Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Eprezni szeret nék nem nagy menyiségben,nagyon jó minöségű a földem ahová ültetém, esöztető öntözéssel is lehetne öntözni vagy csak csepegtetővel? foliázni muszály vagy anélkül is elvan?
Szia Koresz!
Nem tudom mikor érek rá,most elég sok melóm van...mellette ,még most a fenyővel is kell foglalkoznom,nem ígérek semmit,de azért köszönöm az invitálást!!
Ja meg a hozzászólásodat!
150m hosszú sorokat akarsz? Felezd meg. Írj a makói öntözéssel foglalkozó cégnek, nagyon segítőkészek, pikk-pakk megtervezik neked és adnak árajánlatot is, nem drágák.
Én a Dropline terméket ajánlom, ebben csepegtető test van. Kicsit drágább, mint a lézerrel vágott szalag, de kevésbé hajlamos eltömődni, meg precízebb.
A kérdésem a következő:
Meg van a terület ahová megy az eper,1 problémám van vele ,iszonyat hosszú(150m)
A csepegtetőnél mennyi lenne a veszteség,mármint nyomás,illetve hogyan tudom kiküszöbölni ezt a veszteséget?
A másik:
Milyen szivattyú lenne jó hozzá?
Válaszokat köszönöm!!!
Vettél tőle palántákat?
Én is úgy látom,hogy rendes,és talán ezért furcsa...
De ha mások is azt mondják akkor jó...
Olvastam a hozzászólásaidat,látom használsz biokált!
Eredmény?
Voltam személyesen náluk,nagyon jó ajánlásaik voltak...főleg,hogy egy csomó arab jár hozzájuk!
Eperre is használtad?
Azért úgy olcsóbb ha náluk veszem meg...
Visszatérve "Jenő" úrra!
Én is érdekesnek találtam az elveit,de nagyon segítő kész volt!
Nagyon rendes ember szerintem.
5-6 éve ismerem bár már régen nem beszéltünk.
Érdekes, hogy trágyázás gyanánt ő még a wuxalban meg a volldüngerben bízik.
Nekem a capri fajta tetszik nagyon. (csak, hogy teljesen összezavarjalak benneteket.
A környéken nincs jó palántás.Palesits faiskolát keresd meg.Ők tudnak segíteni palánta kérdésbe.Több országból hoznak be.De kamionos tételbe.Csökölybe évente egyszer szokott jönni 1 kamion palánta.És ezt a Palesits Faiskola intézi.
Itt Somogyban kik azok akiktől jó fajta palántákat lehet beszerezni,és mennyiért??
E.W.O:erről én még nem hallottam (lehet,hogy csak én vagyok a hülye ebben a kérdésben)
Nálunk a clery,sonata,alba,roxana,honeoye,thuchampion.
Az jó! :) Én 3000-ért nem tudtam kitartani, de jövőre növelem a mennyiséget.
Idén a csöpögtetővel amúgy se sokra mentünk, gyakorlatilag a fóliákban is szórófejjel öntöztünk, olyan száraz volt a levegő, hogy telibe áztatva az egész mindenséget, egy szem gombás levél se volt...
Válasz #134. hozzászólásra
Igen.Sajnos nincs megfelelő nyomás a rendszerben...ez egy másik történet...Most kezdtük...de elég jól megy...igaz van hozzá segítségünk is...ezért szeretnék magam is valamit csinálni...és itt jön képbe az eper!
Ja és a fűszerpaprika elég jó elment igaz nem lett sok,de 3000ft/kg-on vitték,mint a cukrot!
az se tragédia, ha nem szuper tiszta, akkor egy tartályba nyomatod, meg teszel rá szűrőt. A tartály azért is praktikus, mert be tudod keverni a műtrágyát. Valahol olvastam tápanyagellátási technológiát, de ahhoz már nagyban kell csinálni, hogy érdemes legyen pontos, hetente változó arányú tápoldatozásba beruházni. Én telepítéskor teszek alá szervestrágyát, utána megnyomatom tavasszal N túlsúlyos tápoldattal, aztán 6-5-6 NPK arányú komplexet kap néhányszor.
Nem tudnám megmondani, hogy mennyit kap, mert csak kísérleti telepítés volt tavaly, próbálkozom. :)
Be szoktam keverni az 1 m3-es tartályt 3L tápoldattal és lecsöpög...
Válasz #121. hozzászólásra
Milyért gondolom fúratod ami számit minél tisztább vizelegyen hogy a csöpögtető ne duguljon a vizhozam az meg az adott helyen múlik ha csak nem pozitív kutat akarsz.
Válasz #119. hozzászólásra
Értem akor godolom a csöpögtetőt is be huzod alá én egy szer probáltam a talaj takarást de itt felém a hangya nagy kárt tett benne és akor elhagytam .
Az öntözéssel vagyok elakadva,milyen vízhozamú kutat ajánlanátok nekem?Kb:1500-2000 nm-en fogok neki állni,úgy gondolom 8000-12000db palánta szükséges hozzá és ehhez kellene a kút!
19155 hozzászólás
Eprezni szeret nék nem nagy menyiségben,nagyon jó minöségű a földem ahová ültetém, esöztető öntözéssel is lehetne öntözni vagy csak csepegtetővel? foliázni muszály vagy anélkül is elvan?
Koresz itt vagy?
Válasz #150. hozzászólásra
Köszi zsoltee83!!Sokat segítettél
Válasz #149. hozzászólásra
Szia Koresz!
Nem tudom mikor érek rá,most elég sok melóm van...mellette ,még most a fenyővel is kell foglalkoznom,nem ígérek semmit,de azért köszönöm az invitálást!!
Ja meg a hozzászólásodat!
Makó öntözés.
Válasz #148. hozzászólásra
150m hosszú sorokat akarsz? Felezd meg. Írj a makói öntözéssel foglalkozó cégnek, nagyon segítőkészek, pikk-pakk megtervezik neked és adnak árajánlatot is, nem drágák.
Én a Dropline terméket ajánlom, ebben csepegtető test van. Kicsit drágább, mint a lézerrel vágott szalag, de kevésbé hajlamos eltömődni, meg precízebb.
Szia Hasutas.
Szakaszolt le a 150 méter legalább 3 fele és nem lesz nyomás veszteséged.Pedrollo utánzatú szivattyú is elég de nagy víz szállítási kapacitása legyen.
Holnap megyünk Csoknyába.Ráérsz?:
BÚÉK!
Remélem most nem csak magam fogok beszélgetni!
A kérdésem a következő:
Meg van a terület ahová megy az eper,1 problémám van vele ,iszonyat hosszú(150m)
A csepegtetőnél mennyi lenne a veszteség,mármint nyomás,illetve hogyan tudom kiküszöbölni ezt a veszteséget?
A másik:
Milyen szivattyú lenne jó hozzá?
Válaszokat köszönöm!!!
Senki nem tud mondani árat (felvásárlóit) mennyiért vették idén?
Válasz #145. hozzászólásra
Vettél tőle palántákat?
Én is úgy látom,hogy rendes,és talán ezért furcsa...
De ha mások is azt mondják akkor jó...
Olvastam a hozzászólásaidat,látom használsz biokált!
Eredmény?
Voltam személyesen náluk,nagyon jó ajánlásaik voltak...főleg,hogy egy csomó arab jár hozzájuk!
Eperre is használtad?
Azért úgy olcsóbb ha náluk veszem meg...
Visszatérve "Jenő" úrra!
Én is érdekesnek találtam az elveit,de nagyon segítő kész volt!
Válasz #144. hozzászólásra
Nagyon rendes ember szerintem.
5-6 éve ismerem bár már régen nem beszéltünk.
Érdekes, hogy trágyázás gyanánt ő még a wuxalban meg a volldüngerben bízik.
Nekem a capri fajta tetszik nagyon. (csak, hogy teljesen összezavarjalak benneteket.
Válasz #143. hozzászólásra
Ismered?
Vélemény?
Válasz #142. hozzászólásra
Jenő bácsi? Több 10000 darabra felfutott? Nem semmi...
Válasz #141. hozzászólásra
Ment...!
Válasz #140. hozzászólásra
Email-be ird le a nevét.
Válasz #139. hozzászólásra
Somogysárdról kaptam ajánlatot 40ft/db áron és azt mondta több 10000db rendelése van...
Válasz #138. hozzászólásra
Szia
A környéken nincs jó palántás.Palesits faiskolát keresd meg.Ők tudnak segíteni palánta kérdésbe.Több országból hoznak be.De kamionos tételbe.Csökölybe évente egyszer szokott jönni 1 kamion palánta.És ezt a Palesits Faiskola intézi.
Itt Somogyban kik azok akiktől jó fajta palántákat lehet beszerezni,és mennyiért??
E.W.O:erről én még nem hallottam (lehet,hogy csak én vagyok a hülye ebben a kérdésben)
Nálunk a clery,sonata,alba,roxana,honeoye,thuchampion.
Sziasztok! Raurica fajtáról tud valaki valamit, Mo.-i viszonylatban mit tud?
Válasz #135. hozzászólásra
Az jó! :) Én 3000-ért nem tudtam kitartani, de jövőre növelem a mennyiséget.
Idén a csöpögtetővel amúgy se sokra mentünk, gyakorlatilag a fóliákban is szórófejjel öntöztünk, olyan száraz volt a levegő, hogy telibe áztatva az egész mindenséget, egy szem gombás levél se volt...
Válasz #134. hozzászólásra
Igen.Sajnos nincs megfelelő nyomás a rendszerben...ez egy másik történet...Most kezdtük...de elég jól megy...igaz van hozzá segítségünk is...ezért szeretnék magam is valamit csinálni...és itt jön képbe az eper!
Ja és a fűszerpaprika elég jó elment igaz nem lett sok,de 3000ft/kg-on vitték,mint a cukrot!
Válasz #133. hozzászólásra
te is algásodással küzdesz?
A tartályról csak annyit:mi is alkalmazzuk paprika paradicsomra.és azt kell mondjam nem a legtökéletesebb...
Válasz #131. hozzászólásra
Egyszerű, vannak ezek az 1 m3-es tartályok, az alján van a csap, de picit megdöntöd hátra....
Válasz #130. hozzászólásra
Jó megoldás a tartály csak inkább a csapot ne az aljára mert oda ülepedik a vas legalább felveszi a környezet hömérsékletét.
Válasz #123. hozzászólásra
az se tragédia, ha nem szuper tiszta, akkor egy tartályba nyomatod, meg teszel rá szűrőt. A tartály azért is praktikus, mert be tudod keverni a műtrágyát. Valahol olvastam tápanyagellátási technológiát, de ahhoz már nagyban kell csinálni, hogy érdemes legyen pontos, hetente változó arányú tápoldatozásba beruházni. Én telepítéskor teszek alá szervestrágyát, utána megnyomatom tavasszal N túlsúlyos tápoldattal, aztán 6-5-6 NPK arányú komplexet kap néhányszor.
Nem tudnám megmondani, hogy mennyit kap, mert csak kísérleti telepítés volt tavaly, próbálkozom. :)
Be szoktam keverni az 1 m3-es tartályt 3L tápoldattal és lecsöpög...
Válasz #127. hozzászólásra
Mi alapján kevered be a műtrágyát és mennyit egy napra?
Válasz #125. hozzászólásra
Van nem túl sok .
Válasz #126. hozzászólásra
Nálam a csepegtetővel megy ki...majd
Ágyásos fekete fóliával takart epernél a műtrágyát egyszerre juttatják ki az ültetés előtt? Vagy csepegtető öntözéssel kapja még a tápanyagot?
Válasz #124. hozzászólásra
Akkor az elég?!Ehhez a mennyiséghez?!
Na a vas tartalmát nem tudom...
Te is eprezel?
Válasz #123. hozzászólásra
Az okés én a Tisza melett vagyok énis kb 200m-re és tiszta és a 40mm norton kút adja a 120l/perc hzamot és nem vasas meg semmi .
Egy 30 méteres kutat tudna fúrni a haverom (elég jó helyen lakok a Dráva kb:200m-re van!Gondolom elég lenne!
Ja és erre elég tiszta a víz!
Válasz #121. hozzászólásra
Milyért gondolom fúratod ami számit minél tisztább vizelegyen hogy a csöpögtető ne duguljon a vizhozam az meg az adott helyen múlik ha csak nem pozitív kutat akarsz.
Így van csak a kúttal van problémám azzal nem tudom mit kezdjek!
Válasz #119. hozzászólásra
Értem akor godolom a csöpögtetőt is be huzod alá én egy szer probáltam a talaj takarást de itt felém a hangya nagy kárt tett benne és akor elhagytam .
Válasz #118. hozzászólásra
Na ez most miért fontos?-Na mindegy!
Ikersoros lesz,ha pontos akarok lenni 27,5cm,de én 1m-be 4db-bal számolok(szóval 25)illetve fóliával takarva lesz,mármint talajtakaróval (fekete)
Válasz #115 hozzászólás
Milyen tőtávra rakod ?
Egyenlőre fólia nem lesz,de lehet,anyagi vonzata miatt!
Később lesz!
Válasz #112. hozzászólásra
Fűtött lesz a fólia?
Az idei évben milyen volt a felvásárlói ár?
A másik kérdésem:
Az öntözéssel vagyok elakadva,milyen vízhozamú kutat ajánlanátok nekem?Kb:1500-2000 nm-en fogok neki állni,úgy gondolom 8000-12000db palánta szükséges hozzá és ehhez kellene a kút!
Jó estét jó szurkolást .
vili 345 küldte be 2012-12-04 20:53:36-kor
vili 345
Válasz #1672. hozzászólásra
Csak azért mert kérdezni akarom hogy a Venzar 80wp gyomírtot probáltad már ma azt sikerült kapnom rá
Válasz #112. hozzászólásra
Arra mindenképpen kíváncsi vagyok...
Válasz #111. hozzászólásra
Jövö héten lehet már be lesz ültetve egy állvány.
Válasz #110. hozzászólásra
Ok!
Akkor jelentkezek majd...
Válasz #109. hozzászólásra
Egy állványon lesz 400 db körülbelül.
Válasz #108. hozzászólásra
Eljösz és megláttod.
Válasz #107. hozzászólásra
Sajnos a csütörtök nem jó,dolgozok!
Talán jövő hét kedd,de az sem biztos
Nem tudom,majd kereslek!
Az a 400db palánta egy sorban,vagy?
És milyen hosszú a sor?
Hasutas Csütörtökön megyek ki.Irj majd rám ha tudsz jönni.
Hasutas Kedd vagy csütörtök jó nekem.Majd holnap estig meg mondom az idöpontott.