Hirdetés
Fórum
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műtrágya árak új
- Talajközpontú művelés új
- Haszonbérleti szerződés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Használt szántóföldi permetező új
380 hozzászólás
Válasz #127. hozzászólásra
Én sem értek vele egyet. Ok egyszer megvesszük a fémzároltat, abban elméletben benne van már a jogdíj, ami az áldozatos munkáért és kísérletezésért megilleti őket és meg is kapják biztosan.
De amit én munkálok, én vegyszerezek, én aratok le azért ne kapjon más jogdíjat, ahhoz nekik már édes kevés közük van.
Válasz #128. hozzászólásra

barátom!
na most adtál ötletet a kitének és ki fogja lobbizni
lekéri a nyilvántartásból a jd tulajdonosok adatait és küldi a csekket
Válasz #127. hozzászólásra

Ja igen persze valamijen szinten.. Én ugy vagyok ezel hogy ha én veszek ujonan egy JD-t kib drágán!!Akor abban a nagyon komoj vételerban minden bele van számolva..Tehát minden még az is hogy 20- 30 éves korában is tiszteséges árat kapni érte..Ja és 20-30 évig ninden egyes nap amikor csak használom hasznot hoz.. Nekem mint a gazdájának..Hát akor mondjuk a JD ezel az erövel valami licensz dijat vagy valami üzemelési dijat kérhetne mert egy világszinvonalú terméket bocsájtot nekünk a rendelkezésünkre... Na és akor beszéljünk arol a sok szedet vedett minden féle búzafajtárol ami még magyarországon sem álja -álná meg a helyét!! De eröl már irtam szerintem ösz visz vagy 10 fajta is eléglenne nem hogy ere a listára még fel sem fér anyi van..
{::}
Én kitöltöttem és visszaküldtem. Az éves árbevételem 0,0005%-ról van szó. Ennél sokkal nagyobb pénzeket kifizetünk más értelmetlen dolgokra. És valamilyen szinten ezt jogosnak tartom.
Válasz #124. hozzászólásra
) évig nyugalom van
elvitte a viz?
tényleg a lucernára rá lehet fogni, hogy augusztusban vetve és 8 (
Válasz #123. hozzászólásra
Meg a pick szalámiért is szedhetnék,ha én egy új receptet kitalálnék,és az kellene bele.Mert az új sajátos ízt a szalámi adta,ezért szedne díjat.
Válasz #123. hozzászólásra

Csak ne nagyon emlegesd!! Különbenis miröl beszélsz?? Nekem már nincs is..
Válasz #122. hozzászólásra

ennyi erővel én is írhatnék neked levelet és szedném a lucernafajtahasználati díjat
Válasz #121. hozzászólásra

Eröl van szó akor az csak nem non profit föleg hogy még pénzt is kér nem is keveset!!
engem az érdekelne, hogy egy nonprofit szervezetnek, milyen joga van arra, hogy tőlem információt gyüjtsön és határidőt szabjon meg
Válasz #119. hozzászólásra
Hány hekid van növénytermesztésben ????
OLvasom a linkeket, és elgondolkodom hol laktok ti?

Nálunk egyenlőre még nem jelentkeztek ezek a szélhámosok. Sok sikert a harchoz!
Válasz #117. hozzászólásra
Megvárjuk. A fazon, aki csinálja most ment nyugdíjba(Seprenyi István jogász). Csak azért, mert neki nem elég az XXszázezer forintos nyugdíja, csak azért nem fogunk plusz pénzt kiadni.
Válasz #116. hozzászólásra
Hódmezővásárhelyen lessz ha jól tudom.
Válasz #113. hozzászólásra
Kétegyháza?
Mi sem adtuk le még. Anyám is majd valamikor megy a falugazdászokhoz hogy ők mit tudnak...első sejtésem, hogy lehe, hogy semmit. De van mikor elég felkészültek, ha végzett akkor én is mondom hogy ott mit mondanak.

Melyik gazdakör hívta meg őket lehet más is elmenne, meghalgatni a mesét!!!!!
Annyit tudok,hogy nem veszélyes a 15 nap, nállunk a gazdakör mehívta péntekre a nonprofitot,addig sztem ne adjátok fel majd írok mit tudtam meg.
Válasz #109. hozzászólásra
Én se.
Válasz #108. hozzászólásra
A melegirattárba végezte a levelük, hogy gondolják, hogy minden sz*r adatot elküldök magunkról nekik, az annyuk térde kalácsát.
Válasz #108. hozzászólásra

Én úgy vagyok vele, hogy ennek legalább már tudom az árát ha fent van a listán ha nincs.......pont a legolcsóbbat vetettem........ellenben aki mást x-el annak ki tudja mennyi lesz a díja ???????
Megkockáztatom(ismerve a múltat) ha nem folyik be kell pííízzzzzz valahova kitalálják, hogy a fennmaradó 1100/ha !!???
Na ez lesz a xopás !!!
Én még nem hallottam olyanról környékünkön,h visszaküldte volna.....
Válasz #107. hozzászólásra

Ez tényleg jó kérdés!!Kinek mi a stratégiája?? Én még várok de vajon medig érdemes..Amugy igazábol egyik vetet fajtám sincs a felsorolt listában!!Na akkor mi van ijenkor??
Üdv mindenkinek.
Kicsit megint felhozom a témát. Tudom, hogy lesznek vélemények megint rendesen.
Végül is hányan küldtétek vissza a papírokat?
Válasz #105. hozzászólásra
nem kérnek ezek semmit!alapból én vissza se küldök semmit,ha majd erőlködnek ,akkor beírom a lenti fajtákat!ha az se lenne elég kreálok számlát régről,vetőmagról,oszt jó napot!
Válasz #104. hozzászólásra
Sántít,bekérik visszamenőleg pár évre a számláid oszt kiderül a turpisság...
Válasz #103. hozzászólásra

nekem nem ezek vannak,de ezeket vallom be ,ha muszáj!
Az enyém meg axis!! Na az meik listán szerepel?? Talán a ficó-én??
ősz árpa:rex
buza:jubilejnaja50
repce:californium
Egyik sincs rajta a listán!ENNYI!
Válasz #99. hozzászólásra

Azt értem hogy amikor és ahol jol megy minden akor ott mindent le lehet szabájozni.. de itt mikor uszik a vizben az a szerencsétlen igy vagy ugy elvetet búza akor nem hiszem hogy ez lene a legfontosabb!!
100
Gazsi!
elmegyek Horvátországba és veszek 1 zsák magot. Mind1 milyent és megmutatom a számlát, hogy abból szaporítottam a sajátomat. I moguli idemo u picku materinju, Bog I Hrvti! ( Aztán elmehetnek az anyjuk picsájába.... )
Válasz #97. hozzászólásra
Hogy bizonyítod,hogy neked olyan fajtád van ami nincs a listán?(úgy emlékszem valaki írta,hogy nekünk kell az eredetet igazolni)
Válasz #95. hozzászólásra
Még nem olvastam el a jogszabályi hátteret én sem. De attól tartok igen. Bár nagyon sok fajta hiányzik a listából.....ki lehet őket kerülni.
Felhívtam őket és azt mondták, ha van fémzárszám, akkor a fizetendő összeghez a 0 kell beírni. Bár nyilatkozni kell a területek nagyságáról is. Ezzel halásszák most az adatokat a gazdaságokról....hogy később mennyi bírságot kelljen kiszabni, ha valami nem stimmel. Majd bekottázzák a tavaszi vetésű növényeket is.
Válasz #93. hozzászólásra
Ilyen is csak nálunk van. Ezt az egész társaságot fel kéne "robbantani". Ki tudja megmondani azt, hogy milyen fajta a 4. alkalommal visszavetett búza? És mi van akkor ha keverem a saját maggal?? Ki mondja meg, hogy hektáronként hány kilóval kell vetnem?? Ez olyan mint a gárdaruha rendelet....
Válasz #94. hozzászólásra
Még nem kaptam meg a papírt.Egyébként fenyeget valamilyen szankcióval ha nem nyilatkozol róla?
Válasz #82. hozzászólásra
NON-PROFIT Kft...persze....újévi vicc. Egyébként ha van fémzárszám akkor nem kell fizetni. De mi van akkor ha én egy Ausztráliából behozott fajtát vetek vissza minden éveben????
Ha már mindenképp fizetni kell azért amit már egyszer megvettem mindenféle tulajdonságával együtt, akkor már biztos hogy valamelyik magyar nemesítőt fogom választani.
De ha ezt lebírják nyomni nekünk, akkor már csak idő kérdése, hogy ezt mikor vezetik be a haszonállatoknál is. Igaz itt lehet nehezebb sok esetben a fajtatulajdonost behatárolni,de a talált lóvénak lesz gazdája.
Nekem több néhány hektáros táblám van, ahol körülöttem többen is termelnek pl.: kukoricát, izolációs távolság 1500 méter, tehát a fogott mag is egy új hibrid lesz.
Miért is kellene fizetnem?
Senki nem vállal rá garanciát.
Vagy ha befizetem a pénzt akkor igen?
Vagyok
Válasz #90. hozzászólásra

Azok majd euróban fízetnek.
És akik német búzát vetnek vissza?
Válasz #88. hozzászólásra

Az a baj hogy ez mind nagykutya !!!
Megint ők akarják a nagy lét !!!
Dehát a bicikliről egyszer leesik a lánc!!!
Válasz #87. hozzászólásra

Srácok!!Senki nem mondta a sok B - nak hogy 100 féle buzát találjanak ki!! Ezt csakis az önös érdekükböl csinálták!!Anyi rosz fajta van mint a nyü.. Szerintem inkább a fajta kivonást kelene támogatni.. nem azt hogy ösztönözve legyenek minden ramatyra.. Szerintem vagy 10 nagyon komoj fajta elég lene!!Mert ez már vic ami itt megy..Kimondhatatlan nevü gombásodó fuzáriumosodó ledölös aprószemü vacakal már tele a putony...!!
Válasz #81. hozzászólásra
Én azt a magot vetem amin szerintem (a gyakorlat)szerint legmagasabb lessz a profitom.
Ez kapásnövényeknél nálunk a legjobb hibrideket jelenti mert szerintem megtérül.
De kalászosnál meg lehet oldani harmadannyiból is.
Nem én tehetek arról hogy akkora az árkülönbözet a fémzárolt mag meg a sima között.Ha nem 3xos lenne a különbség hanem 2x es akkor senki se bohóckodna vele.
Válasz #85. hozzászólásra

jó jó értem
akkor BUÉK komi
Válasz #84. hozzászólásra
Most jötem haza az irodábol !!!! Egész nap papirmunkáztam !!!
Válasz #83. hozzászólásra

na nem menni csergire??
zörögnek nagyon

pótolja a kurva anya!!!!! De buék az ilyen parasztnak is mint te
Mire gondolsz itt . Mert ez a pénz nem anemesítőké lessz arra mérget vehetsz , valaki zsebreváglya majd .
A fajtahasználati díj az új fajtákat, nemesítőit illetné meg. Sajnos a magyar vetőmagkutatás nagyon sokat veszített a korábban kivívott pozíciójából. Ennek egyik oka a nemesítések magos költsége, finanszírozása. Ha a magyar paraszt egy kicsit igényes volna, azzal kezdené a telet, hogy a hiányosságait pótolná a szakirodalomból