Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mi is kézzel rakjuk. Én előtte ki szoktam szórni a sorba, így nem kell minden egyes gerezdért a vödörbe nyúlni. ha jó a derekad, akkor hajolva gyorsabban megy, mintha négykézláb mászol, vagy guggolsz.
A kézi duggatásnál van valami jó tippetek, amivel kicsit gyorsítani lehet, egyszerűsíteni? Valami saját tapasztalat?
Nem sokat, 40 kg-ot szeretnék egyedül elrakni. Kézzel gerezdekre szedni és elduggatni egyedül azért nem lesz meg egyhamar. Valami jó tipp? Vagy marad a munka, bár az nem büdös... Van aki ugyanígy kezdte?
köszi
Ha kukoricát is teszel a területbe akkor is érdemes gyomírtanod.
5liter glifozát+3kg Ammónium-nitrátot szórj ki hektáronként és 2 hét múlva szánthatod is le a területet, mert ami gyökérről kelt gaz annak már a gyökere nem hajt utána.
Legyetek szívesek véleményt mondani, a mélyszántás előtti gyomírtásról /fenyércirok a tettes/!!
Rakhatok én ide utána fokit?Vagy ezt a terület felejtős? Köszi!
Válasz #530. hozzászólásrajövöre is aszályra számitok ezé gondoljkodom az összi ültetésben. amugy mikor tájt szoktad elrakni a földbe? telet hogy viseli?
Azt szeretném kérdezni tőletek, tapasztalt fokisok, hogy milyen arányban raktok tavaszit vagy őszit? hogy jobb tárolhatóság és értékesítési szempontból ? Mik a tapasztalatok?
Irhatnátok valamit az értékesítésről /meddig lehet elhúzni ,kinek jó eladni, árak alakulása stb.
PERSZE CSAK A NEM TITKOS INFÓKAT!
Ahogy a kolléga mondja ,fokit önmaga után és semmiféle gumós, vagy gyökérzöldség után nem rakunk!!
Szervestrágyázás utáni második évben ajánlott a fokit rakni, egyből nem.
Magam nevében írok csak, leszögezném.Szerves trágyához nem értek,csak annyit tudok róla,hogy ne legyen friss.Hát ez nem sok.Viszont,hogy ugyanoda rakd megint,na azt elleneznem,mivel a mai kártevők elég ellenállóak már sajnos a vegyszerek ellen,jó eséllyel baj lehet ebből.Énszerintem nem véletlenül tartják be a vetésforgót,noha több földet kíván ez a művelet,és bizonyára ha a talajfertőtlenítés megoldás lenne,akkor mindenki ezt csinálná.Nem tudom mekkora mennyiségről van szó van szó,de ha az ember tényleg az összes kis pénzét ebbe öli,hát legyen minél kevesebb a kockázat,mert úgyis sok a ha....enélkül is. A gyomírtót meg rögtön rakás után fújom,kb három napon belül időszerű.Üdv.
A trágyázás részét is meg szeretném csinálni ,persze marhatrágyával meg talajfertőtlenítéssel,mivel tavaly is volt benne fokhagyma,majd a vetés előtt közvetlen gyomírtózás.Azt se tudom sajna mennyi trágyát vegyek hozzá,meg azt se h mikor kezdjem el a műveleteket,mivel h őszit akarok csinálni:)
Kb.másfél láncot lehet 1 nap elrakni,méterre 4-500 m körül.Földfüggő.Van aki sűríti kicsit,van aki nyújtja kicsit,mert elől akar lenni.Ha rögös a föld nem halad,mert fáj a térde,és rakja ahova sikerül,ha púderszerű,akkor minden könyebb.Tehát egyik rakó 10 re ,a másik 15 rakja,az idiótábbja,meg fejjel lefelé is.Ilyen is van.A sűrűbb részen jó eséllyel kisebb lehet a hagyma.
3344 hozzászólás
Válasz #543. hozzászólásra
mi is kézzel rakjuk. Én előtte ki szoktam szórni a sorba, így nem kell minden egyes gerezdért a vödörbe nyúlni. ha jó a derekad, akkor hajolva gyorsabban megy, mintha négykézláb mászol, vagy guggolsz.
Hello!
A kézi duggatásnál van valami jó tippetek, amivel kicsit gyorsítani lehet, egyszerűsíteni? Valami saját tapasztalat?
Nem sokat, 40 kg-ot szeretnék egyedül elrakni. Kézzel gerezdekre szedni és elduggatni egyedül azért nem lesz meg egyhamar. Valami jó tipp? Vagy marad a munka, bár az nem büdös... Van aki ugyanígy kezdte?
köszi
Válasz #541. hozzászólásra
Bocs a sorrendre nem figyeltem.
Válasz #540. hozzászólásra
Ez a kis gép jó lenne mindenkinek.
http://www.erme-france.com/recolteuses.html
Válasz #534. hozzászólásra
Éjfél után hívd akkor biztosan felveszi
Válasz #536. hozzászólásra
Ha kukoricát is teszel a területbe akkor is érdemes gyomírtanod.
5liter glifozát+3kg Ammónium-nitrátot szórj ki hektáronként és 2 hét múlva szánthatod is le a területet, mert ami gyökérről kelt gaz annak már a gyökere nem hajt utána.
Válasz #534. hozzászólásra
az lehet,már csak arno van,
ezen próbáld:harminc 968negyven41
Legyetek szívesek véleményt mondani, a mélyszántás előtti gyomírtásról /fenyércirok a tettes/!!
Rakhatok én ide utána fokit?Vagy ezt a terület felejtős? Köszi!
Sziasztok!Vennék én is vető fokit,lehetőleg arno-t.Tud valaki segíteni?
Válasz #523. hozzászólásra
Próbáltalak hívni egy párszor, de nem működik ez a szám! Lehetséges?
Válasz #531. hozzászólásra
Tavaly november legelején raktuk, és még Mikuláskor is ment az öntözés rá.Szépen áttelelt semmi gond.Rakd nyugodtan.
Az időpontot,már leírtad:október közepétől,időjárástól ,és szabadidőtől függően,nyugodtan lehet rakni,semmi baja nem lesz télen.
Válasz #530. hozzászólásrajövöre is aszályra számitok ezé gondoljkodom az összi ültetésben. amugy mikor tájt szoktad elrakni a földbe? telet hogy viseli?
Én ősszel raktam-rakom az arnot is ,nem tavasszal.Így is kemény lesz mint a kő,és elálló,nem utolsósorban megnőni is több ideje van így.
:-)ázogatunk.
Arnot ki vetett már igy oktober végén november elején?. a tavaszi ültetéshez képest mik az elönyök és mik a hátrányok?
Remélem áztok Makón !
Válasz #525. hozzászólásra
Végre valaki!
Köszönöm szépen!
Válasz #524. hozzászólásra
1000-1200 kg
Kedves tapasztalt fokhagymások!
Most szeretnék belevágni fokhagyma termesztésbe. Érdeklődnék, hogy 1 hektár területre mennyi a tavaszi fokhagymának a vetőmag szükséglete?
Válaszotok előre köszönöm
Üdv.
Szabi
Válasz #518. hozzászólásra
harminc/391huszonnyolc79
Annak jobb eladni,aki többett ad érte:-)))
Válasz #513. hozzászólásra
Arno-ból érdekelne 200 kg! Ha a fejméret 5-ös vagy 6-os!
Ha adsz elérhetőséget megbeszéljük!
Azt szeretném kérdezni tőletek, tapasztalt fokisok, hogy milyen arányban raktok tavaszit vagy őszit? hogy jobb tárolhatóság és értékesítési szempontból ? Mik a tapasztalatok?
Irhatnátok valamit az értékesítésről /meddig lehet elhúzni ,kinek jó eladni, árak alakulása stb.
PERSZE CSAK A NEM TITKOS INFÓKAT!
Köszi előre is .Ani
Melyik nő nagyobbra és melyik télálló is?
Válasz #517. hozzászólásra
engem is érdekelne annyiért. hogyan tudjuk felvenni a kapcsolatot?
Válasz #516. hozzászólásra
igen,
Fémzároltból van? Tavasszal mintha úgy mondtad volna.
Válasz #514. hozzászólásra
700 píz/kg
Üdv!
Mi az áruk a magnak való fokhagymáknak /kg?
Messidrome ,Messidor és Arno fajtájú hagymák magnak eladók.
Válasz #511. hozzászólásra
1000-1350 kg/ha természetesen függ a fej nagyságától, gerezdszámtól.
Fémzárolt francia magból ki mennyit rak hektáronként?
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-08-26 21:11:16
Nem tudtam,hogy arra vagy:-)Kösz,rendes tőled,hogy segítenél,maradnék Makó környékén:-).Drága a gabona nem adják ki a földeket.Üdv.
Válasz #507. hozzászólásra
Kicsit errébb ga(rá)zdálkodom. Ha Tiszasziget, Újszentiván térségében jó, ott lehet, hogy tudok. kérdés mekkora, mennyi időre?
Laxa,vagy Bárki! Makó,K.Zombor környékén keresek ,nem vízállásos földet fokira.ha tudtok, írjatok.Üdv.
Válasz #504. hozzászólásra
Ahogy a kolléga mondja ,fokit önmaga után és semmiféle gumós, vagy gyökérzöldség után nem rakunk!!
Szervestrágyázás utáni második évben ajánlott a fokit rakni, egyből nem.
Magam nevében írok csak, leszögezném.Szerves trágyához nem értek,csak annyit tudok róla,hogy ne legyen friss.Hát ez nem sok.Viszont,hogy ugyanoda rakd megint,na azt elleneznem,mivel a mai kártevők elég ellenállóak már sajnos a vegyszerek ellen,jó eséllyel baj lehet ebből.Énszerintem nem véletlenül tartják be a vetésforgót,noha több földet kíván ez a művelet,és bizonyára ha a talajfertőtlenítés megoldás lenne,akkor mindenki ezt csinálná.Nem tudom mekkora mennyiségről van szó van szó,de ha az ember tényleg az összes kis pénzét ebbe öli,hát legyen minél kevesebb a kockázat,mert úgyis sok a ha....enélkül is. A gyomírtót meg rögtön rakás után fújom,kb három napon belül időszerű.Üdv.
A trágyázás részét is meg szeretném csinálni ,persze marhatrágyával meg talajfertőtlenítéssel,mivel tavaly is volt benne fokhagyma,majd a vetés előtt közvetlen gyomírtózás.Azt se tudom sajna mennyi trágyát vegyek hozzá,meg azt se h mikor kezdjem el a műveleteket,mivel h őszit akarok csinálni:)
Kb.másfél láncot lehet 1 nap elrakni,méterre 4-500 m körül.Földfüggő.Van aki sűríti kicsit,van aki nyújtja kicsit,mert elől akar lenni.Ha rögös a föld nem halad,mert fáj a térde,és rakja ahova sikerül,ha púderszerű,akkor minden könyebb.Tehát egyik rakó 10 re ,a másik 15 rakja,az idiótábbja,meg fejjel lefelé is.Ilyen is van.A sűrűbb részen jó eséllyel kisebb lehet a hagyma.
Válasz #495. hozzászólásra
Hello!
Onnan rendeltem és azt néztem. De a korábbiakban írtak szerint nem is biztos, hogy az igazi makói.
Válasz #496. hozzászólásra Én 30 cm sortávolságot és 10cm es tötávolságot alkalmazok
5+= 5 cm feletti.Nevezhetjük 1.osztályúnak is.
Köszi Perecke!{:
Mondjátok, mi az a szuperinfo hirdetésben ,hogy 5 +-os?
Szép napot!
Stomp. sorköz 30,amilyen az utalló.Tőtáv 12
Nekem is lenne pár kérdésem hozzátok,ha nem probléma.Ti milyen gyomírtót használtok az őszi fokhagymánál?
Másik kérdésem:sorköz és tőköz az hány cm?
Szuoerinfo ,Makó.Itt hírdetnek mindig.Nézni kell folyamatosan.Vagy Makói info.Itt is szokott lenni.Vagy Nagybani piac.