Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- SPC-6 vetőgépek új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica terményárak új
- Lamborghini traktorok új
- Tavaszi magágyelőkészítés új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Mezőgazdasági gépek festése új
Cikkajánló
Hirdetés
1329 hozzászólás
Válasz #428. hozzászólásra
Valahogy így de nem akarok hülyeséget írni, nem nagyon foglalkoztam ezzel a részével. Kiír jó pár adatot a menüjében de pontosan nem tudom miket, sose mélyedtem bele. Cserát kellene megkérdezni ő képbe van és segítőkész.
Válasz #425. hozzászólásra
Valami félreértés van szerintem. Ha beépíted a rendszerbe a gyárilag hozzá való kapcsolót akkor a hárompont felemelésével automatikusan kikapcsolja a művelt terület lefedését és nem mér a gép. tEhát nem kell semmit plusszba kapcsolgatnod. Permetezőnél, műtrágyaszórónál a kardán kapcsolóra kell kötnöd már ha kapcsolgatod őket ilyen műveleteknél. Nekem olyan gépeim vannak amiken kikapcsolom a kardánt fordulónál de modernabb gépeknél nem tom hogy lenne, de akkor is valamit vezérelsz a munkagépen a fordulóknál és akkor annak a kapcsolójára rá lehet kötni ezt is.
Válasz #423. hozzászólásra
Akkor ha kivonod a teliből az átfedést akkor megkapod a valódóban elszórt részterületet?
Hány %-kal lesz több a végén ténylegestől a telibe mérés?
(Kaszás topik??)
Engem jobban zavar a kis kijelzője, menet közben rászkódó gépben csak igen nehezen lehet leolvasni az értékeket, akár a pozíciótartásához szükségeseket is. A led soros iránytartásra meg valahogy nem áll rá a szervezetem, jobb szeretem leolvasni, hogy 30 centit ide vagy oda és akkor máris világít a három zöld led. Továbbá az is zavar benne, hogy pl a már megművelt terület nagyságát vagy bármely más számszerű adatot nem lehet kitenni a főképernyőre munka közben csak ha belelépünk a menübe és akkor is nagyon kis számokkal jellennek meg az adatok. Főképernyőn csak az iránytól való eltérés és a sebesség látható. Pedig jó lenne pl permetezésnél látni hogy hány hekinél tartok, mikor várható a tartály kifogyása és ha nadj isten nem fogy ki akkor tudom , hogy valami gebasz van a permetezővel vagy műtrágyaszóróval...
Válasz #419. hozzászólásra
Bicycle computer is ezt használja filléres dolog...
Válasz #422. hozzászólásra
Ki az aki telibe akarja mérni? Annak semmi értelme.
A vetőgépnél is csak a vetett területet méred és így tudod, hogy jól fogy-e a mag.
Itt ezt nem tudod megmondani, hisz nem tudod hogy pl. mikor jársz a tábla felénél.
Azt tudnám még elképzelni, hogy a hidraulika csatlakozó után egy nyomásérzékelő kapcsoló van beépítve és ad jelet a sorvezetőnek. Ez lenne a reed relé?
Válasz #422. hozzászólásra
A gyáriban mi van szerinted,kisnyúl...
Válasz #416. hozzászólásra
Ilyenem van, nincs megcsinálva de a lehetőség adott gyárilag.
Külön méri a gép a megművelt területet, az átfedést, a kihagyást. Tehát ha bármely okból direkt vagy véletlenül átfedéssel vagy kihagyással mész akkor a megművelt területed nem lesz azonos a ténylegesen lefedett területeddel és ezt a gép jelzi.
Válasz #420. hozzászólásra
Rakj fel egy munkagép kapcsolót és akkor megvan a válasz a te igényedre is. Reed relé és mágnes! Ha valamit megmérünk az nem lehet saccolás. Nem az eszköznek kell kitalálni, hogy mi az amit mérnie kell. A felhasználó adja a szabályokat. Nem kell tovább bonyolítani. Aki telibe akarja mérni a munkát, az mindig kapcsolja át egy másik üzemmódba a készüléket? Be-Ki vagy kapcsoló. Ennyi.
olyan opció is hiányzik, amiben meg lehetne felezni a szórásképet, pl. műtr. szóráskor körbeszegjük a földet és csak féloldallal megyünk, h a szomszédét azért ne szórjuk,
főleg tavasz elején mikor még hajlamos továbbpattanni
Válasz #418. hozzászólásra
Mert a megtett területet egyik sem méri pontosan.
Ha először körbemész a forgón, utána a fordulókat miért méri meg mégegyszer? Kér forduló egy 18m-es munkagéppel kb. 0,1 ha pluszban.
Válasz #417. hozzászólásra
lefordítanád?
Háromféle lehetőség van a lefedett terület mérésére. Kézi ki-be, és a
munkagépvezérlés általi kapcsolás. Igen,Nem, Ha. A mérnöki agy így működik. .A három variációval minden igényt le lehet fedni. Miért kellene egy negyedik?
Egy reed relé meg egy mágnes,utánna lehet perkettázni...
Válasz #415. hozzászólásra
Neked ilyen van, és így van megcsinálva?
A túlfedést már sosem kellene mérnie a gépnek, hiszen azt már egyszer megművelt területnek vette. A kihagyás lehetne eltérés, de az meg tényleg nagyon minimális.
Válasz #413. hozzászólásra
De a vezérlő kapcsolóval működik tökéletesen. És nem egy nagy beruházás.
Azt meg szerintem elég nehéz eldönteni a gépnek, hogy most direkt megyünk átfedéssel vagy csak ép a forgó miatt van átfedés.
Válasz #413. hozzászólásra
Nesze semmi,fogd meg...
Válasz #411. hozzászólásra
A mai világban ezt jól megcsinálni semmiből sem tartana! Aki ilyen programot megírt, annak még nem sokból tartott volna jól is megírni.
Kézzel pöcögtetés is eléggé nevetséges már egy ilyen technika mellett!
Válasz #410. hozzászólásra
Ha belehetne állítani hogy a már megművelt részt ne számolja akkor nem számolna átfedést. Bár arra se sok szükség van.
Válasz #410. hozzászólásra
Üdv!
2-3000ftért lehet hozzá egy vezérló kapcsolót venni amit bele kell kötni a traki kardán vagy-és EHR rendszerébe és akkor a kardán leállításakor vagy a 3 pont kiemelésekor automatikusan kikapcsolja a "megművelt területet" vagy kézzel pöcögtetet a gombot a műszeren mindig mikor ráérsz a forgóra.
Hogyan méri ez a megtett (rész) területet ha a forgót először megcsináltam?
Azt hallottam, hogy a már beszórt fordulókat is ugyanúgy méri mint a szűz területet. Nem lehet beállítani, hogy ahol egyszer már elhaladt azt ne számolja még egyszer?
Sziasztok!
1. Gondolkodtatok azon, hogy a gyárilag adott antennakábelt kicseréljétek? 2 Traktorban használom az GPS-t és eléggé idegölő állandóan kábelezni?
2. Ki milyen GPS felfogatást használ? Valami speckó létezhet, amivel az ablakra tudom helyezni?
Előre is köszönöm a választ!
Válasz #391. hozzászólásra
Köszönöm !
Válasz #400. hozzászólásra
Próbáld megformázni (nem gyorsformázás, hanem teljes) és úgy talán elfogadja.
Válasz #401. hozzászólásra
teejet matrix 570G
Válasz #402. hozzászólásra
No akkor ennyi. Nekem valaki azt mondta hogy a Trimblének más a hazai kizárólagos forgalmazója ezért az IKR-é más néven fut de ettől ugyanúgy trimble.
Válasz #401. hozzászólásra
Nem működik a honlapjuk. De ők forgalmazzák a 570et. Hívd fel őket.
Válasz #399. hozzászólásra
Most nézem az árajánlatukat 380+fa nálam is. De akció említése nélkül. Jan végi ajánlat.
Válasz #397. hozzászólásra
dehogynem Trimble, csak a bejelentkező képernyője new holland logó, és nem trimble, ugyanúgy Trimble matricák vannak rajta, épp úgy lehet szoftvert frissíteni...stb
semmi különbség a bejelentkező "boot" képernyőn kívül
Válasz #396. hozzászólásra
az 570 et sehol nem találom mi ennek a tipusa amit írtál cég az a farmtech az cerline 220 at forgalmazza a honlapjukon legalábbis más nem igen van
már igazán kidobhatnának szoftverfrissítést, elkelne egy pár új funkció, ahogy az az előzőt verziót leváltó jelenleginél is volt. Pl: éjszakai üzemmód
Idestova már 3 éves a jelenlegi verzió
Pl jó lenne, ha bevihető lenne GPS koordináta, és látnám, hogy hova kell mennem, ha kiviszi valaki a határkarót.
A magyar nyelvű utasítás annyira rossz, hogy az már felháborító, össz: 6 oldal, az angol nyelvű pedig 80 oldal körül mozog.
Egyébkén tud valaki ajánlani konkrét pen-drive-t amit elfogad???
eddig egyetlen darabot fogadott el nekem, az is egy öregebb 512 Mb-os "no name" reklám cucc, azóta sem találok másikat, és kezd tönkremenni, mert valami érintkezési baja van a panelon.
Válasz #394. hozzászólásra
kitől vetted? nekünk ma az ikr 390-et mondott rá
Válasz #395. hozzászólásra
az akciós árat nem hiszem h megfogják adni az újjabb akcióig, de egy ahhoz közeliben meg lehet egyeni
IOKR-t kérdezted? Ott 350 volt kb egy hónapja akcióba de aztmondták hogy nem látmni mikor lesz vége az ekcióna. Nem trimble gép hanem valami mása fantázia neve. De csak az más, amúgy 1az egybe EZ 250es.
Jah igen, én az antenna nélküli árat néztem, hát úgy már húzós! Az 570 mennyibe fájna. Kiállításon az is akciós volt, az áfát elengedték (farmcenter).
400-410 es ajánlatok vannak téli akciónak vége ami 350 volt ag 15 antennával csak ezzel érdemes venni-műtrágya meg permetezésre veszem én is jobb ajánlata van valakinek?
Válasz #393. hozzászólásra
Nem árulhatom el. Hívd fel őket és alkudj keményen, megfogják mondani mik a lehetőségek. De kb az a nagyságrend ami kint van a honlapjukon most is.
Válasz #392. hozzászólásra
Üdv!
Mennyiért sikerült megvenni a 250est? antennával együtt gondolom, mert mi is gondolkodunk rajta, mert hátra van még a java műtrágyaszórás meg a permetezés, eddig csak egy kis búza lett leszórva
Ami kicsit zavaró 250be de ettől azért még tökéletesen használható! A kicsit kicsi képernyője, illetve nem is a képernyője kicsi hanem a írja a képernyő sarkába a szükséges korrigálás mértékét centibe. És ez kicsit rázósabb terepen nem lehet pillanat alatt leolvasni lehetnének nagyobb számok. De kis rutinnal megtanulja az ember hogy egy led hány centinek fele meg és akkor már ez nem is szükséges. Másik dolog, hogy nincs dőléskorrekció. De ez minden ilyen kategóriájú gépnél így van. Dimbes-dombos terepen számít precíz munkánál, Pl vetés. Műkaki szórásnál és permetezésnél nincs jelentősége, márpedig erre lett vásárolva.
Válasz #389. hozzászólásra
agromatic kft. Vagy Csera (GPS Debrecen) aki itt is szokott forgolódni az ő viszonteladójuk nagyon korrektek!
Válasz #386. hozzászólásra
Bocs! 570re csak mellé ütöttem.
akkor az eldölt h 250 t kell vennem és kormányzás nélkül is megteszi aki nem régen vett megtudná nekem írni h kitöl érdemes esetleg mennyiért mail címem megalodus@gmail.com köszönöm
Én is most vettem egy ilyen 250 est. Eddig mondjuk 30 ha műtrágyát szórtam vele, de nagyon elégedett vagyok. Szép egyenesek és párhuzamosak a fogások. Mondjuk meg kell szokni, hogy nem kell rángatni a kormányt meg a ráfordulást is de egy idő után már könnyen megy
Válasz #382. hozzászólásra
lehet, de hiába frankó a műszer, kézzel egy kicsit nehézkes. párhuzamos lesz, de a kézi korrigálás meglátszik. Az már jó, ha 30 cm-en belül tudod tartani. Gabonavetésnél próbáltam, hogy egyenesek legyenek a művelőnyomok. Lassan kell lehúzni amit gps alapján csinálsz.
Nekem jobban bevált, ha a traktor orrán van az antenna, mert az orrész sokkal gyorsabban reagál. Jobb vele keresni a permetezéskor is
mire gondoltál 670 alatt nem találok ilyen sorvezetőt
Válasz #383. hozzászólásra
Aaz 670es drágább valamivel de ha jól rémlik az talán tud szakaszvezérkést is. De nem vagyok benne biztos.
műtr. szórni, meg permetezni tökéletes, viszont ha vetni is akarsz vele akkor az nem a gépen fog múlni hanem a vezetőn
Maximálisan. Most vettem egy hónapja (ez250), a műkakait már azzal szórtam. Nem mondom, hogy nincs 1-2 cikk-cakk benne de ezek max 20-30 centisaek mikor kicsit nem figyel az ember vagy túlreagálja a korrigálást. És utána megint ellenekzőeleg kell korrigálni. De ez csak a szemet bántja átfedési probléma nem származik belőle. Éjjeli fagyon szórtam vele látótávolság annyi volt amennyit a lámpa vitt. Kombizásnál, vetésnél is használtam csak úgy gyakorlásképp. Arra is nagyon jó ha fogásokba dolgozik az ember akkor tud teljesen párhuzamos fogásokat venni, nem megy háromszögre a végén.
Kicsit bele kell jönni akkor biztosan még jobb lesz de már így is nagyon jól működik.
ahogy olvasgattam a hozzászólásokat az ez guide mellett döntenék-sztem a legjobb sorvezetés kormányautómatikával lehetne elérni-kérdésem h kormányautómatika nélkül aki használ ilyet mennyire lehet szép párhuzamos sorokat húzni egy 500 m hosszú táblában?
Válasz #378. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne! Valaki használ Teejet Matrix pro 570-et?