Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
valamikor december 12-15 körül, utána kellene néznem. De kellett a regisztrációs adatomon is változtatni, illetve hiányt pótolni, mert valami nem tetszett a hivatalnak elsőre.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy most végeztem Mezőgazdasági mérnökként, csak nincs nyelvvizsgám az élettársam mezőgazdasági gépszerelő és karbantartó, hogy mind a ketten igény vehetnénk a pályázatot, ha indul vagy én csak akkor ha nyelvvizsgával rendelkezem? Továbbá az én szüleim gazdálkodnak, kb. 20 ha föld + 4 fejős tehén + 3 db növendék bika. Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy mit lenne esetleg célszerű csinálnom, ha lehetőségem lenne, hogy pályázzak, ami egy kicsit nyereséges lenne, mert amit itt olvasgattam azok a dolgok nem túl egyértelműek számomra. És még annyit kérdeznék tőletek, hogy Szabolcsban valami jó pályázatíró, és majd aztán egy jó könyvelő. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.Orsi
Ezek után döntsd el érdemes belevágnod!
Szinte minden vehetsz belőle,földet is,gépet is,de vállalkozónak kell lenni 5 évig azt már a pontok alapján tudod eldönteni,hogy főállású leszel vagy nem!
Idén nem várható kiírás,ha most leszel 40 akkor addig pályázhatsz rá amíg nem leszel 41.Ez azt jelenti,hogyha jövőre kiírják, mielőtt betöltöd a 41-et úgy még pályázhatsz!
Sziasztok.Én azt szeretném megtudni mire lehet igényelni ezt a fiatal gazdák induló támogatását? Nem vagyok képben ,földet is lehet vásárolni?Mert Ahhoz,hogy belekezdjek valamilyen jószágtartásba több föld is kellene.Én ősszel leszek 40 éves nem késő egy kicsit? köszi!
Valakinek van valami híre,a fellebbezésekről?
Vagy van olyan valaki,aki kapott már bármit is róla?
Nekem csak annyit mondanak,legyek türelemmel!-Kérdem én,meddig?????
Sziasztok van esetleg olyan akinek a kifizetési kérelme még ellenőrzés allat van én 2012. dec 12.-én adtam be és még ellenőrzés allat van érdeklődnék esetleg hogy ki mikor adta be csak a mihez tartás miatt.
Bementem az mvh- ba megkérdezni,hogy mi volt ez az üzenet,azt mondták,hogy bár a levél szerint értelmezhető annak is,hogy kiírták újra,mégsem írták ki a pályázatot....szóval a lényeg,hogy elcseszték...csak nem mondják meg,tehét téves riasztás volt bocsi
Hol találom esetleg ezt a mellékletet ami alapján tudok számolni vagy esetleg az oldalon?ha az oldalon akkor itt hova kattintsak,köszönöm a segítséget!
üdv nektek én szűrke marhát szeretnék és mangalicát tartani egy pályázatot se nyújtottam még be soha életemben érdeklődni szeretnék hogy mi alapján döntik el hogy mennyit kapok állatonként mondjuk a szürke marhánál?egy évre vagy mennyit szoktak adni támogatást átlagba egy szürke marhára? :)
"Az ügyfél a támogatást nem veheti igénybe, ha a támogatási kérelem benyújtása előtt már nyújtott be agrár vagy agrár-vidékfejlesztési célú támogatási kérelmet, vagy pályázatot az MVH-hoz."
Mi nem nyújtottunk be semmit, a pályázat kész volt, beadás előtt jött 200 ropi tej kvóta támogatás a bázis után, így reccs lett.
Az MVH honlapján lesz kiírva. Onnan lehet majd letölteni a közleményt és a többi benyújtandót. Ha ki lesz írva idén,akkor itt a fórumon is lehet majd látni. Azt hangoztatják,h nem lesz idén kiírva,de sztem várjátok meg a végét.
Hogyan lehet pályázni erre a fiatal gazdás támogatásra?
A feltételeket ismerem, de nem tudom hol lehet benyújtani a pályázatot, illetve mi a száma, meg ki lett -e már írva 2013-ban...
Ezt már mindenki posztolja a másikon is,de ez ahogy olvasod a tavalyi kiírásnak felel meg.És talán valaki okos frissített egyet rajta és kb ennyi!Sehol senki nem mondott olyat eddig,mondjuk egyeztetés alatt áll,de még szóba sem jött sehol sem!
Ez még kevés...
Válasz #3319. hozzászólásra
Légyszíves posztold ide ki azt az üzenetet,mert én a múlt héten beszéltem az MVH-val,és ott azt mondták,hogy nem írják ki ebben az évben,de igazából ők sem tudják igazán...
Szia! A www.omme.hu-n találod a Nemzeti Programos támogatásokat, amik méhészeknek szólnak, de ha fiatal gazda támogatásra szertnél majd a későbbiekben pályázni, akkor ezekkel a támogatásokkal kizárod magad a FIG pályázaton való indulásból!!!
Ha egyéb kérdésed van nyugodtan írj nekem emailt, egy 2009-es fiatal gazda méhész...
13464 hozzászólás
Válasz #3361. hozzászólásra
valamikor december 12-15 körül, utána kellene néznem. De kellett a regisztrációs adatomon is változtatni, illetve hiányt pótolni, mert valami nem tetszett a hivatalnak elsőre.
senki másnak nem érkezett még meg?
Hali!
Van köztetek Hajdú Bihar megyei és aki már kapott lóvét?
Válasz #3360. hozzászólásra
Amúgy gratulálok :)
Válasz #3360. hozzászólásra
Szia! Mikor adtad be a folyósítási kérelmet ?
Ma megérkezett a fiatal gazda támogatás 90%-a, ami "rossz", hogy 292,3 Ft/€ árfolyammal
Szia
Nem vagy egyedül...
Jó pályázatíró Szabolcsban: Béresné Bánszki Zsuzsanna Nyíregyháza Derkovits ut a száma 06309355797 az ő pályázatai általában nyernek.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy most végeztem Mezőgazdasági mérnökként, csak nincs nyelvvizsgám az élettársam mezőgazdasági gépszerelő és karbantartó, hogy mind a ketten igény vehetnénk a pályázatot, ha indul vagy én csak akkor ha nyelvvizsgával rendelkezem? Továbbá az én szüleim gazdálkodnak, kb. 20 ha föld + 4 fejős tehén + 3 db növendék bika. Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy mit lenne esetleg célszerű csinálnom, ha lehetőségem lenne, hogy pályázzak, ami egy kicsit nyereséges lenne, mert amit itt olvasgattam azok a dolgok nem túl egyértelműek számomra. És még annyit kérdeznék tőletek, hogy Szabolcsban valami jó pályázatíró, és majd aztán egy jó könyvelő. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.Orsi
Válasz #3355. hozzászólásra
De,pályázhatsz!
Neked is ajánlom az előző hozzászólásom anyagát ott pontosan megtalálsz mindent!
Egy Mezőgazdasági szakközépiskolai érettségivel nem lehet pályázni, csak ha megcsinálom a technikusit?
Válasz #3353. hozzászólásra
Szia!
Ezt előbb olvasd el:
http://www.agrya.hu/sites/default/files/downloads/fiatal_gazda_rendelet_2012.pdf
Ezek után döntsd el érdemes belevágnod!
Szinte minden vehetsz belőle,földet is,gépet is,de vállalkozónak kell lenni 5 évig azt már a pontok alapján tudod eldönteni,hogy főállású leszel vagy nem!
Idén nem várható kiírás,ha most leszel 40 akkor addig pályázhatsz rá amíg nem leszel 41.Ez azt jelenti,hogyha jövőre kiírják, mielőtt betöltöd a 41-et úgy még pályázhatsz!
Sziasztok.Én azt szeretném megtudni mire lehet igényelni ezt a fiatal gazdák induló támogatását? Nem vagyok képben ,földet is lehet vásárolni?Mert Ahhoz,hogy belekezdjek valamilyen jószágtartásba több föld is kellene.Én ősszel leszek 40 éves nem késő egy kicsit? köszi!
sziasztok! érdeklődnék van e köztettek olyan aki a kúria megítélése után most megkapta a 2009-ben beadott támogatását???
Talán így van esélyem ,úgy látom csak én fellebbeztem vagy talán más is?????
Valakinek van valami híre,a fellebbezésekről?
Vagy van olyan valaki,aki kapott már bármit is róla?
Nekem csak annyit mondanak,legyek türelemmel!-Kérdem én,meddig?????
Válasz #3348. hozzászólásra
december 7-én adtam be :) most jönnek a nehéz várakozásos napok, utána meg várjuk a pénzt, az is nehéz lesz
December 6-án adtam be és még 'ellenörzés alatt'!Én is tiszta ideg vagyok....
Válasz #3346. hozzászólásra
Én dec. 3-án adtam be. Jan. 28-án lett jóváhagyott. Nyugi nemsokára átvált a státuszod. Dolgoznak ezerrel.
Sziasztok van esetleg olyan akinek a kifizetési kérelme még ellenőrzés allat van én 2012. dec 12.-én adtam be és még ellenőrzés allat van érdeklődnék esetleg hogy ki mikor adta be csak a mihez tartás miatt.
Válasz #3344. hozzászólásra
Szandra!
Fellebbeztél?
Bementem az mvh- ba megkérdezni,hogy mi volt ez az üzenet,azt mondták,hogy bár a levél szerint értelmezhető annak is,hogy kiírták újra,mégsem írták ki a pályázatot....szóval a lényeg,hogy elcseszték...csak nem mondják meg,tehét téves riasztás volt bocsi
Válasz #3334. hozzászólásra
Ez a "nesze semmi fogd meg jól" rovat!?
Válasz #3341. hozzászólásra
Szívesen
Köszönöm szépen lizike. :)
Válasz #3339. hozzászólásra
http://www.emva.hu/index.php?id=hirek&art_id=760
itt van egy link a táblázattal :)
Hol találom esetleg ezt a mellékletet ami alapján tudok számolni vagy esetleg az oldalon?ha az oldalon akkor itt hova kattintsak,köszönöm a segítséget!
Válasz #3337. hozzászólásra
Szia!
Ki írják az EUME értékét az állatoknak van egy melléklet abból tudsz számolni. De mindenképpen jó pályázatírót keress aki tud majd tanácsokat adni :)
üdv nektek én szűrke marhát szeretnék és mangalicát tartani egy pályázatot se nyújtottam még be soha életemben érdeklődni szeretnék hogy mi alapján döntik el hogy mennyit kapok állatonként mondjuk a szürke marhánál?egy évre vagy mennyit szoktak adni támogatást átlagba egy szürke marhára? :)
Válasz #3330. hozzászólásra
Szia! Az enyém még nem változott:( Mikor adtad be?
Válasz #3326. hozzászólásra
"Az ügyfél a támogatást nem veheti igénybe, ha a támogatási kérelem benyújtása előtt már nyújtott be agrár vagy agrár-vidékfejlesztési célú támogatási kérelmet, vagy pályázatot az MVH-hoz."
Mi nem nyújtottunk be semmit, a pályázat kész volt, beadás előtt jött 200 ropi tej kvóta támogatás a bázis után, így reccs lett.
A fiatal gazdák további támogatásokra számíthatnak
És itt a főoldalon olvastátok a +70 ezer eur támogatást??Meg a 45+20 % géptámogatást?Erre kíváncsi leszek.
Válasz #3331. hozzászólásra
Az MVH honlapján lesz kiírva. Onnan lehet majd letölteni a közleményt és a többi benyújtandót. Ha ki lesz írva idén,akkor itt a fórumon is lehet majd látni. Azt hangoztatják,h nem lesz idén kiírva,de sztem várjátok meg a végét.
Sziasztok!
Hogyan lehet pályázni erre a fiatal gazdás támogatásra?
A feltételeket ismerem, de nem tudom hol lehet benyújtani a pályázatot, illetve mi a száma, meg ki lett -e már írva 2013-ban...
előre is nagyon köszönök minden infót!
üdv.: Bence
Az enyém is jóváhagyott! Ott az összeg is,tehát bármikor megjöhet a pénz.
Az azt jelenti,h rendben volt a kérelmed. Az utalványozott összeg is fel van tüntetve a kifizetési adatoknál?
A kifizetési kérelem JÓVÁHAGYOTT,mit jelent ez???
Válasz #3326. hozzászólásra
igen mert a pályázat feltétele, hogy semmilyen mvh-s támogatásban nem részesülhetsz előtte. ez különben őrültség de sajnos így van
Sziasztok!
MVH támogatott aranykalászos gazda tanfolyammal ugye kizárom magam Fiatal Gazda pályázatból?
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-01-29 16:12:47
Válasz #3323. hozzászólásra
Ezt már mindenki posztolja a másikon is,de ez ahogy olvasod a tavalyi kiírásnak felel meg.És talán valaki okos frissített egyet rajta és kb ennyi!Sehol senki nem mondott olyat eddig,mondjuk egyeztetés alatt áll,de még szóba sem jött sehol sem!
Ez még kevés...
hát erről
Válasz #3321. hozzászólásra
1 Senki nem néz hülyének senkit!
2 Valaki mondja már meg miről van szó!!!!!
én nem mertem ide beírni, nehogy hülyének nézzenek, de bizony valami ilyesmit vettem ki én is a szövegből! nem nagyon értem...
Légyszíves posztold ide ki azt az üzenetet,mert én a múlt héten beszéltem az MVH-val,és ott azt mondták,hogy nem írják ki ebben az évben,de igazából ők sem tudják igazán...
Kedves Mindenki,
Most kaptam egy rendszerüzenetet az mvh- tól,miszerint megint kiírták a fiatal gazdát....valaki tud valamit bővebben is?
Szia! A www.omme.hu-n találod a Nemzeti Programos támogatásokat, amik méhészeknek szólnak, de ha fiatal gazda támogatásra szertnél majd a későbbiekben pályázni, akkor ezekkel a támogatásokkal kizárod magad a FIG pályázaton való indulásból!!!
Ha egyéb kérdésed van nyugodtan írj nekem emailt, egy 2009-es fiatal gazda méhész...
Méhészkedni szeretnék.Azt mondták van rá támogatás de azt sem tudom hol kell kezdeni.Valaki tudna segíteni.Köszönöm.
hurrá!! köszönöm a segitséget.!
Igen volt egy hatátidő ami 2012 dec 31,de mivel decemberben megjelent a rendelet ezért ez tárgytalan.Még van időd be kell adni a pályázatot.