Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hasutas1 #16856. hozzászólásáraNyílván fagy és fagy között is van különbség,ma màr azért nyiladozott a ,,szenes mező",de a kis fejletlenek megmaradtak.
Válasz hasutas1 #16856. hozzászólásáraNyílván fagy és fagy között is van különbség,ma màr azért nyiladozott a ,,szenes mező",de a kis fejletlenek megmaradtak.
Válasz Csyzy #16855. hozzászólásáraVitte az összes virágot? Azért két rétegnek kellett volna működnie valamennyire.
Egy ismerős mondta, ott még a tőnél lévő bimbók is mentek.
Válasz hasutas1 #16848. hozzászólásáraFátyol tetejére felesleges,nincs értelme egyszerűen.Fátyol alatt már van értelme,ha időben befátylazol akkor a kipárolgás miatt lesz magas páratartalmad.Takarás nélkül kifújt 40%-os páratartalomnál már +1.2 foknál károsodhat a virágzat kifejlett állapotban.80%-nál már 0-alatt van ez a küszöb valamennyivel,pár tizeddel.
Válasz Mikamakka #16847. hozzászólásáraNem érted .
Ráteszitek a hőmérőt a fátyolra vagy a talajra és csodálkoztok,hogy jóval hidegebb mint a levegő hőmérséklete.
Megméred a kicsapódott párát a fátyol fólián és mit vársz? Az a pára meg van fagyva, az a szilárd anyag jóval hidegebb a környezetenél.
Ezek az adatok akkor lennének relevánsak ha közvetlenül a fátyol alatt is mérnéd, a fátyol alatti talajhőt (fátyol melletti talajhőt), akkor láthatnád át igazán.
De így csak dobálóztok egy fals adattal, aztán a fátyol alatt meg nincs fagyott virág . Hát nem ellentmondás ez?
Szóval ezekkel az adatokkal csak magatokat csapjátok be, mert a virág sem golyóálló, így egy gyengébb fagy esetén (és fél vagy vértezve 'merhá múttkor is ki bírt mínusz nyócat') nem takart állomány komoly károkat szenvedhet el. Mindenki a saját bőrét...
Válasz hasutas1 #16845. hozzászólására2méteren -2és -6volt más más napokon a leg hidegebb,fágyol tetején szabadföldön -9.2 volt a hőmérő szerint ezt jobb lett volna szerintem is nem mérni,mert elég ilyesztő.
Válasz hasutas1 #16839. hozzászólásáraA foliákban +2,3 alá nem ment talán,de majd délután megnézem.A szabadost jó belocsoltam felülről,és 2 réteget ráhúztam,persze a legnagyobb szélben, jövőre azt hiszem ezeket a rongyos fátylakat kukázhatom.
Válasz Mikamakka #16843. hozzászólásáraEzeket az adatokat nem tudom értelmezni.
Szerintem nem érdemes a talaj felszint mérni, mert hamis biztonságérzetet adhat.
Nálam a leghidegebb órákban sem volt - 2,7 foknál hidegebb 2 méteren, DE a fóliasátor ajtainál ahol nem takarta a fátyol rendesen a palántát még az épphogy kinyílt bimbókat is vitte. Minden egyes fagy, másképp hat a növényre.
Akiket érint, őszinte részvétem. Szolnok: 1m magasan -8.1: Fólia Asia egy sor takarás +1: fólia Clery két sor takarás virágos bogyós állapot +1.5: egy másik sátorban "melegebb" talajon szintén két soros takarásos Clery +3.2. A szabadföldiről nem is merek véleményt mondani. A múlt évben előrehaladottabb állapotban érte -7. Nem is volt teljes termés. Most sem várok
Válasz hasutas1 #16841. hozzászólásáraÉpp hogy látszik az első virág hegye,többi benne,ki nyílva....attól nagyon messze bár ami látszott virág az már fekete,fagyok hosszaazok általában este 10-11 reggelig -4-6között 2m talajon volt ott -9is gondolom rövid ideig.
Válasz Mikamakka #16840. hozzászólásáraAz viheti a zöldbimbót is. Függ mettől meddig tartott a fagy. Szerintem a kinyílt virágokat teljesen lepucolja. Az első termőágon nem sok minden maradhat.
Válasz hasutas1 #16839. hozzászólásáraSzabdos ha kapja talajon -6-8 akkor totál vége lehet vagy inkább szépen sorban a virágzatok nyílási sorrendben fagy el?
Öveket becsatolni a hőmérséklet zuhanásba kezdett.
Mi még egészen kedvező helyzetben vagyunk az aktuális hőmérséklet 5,8 fok. Viszont 10 percenként három tizedet esik. És ami nagyon rossz hír, hogy teljesen kiszáradt a légkör, a tegnapi 88%—os páratartalom mellett, mára csak 45% jutott. Mi célba vettük a -6-ot. Remélem ott megáll.
Sziasztok! Fátyolfoliát hol lehet baráti árban venni? 4.25m széles kellene 200-250m!Rendeltem egy itt hirdető cégtől de hívta, hogy hibás a weboldal és nem tudnak adni csak ősszel! :))
A tegnapi aszályos panaszom annyiban orvoslódott, hogy ~3 óra hosszáig szállingózott a hó 30-40 km/h-s löketekkel 1-2 Celsiusfokban
Én ki se takartam mára...
1 hónap múlva költözök Kínába, mert szerintem a szabados ott fog teremni...
Amúgy nem hogy dömpind hanem lassan szami se marad... Ugyan úgy mint a barack és társai...
Válasz Viktor 12045 #16811. hozzászólásáraÉn is dombtetőn termelek csak a völgy másik oldalán van egy kicsit nagyobbbbbb domb A MÁTRA. ????????????
Hozok is estére 3 hőágyút +6 gázpalackot. ????
Tegnap este eléggé be voltam szarva mikor 8 óra fele rá volt fagyva az autóra a hózáporokból kiolvadt vizcseppek. De hál istennek -2,6 fokkal megúsztuk a reggelt. Megjöttek az említett felhők, és már csak -0,6 fokon állunk .
Tartok tőle holnap reggel nem lesz ilyen kegyes hozzánk az időjárás.
Aztán szép lassan vége lesz ennek .
Nálatok hogy áll az állomány, szabados, fóliás? Mikorra várjátok az érzést?
19155 hozzászólás
Mi lesz a kezdő termelői ár? Főleg ha így takarít a fagy...
Válasz Csyzy #16855. hozzászólásáraVitte az összes virágot? Azért két rétegnek kellett volna működnie valamennyire.
Egy ismerős mondta, ott még a tőnél lévő bimbók is mentek.
hmm dupla fátyol szabadföld Clary rotty... vajon mennyi volt talajon, ha két méteren -6,4 fok volt?
Eperszedés vállalok Csongrád megye 5-10 főig korrekt áron
06206108304
Válasz Mikamakka #16852. hozzászólásáraÉn csak 2 napot látok vészesnek a csütörtököt (inkább a dunántúlon), pénteket. Persze ez még odébb van.
Kedden kezdjük elöről?
Szabadföldi belocsolva,duplán betakarva,-8,8 nál eléggé fagykáros....a foliás az meg a sok takarástól úgy néz ki mintha saláta lenne,de ezt kiheveri.
Válasz hasutas1 #16848. hozzászólásáraÉrtem én, ez csak kíváncsiság volt hogy ott mi lehet, ezért mértünk másik mérővel is 2méteren.
Válasz hasutas1 #16848. hozzászólásáraFátyol tetejére felesleges,nincs értelme egyszerűen.Fátyol alatt már van értelme,ha időben befátylazol akkor a kipárolgás miatt lesz magas páratartalmad.Takarás nélkül kifújt 40%-os páratartalomnál már +1.2 foknál károsodhat a virágzat kifejlett állapotban.80%-nál már 0-alatt van ez a küszöb valamennyivel,pár tizeddel.
Válasz Mikamakka #16847. hozzászólásáraNem érted .
Ráteszitek a hőmérőt a fátyolra vagy a talajra és csodálkoztok,hogy jóval hidegebb mint a levegő hőmérséklete.
Megméred a kicsapódott párát a fátyol fólián és mit vársz? Az a pára meg van fagyva, az a szilárd anyag jóval hidegebb a környezetenél.
Ezek az adatok akkor lennének relevánsak ha közvetlenül a fátyol alatt is mérnéd, a fátyol alatti talajhőt (fátyol melletti talajhőt), akkor láthatnád át igazán.
De így csak dobálóztok egy fals adattal, aztán a fátyol alatt meg nincs fagyott virág . Hát nem ellentmondás ez?
Szóval ezekkel az adatokkal csak magatokat csapjátok be, mert a virág sem golyóálló, így egy gyengébb fagy esetén (és fél vagy vértezve 'merhá múttkor is ki bírt mínusz nyócat') nem takart állomány komoly károkat szenvedhet el. Mindenki a saját bőrét...
Válasz hasutas1 #16845. hozzászólására2méteren -2és -6volt más más napokon a leg hidegebb,fágyol tetején szabadföldön -9.2 volt a hőmérő szerint ezt jobb lett volna szerintem is nem mérni,mert elég ilyesztő.
Válasz hasutas1 #16839. hozzászólásáraA foliákban +2,3 alá nem ment talán,de majd délután megnézem.A szabadost jó belocsoltam felülről,és 2 réteget ráhúztam,persze a legnagyobb szélben, jövőre azt hiszem ezeket a rongyos fátylakat kukázhatom.
Válasz Mikamakka #16843. hozzászólásáraEzeket az adatokat nem tudom értelmezni.
Szerintem nem érdemes a talaj felszint mérni, mert hamis biztonságérzetet adhat.
Nálam a leghidegebb órákban sem volt - 2,7 foknál hidegebb 2 méteren, DE a fóliasátor ajtainál ahol nem takarta a fátyol rendesen a palántát még az épphogy kinyílt bimbókat is vitte. Minden egyes fagy, másképp hat a növényre.
Akiket érint, őszinte részvétem. Szolnok: 1m magasan -8.1: Fólia Asia egy sor takarás +1: fólia Clery két sor takarás virágos bogyós állapot +1.5: egy másik sátorban "melegebb" talajon szintén két soros takarásos Clery +3.2. A szabadföldiről nem is merek véleményt mondani. A múlt évben előrehaladottabb állapotban érte -7. Nem is volt teljes termés. Most sem várok
Válasz hasutas1 #16841. hozzászólásáraÉpp hogy látszik az első virág hegye,többi benne,ki nyílva....attól nagyon messze bár ami látszott virág az már fekete,fagyok hosszaazok általában este 10-11 reggelig -4-6között 2m talajon volt ott -9is gondolom rövid ideig.
Válasz hasutas1 #16841. hozzászólásáraHa volt rajta fátyol, amihez hozzáér virág az mind. Két réteg alatt kb a fele megy el, mint egy rétegnél.
Válasz Mikamakka #16840. hozzászólásáraAz viheti a zöldbimbót is. Függ mettől meddig tartott a fagy. Szerintem a kinyílt virágokat teljesen lepucolja. Az első termőágon nem sok minden maradhat.
Válasz hasutas1 #16839. hozzászólásáraSzabdos ha kapja talajon -6-8 akkor totál vége lehet vagy inkább szépen sorban a virágzatok nyílási sorrendben fagy el?
Válasz jacint.baranyi #16838. hozzászólásáraAz 5 órakor mért adat nem a mélypontja
Részvétem, ez azért így nagyon kemény
csak nem húzza meg a napfelkelte, remélem.Nem tudom hogy mennyi lehet lombkorona szinten,de hogy fáról gyümölcsöt nem eszünk errefelé az biztos....
Válasz hasutas1 #16836. hozzászólásáraa héten most először tartok tőle, hogy talán kevés lehet az 1 fátyol a fóliában...
Öveket becsatolni a hőmérséklet zuhanásba kezdett.
Mi még egészen kedvező helyzetben vagyunk az aktuális hőmérséklet 5,8 fok. Viszont 10 percenként három tizedet esik. És ami nagyon rossz hír, hogy teljesen kiszáradt a légkör, a tegnapi 88%—os páratartalom mellett, mára csak 45% jutott. Mi célba vettük a -6-ot. Remélem ott megáll.
Válasz L. M. #16833. hozzászólásáraTalajon már -2.9
Válasz L. M. #16833. hozzászólásáraNálunk 0,4 fok van
1 fok, a szél gyengül a légnyomás meredeken emelkedik... Lesz móka reggelre megint Zabar2-n...
Válasz jacint.baranyi #16831. hozzászólásáraKöszönöm!!
Válasz Banyainorbert21 #16830. hozzászólásáraPerfekt fol Kiskunfélegyháza
Sziasztok! Fátyolfoliát hol lehet baráti árban venni? 4.25m széles kellene 200-250m!Rendeltem egy itt hirdető cégtől de hívta, hogy hibás a weboldal és nem tudnak adni csak ősszel! :))
Jó ez a szél legalább jól kiszáríccsa a levegőt éccakára.
Válasz zelnikpeti #16827. hozzászólásáraElég combos kolbászt tól
5 perce ezen röhögök, pedig....
Válasz L. M. #16825. hozzászólásáraNem vagy vele egyedül
A tegnapi aszályos panaszom annyiban orvoslódott, hogy ~3 óra hosszáig szállingózott a hó 30-40 km/h-s löketekkel 1-2 Celsiusfokban
Én ki se takartam mára...
Válasz hasutas1 #16821. hozzászólásáraSajnos igen, meg fúj a szél elég rendesen, nap meg sehol
Tiszta november
1 hónap múlva költözök Kínába, mert szerintem a szabados ott fog teremni...
Amúgy nem hogy dömpind hanem lassan szami se marad... Ugyan úgy mint a barack és társai...
Válasz hasutas1 #16820. hozzászólásáraAkkor imádkozunk
Válasz hasutas1 #16820. hozzászólásáraA fátyollal takakart zöldbimbóknál is, netán kinyílt virágoknak rotty.
Válasz zelnikpeti #16817. hozzászólásáraLátszik szépen havazik ott fent
Válasz henczlajosnezsuzsi #16819. hozzászólására-6 foknál az ima szükséges lehet.
Sziasztok!Szerintetek mennyi minuszt bírhat a szabados szamóca,éppen hogy látszik a közepében a virágzat?Köszi a válaszokat!
Válasz Viktor 12045 #16811. hozzászólásáraNálunk -4,5 volt. Fátyol alatt +4 volt a legidegebb.
Válasz Viktor 12045 #16811. hozzászólásáraÉn is dombtetőn termelek csak a völgy másik oldalán van egy kicsit nagyobbbbbb domb A MÁTRA. ????????????
Hozok is estére 3 hőágyút +6 gázpalackot. ????
Válasz bujdi1985 #16800. hozzászólásáraKöszönöm!
-6,5 megint, csak most hosszabb ideig. Feszegeti nagyon az egyfátylas takarás határait a fóliában...hogy rohadna meg
El kell oda költöznöm,itt ma is sabili -6,napfeltekor -7,4.Akkor holnap itt szibéria lesz ebből a kis Zabarból
Válasz hasutas1 #16812. hozzászólásáraÉrzést=érés
Tegnap este eléggé be voltam szarva mikor 8 óra fele rá volt fagyva az autóra a hózáporokból kiolvadt vizcseppek. De hál istennek -2,6 fokkal megúsztuk a reggelt. Megjöttek az említett felhők, és már csak -0,6 fokon állunk .
Tartok tőle holnap reggel nem lesz ilyen kegyes hozzánk az időjárás.
Aztán szép lassan vége lesz ennek .
Nálatok hogy áll az állomány, szabados, fóliás? Mikorra várjátok az érzést?
Válasz zelnikpeti #16810. hozzászólására-2,2. A héten ez a leghidegebb.
De ez csak nálam mert én dombtetőn gazdálkodok(lakok).
Pár 100 méterre tőlem -3;-5
Válasz Viktor 12045 #16809. hozzászólására-5
Felétek?