Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen jön majd egy másik határozat melyben leírják, hogy az előzőt hatályon kívül helyezi ( visszavonja ) és megadja a támogatást, mivel az előzőt forrás hiányában utasította el, ez a legfontosabb. Az ügyfélkapuban is látszódni fog, hogy átvált jóváhagyott-ra.
Uristen be veszitek ezt a 90pontot nem igaz belöle semmi mert màr rég elfogyot a pénz rà ez csak duma hogy most nyernek azokis akinek meg van a 90pontjuk majd jövöre esetleg könyeb lesz de lehet hogy nemis lesz belöle semi.
Sziasztok!!!
Akkor most majd jön a határozat, hogy akkor most nyertem e vagy nem!? de nem tudja valaki hogy az ügyfélkapus rendszerben is át fog váltani a státuszom?
Az, hogy most miért ment le a ponthatár talán itt nem fejteném ki. Az előző hirdetés elég rendesen kamu volt, de hagyjuk..... A lényeg, hogy 90 pont most.
Jövőre lesz kiírás várhatóan február vége március ( legkésőbb májusig ) jelenik meg kicsit könnyített verzióban.
Vagy csak nagyon szkeptikusak vagyunk a korábbi évek pályázatai miatt(kis keretösszeg, kétévenkénti kiírás). Kezdem elhinni, hogy az új ciklusban tényleg kiemelten támogatják a fiatal gazdákat. Először az emelt keretösszeg, most lényegében megint az, jövőre meg állítólag jóval kisebbek lesznek a vállalások. Lehet hogy nem is járt jól aki így idén nyert, mert ez volt az eddigi legkeményebb kiírás a vállalások terén.
Én is erre gondoltam, h így lehet h nem írják ki jövőre a következő pályázatot, hanem most így letudják...bár az is meglehet h maradt még ki forrás...ki tudja??
Befolyásolhatja-e a jövő évi pályázatot ez a pontleszállítás? Lehet, hogy emiatt ki se írják? Vagy megint maradt még valamennyi lehívható pénz amit mindenképp el kel költeni.
Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának
86/2014. (XII. 11.) közleménye
az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági
termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes
feltételeiről szóló 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet módosításáról, valamint a fiatal
mezőgazdasági termelők indulásához 2014. évben igényelhető támogatás
megítéléséhez szükséges minimális ponthatár leszállításáról.
Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők
indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 34/2014. (IV. 4.) VM
rendelet módosítása, amelyeket a folyamatban levő eljárásokban, a jogorvoslati eljárásokban,
valamint a peres eljárásokban is alkalmazni kell. A módosítás fogalmi pontosításokat vezetett be.
Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága döntött a 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet
alapján 2014. május 1. és május 15. között benyújtott kérelmek esetében támogatáshoz szükséges
minimum pontszám csökkentéséről. A minimum pontszám 90 pontban került meghatározásra.
Jelen közleményben közzétett minimum pontszámot a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.
Az Irányító Hatóság jelen közleményének megjelenésével egyidejűleg hatályát veszti az Irányító
Hatóság 50/2014. (IX. 14.) közleménye.
Budapest, 2014. december 11.
dr. Viski József
Irányító Hatóság vezetője
Sziasztok!
Szerintetek ha növényvédő és méregraktáros tanfolyamot végeztem
10hektáros kertészeti gazdaság átvételével lenne esélyem pályázatot nyerni?
Üdv.Zsolti
Sziasztok. Lehet hülyeséget kérdezek de lusta vagyok vissza olvasni mert telefonról nézem és írok, de olyan hirt hallottam hogy lejjebb vitték az előző ponthatarokat 90 pontra. Ez előfordulhat? Hallott róla valaki? Előre is köszönöm. Üdv mindenkinek.
A pályázat elbírálásánál nem nézik a releváns iskolai végzettséget. Azt később kérheti az engedélyező szakhatóság. Pl. nekem él.ip mérnöki végzettségem van ezzel nyertem. Baromfira adtam be.
Az okmány irodában az ev kiváltásánál kérték a szakirányú papírjaimat a baromfihoz. Persze türelmesek, megvárják amíg így utólag csinálok valami tanfolyamot.
Most már nem fog menni ez a heti pár órás bejelentetés!Én úgy tudom hogy ha nincs meg a napi nyolc óra akkor a vállalkozói után a teljes összeget kell fizetni,ha meg teljes munkaidős akkor meg oda fizeti be a járulékot!Ez csak akkor jó ha már amúgy is van bejelentett munkahely!
Válasz #5687. hozzászólásra
Szia Acsuz !
Most olvasom,hogy nem kaptad meg az imélem.Pedig írtam neked levelet csak nem " margarta60 " az imélem,hanem - barabasnecsurka@freemail.hu Erre az imél címre várom leveled.
Találtam ezt az előminősitő táblázatot. Ha itt az A és B részben nem érem el az 51 pontot akkor nem is érdemes pályázni?? Vagy a vállalásokkal lehet még hozni vmit a végső pontszámokon, hogy + legyen az elbirálás?
Ha méhészetet csak 50%-ban lehet és a másik 50%-ban juhokat , szarvasmarhát vagy sertés tartásra akarnék pályázni akkor elég a méhész képzés vagy kell még aranykalászos is?
A szakmunkás bizi ha mezőgazdasági irányú akkor jó, indulhatsz a pályázaton, de az érettségi itt nem számít, csak akkor ha vállalod a felsőfokú szakképesítést (főiskola). Akkor kelleni fog, hogy jelentkezni tudj az iskolába.
Az első évben már meg kell lennie a 11 eume értéknek. Ezt kell tartanod valószínűsítem 5 éven keresztül ( ha nincs más vállalás eune értékben). Ezt írták le.....
Tudna vki ajánlani megbízható pályázatíró céget?!!!
Illetve, szerintetek egy Mezőgazdasági szakmunkás bizonyítvány plussz uyganabban a suliban kapott Mezőgazdasági szakközépiskolai érettségi biz. az a minősítésnél jelent pontokat?
Érdeklődni szeretnék.Erősen gondolkozom pályázat beadásán állatenyésztésre. Az érdekelne, hogy miket kell beadni az SFH betétlapokon és ilyesmin kívül? Gondolok itt környezetvédelmi tanulmányra és hasonló dolgokra amelyek elkészítése nagyobb költségeket tesz ki.
Egy kis további magyarázatra szorulok... :-) Én most nyertem, gombatermesztéssel szeretnék foglalkozni, az SFH betétlapomon már az első évre is 11 EUME van írva(hogy miért azt nem tudom...), akkor mikoora is kell készen lennem...?
Köszönöm
13480 hozzászólás
Válasz #5728. hozzászólásra
Igen jön majd egy másik határozat melyben leírják, hogy az előzőt hatályon kívül helyezi ( visszavonja ) és megadja a támogatást, mivel az előzőt forrás hiányában utasította el, ez a legfontosabb. Az ügyfélkapuban is látszódni fog, hogy átvált jóváhagyott-ra.
Uristen be veszitek ezt a 90pontot nem igaz belöle semmi mert màr rég elfogyot a pénz rà ez csak duma hogy most nyernek azokis akinek meg van a 90pontjuk majd jövöre esetleg könyeb lesz de lehet hogy nemis lesz belöle semi.![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Sziasztok!!!
Akkor most majd jön a határozat, hogy akkor most nyertem e vagy nem!? de nem tudja valaki hogy az ügyfélkapus rendszerben is át fog váltani a státuszom?
És történt már kifizetés idén? Erről van infótok?
Válasz #5725. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Persze, hogy valóságos hivatalos az IH közlemény!
Azért ez tényleg jól hangzik. Ha valóságos is, szép karácsonyi ajándék lesz sokaknak.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Mivel lehet elérni 98pontot? Mit kell azért vállalni?
Az, hogy most miért ment le a ponthatár talán itt nem fejteném ki. Az előző hirdetés elég rendesen kamu volt, de hagyjuk..... A lényeg, hogy 90 pont most.
Jövőre lesz kiírás várhatóan február vége március ( legkésőbb májusig ) jelenik meg kicsit könnyített verzióban.
Válasz #5721. hozzászólásra
Vagy csak nagyon szkeptikusak vagyunk a korábbi évek pályázatai miatt(kis keretösszeg, kétévenkénti kiírás). Kezdem elhinni, hogy az új ciklusban tényleg kiemelten támogatják a fiatal gazdákat. Először az emelt keretösszeg, most lényegében megint az, jövőre meg állítólag jóval kisebbek lesznek a vállalások. Lehet hogy nem is járt jól aki így idén nyert, mert ez volt az eddigi legkeményebb kiírás a vállalások terén.
Válasz #5720. hozzászólásra
Én is erre gondoltam, h így lehet h nem írják ki jövőre a következő pályázatot, hanem most így letudják...bár az is meglehet h maradt még ki forrás...ki tudja??
Befolyásolhatja-e a jövő évi pályázatot ez a pontleszállítás? Lehet, hogy emiatt ki se írják? Vagy megint maradt még valamennyi lehívható pénz amit mindenképp el kel költeni.
Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának
86/2014. (XII. 11.) közleménye
az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági
termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes
feltételeiről szóló 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet módosításáról, valamint a fiatal
mezőgazdasági termelők indulásához 2014. évben igényelhető támogatás
megítéléséhez szükséges minimális ponthatár leszállításáról.
Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők
indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 34/2014. (IV. 4.) VM
rendelet módosítása, amelyeket a folyamatban levő eljárásokban, a jogorvoslati eljárásokban,
valamint a peres eljárásokban is alkalmazni kell. A módosítás fogalmi pontosításokat vezetett be.
Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága döntött a 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet
alapján 2014. május 1. és május 15. között benyújtott kérelmek esetében támogatáshoz szükséges
minimum pontszám csökkentéséről. A minimum pontszám 90 pontban került meghatározásra.
Jelen közleményben közzétett minimum pontszámot a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.
Az Irányító Hatóság jelen közleményének megjelenésével egyidejűleg hatályát veszti az Irányító
Hatóság 50/2014. (IX. 14.) közleménye.
Budapest, 2014. december 11.
dr. Viski József
Irányító Hatóság vezetője
Válasz #5715. hozzászólásra
Helo nekem 98pontom let most akkor küldeni fognak valami papirt hogy nyertem nem tudom hogy mivan most
Sziasztok!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Szerintetek ha növényvédő és méregraktáros tanfolyamot végeztem
10hektáros kertészeti gazdaság átvételével lenne esélyem pályázatot nyerni?
Üdv.Zsolti
Sziasztok. Lehet hülyeséget kérdezek de lusta vagyok vissza olvasni mert telefonról nézem és írok, de olyan hirt hallottam hogy lejjebb vitték az előző ponthatarokat 90 pontra. Ez előfordulhat? Hallott róla valaki? Előre is köszönöm. Üdv mindenkinek.
http://umvp.kormany.hu/download/d/0b/c0000/IHk_2014_086_(XII_11)_IHkozlemeny.pdf![smile loveye](/oldforum/images/smiles/loveye.gif)
Lesz még pár nyertes juhiiiiiiiiiiiiiii!
Válasz #5706. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Természetesen van:
https://www.facebook.com/NyertesFiatalGazda
Válasz #5708. hozzászólásra
A megyeihez.
és ki irja meg nekem?
Válasz #5708. hozzászólásra
Az illetékes kirendeltséghez kell benyújtanod.
Válasz #5706. hozzászólásra
Igen :)
Válasz #5706. hozzászólásra JElen!:)
Sziasztok!
A kifizetési kérelmet Budapesti címre kell küldeni vagy a megyei kirendeltséghez?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #5667. hozzászólásra
Sziasztok,
A pályázat elbírálásánál nem nézik a releváns iskolai végzettséget. Azt később kérheti az engedélyező szakhatóság. Pl. nekem él.ip mérnöki végzettségem van ezzel nyertem. Baromfira adtam be.
Az okmány irodában az ev kiváltásánál kérték a szakirányú papírjaimat a baromfihoz. Persze türelmesek, megvárják amíg így utólag csinálok valami tanfolyamot.
Van itt olyan aki megirta magának és meg is nyerte és nincs közel a tűzhöz, mvh-hoz?
Válasz #5671. hozzászólásra
Most már nem fog menni ez a heti pár órás bejelentetés!Én úgy tudom hogy ha nincs meg a napi nyolc óra akkor a vállalkozói után a teljes összeget kell fizetni,ha meg teljes munkaidős akkor meg oda fizeti be a járulékot!Ez csak akkor jó ha már amúgy is van bejelentett munkahely!
Válasz #5701. hozzászólásra
Írtam e-mail-t a megadott címre. Várom a választ és a kérdéseket.
Válasz #5697. hozzászólásra
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Hát a méhész végzettség már meg van , és nincs pézem aranykalászosra meg időm sincs sajnos
Fellebbezésekről van valakinek híre? Én 3 embernek adta be fellebbezést, de eddig sehol semmi!![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz #5687. hozzászólásra
Szia Acsuz !
Most olvasom,hogy nem kaptad meg az imélem.Pedig írtam neked levelet csak nem " margarta60 " az imélem,hanem - barabasnecsurka@freemail.hu Erre az imél címre várom leveled.
Válasz #5698. hozzászólásra
Köszönöm a választ!
Válasz #5632. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Köszönöm a választ, bocsánat hogy csak most tudtam írni!
Válasz #5696. hozzászólásra
Már költik is. Ha a határozatot megkapod onnan kb. 3 - 4 nap.
Válasz #5689. hozzászólásra
Jó a méhész végzettség. ha van kedved tanulni és pénzed is van rá, akkor mehet az aranykalászos is.
Nyertesek közül valaki kapott már pénzt?!
Ha a státusz jóváhagyottra vált onnan mennyi idő kb. az utalás?!
Válasz #5694. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #5690. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ez a tábla nem sokat ér, majd az új fiatal gazda kiírás pontozása fog számítani! (mindig szokott változni a pontozás)
Válasz #5692. hozzászólásra
komcsi?
igen
Üdv!
Az mezőgazdasági szakmai gyakorlatnak számít, ha már 4éve benne vagyok a családi gazdaságban?
http://balintpeter.hu/leirasok/fiatal-gazda-ertekeles
Találtam ezt az előminősitő táblázatot. Ha itt az A és B részben nem érem el az 51 pontot akkor nem is érdemes pályázni?? Vagy a vállalásokkal lehet még hozni vmit a végső pontszámokon, hogy + legyen az elbirálás?
Üdv!
Ha méhészetet csak 50%-ban lehet és a másik 50%-ban juhokat , szarvasmarhát vagy sertés tartásra akarnék pályázni akkor elég a méhész képzés vagy kell még aranykalászos is?
Válasz #5685. hozzászólásra
A szakmunkás bizi ha mezőgazdasági irányú akkor jó, indulhatsz a pályázaton, de az érettségi itt nem számít, csak akkor ha vállalod a felsőfokú szakképesítést (főiskola). Akkor kelleni fog, hogy jelentkezni tudj az iskolába.
Válasz #5684. hozzászólásra
Kedves margarta60 ! Sajnos nem tudom, de ilyen néven nem érkezett e-mail.
Válasz #5681. hozzászólásra
Az első évben már meg kell lennie a 11 eume értéknek. Ezt kell tartanod valószínűsítem 5 éven keresztül ( ha nincs más vállalás eune értékben). Ezt írták le.....
Sziasztok.
Tudna vki ajánlani megbízható pályázatíró céget?!!!
Illetve, szerintetek egy Mezőgazdasági szakmunkás bizonyítvány plussz uyganabban a suliban kapott Mezőgazdasági szakközépiskolai érettségi biz. az a minősítésnél jelent pontokat?
Acsuz-nak üzeni margarta60,köszöni a segítséget TÉSZ-ügyben,már el is küldte e-mail címét.Remélem megkaptad.Sok Köszönettel.margarta60
Válasz #5681. hozzászólásra
Menyi földet vàlaltàl és mit akarsz termeszteni.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék.Erősen gondolkozom pályázat beadásán állatenyésztésre. Az érdekelne, hogy miket kell beadni az SFH betétlapokon és ilyesmin kívül? Gondolok itt környezetvédelmi tanulmányra és hasonló dolgokra amelyek elkészítése nagyobb költségeket tesz ki.
Válasz #5680. hozzászólásra
Egy kis további magyarázatra szorulok... :-) Én most nyertem, gombatermesztéssel szeretnék foglalkozni, az SFH betétlapomon már az első évre is 11 EUME van írva(hogy miért azt nem tudom...), akkor mikoora is kell készen lennem...?
Köszönöm