Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #552. hozzászólásra
Na nem olyan jó idő ez még, hogy ne maradhasson rajta. A fátyol fóliának meg egyébként is az a szerepe, hogy a magasabb páratartalom miatt éjszaka se hűl le túlságosan, mert összehúzódnak a fólia szövetei. Így tudja megteremteni azt a külön kis mikroklímát. Leghamarabb virágzásnál veszem le.
A fóliaalagutat le sem veszed napközben? Akkor sem, ha olyan jó idő van, mint az elmúlt napokban? Ezt a magas páratartalom miatt kérdezem... Köszi a válaszod előre is :)
részemről nem vágom ezt a technológiát. még nem mertem róla álmodni sem , hogy ilyen komoly ültetvényem valaha is lesz de ez gyanús nekem, hogy talaj nélküli technológia, meg nézegettem amibe van az speciálisan epernek van kialakítva a gyöktörzse és a gyökérzete végett.
Szia! Még árajánlatot nem kértem. Egyszer hívtam őket nem vették fel utána abba is maradt. még úgymond "ráérek" de ha tudsz árat mondani azt megköszönöm!
Sziasztok!
Szeretnék bele vágni az eper termesztésbe, és ahogy olvastam a korábbi hozzászólóhoz hasonlóan gyakorlatilag minden érdekel.
ami pedig ennél is jobban érdekel a képen látható ültetésnél a méretek ( mekkora távolság legyen a függőleges sorok között illetve az ültető mérete)
Köszönöm!
Válasz #526. hozzászólásra
Attól függ milyen minőségű. Van olcsóbb is, de lehet, hogy egy év után széthullik. Ha erőset veszel az bírja több évig! 4-5ft körül kapsz. A gazdabolt kicsit drága bolt amúgy is. Nézz körül biztos találsz!
Azért írtam cserepet! A tálca túl körülményes, bele fogsz unni. A cserép sokkal egyszerűbb. A tálcába nem tudod belevezetni normálisan, össze vissza gabalyodik, meg nem elég hosszú a kocsánya, amikor belerakod kiszakítod a másikat szóval nem ajánlom. Másik meg, hogy nem mindegy mennyi ideig tart.
clanki! Visszatérve a palántaneveléshez, szerinted 5x5-s lyukméretű tálcában meg tudom nevelni? elég necces odapakolni a tálcát és szépen beleirányítani minden lyukba a hajtásokat!
Legjobban 5x5vagy 7x7-es cseréppel jársz. Megtöltöd tőzeggel a cserepet, lerakod az anyatő mellé és belevezeted a palántát. Kb. 2 hét alatt begyökerezik teljesen, és levághatod az anyatőről, és már ültetheted is.
Olyanom még nem volt. Bár én még csak 4 éve termelgetek, nagyon kezdő vagyok még de valamikor el kell kezdeni! ha lesz lehetőségem kipróbálom a tápkockás technikát. Tavaly úgy akartam magamnak megtermelni a palántát, de nem jött össze. Nem tudom mekkora tálca kell hozzá meg mikor kell beletenni a kockába. Nem találtam tippeket tanácsokat sehol.
Olyat nem csinálok, csak tápkockás cserepest! Mi is csak olyat ültetünk magunknak meg frigót. De másoknak is csak azt ajánlom, persze ha minőséget és mennyiséget akar egyszerre!
Válasz #509. hozzászólásra
Erre vannak páran akik palántával is foglalkoznak, többek között én is, frigoról nevelttel. De vigyázni kell kitől vásárolsz, mert könnyen mást kapsz mint szerettél volna.
Itt fehértón rajtam kívül nincs senkinek a környéken meg szinte csak szabadföldi van. Tavaly mikor vittem a szabadföldit tele volt a piac eperrel. Én ezért döntöttem emellett.te merre termelsz ha szabad kérdezni?
19155 hozzászólás
Válasz #554. hozzászólásra
Így van! De ha poszméheket engednénk alá még akkor se kellene
Válasz #552. hozzászólásra
Na nem olyan jó idő ez még, hogy ne maradhasson rajta. A fátyol fóliának meg egyébként is az a szerepe, hogy a magasabb páratartalom miatt éjszaka se hűl le túlságosan, mert összehúzódnak a fólia szövetei. Így tudja megteremteni azt a külön kis mikroklímát. Leghamarabb virágzásnál veszem le.
Én most húztam rá a napokba. Mivel szövet fátyol ezért nem takarom ki!
Válasz #495. hozzászólásra
A fóliaalagutat le sem veszed napközben? Akkor sem, ha olyan jó idő van, mint az elmúlt napokban? Ezt a magas páratartalom miatt kérdezem... Köszi a válaszod előre is :)
Válasz #537. hozzászólásra
Szerintem erről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=igvrAHlI3Co
Válasz #545. hozzászólásra
részemről nem vágom ezt a technológiát. még nem mertem róla álmodni sem , hogy ilyen komoly ültetvényem valaha is lesz de ez gyanús nekem, hogy talaj nélküli technológia, meg nézegettem amibe van az speciálisan epernek van kialakítva a gyöktörzse és a gyökérzete végett.
Válasz #546 hozzászól
Szia lehet ez neked nem jó nem tudom de azért linkelem.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/input/vetomag-palanta-oltvany-facsemete/palantanevelo-pohar/h_5958475
jo estet mindenkinek, nekem lenne egy olyan kerdesem h mit szoltok az epertorony/eperoszlop termeszteshez? vki probalkozott mar ilyesmivel?
Válasz #546. hozzászólásra
Az elég jó ár. Köszönöm!!!! hogy áll a szamócásod? Lassan beindul a szezon!
Válasz #544. hozzászólásra
Kecskeméti cégtől kértem ár ajánlatot.
7x7x6 5,6 ft a kis kartonos kiszerelés.Raklapos mennyiségbe meg 5,3 ft.
Válasz #538. hozzászólásra
Igen, mindenképpen mivel ez a legideálisabb a körülményeket tekintve.
Válasz #539. hozzászólásra
Szia! Még árajánlatot nem kértem. Egyszer hívtam őket nem vették fel utána abba is maradt. még úgymond "ráérek" de ha tudsz árat mondani azt megköszönöm!
Válasz #542. hozzászólásra
Értem köszi.
Válasz #540. hozzászólásra
Szia
Nem csináltuk meg.Akkor volt egy olyan dolog amiről nem szívesen beszélek. így elmaradt a dolog.
Válasz #540. hozzászólásra
Ja szia
Válasz #539. hozzászólásra
Juj juj juj Koresz jut buta buksimba , hogy sikerült az eper kísérlet a magasban , az eső elvezető csövekbe ?
Válasz #5 Viktor38 hozzászólásra
Szia Viktor
Milyen ár ajánlatot kaptál cserépre?
Válasz #537. hozzászólásra
Üdv. egyből ezzel a technológiával akarsz kezdeni?
Sziasztok!
Szeretnék bele vágni az eper termesztésbe, és ahogy olvastam a korábbi hozzászólóhoz hasonlóan gyakorlatilag minden érdekel.
ami pedig ennél is jobban érdekel a képen látható ültetésnél a méretek ( mekkora távolság legyen a függőleges sorok között illetve az ültető mérete)
Köszönöm!
Válasz #535. hozzászólásra
Úgy lesz!
Válasz #534. hozzászólásra
Tegnap volt 30-a.Hétfőn felhívod őket.És rá kérdezel a cserépre.
Válasz #533. hozzászólásra
Úgy kerestem. Azt írta január 30.-n technikai okok miatt szünetel A weboldal.
Válasz #532. hozzászólásra
Nálam müködik a link.Keress rá a cég névre.Brinkman hungary kft
Válasz #531. hozzászólásra
Ez a cég jelenleg nem elérhető.
Válasz #529. hozzászólásra
Van még egy ahol több fajtát is árulnak.Brinkmann kft.Cserép
Válasz #528. hozzászólásra
Nem szeretnék minden évbe venni, legalább már van mihez viszonyítanom! Köszi
Válasz #527. hozzászólásra
Köszi
Attól függ milyen minőségű. Van olcsóbb is, de lehet, hogy egy év után széthullik. Ha erőset veszel az bírja több évig! 4-5ft körül kapsz. A gazdabolt kicsit drága bolt amúgy is. Nézz körül biztos találsz!
Szia Viktor
Bátori kert kft van cserép és olcsóbb valamivel.Kert pluszt kft
Válasz #525. hozzászólásra
Ettől tartottam! hol tudok jutányos áron gyerepet venn? A gazadabolt.hu-n már rákerestem 7x7x8-s 4200 db 27000 pengő. Az jó ár érte?
Válasz #524. hozzászólásra
Azért írtam cserepet! A tálca túl körülményes, bele fogsz unni. A cserép sokkal egyszerűbb. A tálcába nem tudod belevezetni normálisan, össze vissza gabalyodik, meg nem elég hosszú a kocsánya, amikor belerakod kiszakítod a másikat szóval nem ajánlom. Másik meg, hogy nem mindegy mennyi ideig tart.
clanki! Visszatérve a palántaneveléshez, szerinted 5x5-s lyukméretű tálcában meg tudom nevelni? elég necces odapakolni a tálcát és szépen beleirányítani minden lyukba a hajtásokat!
Válasz #522. hozzászólásra
Mondjuk az igaz. Lesz rajta két szem kb.
Válasz #521. hozzászólásra
Elvileg teremnie kéne, ha a termőrügy kifejlődött terem csak nem annyit!
Válasz #520. hozzászólásra
Lehet, de az már neked nem terem csak jövőre.
Sziasztok! tépett palántát tavasszal lehet ülterni szabadföldre, vagy csak frigót?
Válasz #518. hozzászólásra
Aztaaa kipróbálom idén. tavagy vettem 6000 lyuk tálcát aztán semmire nem használtam de köszönöm a tanácsot
Válasz #513. hozzászólásra
Legjobban 5x5vagy 7x7-es cseréppel jársz. Megtöltöd tőzeggel a cserepet, lerakod az anyatő mellé és belevezeted a palántát. Kb. 2 hét alatt begyökerezik teljesen, és levághatod az anyatőről, és már ültetheted is.
Válasz #516. hozzászólásra
Ha jó az idő bírja. nekem szépen megmaradt, de ha sokról van szó tényleg jobb a kora tavasz!
Válasz #515. hozzászólásra
Azért ilyen időben nem ajánlanám az elrakását, sőt 5 fok alatt nem nagyon kéne....
Válasz #514. hozzászólásra
Akár most is ha nem fagyos. Vagy mikor már jön a jobb idő.
Válasz #513. hozzászólásra
adnának nekem most elég sok eper palántát,vagyis a földből kellene kiszedni.
mikor ültesem ki?
szabadföldbe lenne.
Válasz #512. hozzászólásra
Olyanom még nem volt. Bár én még csak 4 éve termelgetek, nagyon kezdő vagyok még de valamikor el kell kezdeni! ha lesz lehetőségem kipróbálom a tápkockás technikát. Tavaly úgy akartam magamnak megtermelni a palántát, de nem jött össze. Nem tudom mekkora tálca kell hozzá meg mikor kell beletenni a kockába. Nem találtam tippeket tanácsokat sehol.
Válasz #511. hozzászólásra
Olyat nem csinálok, csak tápkockás cserepest! Mi is csak olyat ültetünk magunknak meg frigót. De másoknak is csak azt ajánlom, persze ha minőséget és mennyiséget akar egyszerre!
Válasz #510. hozzászólásra
Remélem azt adtak mennyiért szoktad adni a tépett palántát?
Válasz #509. hozzászólásra
Erre vannak páran akik palántával is foglalkoznak, többek között én is, frigoról nevelttel. De vigyázni kell kitől vásárolsz, mert könnyen mást kapsz mint szerettél volna.
Válasz #507. hozzászólásra
Én üllésről hoztam a palántákat, de ott zsombón is van egy nagyobb fóliás termelő.
Válasz #506. hozzászólásra
Csak nem újfehííírtó?
Válasz #506. hozzászólásra
Szeged mellett Szatymazon.
Válasz #505. hozzászólásra
Itt fehértón rajtam kívül nincs senkinek a környéken meg szinte csak szabadföldi van. Tavaly mikor vittem a szabadföldit tele volt a piac eperrel. Én ezért döntöttem emellett.te merre termelsz ha szabad kérdezni?