Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A legnehezebb az egész fenyőtermelésben a jó áron eladás.
Sokat hoznak az országba Dániából,meg Osztrákot is láttam.
Somogyból viszont az Olaszok veszik.
Válasz #5. hozzászólásra
Jó csak poén volt az épületfa, de kitudja.....Az én fáim idén 7 évesek, a lucok 2-2,5 m magasak az ezüstök 1-1,5 méteresek. Amikor mi ültettük akkor tudtam rá vevőt 800-1800 ft/db áron.Sajnos eltelt 7 év és,hát az emberünk váltott...Akkor közel 10 ezer db-ot raktunk....,most jó ha lesz 6 ezer db, eladni valóm.Nem kell mondani, hogy miért csak ennyi....
Én is csak annyit szeretnék kivágni amit megvesznek, de így nehéz lesz....
Mindenki csak a normanndot keresi + a lucot, de hát azt ennyiért nem!!!!!
Üdv!
6-8év,mire a csemetéből eladható fa lesz.
Ennyivel előre piacot keresni felesleges,majd 1-2 évvel előtte.
A kereskedők tavaly besokalltak,rengeteg a nyakukon maradt.
Sokan vettek műfenyőt,vagy csak ágat díszítettek.
Én a sajátomat árulom majd,és csak annyit vágok amennyi elfogy.
300ftért tényleg nem szabad eladni,de faanyagnak se szabad meghagyni.
Legalábbis ezt mondták a földhivatalban,mikor megkérdeztem,h kell-e művelési ág váltást bejelenteni.
A 6-8méteres fák már erdőnek számítanak szerintük.
Foglalkozik vki magvetéssel?
Válasz #3. hozzászólásra
Szerintem van rá kereslet, csakhogy a Naaagy felvásárlók megveszik 2-300 ft-ért db-ját mondjuk a lucnak, és nagy haszonnal tovább adják.... De ismerek olyat is aki 100 ezer db- ot ültetett, és hát nem panaszkodik....
Én nem fogom eladni 2-300 ft akkor marad az erdő, és a fiamnak jó lesz épületfának!!!
Szerintem erre is igaz,hogy piacot keress rá utána kezdd el termelni. mi már csak nagyon kicsiben csináljuk, csak töveset, max. 6-700db. A klímánk sem az igazi neki, és a kereslet is egyre csökken.
Üdv Gazdatársaim!
Fenyővel kapcsolatban bármilyen témában szívesen cserélnék információkat.A magvetéstől egészen a karácsonyfa eladásig bármilyen témában.
107 hozzászólás
A legnehezebb az egész fenyőtermelésben a jó áron eladás.
Sokat hoznak az országba Dániából,meg Osztrákot is láttam.
Somogyból viszont az Olaszok veszik.
Válasz #5. hozzászólásra
Jó csak poén volt az épületfa, de kitudja.....Az én fáim idén 7 évesek, a lucok 2-2,5 m magasak az ezüstök 1-1,5 méteresek. Amikor mi ültettük akkor tudtam rá vevőt 800-1800 ft/db áron.Sajnos eltelt 7 év és,hát az emberünk váltott...Akkor közel 10 ezer db-ot raktunk....,most jó ha lesz 6 ezer db, eladni valóm.Nem kell mondani, hogy miért csak ennyi....
Én is csak annyit szeretnék kivágni amit megvesznek, de így nehéz lesz....
Mindenki csak a normanndot keresi + a lucot, de hát azt ennyiért nem!!!!!
Üdv!
6-8év,mire a csemetéből eladható fa lesz.
Ennyivel előre piacot keresni felesleges,majd 1-2 évvel előtte.
A kereskedők tavaly besokalltak,rengeteg a nyakukon maradt.
Sokan vettek műfenyőt,vagy csak ágat díszítettek.
Én a sajátomat árulom majd,és csak annyit vágok amennyi elfogy.
300ftért tényleg nem szabad eladni,de faanyagnak se szabad meghagyni.
Legalábbis ezt mondták a földhivatalban,mikor megkérdeztem,h kell-e művelési ág váltást bejelenteni.
A 6-8méteres fák már erdőnek számítanak szerintük.
Foglalkozik vki magvetéssel?
Válasz #3. hozzászólásra
Szerintem van rá kereslet, csakhogy a Naaagy felvásárlók megveszik 2-300 ft-ért db-ját mondjuk a lucnak, és nagy haszonnal tovább adják.... De ismerek olyat is aki 100 ezer db- ot ültetett, és hát nem panaszkodik....
Én nem fogom eladni 2-300 ft akkor marad az erdő, és a fiamnak jó lesz épületfának!!!
Válasz #2. hozzászólásra
Szerintem erre is igaz,hogy piacot keress rá utána kezdd el termelni. mi már csak nagyon kicsiben csináljuk, csak töveset, max. 6-700db. A klímánk sem az igazi neki, és a kereslet is egyre csökken.
Válasz #1. hozzászólásra
Üdv!
Ez egy nekem való téma.... Sajnos nem sok sikerrel jártam az eladással!
Azért én is kíváncsi lennék, hogy mennek ezek a híres a fenyőfák (főleg az ezüst, luc, normann)!
Üdv Gazdatársaim!
Fenyővel kapcsolatban bármilyen témában szívesen cserélnék információkat.A magvetéstől egészen a karácsonyfa eladásig bármilyen témában.