Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A remény hal meg utoljára ... Az augusztusi rendelet módosítás csak annyit mondott, hogy a régi rendelet szerint már nem lehet többé pályázni. De ha kijönne az új rendelet ...
A Pályázati Hírek honlapra tegnap felkerült információ szerint a Fiatal gazda pályázat 2011. IV. negyedévi meghirdetése tervezés alatt van.
Üdv Gazdatársaim!! sajnálattal kell közölnöm veletek,ma felhívott a pállyázat író könyvelőm aki bejáratos a parlamentbe és közölte velem,hogy idén sem lessz fiatal gazda pállyázat!!!!! ugyan is amit kaptak a pályázzatokhoz az a lóvé elfogyott!!!!!!!!!!
nekem legutóbb forráshiány miatt utasították el a ályázatomat de nem találom a határozato. Vajon az mvh ad egy akkori határozat másolatot ha bemennék????
Az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) Üzletszabályzatából
Az ASZK Konstrukció igénybevételének a működés időtartamára vonatkozó feltételei:
o 500 ezer Ft és maximum 15 millió Ft közötti hiteligénylés esetén egy lezárt, teljes naptári (365 nap) éves gazdálkodói múlt,
o 15 millió Ft feletti hiteligénylés esetén két lezárt, teljes naptári (365 nap) éves gazdálkodói múlt,
az alábbi eset kivételével:
Egy teljes lezárt évvel nem rendelkező fiatal mezőgazdasági termelő is jogosult ASZK Folyószámlahitel igénylésére speciális feltételek mellett (max. 10 millió Ft hitelösszeg, ill. ”egyéb” biztosíték is bevonható), amennyiben az igényléshez mellékeli az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet alapján kiadott, a kérelmező nevére szóló határozat vagy kizárólag forráshiány miatti elutasításról szóló döntés másolatát.
Mindenki számít, aki nem sumákol és valójában dolgozni akar nem csak sumákolni!!! A héten voltam választmányi ülésen és nagyon sokann sumákoltak ezzel a fiatal gazdás dologgal nem azok kapták meg valóban akiknek kellett volna!! Sokkal szigorúbb lesz az ellenörzés ki akarnak minden sumákot zárni!! Aki meg dolgozni az had dolgozzon!!!
Ez engem is nagyon érdekelne!Tegnap óta lehet az Agrár Széchenyi Kártyát is igényelni én ugy olvastam hogy induló vállalkozások is igényelhetik.Tud erről valaki valamit? Köszi.
szerintem nemÁllítolag azért nem lessz idén fiataql gazda pályázat mert abol a pénzből fizették ki azokat a gazdákat akiknek GMO-s kukoricájuk volt! de reméljük hogy lesz
Válasz #1275. hozzászólásra
Radocz! A tulajdoni lapon tanya ingatlan megnevezés van.
A most induló tanyaprogramot megtaláltam.Tudnál esetleg valami linket ahol teljes részletességel tudnék olvasni róla?
ha tudtad , akkor miért kérdezed
a valakinek a valakijének a valakijétől való dolgokból szokott az lenni, hogy nem ladákat osztogatnak Moszkvába, hanem volgákat fosztogatnak Leningrádban.
Ezt én is tudtam,több pályázat figyelőnél is regisztráltam de kíváncsi voltam és vagyok hátha valaki tud ennél is többet hisz mindenkinek van ismerőse akinek van ismerőse.
Úgy tudtam itt a fórumon lehet kérdezni.ezek szerint rosszul.
és ezt nem azért irom mert rossz indalatú, meg negatív vagyok....., de ha már ilyen nagy terveid vannak, akkor lehetnél naprakész a pályázatokban, ez már több mint egy hete megjelent.
Megígértem, hát gyorsan leírom, hogy mindenki aki érintett figyelhessen rá! Ma délelőtt 10 óra körül kaptam egy telefont, miszerint holnap 9,30-kor jönnek ellenőrízni az AKG programban szereplő napraforgó,kukorica növényekre vonatkozóan a kötelezettség betartását. Ez abból áll, hogy elkérik a növényvédőszeres nyilvántartást, ki kell menni velük a földre ahol 10-10 növényt a szemem láttára kivesznek, ezt jegyzőkönyvezik,a növényeket elviszik laborba, ahol bevizsgálják hogy valóban azok a vegyszermaradványok vannak e benne, amit a nyilvántartásban rögzítettem. Na rajta ÉN itt vagyok, a tölem telhető módon felkészültem.
RADOCZ: Jó volt beszélnünk, segítettél, és KÖSZ! Hívtam gyorsan azért egy vegyszeres szaktanácsost, Ő kitöltötte, úgyhogy most már tuti. Holnap jelentkezek a fejleményekkel.
Pilátus:Mi az az agrárgarancia és milyen kártyát kellene kiváltanom ahhoz amit írtál?
A kockázati tőke bevonásnak hol tudok utána nézni?
Amúgy kösz a segítséget.
A verdát nem biztos,hogy fel kell áldozni elég ha felkínálod fedezettnek estleg egy kicsit nagyobb értéken mint amit ér hozzá teszel még egy agrárgaranciát és kiváltod valamelyik kártyát akkor sokkal jóbban boldogulsz...A másik ami egyszerübb a kockázati tőke bevonás...
Radocz megnéztem a barátod falusi turizmus honlapját,szépen megcsinálta.A megadott honlapra ahova írhatok Neked ma regisztrálok és ott fojtathatjuk.
Zsolt
Megkérdezheted.
Inkább a www.ide-ide.hu oldal Fórum\egyebek nevű topikjába írnám a választ.
Maradjunbk annyiban, hogy diplomás paraszt vagyok.
"Van egy tanyának nevezhető ingatlanom ezt szeretném kipofozni (falusi turizmus"
A tulajdoni lapon mi van írva? Fontos nagyon, mert .....
Egyek nevű községban egyik ismerősömnek van egy ilyen korábbi ..... (kihasználatlan).
Mikor le akartam másolni, lebeszélt róla.
Gyerekkori barátomnak viszont egy másik fajta ("Falusi turizmus" Bárándon) működik.
www.koroknaiporta.hu
Vannak pályázatírók, akik csoportos tájékoztatókat tartanak.
Ezeken részt kell venni és olvasni sokat és hallgatni, amikor "okos" emberek ilyenekről beszélnek.
Üdv Radocz!
Úgy olvasom te tudsz egy-két dolgot a pályázatokról.
Őstermelőknek szóló pályázatokról tudsz nekem mondani valamit? (Ha egyáltalán vannak.) Van egy tanyának nevezhető ingatlanom ezt szeretném kipofozni (falusi turizmus stb.)Esetleg forgóeszköz hitel.
Köszönöm a meghívást de sajna cirka 500 km-re vagyok Debrecentől és az autóm Pesten van 1 kereskedésben tudod az elindulás miatti pénzért.
Viszont ha elvitték,Cegléd környékén néztem ki egy tanyát amit szeretnék megvenni,onnan meg már nem leszel messze és ha még akkor is áll a meghívásod,szavadon foglak.
Más!
Megkérdezhetem mivel foglalkozol,hogy ilyen járatós vagy
mezőgazdaság és pályázati dolgokban?
Kérhetnék Tőled tanácsokat addig akár emailon keresztül is?
A hétre vagy a jövő hétre tervezek egy megbeszélést.
helyszín Balmazújváros, Debrecen, vagy Nagyhegyes.
Téma: Szaktanácsadás
50 perc Kölcsönös Megfeleltetés
30 perc a már nyertes Fiatal agrárvállakozóknak
Mit is vállaltak és hogyan fogják teljesíteni?
Ha gondolod és eljössz a Virágkarneválra, akkor tudunk személyesen is beszélni.
Ha hozol magaddal horgász felszerelést, akkor Jancsi barátom halastava mellett slambuc főzés közben.
Attól hogy valaki felhívja a figyelmedet a buktatókra, mert mondjuk a saját kárán már megtapasztalta, az nem jelenti azt , hogy negatív ember.
Részemről én is lezártam a témát, mondhatni csinálj amit akarsz és ahogy, legyen szerencséd hozzá.
13468 hozzászólás
Válasz #1317. hozzászólásra
Igazad van.
Íme segíségül egy link, ami nem csak kezdőknak:
http://www.palyazatihirek.eu/videkfejlesztes/19-videkfejlesztesi-palyazatok/1963-mezgazdasagi-es-videkfejlesztesi-palyazatok-az-sz-folyaman
A remény hal meg utoljára ... Az augusztusi rendelet módosítás csak annyit mondott, hogy a régi rendelet szerint már nem lehet többé pályázni. De ha kijönne az új rendelet ...
A Pályázati Hírek honlapra tegnap felkerült információ szerint a Fiatal gazda pályázat 2011. IV. negyedévi meghirdetése tervezés alatt van.
Mezőgazdasági és vidékfejlesztési pályázatok az ősz folyamán
Válasz #1313. hozzászólásra
vagy egy hónapja kijött a rendelet, amiből már tudjuk, hogy nem lesz..
VAgy hat évvel ezelőtt barátom is ilyen benfenntes volt a Minisztériumnál.
Megtudta, hogy nem lesz pénz arra a pályázatra. Ezért be sem adta. Nekem nem volt információm és beadtuk a pályázatot.
Igaz csask a felét de megnyertük. Néha jó, ha nincs az embernek bizalmas ismerőse.
"Az a biztos, ami elmúlt."
Hova a büdös pi.....ba????????
Üdv Gazdatársaim!! sajnálattal kell közölnöm veletek,ma felhívott a pállyázat író könyvelőm aki bejáratos a parlamentbe és közölte velem,hogy idén sem lessz fiatal gazda pállyázat!!!!! ugyan is amit kaptak a pályázzatokhoz az a lóvé elfogyott!!!!!!!!!!
nekem legutóbb forráshiány miatt utasították el a ályázatomat de nem találom a határozato. Vajon az mvh ad egy akkori határozat másolatot ha bemennék????
Válasz #1310. hozzászólásra
Köszönöm az infót!!
Válasz #1306. hozzászólásra
Az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) Üzletszabályzatából
Az ASZK Konstrukció igénybevételének a működés időtartamára vonatkozó feltételei:
o 500 ezer Ft és maximum 15 millió Ft közötti hiteligénylés esetén egy lezárt, teljes naptári (365 nap) éves gazdálkodói múlt,
o 15 millió Ft feletti hiteligénylés esetén két lezárt, teljes naptári (365 nap) éves gazdálkodói múlt,
az alábbi eset kivételével:
Egy teljes lezárt évvel nem rendelkező fiatal mezőgazdasági termelő is jogosult ASZK Folyószámlahitel igénylésére speciális feltételek mellett (max. 10 millió Ft hitelösszeg, ill. ”egyéb” biztosíték is bevonható), amennyiben az igényléshez mellékeli az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet alapján kiadott, a kérelmező nevére szóló határozat vagy kizárólag forráshiány miatti elutasításról szóló döntés másolatát.
Az Üzletszabályzat teljes szövege elérhető az alábbi oldalról:
http://www.kavosz.hu/agrar-szechenyi-kartya
Válasz #1305. hozzászólásra
A banánt kihagytad!!
Válasz #1307. hozzászólásra
Mindenki számít, aki nem sumákol és valójában dolgozni akar nem csak sumákolni!!! A héten voltam választmányi ülésen és nagyon sokann sumákoltak ezzel a fiatal gazdás dologgal nem azok kapták meg valóban akiknek kellett volna!! Sokkal szigorúbb lesz az ellenörzés ki akarnak minden sumákot zárni!! Aki meg dolgozni az had dolgozzon!!!
Válasz #1305. hozzászólásra
és csak a narancs termesztés számít vagy az összes többi citrusféle is?
Válasz #1302. hozzászólásra
Ez engem is nagyon érdekelne!Tegnap óta lehet az Agrár Széchenyi Kártyát is igényelni én ugy olvastam hogy induló vállalkozások is igényelhetik.Tud erről valaki valamit? Köszi.
Válasz #1304. hozzászólásra
A lehető legjobb embert kérdezted. Jövőre mindened narancsszínűben fog pompázni. És narancstermesztésre fogod beadni a pályázatod.
Válasz #1303. hozzászólásra
Hogyan kell rágyúrni?
Válasz #1302. hozzászólásra
Csak jövőre, arra gyúrjál keményen majd!!!
Sziasztok!
Ki mit tud a fiatal agrárvállalkozó pályázatról?
Lehet idén nem is lesz?
Válasz #1297. hozzászólásra
gmo-t még nem fizettek. Azért nem lesz, mert egy koncepció nélküli, demagóg, töketlen társaság irányítja ezt az ágazatot.
Szia Fecó!
Hogy telt a nyaralás.írtam az emailedre választ,megkaptad?
Válasz #1294. hozzászólásra
VAn itt is egy "tanyaprogram".
http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?t=861
Ha nem vagy benne a 207 felsorolt településbe, akkor ....
Válasz #1297. hozzászólásra
úgy szeretem ezeket a továbbgondolt elméleteket...
azért nem lesz, mert úgy rendeletet akarnak alkotni az elosztás (pontozás) mikéntjéről.
EU-s pénzeket nem igazán lehet így keresztbe-kasba csoportosítgatni...
szerintem nemÁllítolag azért nem lessz idén fiataql gazda pályázat mert abol a pénzből fizették ki azokat a gazdákat akiknek GMO-s kukoricájuk volt! de reméljük hogy lesz
mit halottatok lesz jövőhónaptól pályázat fiatal gazdára?
Válasz #1284. hozzászólásra
Szia!
Mi volt az ellenőrzésen? Nagyon érdekelne, hogy mire "utaztak"!
Válasz #1275. hozzászólásra
Radocz! A tulajdoni lapon tanya ingatlan megnevezés van.
A most induló tanyaprogramot megtaláltam.Tudnál esetleg valami linket ahol teljes részletességel tudnék olvasni róla?
Válasz #1292. hozzászólásra
elhiszem, én neked mindent elhiszek
Hidd el már sok pénzt hozott nekem az hogy volt valakinek valakije.
Válasz #1290. hozzászólásra
ha tudtad , akkor miért kérdezed
a valakinek a valakijének a valakijétől való dolgokból szokott az lenni, hogy nem ladákat osztogatnak Moszkvába, hanem volgákat fosztogatnak Leningrádban.
Ezt én is tudtam,több pályázat figyelőnél is regisztráltam de kíváncsi voltam és vagyok hátha valaki tud ennél is többet hisz mindenkinek van ismerőse akinek van ismerőse.
Úgy tudtam itt a fórumon lehet kérdezni.ezek szerint rosszul.
Válasz #1285. hozzászólásra
http://www.kormany.hu/download/0/9c/40000/IH%20102.%20k%C3%B6zlem%C3%A9ny.pdf
és ezt nem azért irom mert rossz indalatú, meg negatív vagyok....., de ha már ilyen nagy terveid vannak, akkor lehetnél naprakész a pályázatokban, ez már több mint egy hete megjelent.
74/2011 VM rendelet
Válasz #1285. hozzászólásra
2011-ben biztosan nem lesz, módosították a 2009-es rendeletet, és e szerint már nem adható be f. g. pályázat.
Sziasztok!
Azóta valaki nem hallott a pályázatról valami érdemlegeset?
Megígértem, hát gyorsan leírom, hogy mindenki aki érintett figyelhessen rá! Ma délelőtt 10 óra körül kaptam egy telefont, miszerint holnap 9,30-kor jönnek ellenőrízni az AKG programban szereplő napraforgó,kukorica növényekre vonatkozóan a kötelezettség betartását. Ez abból áll, hogy elkérik a növényvédőszeres nyilvántartást, ki kell menni velük a földre ahol 10-10 növényt a szemem láttára kivesznek, ezt jegyzőkönyvezik,a növényeket elviszik laborba, ahol bevizsgálják hogy valóban azok a vegyszermaradványok vannak e benne, amit a nyilvántartásban rögzítettem. Na rajta ÉN itt vagyok, a tölem telhető módon felkészültem.
RADOCZ: Jó volt beszélnünk, segítettél, és KÖSZ! Hívtam gyorsan azért egy vegyszeres szaktanácsost, Ő kitöltötte, úgyhogy most már tuti. Holnap jelentkezek a fejleményekkel.
Válasz #1282. hozzászólásra
Ígérik.
Az a biztos, ami elmúlt.
Meg az, hogy "Móricka mamája újsággal a kezében sz@rni megy, mert olvasni nem tud."
Válasz #1281. hozzászólásra
Idén lesz pályázat?
http://sites.google.com/site/aranykalaszosgazdatanfolyam/home
Az idei pályázathoz talán az utolsó lehetőség.
Ha nincs szakmai papír be sem adható a pályázat?
Pilátus:Mi az az agrárgarancia és milyen kártyát kellene kiváltanom ahhoz amit írtál?
A kockázati tőke bevonásnak hol tudok utána nézni?
Amúgy kösz a segítséget.
A verdát nem biztos,hogy fel kell áldozni elég ha felkínálod fedezettnek estleg egy kicsit nagyobb értéken mint amit ér hozzá teszel még egy agrárgaranciát és kiváltod valamelyik kártyát akkor sokkal jóbban boldogulsz...A másik ami egyszerübb a kockázati tőke bevonás...
Radocz megnéztem a barátod falusi turizmus honlapját,szépen megcsinálta.A megadott honlapra ahova írhatok Neked ma regisztrálok és ott fojtathatjuk.
Zsolt
Nem hidrókulturáért áldozom fel a verdát,hanem valamiért amiben hiszek és szeretném megvalósítani.
RADOCZ: Ezután Neked oda fogok akkor írni.
Válasz #1273. hozzászólásra
Egy hidrokulturáért feleáldozni egy verdát...
Válasz #1273. hozzászólásra
Megkérdezheted.
Inkább a www.ide-ide.hu oldal Fórum\egyebek nevű topikjába írnám a választ.
Maradjunbk annyiban, hogy diplomás paraszt vagyok.
"Van egy tanyának nevezhető ingatlanom ezt szeretném kipofozni (falusi turizmus"
A tulajdoni lapon mi van írva? Fontos nagyon, mert .....
Egyek nevű községban egyik ismerősömnek van egy ilyen korábbi ..... (kihasználatlan).
Mikor le akartam másolni, lebeszélt róla.
Gyerekkori barátomnak viszont egy másik fajta ("Falusi turizmus" Bárándon) működik.
www.koroknaiporta.hu
Vannak pályázatírók, akik csoportos tájékoztatókat tartanak.
Ezeken részt kell venni és olvasni sokat és hallgatni, amikor "okos" emberek ilyenekről beszélnek.
Üdv Radocz!
Úgy olvasom te tudsz egy-két dolgot a pályázatokról.
Őstermelőknek szóló pályázatokról tudsz nekem mondani valamit? (Ha egyáltalán vannak.) Van egy tanyának nevezhető ingatlanom ezt szeretném kipofozni (falusi turizmus stb.)Esetleg forgóeszköz hitel.
Köszönöm a meghívást de sajna cirka 500 km-re vagyok Debrecentől és az autóm Pesten van 1 kereskedésben tudod az elindulás miatti pénzért.
Viszont ha elvitték,Cegléd környékén néztem ki egy tanyát amit szeretnék megvenni,onnan meg már nem leszel messze és ha még akkor is áll a meghívásod,szavadon foglak.
Más!
Megkérdezhetem mivel foglalkozol,hogy ilyen járatós vagy
mezőgazdaság és pályázati dolgokban?
Kérhetnék Tőled tanácsokat addig akár emailon keresztül is?
A hétre vagy a jövő hétre tervezek egy megbeszélést.
helyszín Balmazújváros, Debrecen, vagy Nagyhegyes.
Téma: Szaktanácsadás
50 perc Kölcsönös Megfeleltetés
30 perc a már nyertes Fiatal agrárvállakozóknak
Mit is vállaltak és hogyan fogják teljesíteni?
Ha gondolod és eljössz a Virágkarneválra, akkor tudunk személyesen is beszélni.
Ha hozol magaddal horgász felszerelést, akkor Jancsi barátom halastava mellett slambuc főzés közben.
Radocz Nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!!!!!
Kedves Zsolt!
Ne csak a fiataloknak szóló kiírást figyeldd!
http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?t=861&sid=aba9f3b55059ebe651e946d89f248378
http://www.emva.hu/
http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/bont-tema-vallalkozas?OpenPage
Válasz #1268. hozzászólásra
Attól hogy valaki felhívja a figyelmedet a buktatókra, mert mondjuk a saját kárán már megtapasztalta, az nem jelenti azt , hogy negatív ember.
Részemről én is lezártam a témát, mondhatni csinálj amit akarsz és ahogy, legyen szerencséd hozzá.