Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ugyanúgy tudod módosítani, ahogy ma csináltad, GYE02-ről átírod GYE01-re a hasznosítási kódot.
De nem kell ezt minden héten aktualizálni. Ha kizárólag kaszálással hasznosítasz egy területet, akkor kaszálónak írd, ha fogod legeltetni is, akkor pedig legelőként írd be az egységes kérelembe tavasszal, aztán használd ahogy sikerül.
Elvileg állandó legelőnél (ALL01) a legeltetés mellett évi 1 kaszálás megengedett + az őszi tisztító kaszálás, egyéb gyepnél (GYE01) szerintem nincs ilyen megkötés.
mai nap módosítottam legelőimet GYE02-re, mert arra állat most nem fog menni olyan nagy az őserdő, legalább a héten lesz kaszálás meg bálázás azzal rendben is lesz ez a történet.
viszont két hét múlva már állatokat tennék rájuk, azt az mvh felületén egységes kérelemnél, hogy tudnám módosítani?
előre is köszi
Nem tudom hogy túlóráztál-e,igen vagy nem ,de nem az számitott hogy hány óra túlóra lett a jelenléti ívben beírva!Ha azt nézték volna,háromszorosát is kaphatta volna sok mindenki!Sokszor hat-hét körül már azért jöttem el a hivatalból mert a takarítónő már majd megölt,és este 10-ig folyt köv!
Gondolom nálatok is be kellett írni az elektronikus jelenléti ívre a túlórák számát, idejét. Szerintem ha az ki lett töltve rendesen, akkor utalniuk kellett volna.
Nem pofára ment,de nem kapott mindenki a mi megyénkben,volt aki 1,2 napi bért,és volt aki semmit!Függött a megcsinált db számtól!Aki keveset csinált az vsz nem is túlórázott,ez így lett megcsinálva!
Nekem megjött a túlóra-pénz is a fizuval. Nem lehet, hogy te is azt kaptad meg? Nekem a gépkocsit eddig mindig külön utalták,soha nem a fizuval együtt.
És ha még nem kapta meg a csekket és azért nem fizette be a tagdíjat, akkor hogy lesz megérvényesítve az őstermelői igazolványa? Majd jöjjön vissza július 7. után?
Válasz #2211. hozzászólásra
"Az hogy mit illik tudni egy gazdálkodónak..."
Azt is illene tudnia, hogy ha a későbbiekben valamely tevékenységet nem szándékozik folytatni, akkor azt adminisztrációs úton is "fejezze be".
Például aki valaha tartott állatot, de már nem, akkor a tenyészetkódján az állattartást zárassa le az állategészségügynél. Egy csomó termelő KM ellenőrzésen megbukhat, ha valamikor volt mondjuk szarvasmarhája, de eladta és nem volt elég körültekintő. Jószág már fizikailag már nincs, a gazda úgy gondolja, hogy minden rendben van, de az ENAR-ban valahogy mégis bennmaradt. Ő meg ugye nem tud róla.
Új hír keddtől kezdve csak akkor lehet őstermelőit hosszabbítani ha gazda a tagdíj befizetési kötelezettségének eleget tett. Az új ügyfél esetében először befizeti a 2000ft-t csekken csak utána kaphat csak új igazolványt !!!!!!!!!!!!!!!!
Itt nem azon van a hangsúly, hogy honnan jön be az ügyfél, hanem az ügyintézés időtartamán, ha nem lenne számodra elég világos. Kit érdekel, hogy az ólból, fürdőkádból ( bár néha nem ártana ha ezt a sorrendet néhányan betartanák) vagy a szántóföldről érkezik hozzám? A lényeg hogy volt éppen elég idő az elkészítésre pláne úgy, hogy 2 percnél többet tényleg nem vett igénybe. Egyébként úgy néz ki, hogy őstermelők esetében 10000 Ft lesz a megállapított tagdíj.
Válasz #2207. hozzászólásra
Bár valóban egybe esett a területalapú tám. igényléssel, azért 25 ezer büntit nem ér meg egy átöltözés! Egyéblént (állítólag) 10 lesz a 2-ből.
Az időzítés tényleg sz@r volt, de szerintem akinek nem volt 2 perc szabadideje, hogy bejöjjön és megcsináljuk neki, az ne panaszkodjon.Egyébként eddig hárman jöttek, hogy szeretnék még megcsinálni. Mondtam mi a helyzet...tudomásul vették és kész.
Válasz #2197. hozzászólásra
Majd azt hozzák ki ebből, hogy túl sok a költségtérítésed és a fizud!
Miből telik neked arra, hogy hó/hétvégén még meglátogatsd a szomszéd faluban lakó anyóst?! Pláne, ha messzebb furikázol!
Nincs lájk vagy like!!! Küzdök a beregisztrált "kamaraitagokkal közösőstermelőinél" Speciel nekem " Őskövület falugazdik" megfelelnek!!!!!De... kiváncsilennék! ki volt az a 8 elemis aki nemfőlaponlévőket kamarainyilvántartásbavette??? Elméletileg 2014-ben bevalláshoz érkeztek dokumentumszerint levelek! Amit nálunk senkinemkapottmeg!!!!! A 2013-as levél kódjaivaltudtambelépni ami elméletileg egyszerhasználatosak mint az óvszer!
A km állásról: Mi közük ahhoz hogy mennyi a km állás?? Mi van ha a szerencsétlen falugazdász éppen a felesége/férje/barátja/barátnője vagy a szomszéd kocsijával ment éppen ügyfelezni ? Vagy mi van akkor ha megszállott sportember és bringázni akar ...??? Nem lehet...???
XML file,->PDF ügyben kérdezném falugazdászokat vagy akik ebben jártasak:
Tegnapi nap és ma beadott területalapú módosítás xml file után az alábbi pdfek jönnek le, akárhányszor próbálkozom az xml file letöltésével:
Nincs rajtuk a fejlécben keret, infó és az egész lapra csak a térképet nyomja a rajzokkal, számokkal, azt legalább megteszi.
Rendszerhiba van?
Szerintem az volt a legnagyobb ciki amikor mindenki szembesült azzal ,hogy a müsorvezető hölgy gázsija többe került mint a 82 kolléga jutalmazására szánt pénzösszeg(emlékplakettekre ) gondoltam!
Igazán nem értem mi bajotok... végül is egyeseknek csak 8-10 órát kellett utazni egy ebédért és hogy tapsolhasson egy jót...(természetesen a 20 éve gályázó kollégáknak jogos a taps )
Falugazdi22! Nemértem a Főszakácsot,vagy aki a "menüt" prezentálta! Ez a 20 deka anno oviskeresztfiamnáliskivertevolna a biztositékot!!! Marhalábszárpörköltnél indulunk husilag 50 dekától!!!! Ehez hagyma,paprika,paradicsom,zsir,füszerek!! Köretnek burgonya,igaz macerás! Tarhonyakényelmesmegoldás! Amittáladbakapsz! Nagyonreformkonyhánvoltatok!!!!!
3579 hozzászólás
Válasz #2228. hozzászólásra
Üdv.!
Ugyanúgy tudod módosítani, ahogy ma csináltad, GYE02-ről átírod GYE01-re a hasznosítási kódot.
De nem kell ezt minden héten aktualizálni. Ha kizárólag kaszálással hasznosítasz egy területet, akkor kaszálónak írd, ha fogod legeltetni is, akkor pedig legelőként írd be az egységes kérelembe tavasszal, aztán használd ahogy sikerül.
Elvileg állandó legelőnél (ALL01) a legeltetés mellett évi 1 kaszálás megengedett + az őszi tisztító kaszálás, egyéb gyepnél (GYE01) szerintem nincs ilyen megkötés.
üdv szakik
segítség kellene mvh honlap adminisztrációban:
mai nap módosítottam legelőimet GYE02-re, mert arra állat most nem fog menni olyan nagy az őserdő, legalább a héten lesz kaszálás meg bálázás azzal rendben is lesz ez a történet.
viszont két hét múlva már állatokat tennék rájuk, azt az mvh felületén egységes kérelemnél, hogy tudnám módosítani?
előre is köszi
Válasz #2225. hozzászólásra
Nem tudom hogy túlóráztál-e,igen vagy nem ,de nem az számitott hogy hány óra túlóra lett a jelenléti ívben beírva!Ha azt nézték volna,háromszorosát is kaphatta volna sok mindenki!Sokszor hat-hét körül már azért jöttem el a hivatalból mert a takarítónő már majd megölt,és este 10-ig folyt köv!
Gondolom nálatok is be kellett írni az elektronikus jelenléti ívre a túlórák számát, idejét. Szerintem ha az ki lett töltve rendesen, akkor utalniuk kellett volna.
Tolerancia! Ha nem túlóráztam volna, akkor gondolod írnék ez ügyben ???
Nem pofára ment,de nem kapott mindenki a mi megyénkben,volt aki 1,2 napi bért,és volt aki semmit!Függött a megcsinált db számtól!Aki keveset csinált az vsz nem is túlórázott,ez így lett megcsinálva!
Válasz #2222. hozzászólásra
Nekem megjött a túlóra-pénz is a fizuval. Nem lehet, hogy te is azt kaptad meg? Nekem a gépkocsit eddig mindig külön utalták,soha nem a fizuval együtt.
Mennyi túlórapénzt kaptatok?
Én ha jól számolom akkor pénteken a munkabéremet ( ez már közelít , megint a tizedikéhez pedig arról volt szó hogy előrehozzák elseje körülre )
és a kocsifutást kaptam meg. Egy fillérrel sem többet. Ez is pofára ment?
Válasz #2220. hozzászólásra
Megoldjuk ....
Válasz #2218. hozzászólásra
És ha még nem kapta meg a csekket és azért nem fizette be a tagdíjat, akkor hogy lesz megérvényesítve az őstermelői igazolványa? Majd jöjjön vissza július 7. után?
Válasz #2211. hozzászólásra
"Az hogy mit illik tudni egy gazdálkodónak..."
Azt is illene tudnia, hogy ha a későbbiekben valamely tevékenységet nem szándékozik folytatni, akkor azt adminisztrációs úton is "fejezze be".
Például aki valaha tartott állatot, de már nem, akkor a tenyészetkódján az állattartást zárassa le az állategészségügynél. Egy csomó termelő KM ellenőrzésen megbukhat, ha valamikor volt mondjuk szarvasmarhája, de eladta és nem volt elég körültekintő. Jószág már fizikailag már nincs, a gazda úgy gondolja, hogy minden rendben van, de az ENAR-ban valahogy mégis bennmaradt. Ő meg ugye nem tud róla.
Új hír keddtől kezdve csak akkor lehet őstermelőit hosszabbítani ha gazda a tagdíj befizetési kötelezettségének eleget tett. Az új ügyfél esetében először befizeti a 2000ft-t csekken csak utána kaphat csak új igazolványt !!!!!!!!!!!!!!!!
Délután jött a fizu a túlórával lett megnövelve,1-2 nappal!
Válasz #2215. hozzászólásra
A túlórát elfelejtettem...
Válasz #2214. hozzászólásra
Én ma kaptam, többet, mint eddig...de az is lehet, hogy az útiköltség is benne van.
Kaptatok fizut már?Vagy majd csak kedden?
Nem kell izgulni majd csak lesz valahogy ????
Itt nem azon van a hangsúly, hogy honnan jön be az ügyfél, hanem az ügyintézés időtartamán, ha nem lenne számodra elég világos. Kit érdekel, hogy az ólból, fürdőkádból ( bár néha nem ártana ha ezt a sorrendet néhányan betartanák) vagy a szántóföldről érkezik hozzám? A lényeg hogy volt éppen elég idő az elkészítésre pláne úgy, hogy 2 percnél többet tényleg nem vett igénybe. Egyébként úgy néz ki, hogy őstermelők esetében 10000 Ft lesz a megállapított tagdíj.
Az hogy mit illik tudni egy gazdálkodónak, nem egyszerű egy most kezdőnek megismerni.
Itt van például, a következő két egyszerű kérdés.
1., Ha egy éjjeli őr nappal meghal kaphat-e nyugdíjat?
2., Teendők a gazdálkodó halála esetén?
az elsőre az újszülötteken kívül mindenki ismeri a választ. Nem kaphat.
A második már komplikáltabb.
MVH, NAV Pénzintézet, stb.
Minket itt leginkább a mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatos rész érdekel.
És ez mindegyik az. Attól függően, hogy a TERA igénylés előtt, vagy után következett be az elhalálozás.
Ha valaki összefoglalná szerintem sokat tanulhatnánk, okulhatnánk belőle.
Válasz #2209. hozzászólásra
Sokan úgy gondolják, ha tavaly nem zargatták, idén is megússza. Majd, most,...ezt is visszamenőlegese!
Válasz #2208. hozzászólásra
"azért 25 ezer büntit"
Ezt tudta vajon mindenki, hogy bünti lesz?
Nem úgy volt, hogy aki nem tesz bevallást, annak megállapítanak egy díjat, amit be kell fizetni.
Ez sokkal korrektebb lenne. Talán még a felháborodás is elmaradna.
Sebaj, majd a NÉT jelentése miatt kiszabásra kerülő szankció (ha lesz),lehűti a felhevült embereket. "ami késik, jön"
Bár valóban egybe esett a területalapú tám. igényléssel, azért 25 ezer büntit nem ér meg egy átöltözés! Egyéblént (állítólag) 10 lesz a 2-ből.
Válasz #2206. hozzászólásra
"de szerintem akinek nem volt 2 perc szabadideje, hogy bejöjjön és megcsináljuk neki, az ne panaszkodjon."
Ezt a két percet, hogy számolod?
Fürdik, átöltözik, esetleg ha a határból kell hazamenni.
No meg ezek szerint nálad nem kellett sorba ülni.
Maga az elküldés valóban nem tart sokáig.
Válasz #2205. hozzászólásra
Az időzítés tényleg sz@r volt, de szerintem akinek nem volt 2 perc szabadideje, hogy bejöjjön és megcsináljuk neki, az ne panaszkodjon.Egyébként eddig hárman jöttek, hogy szeretnék még megcsinálni. Mondtam mi a helyzet...tudomásul vették és kész.
Felétek milyen vízhangja van a bevallás leállításának??
Nálunk nagyon háborognak, hogy nem volt elég idő, és rettegnek a 25 ezertől
Majd azt hozzák ki ebből, hogy túl sok a költségtérítésed és a fizud!
Miből telik neked arra, hogy hó/hétvégén még meglátogatsd a szomszéd faluban lakó anyóst?! Pláne, ha messzebb furikázol!
Válasz #2202. hozzászólásra
Nincs lájk vagy like!!! Küzdök a beregisztrált "kamaraitagokkal közösőstermelőinél" Speciel nekem " Őskövület falugazdik" megfelelnek!!!!!De... kiváncsilennék! ki volt az a 8 elemis aki nemfőlaponlévőket kamarainyilvántartásbavette??? Elméletileg 2014-ben bevalláshoz érkeztek dokumentumszerint levelek! Amit nálunk senkinemkapottmeg!!!!! A 2013-as levél kódjaivaltudtambelépni ami elméletileg egyszerhasználatosak mint az óvszer!
Válasz #2201. hozzászólásra
Dobjuk a lájkot!
http://www.profession.hu/allas/falugazdasz-nemzeti-agrargazdasagi-kamara-612043
Na ehhez mit szóltok?:
A km állás az MVH-s feladatok miatt kell dokumentációnak.
De, azt lehet. Lassan már csak biciklivel lehet közlekedni. Az a lényeg, hogy ingyen legyen.
A km állásról: Mi közük ahhoz hogy mennyi a km állás?? Mi van ha a szerencsétlen falugazdász éppen a felesége/férje/barátja/barátnője vagy a szomszéd kocsijával ment éppen ügyfelezni ? Vagy mi van akkor ha megszállott sportember és bringázni akar ...??? Nem lehet...???
Mi megkaptuk az eljárásrendet a kárfelmérés helyszíni szemlékről. A km elszámolásnak csúfolt alamizsnából hogyan gondolják a határba kimenetelt...?.
Válasz #2194. hozzászólásra
Nálunk telefonos termésbecslést kell csinálni. Vicc az egész.
Most még a hovégi km óra állásra is kíváncsiak még mire nem ?????????????
Válasz #2190. hozzászólásra
Én IDE szoktam gyűjteni dolgokat.
http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?p=14086#14086
Íme
A NAK.hu és MVH.hu oldalon szinte minden (Sőt időnként még sok is) megtalálható.
Válasz #2190. hozzászólásra
Szerintem a 38/2014 lenne.
http://www.kormany.hu/download/3/52/31000/MK_14_026_38_2014.pdf
Íme
XML file,->PDF ügyben kérdezném falugazdászokat vagy akik ebben jártasak:
Tegnapi nap és ma beadott területalapú módosítás xml file után az alábbi pdfek jönnek le, akárhányszor próbálkozom az xml file letöltésével:
Nincs rajtuk a fejlécben keret, infó és az egész lapra csak a térképet nyomja a rajzokkal, számokkal, azt legalább megteszi.
Rendszerhiba van?
http://www.kephost.com/image/vkY
Milyen kormányrendelet ?
Válasz #2165. hozzászólásra
Akinek nem egyszerű, az a kormányrendelet olvasgatása után meríthet tudást.
https://www.google.hu/search?q=38%2F2014.%28II.24%29%20korm%20rendelet&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&source=hp&channel=np&gfe_rd=cr&ei=CaOFU_2WM-7a8ge-3YHgCQ
Földművesről szóló oldalak
Mit akartál írni Gyöngyösi Csaba mert nem értem????????????????
Válasz #2184. hozzászólásra
"Bár azon lettünk volna! Akkor vaddisznópörkölt kerül a rányérra! " Igazadvan!!!!!!! Mondjuk mintamenza? http://www.csabatv.eu/node/592
Szerintem az volt a legnagyobb ciki amikor mindenki szembesült azzal ,hogy a müsorvezető hölgy gázsija többe került mint a 82 kolléga jutalmazására szánt pénzösszeg(emlékplakettekre ) gondoltam!
Igazán nem értem mi bajotok... végül is egyeseknek csak 8-10 órát kellett utazni egy ebédért és hogy tapsolhasson egy jót...(természetesen a 20 éve gályázó kollégáknak jogos a taps )
Válasz #2182. hozzászólásra
"Nagyonreformkonyhánvoltatok!!!!! "
Bár azon lettünk volna! Akkor vaddisznópörkölt kerül a rányérra!
Válasz #2180. hozzászólásra
Válasz #2179. hozzászólásra
Falugazdi22! Nemértem a Főszakácsot,vagy aki a "menüt" prezentálta! Ez a 20 deka anno oviskeresztfiamnáliskivertevolna a biztositékot!!! Marhalábszárpörköltnél indulunk husilag 50 dekától!!!! Ehez hagyma,paprika,paradicsom,zsir,füszerek!! Köretnek burgonya,igaz macerás! Tarhonyakényelmesmegoldás! Amittáladbakapsz! Nagyonreformkonyhánvoltatok!!!!!
Válasz #2180. hozzászólásra
Egy perces néma tiszteletadás az elment egykori társakért illett volna...