szimpla nem... idén egyszer kén és réz...
hát igen egyik ismerős számolta fel az eper konyha kertet és ő sem tudta milyen fajta, saját elképzelés tavasztól virágzás kezdetéig locsolás 3 naponta + agriplant1 20-05-10 heti 1x, virágzástól naponta locsolás + agriplant4 8-14-25+3 3 naponta, ez jó így vagy változtassak valamin sűrűség stb???
Természetesen én sem használok folyamatosan rovarölőt. Tavaly én is csak egyszer fújtam vele, és szerintem idén is elég lesz, sajnos több helyen találtam bimbólikasztót, nem tudom miért volt ennyi, én ez ellen kezeltem.
Viszont szabadföldin nehezen tudom elképzelni a gombás betegségek más fajta kivédését, gondolok most rothadásra, foltosságra, de én minden véleményt meghallgatok!!
19155 hozzászólás
Válasz #1004. hozzászólásra
Ha már a Master akkor 3.11.38+4 na ettől kapnak egy energiabombát a bogyók...
Master 10-5-20 ez jobb?Bocsi ez az első szezonom,...
Válasz #1002. hozzászólásra
Akkor jobb ha maradok a master 13-40-13-nál és ahhoz rakok mg-t, ca-t és kálium szulfátot és salétrom savat?
Válasz #1000. hozzászólásra
Szerintem picit a nitrogén sok. Hajlamosabb lesz a betegségre.
Válasz #999. hozzászólásra
Értem nagy törzs főnök...UFF..
Válasz #998. hozzászólásra
Igen, fóliás, de már vannak nagyobb szemek,mert ez pár nappal ezelőtti kép.
A master 15-5-30 műtrágy a + mg+ ca+foszforsavval locsolok mostantól az jó?
Mert eddig a 13-40-13al locsoltam + salétromsav
Meg persze hiánytünetekre lombtrágyáztam néha???
Válasz #995. hozzászólásra
Bocsánat,ha félreértetted, de én 1 db termésre gondoltam a 20-30 grammot, nem egy tőre.De látom nálad is baj van a mértékegységekkel...tudod van a gramm a dekagramm és a kilogramm.Szóval 1 tő 40 dkg-és 90 dkg-mal számolok.
Válasz #996. hozzászólásra
Ez fóliás?
Válasz #994. hozzászólásra
50-60 virág az már jó! Azt meg tudja nevelni átlagosan 1-1.5dkg-ra ha tápozod rendesen. DE itt is mondom a VÉGÉIG!!!
Most így állok :
Válasz #991. hozzászólásra
Ha 20-30 grammot terem egy tő, az nem túl sok.
Papiron Ázsia 70-80 gramm, roxana 1.20-1.30 kg, Alba 70-80 gramm, clery 50 gramm többit nem írom. Első évben! Nem az elején művészet nagyot szedni, az a művészet, ha a végén is nagyot szedsz, nem pedig meggymagot.
Válasz #988. hozzászólásra
Szia!
Nekem is 30-40 közötti db virág van egy tövön,de hátha hoz még :-) Meg a fóliában megindultak a kacsok,azt is leszedtem.
Amúgy valahol meg lehet van 80 virág is egy tövön,de az lehet apró marad,na majd meglátjuk szezon végén hogy milyen tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.
Sziasztok! A főiskolán egyszer láttam egy filmen hogy a levágott indakat szaporította a fickó pohárba nem ismeri valaki azt a módszert ?
Itt a lehülés megint. Éjszakára kemény mínuszokat mondanak... Lehetet takarni és menteni azt a pár szem virágot.. Ami nem volt lefátylazva szabadföldi meg is fagytak az első virágok.
Válasz #990. hozzászólásra
Mi a sokkal jobb? Ez nem annyira tényszerű,hogy lehet sokkal jobb ?
Összességében ha 20-30 grammal számolok, akkor nem lehet rossz (tavaly is ilyet mértem),4-5-6 fürttök vannak, még nincs kifejlődve, mert ahogy mondtam inkább bimbó,mint virág, de lehet, hogy úgy van ahogy írod!
Válasz #988. hozzászólásra
Azért annál lehet sokkal jobb is.
Válasz #987. hozzászólásra
Látom sárgulási problémáid vannak. Mikroelem hiánytünet.
Válasz #979. hozzászólásra
Erre én is kíváncsi lennék.
Én számolgattam ma egy kicsit, van olyan palánta amin 18 db-ot (inkább bimbó, mint virág ) számoltam eddig, de van már 30 is.
Ez most jó vagy nem?
Üdv!
Megtudja valaki mondani,hogy a keserüsót lombtrágyaként milyen töménységben kell kijuttatni?
Yara 16Mg 13S
Válasz #985. hozzászólásra
Szerintem a lótücsökre,lóbogárra gondolt,az meg nagyon szereti az epret sajnos.
Válasz #978. hozzászólásra
A tücsök nem eszi az epret, az biztos, hogy csiga!
Nyúlj a fólia alá (ahol rágott az eper), és megleled!
Válasz #983. hozzászólásra
Biztos tücsök? Ha igen Arvalin!
Válasz #981. hozzászólásra
légpuskán kívül valami egyszerűbb és gyorsabb megoldás a tücsökra ???
Válasz #981. hozzászólásra
Válasz #978. hozzászólásra
Légpuska...
Válasz #979. hozzászólásra
Attól függ, hogy gondoztad. Mármint a virágszám. A kaccsazás az természetes virágzás idején, ne ijedj meg tőle. Csipkedd le mert apró marad az eper.
Sziasztok!
Átlagosan egy palántán virágzáskor mennyi virágnak kell hogy legyen?
Csak azért kérdezem,mert van olyan palánta ami a kacsot is nyomja,nem sok,de akad,ez miért van?
üdv valakinek valami ötlet tücsök ellen mert eszegeti az érett epret, és sztem nem csiga, mert se csigát sem a nyomát nem látom a fólia sátorban
Válasz #976. hozzászólásra
Nem kicsibe nyomod!!! Úgy is mondhatnám, hogy nagyban.. Ezt trakiról, hogy lehet megoldani? Mármint az ültetést? Én most rendeltem palántát,egyenlőre 5000 Ázsiát.
Sziasztok!
10,000 clary kiültetve,remélem az eső holnap megjön rá
http://kepfeltoltes.hu/view/150416/DSC_0087_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Üdv..csuti
Sziasztok!
Zöld munkába nem kell az epret levelezni?
Annyi hatalmas levél van rajta hogy rengeteg.
Válasz #973. hozzászólásra
Utoljára 3 éve vettem Holland (amerikai) palántát,már akkor sem volt a minőség csúcs,viszont árban olcsóbbak, mint ugyanaz az olaszéktól
Válasz #971. hozzászólásra
3-3500 vár kiszórásra,jövőhéten kezdem.
Holnap palánta,péntek-szombat ápolás,vasárnap az úr napja, és hétfőtől míg tart szórjuk a szalmát mint bolond molnár a lisztet!
Üdv. csuti
Amugy én is tőlük hoztam.
Az olasz palánták gyönyörüek voltak,a hollandok már nem annyira.
Pár bálát ledaráltam vele,müködik.
De idén prima apró omlós villával,lesz elteritve úgy gyorsabban fogok haladni szerintem.
Neked mennyi bála fogy el 1 szezonban?
Válasz #969. hozzászólásra
Szia!
Palesits.
Én tőlük vásárolok, még a haberli idejéből ismerem Zsoltékat. Régi szép ídők mikor még volt hivatalos Magyar szaporítóanyag elérhető áron,korrekt termelőtől!
Szalma zúzó kivan már próbálva?
Üdv!
Hol rendelted Csuti?
Plant coop vagy Palesits?
Holnap kezdem a szalmázást 1200 bála,nagy meló lesz.
Válasz #967. hozzászólásra
Ezt lehet, hogy megfogadom, az a pár forint nem oszt nem szoroz!
Mi is leszedtük, DE kicsi táppal lehet, hogy tudott volna valamit produkálni...Kísérletezni nem mertem...
Válasz #966 hozzászólás
Teljesen korrekt cég,amit eddig vettem tőlük az hibátlan volt,600 db- ost azért szeretem mert ha az égiek is úgy akarják,akkor első évben visszaad az árából még egy kis pénzt! Viszont a 800-1000 db ot már nemigen hagynám meg teremni,ott a virágot le szoktuk szedni.
Régebben A- 1000 db ost használtuk.
Válasz #964. hozzászólásra
Vivai Mazzoni! Jó ! Én maradok a 800-as kiszerelésnél!
Válasz #963. hozzászólásra
mi húztuk saját magunk... a bakhátat... meg kézzel...
Szia !
Ez biztosan Clary és ráadásul még frigó is!
http://kepfeltoltes.hu/150415/DSC_0082_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Válasz #949. hozzászólásra
Ezt a bakhátat ki húzta?
Válasz #959. hozzászólásra
Az is lehet, hogy itt már összeporzódott minden mindennel. létrejött egy új ismeretlen hibrid...Szerintem-ha leért, takarítsd ki a területet és vegyél FRIGÓT!!! Azt biztosan tudni fogod milyen fajta.
Válasz #960. hozzászólásra
Szia!
Az érő félben lévő eper képről lehet clery,az alsó nem igemn az, az lehet az ázsia,habár azt a fajtát nem termelem.
ezek már egy picivel jobbak szerintem ez sem cley sem asia???
ha nézed egysoros a rendszer, s nem kell permetezni tavaly se permtezetem a duplasoros rohadt a levelek közt a szimpla nem... idén egyszer kén és réz...
Válasz #955. hozzászólásra
hát igen egyik ismerős számolta fel az eper konyha kertet és ő sem tudta milyen fajta, saját elképzelés tavasztól virágzás kezdetéig locsolás 3 naponta + agriplant1 20-05-10 heti 1x, virágzástól naponta locsolás + agriplant4 8-14-25+3 3 naponta, ez jó így vagy változtassak valamin sűrűség stb???
Válasz #955. hozzászólásra
Természetesen én sem használok folyamatosan rovarölőt. Tavaly én is csak egyszer fújtam vele, és szerintem idén is elég lesz, sajnos több helyen találtam bimbólikasztót, nem tudom miért volt ennyi, én ez ellen kezeltem.
Viszont szabadföldin nehezen tudom elképzelni a gombás betegségek más fajta kivédését, gondolok most rothadásra, foltosságra, de én minden véleményt meghallgatok!!