Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Neha mi is ontoztuk de mar nagyon sargul szep nagy egesseges fejeket produkalt de termeszetes hogy majdnem 2 honappal tenyeszido vege elott igy sargul?? :o
sziasztok 500 m2 en van fokim jovore kb a 4-5* lessz az erdekelne hogy mekkora az a legkisebb sortav amit lehetne sorkozmuvelovel muvelni? mertr a tengerit 75 centin sokszor kivagja a gep most 20 centis sortavon van 45 centi kb eleg? vagy tegyem 30 ra vegyszerezzem es napszamossal kapaltassam?
Válasz rockerjoda #2986. hozzászólásáraÖntözted? A sárgulásnak millió oka lehet. levélbetegségek,szárfonalféreg stb. Itt Makó környékén a Messidort már néhol szedik zöld vágottan.
Üdv mindenkinek.
Messidor fokhagymánk van egy kis területen. Normális jelenség hogy már most sárgul, ideje korán érik? Mi rontottunk el valamit vagy ez a hősokknak tudható be? A fejek rendben vannak, bár nem túl nagyok
Sokkal nagyobb a kínálat mint a kereslet. Itt Makó környékén majdnem eladhatatlan a zöld vágott foki. Kompenzációval együtt 400ft gyönyörűen felpucolva konzervipari felhasználásra de az is csak csekély mennyiségben. tele vannak a hirdetőújságok földjében eladó fokhagyma hirdetésekkel.
Sziasztok! Segitséget kérnék, fokhagymám elkezdett sárgulni mi lehet az oka? Mi a megoldás? A fejeket és a gyökérzetét nem néztem meg.
Kb. 500 nm-es tábla őszi messidor és őszi makói.
Szeretném kérni a segítségeteket, hogy nagyon elkezdtek sárgulni a fokhagyma levelei kiszedtem 10-15-öt és kevésnek találom a gyökerét, szerintem fonalféreg kezdte meg csak sajnos szinte az egész táblába ilyen mind...most 10 nap alatt háromszor lepermeteztem danadimal meg amistaral...
Makói őszi, meg mesidor fajtájú ut egyes meg fémzárolt magból volt ültetve!
Valami tanács???
Köszönök minden segítséget!
Olyan kérdésem lenne hozzátok hogy szeretnék ezzel foglalkozni hosszabb távon és hogy mik kellenek ennek az elindításához??
Gondolok itt először is pénzre kb ,földre (milyen minőségű hol jó?)jelenleg borsod-heves környékén mozgok, 1ha-t szeretnék először aztán később ha úgy van többet,gépekre a megműveléshez (gondolok itt arra h pl megvenni egy MTZ-t és hozzá amik szükségesek vagy esetleg bérelni ?),mennyit lehet számolni a növényvédőszerekre lombtrágyára stb mint költség. Illetve tároláshoz egy épületet
Sziasztok. Ti vettetek eszre valamit a fokitokon? Sajnos nem csinaltak kepet, de a hagyma also level levan sargulva es meg egy ket level vegen van kb 3cmes sargulas. Nalatok is van ilyen? Ha nincs szerintetek mi lehet a baj? Koszi elore is a választ!
Sziasztok. Fokhagyma ültetést kézi erővel,kapálást illetve betakarítást vállalok csapatommal ha érdeklődne valaki közületek. Elérhetőségem.: 06205073873
Válasz Sanyi 0089 #2974. hozzászólására Nem késtél el mivel nincs meleg így a lemaradást valamenyire befogja hozni! A mafról vettetnél most csinálom a töpotlást!
Üdv!
Szerintetek, ha holnap eldugdosom a tavaszi fokhagymát az már nem késő?
Amikor pocsék idő volt nem tudtam, amikor meg lehetett volna nem értem rá....
Sziasztok! Valaki abban tudna-e segíteni hogy őszi fokhagymàt duggatam, és az esős idő miatt nem tudtam levegyszerezni sajnos! Ma néztem, szépen sorol, 2 levélben van, kb 2-4cm! Milyen vegyszert ajànlottok, amivel most meg tudom fújni! Vagy stomppal csökkentett dózissal? Kinek mi a véleménye?
Üdv fokisok lene egy kérésem ki tudja hol lehet olyan gépet veni vagy bérelni ami a fokhagyma gerezdeket meg tisztitja csak egy kamionra valő kel kb 24000 kg
December elején raktunk kézzel Arno fokhagymát.Szépen sorolgat már két-három centis hajtása van. Hétvégére -7-10 fokos fagyokat jósolnak. Kíváncsi vagyok vajon kifagy-e ?
3344 hozzászólás
Üdv! Tudnátok segíteni abban, hogy mi lehet a baja a hagymának?
Válasz varga991223 #2992. hozzászólásáraAkkor nem csak az enyém ilyen.
Neha mi is ontoztuk de mar nagyon sargul szep nagy egesseges fejeket produkalt de termeszetes hogy majdnem 2 honappal tenyeszido vege elott igy sargul?? :o
Válasz mikulangy #2990. hozzászólásáraIgen halottam de nagyobb teruleten pl 2-3 ha elegge hosszadalmas munka lenne am ilyen a fokim
Válasz varga991223 #2989. hozzászólásáraHallottál már olyanról hogy Dikkelő vagy Tolókapa?
sziasztok 500 m2 en van fokim jovore kb a 4-5* lessz az erdekelne hogy mekkora az a legkisebb sortav amit lehetne sorkozmuvelovel muvelni? mertr a tengerit 75 centin sokszor kivagja a gep most 20 centis sortavon van 45 centi kb eleg? vagy tegyem 30 ra vegyszerezzem es napszamossal kapaltassam?
Válasz mikulangy #2987. hozzászólására
Volt néha öntözve is, szerintem az öregedés jeleit mutatja.
Kezd eldőlni, szépen gerezdesek a fejek, bár a héjuk még gyerek.
Válasz rockerjoda #2986. hozzászólásáraÖntözted? A sárgulásnak millió oka lehet. levélbetegségek,szárfonalféreg stb. Itt Makó környékén a Messidort már néhol szedik zöld vágottan.
Üdv mindenkinek.
Messidor fokhagymánk van egy kis területen. Normális jelenség hogy már most sárgul, ideje korán érik? Mi rontottunk el valamit vagy ez a hősokknak tudható be? A fejek rendben vannak, bár nem túl nagyok
Folicur Solo,Amistar.
Sokkal nagyobb a kínálat mint a kereslet. Itt Makó környékén majdnem eladhatatlan a zöld vágott foki. Kompenzációval együtt 400ft gyönyörűen felpucolva konzervipari felhasználásra de az is csak csekély mennyiségben. tele vannak a hirdetőújságok földjében eladó fokhagyma hirdetésekkel.
Válasz mikulangy #2982. hozzászólására?
Behalt ez a szezon.
Sziasztok! Segitséget kérnék, fokhagymám elkezdett sárgulni mi lehet az oka? Mi a megoldás? A fejeket és a gyökérzetét nem néztem meg.
Kb. 500 nm-es tábla őszi messidor és őszi makói.
Válasz Sanyi 0089 #2979. hozzászólásáraA képek lemaradtak...
Üdv!
Szeretném kérni a segítségeteket, hogy nagyon elkezdtek sárgulni a fokhagyma levelei kiszedtem 10-15-öt és kevésnek találom a gyökerét, szerintem fonalféreg kezdte meg csak sajnos szinte az egész táblába ilyen mind...most 10 nap alatt háromszor lepermeteztem danadimal meg amistaral...
Makói őszi, meg mesidor fajtájú ut egyes meg fémzárolt magból volt ültetve!
Valami tanács???
Köszönök minden segítséget!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok hogy szeretnék ezzel foglalkozni hosszabb távon és hogy mik kellenek ennek az elindításához??
Gondolok itt először is pénzre kb ,földre (milyen minőségű hol jó?)jelenleg borsod-heves környékén mozgok, 1ha-t szeretnék először aztán később ha úgy van többet,gépekre a megműveléshez (gondolok itt arra h pl megvenni egy MTZ-t és hozzá amik szükségesek vagy esetleg bérelni ?),mennyit lehet számolni a növényvédőszerekre lombtrágyára stb mint költség. Illetve tároláshoz egy épületet
Köszönöm előre is az építő kommenteket.
Sziasztok. Ti vettetek eszre valamit a fokitokon? Sajnos nem csinaltak kepet, de a hagyma also level levan sargulva es meg egy ket level vegen van kb 3cmes sargulas. Nalatok is van ilyen? Ha nincs szerintetek mi lehet a baj? Koszi elore is a választ!
Sziasztok. Fokhagyma ültetést kézi erővel,kapálást illetve betakarítást vállalok csapatommal ha érdeklődne valaki közületek. Elérhetőségem.: 06205073873
Válasz Sanyi 0089 #2974. hozzászólására Nem késtél el mivel nincs meleg így a lemaradást valamenyire befogja hozni! A mafról vettetnél most csinálom a töpotlást!
Válasz Tomka Pál(tompika100) #2973. hozzászólásáraElraktam a múlt héten, majd meglátjuk mi lesz belőle! Köszönöm!
Válasz Sanyi 0089 #2972. hozzászólására Siess vele!
Üdv!
Szerintetek, ha holnap eldugdosom a tavaszi fokhagymát az már nem késő?
Amikor pocsék idő volt nem tudtam, amikor meg lehetett volna nem értem rá....
amónium nitrátot szórtam ki a héten én is bisztos jó lesz rá
Válasz zolika756 #2969. hozzászólására NPK műtrágyát szórtam ki már kb 3 hete!
üdv fokisok mivel kelene meg mütrágyázni a fokit sárgul a levele az őszinek szerintem nincs elég tápanyag nitrogén hiány vagy milehet?
Sziasztok!
Eladó dugdosni való fokhagymát keresek kis mennyiségben.
Valakinél esetleg?
Üdv!
Válasz VéGé #2966. hozzászólásáraGaligan. Goal duplo. Ezek oxifluorfen hatoanyaguak. Esetleg totril
Sziasztok! Valaki abban tudna-e segíteni hogy őszi fokhagymàt duggatam, és az esős idő miatt nem tudtam levegyszerezni sajnos! Ma néztem, szépen sorol, 2 levélben van, kb 2-4cm! Milyen vegyszert ajànlottok, amivel most meg tudom fújni! Vagy stomppal csökkentett dózissal? Kinek mi a véleménye?
Válasz zolika756 #2964. hozzászólásárahttp://www.gepeszgazdakboltja.hu/index.php?oldal=termekek
Üdv fokisok lene egy kérésem ki tudja hol lehet olyan gépet veni vagy bérelni ami a fokhagyma gerezdeket meg tisztitja csak egy kamionra valő kel kb 24000 kg
Tavaszi fokit dugdosott-e már valaki?
Válasz dani 1980 #2842. hozzászólásáraNekem van eladó!UT-1tavaszi
Válasz dani 1980 #2842. hozzászólásáraNekem van eladó!UT-1
Hello. Fokhagyma gerezdelot es hozza gerezd tisztito gepet keresek. Tudnatok segiteni?
Válasz mikulangy #2958. hozzászólásáraNem kell izgulnod :D
Válasz Tomka Pál(tompika100) #2957. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz mikulangy #2956. hozzászólására Az arno 4-5 hetet -20°C-ban simán átvészel jelentös tőpusztulás nélkül!
Ajánlom blogom!
https://fokhagymaa.hu/valasztott_blog/fokhagyma-termesztes
December elején raktunk kézzel Arno fokhagymát.Szépen sorolgat már két-három centis hajtása van. Hétvégére -7-10 fokos fagyokat jósolnak. Kíváncsi vagyok vajon kifagy-e ?
na akkor ugy látom megint gödröt kel neki ásni ha ez igy fog meni átt kel állni valami másat termelni
Válasz zolika756 #2953. hozzászólására áálítlag 500
Most menyi akkor a foki a nagybanin
Válasz Geruska #2945. hozzászólásáraSzia. Nekem van tavaszi ut-1 4,5-6+-ig.ár:1100/kg
Válasz dani 1980 #2947. hozzászólásáraNekem van 6 mázsa ut-1-es 4,5-6+-ig tavaszi fokhagyma 1100/kg
üdv fokisok menyiért veszik át a nagybanin a foki kilóját
üdv fokisok menyiért veszik át a nagybanin a foki kilóját
Hello!
Tavaszi dugdosni való fokhagymát keresek!
Valaki tud ebben segíteni?
Üdv!
Válasz szattila65 #2946. hozzászólásáraPriviben mennyi az ára?
Válasz Geruska #2945. hozzászólásáraSzia! Korlátozott mennyiségben van még rakni való makói tavaszi fokhagyma érd. tel:30-7407319
Sziasztok!
Tavaszi vetni való fokhagymát keresek!
Várom az ajánlatokat!
Illetve fémzárolt anyagot honnan lehet beszerezni?
Üdv!
Gergő