Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Szakmai rendezvények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
![Napraforgó-gyomirtás Agrometry technológiával Napraforgó-gyomirtás Agrometry technológiával](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9091/cikk_79091/agrometry__ind_fill_540x300_0.jpg)
654 hozzászólás
Válasz #102. hozzászólásra
Akkor hazudik.
Fogyasztás csökentést legkönyeben ugy tudsz elérni ha feljebb veszed a munkagépet!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Srácok sajnos csodák nincsenek!! Ezek a hagyományos épitésü motorok már nem tudnak megváltozni.. Emlékszem amikor divatba jötek a kék szinü trakik hogy na majd azok!!! Utánna szépen lasan kiderült hogy bizony mégsem..![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz #100. hozzászólásra
Az lehet,de itt azt írja:http://www.eco-tak.hu/mukodes.html
Válasz #97. hozzászólásra
Kíváncsi lennék - ugyan mennyit tudott a fogyasztáson
csökkenteni?
Annyit elhiszek , hogy a mágnessel megtudja 1 kicsit zavarni a fogyasztást-de mi értelme?
Válasz #96. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
H-t kiszabadítani a gázolaj-molekulából mágnessel? Ez egy faszság.
Válasz #97. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A srác nem tudom hogy mezei multiméterrel hogy mér hömérsékletet???
Válasz #97. hozzászólásra Ugyan ezt csinálták nálam is!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #95. hozzászólásra
Válasz #94. hozzászólásra
Az én értelmezésem szerint nem a gázolajat akarja mágnesezni,hanem hidrogént akar kiszakítani a az üa molekulából.De tökmindegy,ha hatásos lenne elterjedne mindenféle nagy szöveg nélkül is. Mennyi ilyen tuti fogyasztáscsökkentő volt már,és mind eltűnt.
Válasz #93. hozzászólásra A mágnes hatásával én is foglalkoztam. Két éve beszereltettem kettő darab gázkonvektorba gyűrű alakú mágneseket a bemeneti csövekre . Akik beszerelték mértek beszerelés előtt és utána különböző paramétereket ,táblázatokat mutattak a mért dolgokról.Váltig bizonygatták,hogy 15 és 20% megtakarítást mértek.Azóta volt 2 tél ,de kevesebb gázszámlát nem fizettem. Az igazsághoz tartozik az is,hogy két egyforma tél sincsen .Az egyik lehet enyhébb,míg a másik keményebb. A szerelők biztosan jól jártak (a kettő 25eft volt) Két év után sem tudom,hogy bepaliztak vagy ér e valamit!!??![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #93. hozzászólásra
persze-persze. A gázolaj nemigen mágnesezhető, és ez már így is marad.
http://www.eco-tak.hu/
Válasz #91. hozzászólásra
Nem biztos!
Ne hidd már hogy minden motor 1forma!
Különben ha figyelmesen elolvasod úgy kezdődik a mondat, hogy "ha"....
Válasz #90. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Az IC ház égette már meg a kezemet, de ez mérésnek mondjuk nem nevezhető.
Az viszont biztos ,hogy terhelt motornál jóval több mint 100 fokos.
Válasz #89. hozzászólásra
Az hogy több vagy kevesebb, az a feltöltő nyomástól és a külső hőmérséklettől függ. Mértél már a turbó után levegő-hőmérsékletet?
Válasz #88. hozzászólásra
Jóval több az mint 90 fokos, idulj ki abból, hogy van ahol a hütövizkörre van az IC radiátora kötve, az eleve 80-90 fokos.
Válasz #84. hozzászólásra
Az attól függ...
Ha 90cről lehűl a töltőlevegő 40Cra, akkor 16%-al több jut a motorba, vagyis ennyivel nő körülbelül a teljesítménye.
sőt nem sok múlik rajta hanem minden ezeken múlik![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #84. hozzászólásra
sok múlik azoon hogy mekkora hová van rakva és mennyi meg milyen "kanyar"van a csövekben
Válasz #81. hozzászólásra
De a sűrűsége valóban csökken, szal jól gondolod.
Így van van majdnem, mert a térfogata, ha nőne, szétnyomná a szívócsövet
Válasz #82. hozzászólásra Én ugy hallottam hogy kb 5%-8% plussz LE de az sem rossz szinte semmiböl
Válasz #79. hozzászólásra
Még gyakorlatilag is.
Válasz #81. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
ez így van mert az intercooler szabadfordításban annyit tesz töltőlevegőhűtő![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
hálás dolog azt tudom , hogy a turbodaly kujerral 125 le nélküle + csak 100
Válasz #80. hozzászólásra Á Á Az interkuler az azért van mert a turbó összenyomja a levegőt ezért az felmelegszik nö a térfogata kissebb a sürüsége ez a turbó káros hatása de ha visszahütöd akkor ugyanolyan sürüségü lesz mint ha nem lenne összenyomva tehát több levegö jut be az égéstérbe. Mondjátok ha nem igy van én igy tudom.
Válasz #79. hozzászólásra
csak a szívó csonkot , mert nagyobb teljesítmény több hő
szerintem
Válasz #78. hozzászólásra Elvileg még a motort is hüti.
volt apámnak egy daf 400-a 2,5 td egyszer hozzá jutottunk egy kulerhez bele mókoltuk nem lett túl szép viszont jó csúnya de rendesen meg jött bele az élet a bécsi emelkedőnek csak a végén kellett vissza húzni 4 be előtte meg már a közepénél igényelte![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
ja és a fogyasztáson is javított![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #75. hozzászólásra
az haggyán , hogy ott a turbó én nem értem miért nem rakják mindjárt vele párhuzamosan a kulert is az kb 10-20 % +
Válasz #75. hozzászólásra
Nállam is jártak nyomulós mukik gázkonvektorra, kazánra,gk.ra mindent hoznak kereket, tégla alakot, csak hogy vegyem már milyen jó.Az eggyik magyar országi autó gyárban is felszerelték már régebben,/kazánokra/és jó,én úgy vagyok vele hogy még várok, mert ha olyan jólenne már mindenki azt keresné mint hiány cikket és nem kellene a vásárlót nyaggatni hogy vegyen már.
Én nagyon nem hiszek ezekben a mágneses fogyasztáscsökkentökben. Ha azt akarjuk hogy a gázolaj több levegövel keveredve,jobb hatásfokkal égjen el,akkor ott a turbó feltöltő.Minden motornak megvan adva a fogyasztása g/kwh ban.Valaki említette hogy elökell melegíteni a gázolajat,és akkor nagyobb lesz a térfogata...Ezzel a maximális teljesítmény romlik,ha a megfelelö dózist nem tudja bejuttatni a befecskendezö rendszer.Nagyobb térfogat,kisebb sürüség,kisebb egységnyi fajhő.
rögzítve kábelkötözövel....Az istenért nem lehet neki megmagyarázni,hogy az ugy nem jó,meg amugy sem ér semmit,de habosra beszéli a száját,hogy mennyivel kevesebbet eszik az autó,meg erösebb is...
Kamion szervizben dolgozom,jár hozzánk egy 7.5es MAN el egy koma,akinek egy mágneses kütyü van a nivópálcára!!!
Válasz #72. hozzászólásra
ez is olyan lehet mint a vallás, istent se látott még senki de hinni azért még lehet benne.
Válasz #72. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
el tudja azt képzelni valaki hogy ezek tuti dolgok???????????bele kell gondolni , hogy a tanktól az adagolóig rakok ilyen fogyasztás csokkentőket és nem szabad reggel teletankolni mert ha össze adom a 6%ot +8%ot meg a rengeteg százalékot estére tele lessz a tankom![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz #70. hozzászólásra
Nem sokat ad el az biztos
Válasz #68. hozzászólásra
Nem mélyedtünk bele,az árra voltam kíváncsi.6%-os csökkentéssel,mire a vételár visszajön,az mtz is cserére kerül szerintem.
Válasz #67. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Hát azért sokáig tankolok ha még tud 6 %-os csökkenést akkor is elég soká jön be az ára
Válasz #67. hozzászólásra
referenciát mondott?
Válasz #59. hozzászólásra
Most kérdeztem,MTZ-82-re áfásan 115000ft.
Válasz #58. hozzászólásra
bocs elbeszéltünk egymás mellett én a gázolaj adalékra gondoltam
Válasz #64. hozzászólásra
ezek a mágnese kütyük sz@rt sem érnek! A BME-n eddig az összes megbukott. A lényeg: a gázolaj nem mágnesezhető!
Válasz #61. hozzászólásra
Jó lenne tesztgép,és akkor meglátnánk hogy van e alapja,de a díjak valamit mutatnak
Válasz #60. hozzászólásra
Sógorom a mágnest próbálta,a platós aro-ján bejött,áttette a merci motoros uazra,azon nem csinált semmit.Én kérdeztem a forgalmazót miért van ez,azt mondta,nem minden motor reagál rá.Magyarul,a gyárilag kihegyezett motoroknál már nem alkalmazható szerintem.
Válasz #59. hozzászólásra
Nem.
azt nem tudom elképzelni hogy jelentős csökkenést okozna miért javulna vele a fogyasztás max javít valamit a motor hatásfokán de én ezt is kétlem
ár után érdeklődtél?
Válasz #57. hozzászólásra
Ez a baj,hogy csak hiszed,kikell próbálni.
Válasz #56. hozzászólásra
Nem gondolom hogy bármilyen ilyenfajta adalékkal el lehet érni jelentős fogyasztáscsökkenést inkább a helyes gépkapcsolattal lehet spórolni vagy, azzal hogy a traktoros nem 2200 es max fordulaton üzemelteti a gépet
Válasz #55. hozzászólásra
Mert?Részletesebben.
üdv bele nem tenném egyik gépembe se az tuti