Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Emva-mgte erdőtelepités kifizetés a mai nappal (12.06)jóváhagyott,Vp erdősités 12.06 maradt feldolgozás alatt,kincstár jelzi az érintetteknek a 2014 elött kötött megbizási szerződés alapján bejegyzett erdőgazdálkodókat az erdészeti ig. Törli a nyilvántartásból 2021.12.31-el. Aki érintett mihamarabb keresse fel a területi erdészeti igazgatóságot,ajogviszony további rendezésében,mivel csak bejegyzett erdőgazdálkodó jogosult a támogatások lehivására.
Fent a 2021-es kifizetési kérelem, a vp erdőnél szept 24 -én státusz váltás,ilyen jelenség a tavalyi kifizetésnél,idén ápr.-májusban jelentkezett,jó lenne ha decemberben kifizetnék,nem kéne megint jövő május végéig várni,emva mgte erdőnél 05.22 azóta emmi.
Válasz yeti31 #732. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod! Igen mikor még nem volt képbe erdőtelepítésünk akkor kaptam mindig előleget zöldítésből és területalapúbol is de tavaly már ősszel nem kaptam csak most tavasszal az első kivitelezés kifizetéssel szinte egyszerre.
Válasz Kiss007 #731. hozzászólásáraTerületalapú és zöldítés független a telepítési támogatástól.
Októberben előleg aztán tavasszal végkifizetés.
A telepítési volt amikor december elején már megjött,de most pl szeptember végén.
Logikát ne keress benne!
Talán amikor választás van, akkor hamarabb fizetnek, hogy jó kedved legyen!
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ha tavasszal megkaptam az első kivitelezési összeget és pár nappal előtte a területalapút és zöldítést, akkor ez így fog működni mostmár hogy előlegre ne számítsak hanem mindent tavasszal kapok meg majd?! Köszönöm előre is.
Válasz schbalázs92 #728. hozzászólásáraMegjegyzem, egy erdőfelügyelő ismerősöm, aki gazdálkodik is megpróbálta ezt a szerkezetátalakítos bulit végigvinni, de föladata, olyan szinten meg van bonyolítva.
Válasz yeti31 #724. hozzászólásáraHát ez attól függ milyen a gazdasági környezet. Nálunk Somogy-keleti részén, még a szántóföld sem nagyon megy, mert már nincs ember aki megmunkálja....kb. 1.5 mill/ha....az országos átlag fele kb...de ha ekkora lesz az elvándorlás nyakig lesz mindenki itt a sz.rban. Ilyen helyeken jó az erdő...egy ideig.
Válasz Mihály #719. hozzászólásáraÉs a támogatások lejárta után marad az erdő amit a szántóföld árának feléért sem lehet eladni, de bírságoláshoz jó alap!
Örököltem erdőket, semmi bevétel nincs előle, eladni nem lehet, ha baj lesz vele, akkor fizethetek bírságot.
De az erdő jó, mivel nagyban hozzájárul az emberek egészséges éltkörülményeinek megteremtéséhez.
Válasz Földönfuto #720. hozzászólására Szerintem jobban jártál volna ha beveted spárgával az is két év múlva terem de fizetik a területalapút már jövő tavasszal multimil lehetnél
Válasz Mihály #719. hozzászólásáraEzt mindenki tudja előre,nem kötelező erdőt telepíteni.Nekem most jött meg a támogatói okirat 5.4 ha-ról,majd eltelepítem valamikor.
Válasz rongyos #718. hozzászólására Nem elég hogy nem terem a föld de még a támogatás sem érkezik időre munka meg az első 6-8 évig sok van vele fajtától függően az-az költség Magyarul Milliárdos hobby lesz erdőt ültetni
Válasz yeti31 #710. hozzászólásáraNem akarlak benneteket szomorítani, de nekem 2020. februárban telepített erdőre 2021. július elején utaltak. Persze hitegettek, hogy a gazdák ősszel majd megkapják a felét, de nem lett belőle semmi. Minden év más, lehet hogy idén úgy lesz ahogy ígérték.
Válasz juhaszne #708. hozzászólásáraA telepítést követően május 15-ig kell beadni a kifizetést és azt követően utalják majd.
Régebben jellemző volt a december, január a kifizetésre, de volt amikor augusztus végén utalták csak.
Ez a leghosszabb kifizetés mivel szeptember végére ígérték.
Remélem tényleg kifizetik végre.
De a kincstárnál lehet érdeklődni, hogy hol tart az ügy!
Válasz juhaszne #706. hozzászólásáraTegnap érdeklődtem és azt a választ kaptam, hogy két héten belül kiutalják a támogatást!!!
Mármint a 2020 évi támogatást!
Remélem tartják a szavukat!
1056 hozzászólás
Üdv,vp erdőtelepités ma jóváhagyott.(2018-as telepités)
09.24 Feldolgozás alatt!azóta semmi
Üdv.December 6.-óta ma váltott,maradt feldolgozás alatt.
Sziasztok! Még mindig nagy a csend mindenkinél?
Mérési jegyzőkönyv jött pár napja.
2020 őszi telepítés. Pénz még nem jött.
Senkinél semmi változás?? :/ vagy esetleg hallodt valaki valamit?? nekem az a gyanúm hogy ebből az idén már nem lesz semmi :/
Válasz Mimóci #749. hozzászólásáraNem.2010-es telepités
Válasz premium 385 #748. hozzászólásáraElső kifizetès?
Emva-mgte erdőtelepités utalás reggel,vp erdőtelepités feldolgozás alatt12.06,-07,
Válasz nomen est omen #746. hozzászólásáraOlvastam tegnap a törvényjavaslatot,de nem tudom ,hogy jóvá hagyták-e már.
Válasz premium 385 #745. hozzászólásáraMódosítani fogják törvényt.
Válasz nomen est omen #744. hozzászólásáraPedig nekem azt irta a kincstár ma elektronikus üzenetben.
Válasz premium 385 #743. hozzászólásáraAhol EU-s támogatás van, ott nem fog megszűnni dec. 31-el a megbízási jogviszony.
Emva-mgte erdőtelepités kifizetés a mai nappal (12.06)jóváhagyott,Vp erdősités 12.06 maradt feldolgozás alatt,kincstár jelzi az érintetteknek a 2014 elött kötött megbizási szerződés alapján bejegyzett erdőgazdálkodókat az erdészeti ig. Törli a nyilvántartásból 2021.12.31-el. Aki érintett mihamarabb keresse fel a területi erdészeti igazgatóságot,ajogviszony további rendezésében,mivel csak bejegyzett erdőgazdálkodó jogosult a támogatások lehivására.
Válasz Kiss007 #741. hozzászólásáraVp erdőtelepitési kifizetésnél a héten megjelent a kérdőjel,de maradt feldolgozás alatt,bizakodunk.
Valakinek valami új infó??
Ès mèg azt,hogy területalapú támogatást lehet majd rá igènyelni ?
Azt szeretnèm kèrdezni,hogy 1ha kb mennyit utalnak majd ?
Válasz premium 385 #737. hozzászólásáraSzintén ugyan ez a helyzet!
Válasz valler #736. hozzászólására09.24 státusz váltás azota semmi.
Valakinek valami változás a VP.erdőnèl?
Válasz premium 385 #734. hozzászólásáraNa az szuper lenne. Kíváncsi leszek!
Fent a 2021-es kifizetési kérelem, a vp erdőnél szept 24 -én státusz váltás,ilyen jelenség a tavalyi kifizetésnél,idén ápr.-májusban jelentkezett,jó lenne ha decemberben kifizetnék,nem kéne megint jövő május végéig várni,emva mgte erdőnél 05.22 azóta emmi.
Válasz yeti31 #732. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod! Igen mikor még nem volt képbe erdőtelepítésünk akkor kaptam mindig előleget zöldítésből és területalapúbol is de tavaly már ősszel nem kaptam csak most tavasszal az első kivitelezés kifizetéssel szinte egyszerre.
Válasz Kiss007 #731. hozzászólásáraTerületalapú és zöldítés független a telepítési támogatástól.
Októberben előleg aztán tavasszal végkifizetés.
A telepítési volt amikor december elején már megjött,de most pl szeptember végén.
Logikát ne keress benne!
Talán amikor választás van, akkor hamarabb fizetnek, hogy jó kedved legyen!
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ha tavasszal megkaptam az első kivitelezési összeget és pár nappal előtte a területalapút és zöldítést, akkor ez így fog működni mostmár hogy előlegre ne számítsak hanem mindent tavasszal kapok meg majd?! Köszönöm előre is.
Válasz schbalázs92 #728. hozzászólásáraMegjegyzem, egy erdőfelügyelő ismerősöm, aki gazdálkodik is megpróbálta ezt a szerkezetátalakítos bulit végigvinni, de föladata, olyan szinten meg van bonyolítva.
Válasz schbalázs92 #728. hozzászólásáraAttól függ mit akarsz.
Tarvágás után, állomány alattit, vagy állománykiegészítést.
Sziasztok
Szerkezetátalakítási pályázatban benne van valaki? Mennyi most a hektárankénti keretösszeg?
Válasz Sorbus Erdészeti Szolgált #725. hozzászólására Nem csak a jogon múlik hogy valaki erdőt telepít ezt te is tudod mérlegelni kell kinek mi a jobb
Válasz yeti31 #724. hozzászólásáraHát ez attól függ milyen a gazdasági környezet. Nálunk Somogy-keleti részén, még a szántóföld sem nagyon megy, mert már nincs ember aki megmunkálja....kb. 1.5 mill/ha....az országos átlag fele kb...de ha ekkora lesz az elvándorlás nyakig lesz mindenki itt a sz.rban. Ilyen helyeken jó az erdő...egy ideig.
Válasz Földönfuto #722. hozzászólásáraMuszáj itt is elkezdeni ezt a hülye dumát?
Válasz Mihály #719. hozzászólásáraÉs a támogatások lejárta után marad az erdő amit a szántóföld árának feléért sem lehet eladni, de bírságoláshoz jó alap!
Örököltem erdőket, semmi bevétel nincs előle, eladni nem lehet, ha baj lesz vele, akkor fizethetek bírságot.
De az erdő jó, mivel nagyban hozzájárul az emberek egészséges éltkörülményeinek megteremtéséhez.
Én ezt ingyen biztosítom az országnak!
Válasz Földönfuto #722. hozzászólásáraNa a spárga pont azt szereti csak ne legyen fagyzugos mert akkor a korai(pénze) lefagy
Válasz Mihály #721. hozzászólásáraEz egy olyan terület,ahol nem sokat lehet elérni,elég lesz nekem már a jobbja is.
Válasz Földönfuto #720. hozzászólására Szerintem jobban jártál volna ha beveted spárgával az is két év múlva terem de fizetik a területalapút már jövő tavasszal multimil lehetnél
Válasz Mihály #719. hozzászólásáraEzt mindenki tudja előre,nem kötelező erdőt telepíteni.Nekem most jött meg a támogatói okirat 5.4 ha-ról,majd eltelepítem valamikor.
Válasz rongyos #718. hozzászólására Nem elég hogy nem terem a föld de még a támogatás sem érkezik időre munka meg az első 6-8 évig sok van vele fajtától függően az-az költség Magyarul Milliárdos hobby lesz erdőt ültetni
Válasz yeti31 #717. hozzászólásárahuhhh...ez kemény....magyarul kb. 2 évet kell meghitelezni...
Pár perce megkaptam a 2020 évi támogatást!
Végre!
Válasz rongyos #715. hozzászólásáraIgen, szerencsére sikerült a hivataloknál is időben elvégezni a papírmunkát. Május elején sikerült beadni.
Válasz ratata-tata #711. hozzászólásárabe lett adva a kifizetési kérelem májusban?
Válasz yeti31 #713. hozzászólásáraVégre 09.16.-án jóváhagyott lett a státusza!
A héten remélem utalják!
Válasz ratata-tata #711. hozzászólásáraÉn is a 2020 évi támogatást várom.
Június 30-ig nem sikerült kifizetni, de talán szeptember 30-ig igen.
Válasz Ndaniel #709. hozzászólásáraBe volt adva Május 5 én.
Válasz yeti31 #710. hozzászólásáraNem akarlak benneteket szomorítani, de nekem 2020. februárban telepített erdőre 2021. július elején utaltak. Persze hitegettek, hogy a gazdák ősszel majd megkapják a felét, de nem lett belőle semmi. Minden év más, lehet hogy idén úgy lesz ahogy ígérték.
Válasz juhaszne #708. hozzászólásáraA telepítést követően május 15-ig kell beadni a kifizetést és azt követően utalják majd.
Régebben jellemző volt a december, január a kifizetésre, de volt amikor augusztus végén utalták csak.
Ez a leghosszabb kifizetés mivel szeptember végére ígérték.
Remélem tényleg kifizetik végre.
De a kincstárnál lehet érdeklődni, hogy hol tart az ügy!
Válasz Földönfuto #704. hozzászólásáraKöszönöm!
Nekem meg van a telepítési terv, meg az engedély is a hatóságtól.
Csak a beadás miatt kérdeztem, hogy az mennyire bonyolult történet.
Válasz yeti31 #707. hozzászólásáraNovemberben telepítettünk, azt mondták most foglyák utalni, ebben az évben.
Válasz juhaszne #706. hozzászólásáraTegnap érdeklődtem és azt a választ kaptam, hogy két héten belül kiutalják a támogatást!!!
Mármint a 2020 évi támogatást!
Remélem tartják a szavukat!