Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én most nem is tudom hogy nézhet ki az eper. Este tápoldatoztam mivel 13-14 órába vetek!! Remélem semmi baja!! holnap rápillantok ha hazajövök a kombizásból!
Válasz #1048. hozzászólásra
Sziasztok!
Méhek sajna nálam sem akarnak tömegesen megjelenni,pedig van kint család a közelben.
Itt most virágzik szinte minden egyszerre,körte, alma,megy,szilva,pitypang,orgona,és még kitudja mi minden.Én úgy tapasztaltam,ha párásabb az idő akkor jönnek jobban a szamócába. Szalmázást mi még javába toljuk,sajnos a rágcsálók kicsesztek velünk és nagyon sok bálán elrágták a zsinórt. De remélem a hétvégére megleszünk vele.
Viszont az eső rettenetesen kéne!
Üdv.:csuti
Amúgy én beírok mindent, ezen nem fog múlni semmi sem, esetleg ha nem kell, úgy is szólnak !
Sajnos tavaly az utolsó utáni pillanatban tudtam csak szerezni palántát, de ha idén kell akkor szólj, és megoldom. Üdv.
Üdv!
Végeztünk a szalmázással,a fagyok is elkerültek,szépen virágzik az eper.
A porzó méheket hiányolom,ma már szép idő volt,jöhetnének.
Lehet a repce jobban izgatja őket.
Sziasztok!
Szerintem az előzőekre kár a tinta ami kell az kell a lelkiismeret meg mindenkinek a sajátja meg a hiba is meg a következménye is. Én sem örültem amikor két naponta fel kellett cimkezni 20 25 zsák ubit. De ez volt. Viszont az ekaer szerintem jó is lehet. Igazából mit kell tartalmaznia a cimkenek?
Sziasztok!
Látom kiverte a biztit a h.sz. -em.
Az,hogy ki mivel permetez, azért neki kell vállalnia a felelősséget!Én a magam részéről szeretek nyugodtan aludni.
Nagybanira valóban nem járok,nem is tervezem,nekem megvannak a sokéves kapcsolataim,és a szedd magad is működik.
Láda címkézést meg még akkor is nyomon lehet követni ha körbe van címkézve,mert ugyebár a címkéhez dátum is kell társuljon.A dátumhoz meg számla,az meg ha nincs akkor onnantól a kereskedő(felvásárló) kell tartsa a hátát az árú eredete miatt!
Mindenesetre vezetem.. Bár clankinak igaza van mert kb ezeket hallom, látom ... Matricát meg olyan ládára is ráteheted amibe román vagy akármilyen másik eper van.
Az elmúlt pár hét történése, a Szentesi biokertészetben talált szermaradvány! ÉRTED, BIOKERTÉSZET...Ami az egészben még szebb, hogy Az Unióban NEM ENGEDÉLYEZETT hatóanyag volt!
Ja és kaptam párszor ellenőrzést, elmondtam az ellenőröknek a címkézésről a véleményem, azt mondták ezt ők is tudják de nekik ez a dolguk és muszáj ellenőrizniük! De látják mi megy, hisz nyitott szemmel járnak. A bársonyszékbe könnyű kitalálni ennyi hülyeséget.
Válasz #1040. hozzászólásra
Amit itt leírtál az egy vicc!!! Mikor jártál te nagybanin? Mikor beszéltél te termelővel a NAGYBANIN? Csak beszélgess aztán hallasz ezt azt ki mivel permetez, meg "Szerbiából csencselt szerzemény az mindent levisz", de nehogy beírd mert tilos" Na meg sok vicces történet!Ne viccelj már barátom, ne legyél ébren álmodó. tudod hány csereládát kaptam én ami körbe volt ragasztva címkével, mert senki se szedte le a másét? Na azt kövesd vissza kié!
NA EZ A NAGY IGAZSÁG!!!
Sziasztok!
Permetezési naplót minden olyan gazdálkodónak kötelessége naprakészen vezetni aki piacra termel!
Sőt akár a piacon egy ellenőrzéskor is fel kell tudni mutatni,és nemérdemes hasra ütés szerűen irkálni,mert egy labor vizsgálat mindent kimutat úgyis.Viszont ha nincs vezetett napló akkor azonnal metiljak a további árusítást,és az árút megsemmisítik.NÉBIH nem teketóriázik!
Ládacímke meg nem butaság,az alapján visszakövethető minden árú eredete.Mindenkinek vállalnia kell az árújáért a felelősséget,és nem csak vegyezkedni,és találomra permetezni!!!!
Elvégre is élelmiszert állítunk elő!
Hát eddig azt mondtam volna, hogy nem, de találtam egy ilyet róla:
http://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/169240/DetiaDegesch_mod_20120426.pdf/272046e3-dceb-4fb6-bbf9-3e593a09cd83
és itt találod a készítményt:
http://www.gazdabolt.hu/T00594-Detia-Csigaolo-0-6-kg
Annyit fűznék hozzá, hogyha felülről öntözöd, és ennyire, ami a képen is látszik, az is gond lehet, főleg a múltheti perzselt napsütés után...
Annyira nem tűnik kötöttnek ez a talaj, de a sok gané is megbosszulja magát....!
Válasz #1022. hozzászólásra
Itt szerintem valami talajprobléma lehet. Mintha kálium mérgezés lenne. De ezt így megállapítani....
Valami nem tetszik neki a talajban.. Talajvizsgálatot javaslok, ha epret akarsz minden félekép.
Szia!
Ez bizony brutál sz.néz ki,Miféle talaj ez amibe raktad? Nem lehet,hogy túlzottan köti a vizet,és egyszerűen fuldoklik a palánta?De simán a töménytelenül sok trágya, és műtrágya egyveleg is okozhatja,egyszerűen kiég! De a tőtávolság is nagyon nagy,nincs elég lomb és ezáltal hamar túlhevül,a fekete szívja magába a meleget,gondolom semmiféle árnyékolás nincs.
A palánta miféle volt? Kicsit gyengének látom azt is.
hali
tavaly csináltam ezeket a bakhátakat
a fólia lehúzása előtt brutál szervestrágya adagot beleásóztam illetve biztos ami biztos alapon komplex műtrágyával is megszórtam
majd bepalántáztam
de szinte az összes kiszáradt, szerintem kiégtek
na hogy ne maradjon üresen belepalántáztam paprika palántával
azzal nem volt gond nagyon szép termés lett rajta
na mondom, hátha a paprika kicsit kiélte, nem olyan erős a kaja alatta
tavaly ősszel ismét bepalántáztam, de most tavasszal ismét jeletkezik ez a próbléma
a levelek széleinél fogva befelé haladva szépen elszárad
már arra gondolok hogy nem az erős kaja adag lehet neki a baja ?
Válasz #1016. hozzászólásra
Kicsit nehezen kivitelezhető a fátylazás,pusztán a területeim méretéből is.
Meg nem célom egy koraiságot elérni,és ha már fátylaznám akkor előbb is lenne rajta termés.Sajnos a faggyal együtt kell élnünk,nem az első és nem is az utolsó fagykár.Viszont ha az eleje kifagy akkor a többi darabosabb lesz, és lehet a végére a termésátlag kijön!
Vannak epertermelők(nem kis hazánkban)ahol az első virágot kicsípik,és ezáltal a következő termések egyöntetűbbek. darabosabbak lesznek.
Sziasztok!
-2C volta és sajnos meg is lett az eredménye,délutánra már látszott,hogy nyílott virágok közepének egy jelentős része elbarnult! Nemelég a tél végi fagyott fekete szemű virág,most még a kevés nyílóból is elment.
-1,5 volt. A szabadföldinek deres lett a levele és szépen meghajlott lefele. Virágbimbók ott vannak majd ha nyílik kiderül, hogy volt e károsodás! A fátylasnak semmi baja ott voltak a harmatcseppek a levelek végén.
19155 hozzászólás
Válasz #1052. hozzászólásra
Te nem szoktad locsolni? csak amit a Jó Isten ad?!
Válasz #1051. hozzászólásra
Nézd meg őket, szerintem pajor rágja a gyökeret.
Én most nem is tudom hogy nézhet ki az eper. Este tápoldatoztam mivel 13-14 órába vetek!! Remélem semmi baja!! holnap rápillantok ha hazajövök a kombizásból!
Válasz #1048. hozzászólásra
Sziasztok!
Méhek sajna nálam sem akarnak tömegesen megjelenni,pedig van kint család a közelben.
Itt most virágzik szinte minden egyszerre,körte, alma,megy,szilva,pitypang,orgona,és még kitudja mi minden.Én úgy tapasztaltam,ha párásabb az idő akkor jönnek jobban a szamócába. Szalmázást mi még javába toljuk,sajnos a rágcsálók kicsesztek velünk és nagyon sok bálán elrágták a zsinórt. De remélem a hétvégére megleszünk vele.
Viszont az eső rettenetesen kéne!
kb 1hónapja ültettem epret,és most elkezdet pár darab kidőlni mi lehet vajon vele?
vagy locsoljam többet vizzel?
Válasz #1049. hozzászólásra
Szia Agrárcsemete!
Rég láttalak, illetve beszéltünk !
Amúgy én beírok mindent, ezen nem fog múlni semmi sem, esetleg ha nem kell, úgy is szólnak !
Sajnos tavaly az utolsó utáni pillanatban tudtam csak szerezni palántát, de ha idén kell akkor szólj, és megoldom. Üdv.
Amugy az amalgerolt,boroplust plantafolt meg a lombtrágyákat be kell irni a permetezési naplóba?
Üdv!
Végeztünk a szalmázással,a fagyok is elkerültek,szépen virágzik az eper.
A porzó méheket hiányolom,ma már szép idő volt,jöhetnének.
Lehet a repce jobban izgatja őket.
Sziasztok!
Szerintem az előzőekre kár a tinta ami kell az kell a lelkiismeret meg mindenkinek a sajátja meg a hiba is meg a következménye is. Én sem örültem amikor két naponta fel kellett cimkezni 20 25 zsák ubit. De ez volt. Viszont az ekaer szerintem jó is lehet. Igazából mit kell tartalmaznia a cimkenek?
Sziasztok!
Látom kiverte a biztit a h.sz. -em.
Az,hogy ki mivel permetez, azért neki kell vállalnia a felelősséget!Én a magam részéről szeretek nyugodtan aludni.
Nagybanira valóban nem járok,nem is tervezem,nekem megvannak a sokéves kapcsolataim,és a szedd magad is működik.
Láda címkézést meg még akkor is nyomon lehet követni ha körbe van címkézve,mert ugyebár a címkéhez dátum is kell társuljon.A dátumhoz meg számla,az meg ha nincs akkor onnantól a kereskedő(felvásárló) kell tartsa a hátát az árú eredete miatt!
Mindenesetre vezetem.. Bár clankinak igaza van mert kb ezeket hallom, látom ... Matricát meg olyan ládára is ráteheted amibe román vagy akármilyen másik eper van.
Az elmúlt pár hét történése, a Szentesi biokertészetben talált szermaradvány! ÉRTED, BIOKERTÉSZET...Ami az egészben még szebb, hogy Az Unióban NEM ENGEDÉLYEZETT hatóanyag volt!
Azt meg, hogy kinek mi a kötelessége mindenki tudja ha nem írod ide akkor is. VICC AZ EGÉSZ!!!
Ja és kaptam párszor ellenőrzést, elmondtam az ellenőröknek a címkézésről a véleményem, azt mondták ezt ők is tudják de nekik ez a dolguk és muszáj ellenőrizniük! De látják mi megy, hisz nyitott szemmel járnak. A bársonyszékbe könnyű kitalálni ennyi hülyeséget.
Válasz #1040. hozzászólásra
Amit itt leírtál az egy vicc!!! Mikor jártál te nagybanin? Mikor beszéltél te termelővel a NAGYBANIN? Csak beszélgess aztán hallasz ezt azt ki mivel permetez, meg "Szerbiából csencselt szerzemény az mindent levisz", de nehogy beírd mert tilos" Na meg sok vicces történet!Ne viccelj már barátom, ne legyél ébren álmodó. tudod hány csereládát kaptam én ami körbe volt ragasztva címkével, mert senki se szedte le a másét? Na azt kövesd vissza kié!
NA EZ A NAGY IGAZSÁG!!!
Sziasztok!
Permetezési naplót minden olyan gazdálkodónak kötelessége naprakészen vezetni aki piacra termel!
Sőt akár a piacon egy ellenőrzéskor is fel kell tudni mutatni,és nemérdemes hasra ütés szerűen irkálni,mert egy labor vizsgálat mindent kimutat úgyis.Viszont ha nincs vezetett napló akkor azonnal metiljak a további árusítást,és az árút megsemmisítik.NÉBIH nem teketóriázik!
Ládacímke meg nem butaság,az alapján visszakövethető minden árú eredete.Mindenkinek vállalnia kell az árújáért a felelősséget,és nem csak vegyezkedni,és találomra permetezni!!!!
Elvégre is élelmiszert állítunk elő!
Szerintem úgy hülyeség ahogy van. Na meg a láda címkézésről ne is beszéljünk. Aki kitalálta adnék neki egy barackot a fejére...
Válasz #1037. hozzászólásra
Abba meg azt írsz amit akarsz....
Permetezési naplóval, hogy álltok ki vezet ki nem?
Válasz #1035. hozzászólásra
Hát eddig azt mondtam volna, hogy nem, de találtam egy ilyet róla:
http://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/169240/DetiaDegesch_mod_20120426.pdf/272046e3-dceb-4fb6-bbf9-3e593a09cd83
és itt találod a készítményt:
http://www.gazdabolt.hu/T00594-Detia-Csigaolo-0-6-kg
szabadföldin még mehet mert ott még csak virágzik megelőzés képpen ????
Válasz #1031. hozzászólásra
Ige lehet, én nem ajánlom most! Azért is írtam, hogy szedés után!
Válasz #1031. hozzászólásra
semmiképp ne érintkezzen a méreg meg az eper!!!!!
détiából melyik fajta mert találtam egy jó párat gázosító, rágcsáló stb
Válasz #1030. hozzászólásra
és az ha most kiszórom lehet bármi baja az epernek vagy lehet "mérgező", mert már érés után úgysincs mit megegyenek
Válasz #1028. hozzászólásra
A hangya csak azt rágja amit a csiga megkezd!
Válasz #1026. hozzászólásra
igen nem nagy tételben de eladásra is menne és elég idegesítő mikor szép eperbe bele van rágva
az lehetséges hogy hangya rágja meg az epret mert pár tőnél azt is találtam, az ellen van valami????
Annyit fűznék hozzá, hogyha felülről öntözöd, és ennyire, ami a képen is látszik, az is gond lehet, főleg a múltheti perzselt napsütés után...
Annyira nem tűnik kötöttnek ez a talaj, de a sok gané is megbosszulja magát....!
Válasz #1023. hozzászólásra
Detia, szórd a bakhát mellé közvetlen, de inkább érés után, lapozz vissza egy-két oldalt, ott szó van pár "alternatív kezelésről"!
Ez eladásra megy?
Itt szerintem valami talajprobléma lehet. Mintha kálium mérgezés lenne. De ezt így megállapítani....
Valami nem tetszik neki a talajban.. Talajvizsgálatot javaslok, ha epret akarsz minden félekép.
Szia!
Ez bizony brutál sz.néz ki,Miféle talaj ez amibe raktad? Nem lehet,hogy túlzottan köti a vizet,és egyszerűen fuldoklik a palánta?De simán a töménytelenül sok trágya, és műtrágya egyveleg is okozhatja,egyszerűen kiég! De a tőtávolság is nagyon nagy,nincs elég lomb és ezáltal hamar túlhevül,a fekete szívja magába a meleget,gondolom semmiféle árnyékolás nincs.
A palánta miféle volt? Kicsit gyengének látom azt is.
Válasz #985. hozzászólásra
akkor csiga ellen valami modszer?????? elég sokba bele van rágva sajnos, mert permetezni nem tudok mert érik már 1 hete
hali
tavaly csináltam ezeket a bakhátakat
a fólia lehúzása előtt brutál szervestrágya adagot beleásóztam illetve biztos ami biztos alapon komplex műtrágyával is megszórtam
majd bepalántáztam
de szinte az összes kiszáradt, szerintem kiégtek
na hogy ne maradjon üresen belepalántáztam paprika palántával
azzal nem volt gond nagyon szép termés lett rajta
na mondom, hátha a paprika kicsit kiélte, nem olyan erős a kaja alatta
tavaly ősszel ismét bepalántáztam, de most tavasszal ismét jeletkezik ez a próbléma
a levelek széleinél fogva befelé haladva szépen elszárad
már arra gondolok hogy nem az erős kaja adag lehet neki a baja ?
Válasz #1017. hozzászólásra
Rábíztam én is magam a természetre
Válasz #1013. hozzászólásra
Nálunk minusz 4,1 mértek.
még nem mértem termésátlagot, de idén kijelölök pár bokrot és megnézem, puszta kíváncsiságból!
Válasz #1017. hozzászólásra
Értem,hát azt kívánom legyen úgy akkor legalább
Válasz #1016. hozzászólásra
Kicsit nehezen kivitelezhető a fátylazás,pusztán a területeim méretéből is.
Meg nem célom egy koraiságot elérni,és ha már fátylaznám akkor előbb is lenne rajta termés.Sajnos a faggyal együtt kell élnünk,nem az első és nem is az utolsó fagykár.Viszont ha az eleje kifagy akkor a többi darabosabb lesz, és lehet a végére a termésátlag kijön!
Vannak epertermelők(nem kis hazánkban)ahol az első virágot kicsípik,és ezáltal a következő termések egyöntetűbbek. darabosabbak lesznek.
Válasz #1015. hozzászólásra
Szia!Te nem fátyoloztad le Csuti?
Sziasztok!
-2C volta és sajnos meg is lett az eredménye,délutánra már látszott,hogy nyílott virágok közepének egy jelentős része elbarnult! Nemelég a tél végi fagyott fekete szemű virág,most még a kevés nyílóból is elment.
Válasz #1013. hozzászólásra
Nálunk is volt -1, talán nem lesz további fagy,mert akkor nyekk lesz mindennek
-1,5 volt. A szabadföldinek deres lett a levele és szépen meghajlott lefele. Virágbimbók ott vannak majd ha nyílik kiderül, hogy volt e károsodás! A fátylasnak semmi baja ott voltak a harmatcseppek a levelek végén.
Válasz #1011. hozzászólásra
ezt mondtam..
Ez a mai éjszaka elég kemény lesz https://www.idokep.hu/hoterkep
Fagykár lesz bőven
Válasz #1009. hozzászólásra
Mármint a master 3.11.38 + 2 na-ba
Válasz #1007. hozzászólásra
De ebbe is kell salétrom sav igaz? Köszi Clanki!
Boroplus+plantafol 5-15-45! Most ezeket nyomtam meg fogom!
Válasz #1006. hozzászólásra
Amíg virágzik Egészítsd ki Borral a kötés miatt, meg Ca a keménységért. Ha már bőven érik elég neki csak az, és a virágot nem bántja.
Válasz #1005. hozzászólásra
Van olyanom is.Az nem árt a virágoknak? És ha ezt adom abba már mást nem kell tenni?köszi a válaszokat