Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz antalocz #13202. hozzászólásáraSzerintem, ha áfakörös vagy, akkor írhatsz felvásárlási jegyet. (ha nem valószínűleg akkor is)
De könyvelőddel beszélj, vagy Nav-val.
Az lenne a kérédésem, hogy nyertes fiatal gazda ként szeretnék egy juh allományt megvásárolni ősternelötöl , dd mivel ő nem tud számlát adni , hogy tudok elszámolni vele vagy egyáltalán eltudok e .Vagy estleg én irhatok neki felvásárlási jegyet?
Sziasztok , üdvözlök mindenkit. Nekem a fiatal gazda pályázatban ez az 5. évem. Aki most indúl , vagy még az elején van , annak tudnék ötletet adni hogy milyen állattal tudja a legegyszerübben teljesíteni az eume értékeket. Amennyiben érdekel valakit , írjon és telefonon el tudom neki mondani.
Sziasztok! Felvettek phd képzésre, nappalin, osztondijjal, a FIG december vegen jar le. Ha az eume meg a bevetel megvan leelenorzik egyaltalan hogy mi van? Mert most kicsit toprengek hogy passzivaltassam-e a félévet, vagy ne, nincs kedvem visszafizetni
Válasz BNC01 #13187. hozzászólásáraEz mind a legutóbbi kiírásra vonatkozik:
Igen indulhat méhekkel, ha meg van a 6000 STE már induláskor (állatoknál azt hiszem havonta van a számolás, tehát nem lehet pályázat előtt 6000 STÉ-t névre íratni)
Az a bizonyítvány szerintem középfokúnak felel meg(+3pont), de meg kell nézni a kiírásban.
A válaszért felelősséget nem vállalok. :)
Ezt a kérdést kaptuk Cynthia-tól: Aki tud válaszoljon!
Sziasztok!
Sajnos az interneten nem találtam érdemi információt arról pályázható -e méhészettel a fiatal gazda? Amennyiben igen a méhész okj bizonyítvány elegendő lehet vagy szükséges a mezőgazdasági, technikusi végzettség?
Válasz denkolevente #13184. hozzászólásáraHogy pontosan mikor, nem lehet tudni, de belátható időn belül várható. Addig is minden fiatal gazda pályázat iránt érdeklődőnek kötelező olvasmány:
Vissza nem térő lehetőség, támogatott képzések 10% önerővel indulnak Baranya megyében. Több százezer forintot spórolhat meg, korlátozott létszám (20 fő)
Aranykalászos gazda: önerő csak 33.000 Ft. Méhész: önerő csak 16.500 Ft. Fakitermelő: önerő csak 22.000 Ft. Motorfűrész kezelő: önerő csak 10.000 Ft
Válasz istvanppp #13182. hozzászólásáraA mai nappal a tavalyi kifizetési kérelem jóváhagyott! Ha van valaki akinek még bent van nézzen rá!! A maradék tíz százalékra!
Én 2017-ben pályáztam a fiatal gazdára, amit 2018-ban elutasítottak, majd fellebbeztem, amit elöször 2019-ben szintén elutasítottak, majd visszaállat a státuszom feldolgozás alattra. Közben megszüntettem a vállalkozást és östermelöként folytattam tovább a tevékenységet. A héten viszont a státuszom átváltott jóváhagyott-ra. Tudja valaki, ha most visszállnék vállalkozóvá és utána nyitnám meg a határozatot (8 napon belül), akkor jogosult lehetnék még a támogatásra? A döntéshozatal alatt elvileg szüneteltetni lehet a vállalkozást, de én teljesen megszüntettem és östermelövé váltam ismét.
Köszi a válaszokat!
Válasz Acsusz #13161. hozzászólásáraAz öko sem egyszerű, mert ez év végéig kellene megszerezni a kiírás szerint az átállás alatti státuszt. Viszont hiába csatlakozól ,a csatlakozást követő egy évig konvencionális minősítést kaphatsz csak, úgy, hogy a biora vonatkozó minden előírást be kell tartani és már március van.
Az oltalomnál meg csak borokról van szó. az meg jövedéki Termék akkor adó raktári engedély kell, hát az se vidám történet.
Válasz szőlész77 #13157. hozzászólásáraA minőségi rendszer az nehéz dolog. Itt nézd meg: https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/fiatal-gazdalkodo/93696-fiatal-gazdak-minosegrendszerhez-torteno-csatlakozasa
Oltalomról van szó ezt fogadják el most csak.
A ÖKO könnyebb fel kell venni a kapcsolatot a Hungária Öko Garancia Kft. vagy a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. és ők kiállítják a tanúsítványt.
Válasz DelPiero #13156. hozzászólásáraGyakorlatilag igen. De mivel lejárt a pályázat így már nem kérhetnek sem vállalkozást,sem állatot sem pedig földet. Papír alapon nézhetik meg hogy mit csináltál anno.
Sziasztok!
Én 2017-es fiatal gazda vagyok. Ez a második évem. Ez év végéig vállaltam a minőség rendszerhez való csatlakozást. És az átállás alatti státusz megszerzését bioban.
Érdeklődnék, hogy erre van -e valakinek megoldása.
Köszönöm.
13455 hozzászólás
Válasz Almacskahozzászólására
Szia! Kaptál valami ötletet a komposztáló kialakítására? Mert nekem is kell csinálnom!
Sziasztok!
Tud valaki valamit, hogy mikor lesz újra nyitott a pályázat?
Köszi!
Válasz antalocz #13202. hozzászólásáraSzerintem, ha áfakörös vagy, akkor írhatsz felvásárlási jegyet. (ha nem valószínűleg akkor is)
De könyvelőddel beszélj, vagy Nav-val.
Sziasztok!
Az lenne a kérédésem, hogy nyertes fiatal gazda ként szeretnék egy juh allományt megvásárolni ősternelötöl , dd mivel ő nem tud számlát adni , hogy tudok elszámolni vele vagy egyáltalán eltudok e .Vagy estleg én irhatok neki felvásárlási jegyet?
Válasz SzDeni #13200. hozzászólásáraSzia , ha küldesz egy telefonszámot a zolee76@t-email.hu -ra akkor felhívlak.
Szia.
Köszönöm.
Válasz zolee76 #13199. hozzászólásáraSzia, én szívesen meg hallgatok mindenkit.Valami elérhetőséget tudsz megadni?
Sziasztok , üdvözlök mindenkit. Nekem a fiatal gazda pályázatban ez az 5. évem. Aki most indúl , vagy még az elején van , annak tudnék ötletet adni hogy milyen állattal tudja a legegyszerübben teljesíteni az eume értékeket. Amennyiben érdekel valakit , írjon és telefonon el tudom neki mondani.
Sziasztok.
Sziasztok! Van olyan fiatal gazda itt a fórumon aki juhászattal nyert pályázatot? Konzultáció céljából keresném.
Válasz mihaszna #13195. hozzászólásáraNem tudok róla. Csak a lehetőségeket akarom meg tudni. Kicsit tájékozódni mekkora eséllyel lehetne pályáznom.
Válasz broll79 #13194. hozzászólásáraJa igy mar tudom! Kössz!!!
Válasz Laci0723 #13190. hozzászólásáraNyílt meg pályázat?
Válasz Cs.Tomi #13193. hozzászólásáraEgy 30as számra küldtem neked sms-t, mert itt hiába kattintok a nevedre, semmi nem jelenik meg. Megkaptad?
Válasz broll79 #13192. hozzászólásáraKössz
Válasz Cs.Tomi #13191. hozzászólásáraPrivátba küldök egy számot, tőle talán kapsz megfelelő választ a kérdésedre
Sziasztok! Felvettek phd képzésre, nappalin, osztondijjal, a FIG december vegen jar le. Ha az eume meg a bevetel megvan leelenorzik egyaltalan hogy mi van? Mert most kicsit toprengek hogy passzivaltassam-e a félévet, vagy ne, nincs kedvem visszafizetni
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani korrekt, megbízható pályázatírót Nyíregyháza vagy Debrecen környékén?
Sziasztok.Ti hogyan oldjátok meg a komposztáló kialakítását?2017 évi fiatal gazdához kell.
Válasz BNC01 #13187. hozzászólásáraEz mind a legutóbbi kiírásra vonatkozik:
Igen indulhat méhekkel, ha meg van a 6000 STE már induláskor (állatoknál azt hiszem havonta van a számolás, tehát nem lehet pályázat előtt 6000 STÉ-t névre íratni)
Az a bizonyítvány szerintem középfokúnak felel meg(+3pont), de meg kell nézni a kiírásban.
A válaszért felelősséget nem vállalok. :)
Ezt a kérdést kaptuk Cynthia-tól: Aki tud válaszoljon!
Sziasztok!
Sajnos az interneten nem találtam érdemi információt arról pályázható -e méhészettel a fiatal gazda? Amennyiben igen a méhész okj bizonyítvány elegendő lehet vagy szükséges a mezőgazdasági, technikusi végzettség?
Válasz denkolevente #13184. hozzászólásáraHogy pontosan mikor, nem lehet tudni, de belátható időn belül várható. Addig is minden fiatal gazda pályázat iránt érdeklődőnek kötelező olvasmány:
https://fiatalgazdapalyazat.com
támogatott képzések 10% önerővel indulnak – gazda, méhész
Vissza nem térő lehetőség, támogatott képzések 10% önerővel indulnak Baranya megyében. Több százezer forintot spórolhat meg, korlátozott létszám (20 fő)
Aranykalászos gazda: önerő csak 33.000 Ft. Méhész: önerő csak 16.500 Ft. Fakitermelő: önerő csak 22.000 Ft. Motorfűrész kezelő: önerő csak 10.000 Ft
Online oktatás
Képzésről infok: https://docs.google.com/document/d/1tfXtRLH7Fh_Lhf8DKZXQ_F_ooajzPFtu9shIVGuVDrE/edit?usp=sharing
információk, jelentkezés: http://www.pecsiprogramok.hu/program.php?id=24059
Sziasztok. Tudtok valamit hogy a kozeljovoben lesz-e fiatal gazda palyazat?
Válasz istvanppp #13182. hozzászólásáraA mai nappal a tavalyi kifizetési kérelem jóváhagyott! Ha van valaki akinek még bent van nézzen rá!! A maradék tíz százalékra!
Válasz Mesy0730 #13180. hozzászólásáraAkkor ez se lesz egy gyors menet!
Válasz BKati88 #13176. hozzászólásáraKifizetéshez kell a vállalkozói, tehát ha van határozat, kiváltod
Válasz istvanppp #13179. hozzászólásáraSzívesen! Én tavaly hívtam le és még mindig feldolgozás alatt! Nekem is az utosó év van most!
Válasz Mesy0730 #13178. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz istvanppp #13177. hozzászólásáraJúlius 1től - 31ig!!
Valaki nem hallott még arról, hogy 2020-ban a maradék 10%-ot mikor lehet lehívni? Ez az 5.évem!
Sziasztok!
Én 2017-ben pályáztam a fiatal gazdára, amit 2018-ban elutasítottak, majd fellebbeztem, amit elöször 2019-ben szintén elutasítottak, majd visszaállat a státuszom feldolgozás alattra. Közben megszüntettem a vállalkozást és östermelöként folytattam tovább a tevékenységet. A héten viszont a státuszom átváltott jóváhagyott-ra. Tudja valaki, ha most visszállnék vállalkozóvá és utána nyitnám meg a határozatot (8 napon belül), akkor jogosult lehetnék még a támogatásra? A döntéshozatal alatt elvileg szüneteltetni lehet a vállalkozást, de én teljesen megszüntettem és östermelövé váltam ismét.
Köszi a válaszokat!
Üdv, Kati
2017es fiatal gazda vagyok. Vállaltam komposztáló tér kialakítását min. 630.000 Ft-ért értékben. Hogy kellene ennek kinézni? Valaki megcsinálta e már?
Válasz n11marcell #13173. hozzászólásáraNagyon örülök neki! Nekem is volt màr hàrom stàtuszvàltàs! Remèljük èrkezik! Köszi az infòt!
Válasz Mesy0730 #13171. hozzászólásáraNekem koppant a pénz csütörtökön
Sziasztok.
Állattartósoknak,akik szarvasmarháznak tudok segíteni Ste igazolásban.
Van 20 db hímivarú járlatom olcsón.
Válasz n11marcell #13170. hozzászólásáraMàr piszkàlgatjàk! Remènykedjünk! Azèrt köszi!
Válasz Mesy0730 #13168. hozzászólásáraÉn úgy hallottam, hogy elkezdődtek újra a kifizetések a maradék 10%-ra.Mondjuk nekem még nem utaltak.....
A koronavírus miatt szerintem tuti enyhítik a mostani fiatal gazda vállalásokat, de legalább vis maiort lehet majd jelenteni.
Válasz Mesy0730 #13123. hozzászólásáraOktòber 4èn volt az utolsò stàtuszvàltàs a maradèk 10szàzalelèkra! Ma ujra stàtuszt vàltott! Van mèg igy valaki??
Válasz szőlész77 #13166. hozzászólásáraAz oltalom nem csak a borokról szól.
https://gi.kormany.hu/foldrajzi-arujelzok
Válasz Acsusz #13161. hozzászólásáraAz öko sem egyszerű, mert ez év végéig kellene megszerezni a kiírás szerint az átállás alatti státuszt. Viszont hiába csatlakozól ,a csatlakozást követő egy évig konvencionális minősítést kaphatsz csak, úgy, hogy a biora vonatkozó minden előírást be kell tartani és már március van.
Az oltalomnál meg csak borokról van szó. az meg jövedéki Termék akkor adó raktári engedély kell, hát az se vidám történet.
Válasz Acsusz #13163. hozzászólásáraIgen tudom
Válasz Acsusz #13159. hozzászólására4 szempont lett támadva, nem az egész...
Válasz antalocz #13162. hozzászólásáraAkkor az megvan. 75 pont volt határ
Válasz gcastle #13158. hozzászólásáraNekem 74,5 bol lett 78
Válasz szőlész77 #13157. hozzászólásáraA minőségi rendszer az nehéz dolog. Itt nézd meg: https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/fiatal-gazdalkodo/93696-fiatal-gazdak-minosegrendszerhez-torteno-csatlakozasa
Oltalomról van szó ezt fogadják el most csak.
A ÖKO könnyebb fel kell venni a kapcsolatot a Hungária Öko Garancia Kft. vagy a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. és ők kiállítják a tanúsítványt.
Válasz DelPiero #13156. hozzászólásáraGyakorlatilag igen. De mivel lejárt a pályázat így már nem kérhetnek sem vállalkozást,sem állatot sem pedig földet. Papír alapon nézhetik meg hogy mit csináltál anno.
Válasz gcastle #13158. hozzászólásáraAz szép. Ti újrapontozást kértetek teljes egészében. Nem csak bizonyos dolgokat támadtatok meg.
Válasz Acsusz #13152. hozzászólásáraMa megjött a pdf! 74-ből lett 71 pont! Kíváncsi leszek a pontozásra!
Sziasztok!
Én 2017-es fiatal gazda vagyok. Ez a második évem. Ez év végéig vállaltam a minőség rendszerhez való csatlakozást. És az átállás alatti státusz megszerzését bioban.
Érdeklődnék, hogy erre van -e valakinek megoldása.
Köszönöm.
2019 volt az utolsó évem, még kaphatok ellenőrzést, ha igen meddig?