Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Időjárás állomások új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Szakmai rendezvények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
![Díjnyertes Pioneer® hibridek segítik a gazdákat a magas terméshozamok elérésében Díjnyertes Pioneer® hibridek segítik a gazdákat a magas terméshozamok elérésében](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9300/cikk_79300/corteva_ind_fill_540x300_0.jpg)
Díjnyertes Pioneer® hibridek segítik a gazdákat a magas terméshozamok elérésében
A nagymértékű aszály és hőstressz ellenére is kiugró terméseredményt tudtak...![Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz! Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!](https://static.agroinform.net/data/cikk/6/4773/cikk_64773/tapanyaggazdalkodas_750x417_no_text_fill_540x300_0.jpg)
3430 hozzászólás
Válasz #477. hozzászólásra
jól gondolod, lehet, e miatt járnak ide ilyen sokan :))
Válasz #472. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Van itt egy nagygazda onnét, hát ha megegyeztek.
valaki modizza már ki a 463-as hozzászólásomat!
Válasz #474. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Gondolom nekem címezted !?
Mi köze van hozzá ???? Hmmm....lehet semmi !
Kaptam valahonnét oszt benyomtam ide, trakit nem akartam, gondoltam dob a hangulaton.
Válasz #470. hozzászólásra
miért ne lehetne? rá kell nyomni azt hiszm 2 rúgós bélyeget a kérelemre
Válasz #473. hozzászólásra
pssszt!
Mi köze a mezőgazdaságnak ehhez a csajos képhez? :))
Válasz #468. hozzászólásra
csak csendben!
ettől fosok, hogy e lesz a kövekező amibe az új kormány belepiszkál. remélem alaptalan a félelmem
Válasz #466. hozzászólásra
Kecskemét környéke
Válasz #467. hozzászólásra
A bővítés megint más tészta !!!
Válasz #465. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Lehet létre hozni ÚJ családi gazdaságot
Bakker !!!!!!!!
Na ezzel újat mondál
Válasz #465. hozzászólásra
nálunk nem a mi falugazdászunk foglalkozik ezzel. Pesten van erre külön brigád
Válasz #463. hozzászólásra
Ha ezt helyesen értelmezem akkor nincs mitől tartanom. :)
Válasz #461. hozzászólásra
lehet.
én folyamatosan bővítem. most a 6 hetes fiammal pl.
Válasz #462. hozzászólásra
Merre vagy ?????
Válasz #461. hozzászólásra
Tegnap kérdeztem az MGSZH-t semmi kifogásuk nem volt ellene elküldték a falugazdásszal a kitöltendő paírokat. Kitöltöm visszaküldöm és 1-2héten belül célba vagyok elmondásuk szerint.
Válasz #462. hozzászólásra
a földhasználó vagy aki igényli
Köszi rongyos! Ebben ez esetben amit te leirtál, ki kapja meg a földalpú támogatást? Lehet,h furákat kérdezek,de nőként nem tudom átlátni a dolgokat.
Válasz #460. hozzászólásra
Todtommal nem lehet regisztráltatni.
Válasz #459. hozzászólásra
Miért is?
Válasz #456. hozzászólásra
A családiról már lekéstél úgy cca. 8 éve !!!
Válasz #451. hozzászólásra
Köszi Rongyos.Átnéztem a paragrafusokat.Majd a tagnak is megadom a "kordinátákat",talán lenyugszik.
Válasz #453. hozzászólásra
És ezt bejegyzi a földhivatal? Mert felék a szivességi használatot, és kölcsönbeadást már nem fogadják el. Vagy családi használat vagy haszonbérlet.
Válasz #452. hozzászólásra
Nem csak ezért kérdeztem. Én is töröm a fejem hogy kiváltom a családi gazdálkodó státusz. Csak az adózási renddel nem vagyok tisztába. Hol lehetne utána nézni? Mekkora jövedelemnél mekkora adó van? És ha van főállásból jövedelmem akkor azzal össze kell csapni vagy elkülönül?
Válasz #438. hozzászólásra
Merre vannak a területek ????????
Válasz #450. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
nálam is van 1-2 őrült. az egyik minden nap jött és nézegette a földjét, pedig bérbe van adva másnak. egyszer megkeres, hogy 10 métert kiszántottam a földjébből. kérdem én, hogy honnan veszi a dolgot? azt modja, hogy tudja, mert az övé 90 lépés széles. addig-addig ment a vita, mig felbaxtam az agyam és kiméretem az enyémet. kiderült, hogy ő volt bent az enyémben 10 métert. jött az ember lánya felbőszűlve, hogy akkor hova tünt az ő földje. mondom neki, hogy nyugi meg van, de az én karómtól a másik irányba
Ha találsz egy megbízható bérlőt akinek ki szeretnéd adni a területet, nem haszonbérletben kell gondolkodni, hanem haszonkölcsön szerződést kell vele kötni. Ezt nem kell kifüggeszteni, mert nem visszterhes hanem ingyenes a föld átengedése haszonszerzés végett. Más kérdés az, hogy megállapodsz a bérlővel egy szokásos összegben, amit határidőre átad.
Ha meg nem fizet, akkor ki lehet függeszteni a hagyományos módon, és ha záradékolják az ajánlattételt azzal ki lehet ütni a haszonkölcsönbe vevő bérlőt.....erősebb jogviszony a haszonbérlet mint a haszonkölcsön. Viszont ez utóbbi nincs nevesítve a földtörvényben, tehát ez a kiskapu.
Válasz #448. hozzászólásra
igen családi. nem tudom, hogy miért nem kell, de nem firtatom. lehet itt máskép értelmeztek valamit. aki nem családi, annak ki kell
Válasz #445. hozzászólásra
Szia Fero!
"Hát persze hogy nemvettem rá támogatást." Ezzel a mondattal elismered, hogy jóhiszemű birtokos voltál a használat alatt. 2 lehetséges verzió adódik ebből kifolyólag a számodra.
I. Egy válaszlevélben, majd ha megkeresnek a fizetési felszólítással elmondod, nekik, hogy TE tartasz igényt a jóhiszemű birtoklással kapcsolatos állag megörzés, során keletkezett többlet költségeidért. Ez a PTk. 194/1 par." A birtokos, aki a dolog kiadására köteles, követelheti a dologra fordított szükséges költségei megtérítését – a dolog fenntartásával rendszerint együttjáró kisebb kiadások kivételével –, továbbá elviheti az általa létesített berendezési és felszerelési tárgyakat. " Pl. megóvtad a földjét a tápanyag kimerüléstől, az agresszív gyomoktól, a parlagfűtől, a talajállapot romlástól.
Akkor elgondolkodhat az illető.....ha megjön az esze. A jóhiszemű bírtoklásra vonatkozó passzusokat a PTK 192-197 paragfafusai alatt találod meg, de ha konkrét kérdés van akkor írj az e-mail címemre.
II. hagyod hogy pereljen - védekezni mindig könnyebb, mert annak kell bizonyítani aki állít és nem pedig annak aki tagad. Ha elbukja a pert, akkor viszontkeresetet nyújtanék be, rágalmazásért és nem vagyoni jellegű kártérítést követelnék tőle mondjuk 2 millió forintot.
Válasz #444. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Hali Fero.
Mennyit "szántottál" el a birtokból 100hektárt,hogy 2 misit követel?
És ezt 8 év után vette észre?
Az égiek mentsenek + az ilyen szomszédtól!!!!
Ennek beteg az agya.
Válasz #442. hozzászólásra
Akkor nem törvényesen jártatok el,meg azt se tudom,hogy a földhivatalba hogyan jegyezték be?
Akkor nem kell kifüggeszteni ha a bérlet lejárta előtt meghosszabbítod.
Válasz #442. hozzászólásra
hogyhogy nem? Akkor hogy jegyzi be a földhivatal? Nálunk ha nem viszem a jegyzőtől a kifüggesztés igazolását akkor szóba se áll velem a fh.
Géza Te családi gazdálkodó vagy?
Szerintem ha már úgyis perelni akkor akkor adjál neki pár fülest is hogy oka is legyen rá! :)
tök egyértelmű a helyzet! nem kell vele foglalkozni. örüljön neki, hogy nem ellenőrizték és nem kellett visszafizetni pénzt.
Hát persze hogy nemvettem rá támogatást.Én a valós területem,a földhasználati lapon szereplő területre,kaptam támogatást.Csak többet müveltem,és erre a területre ő vett fel támogatást.A hab a tortán hogy a támogatást is kéri vissza amit ő vett fel.KIcsit éhes....
Hát persze hogy én müveltem,meg szomszédok vagyunk.De Istenmre mondom nemtünt fel hogy több.De neki se hogy kevesebb.Most tudta megmérni trakival Hk mérővel.Azóta kinértük és valóban több.Szó nélkül,vita nélkül vissza adtam,ez 1értelmü.MOstmeg jön a 2 millával...meg a perrel.
Válasz #440. hozzászólásra
én se fizetnék semmit. gondokom nem voltál bejelentve használónak. vettél fel rá támogatást?
Válasz #439. hozzászólásra
földbérletnél még sosem volt kifüggesztésem
Válasz #440. hozzászólásra
xard le szerintem, add neki vissza mi az övé és örüljön hogy lyuk van a seggén. Bizonyítsa be hogy Te művelem már 8éve.
Sziasztok.CSaládi földet müvelek.2 éve kiderült hogy 2 Hk többet,mint a saját.A szomszéd perrel fenyeget, hogy visszamenőleg 8 évre,jövedelem kiesésmiatt fizessek neki 2 milliot.Ilyenkor mivan?
ha nincs kifüggesztés akkor nem jegyzi be a földhivatal a földhasználatot. A kifüggesztésben pedig van a földtörvény által rangsorolt "kedvezményezetti" lista. Azonos ajánlattevők közül az a nyerő aki előlrébb van a listán. Keress rá a neten a földtörvényre. Abból tudsz bogarászni...
Köszi a tanácsokat! Ez érdekes... én nem dönthetem el,h kinek adom ki a földet? Természetesen annak aki számomra szimpatikus és megbizható. És ha nem függesztem ki? Még jogosultságom sincs, nem volt meg a hagyatéki eljárás.Nem lettek rendezve az őstermelői dolgok sem.
Válasz #435. hozzászólásra
Szóval összetett, bonyolult dolog több buktatóval, próbálj keresni valaki olyat a környezetedben aki járatos benne és segít.
Válasz #435. hozzászólásra
Üdv!
A bérleti díjak országrészenként nagy eltérést mutatnak. Van ahol fele támogatás van ahol 10-15-20kg búza/ak/év van ahol 4-5q búza/év van ahol a támogatás van ahol a támogatás + 10-20-30e ft/év. Kérdezd meg a helybelieket hogy ott hogy mennek a dolgok és ahhoz igazodjál. És részesítsd előnyben a megbízható bérlőt még ha kicsit kevesebbért is igér mert ha nem fizet a bérlő akkor évekeen át pereskedhetsz a jussodért amit lehet be se lehet majd hajtani és ha igen akkor is elviszi az ügyvéd meg a sok utána járás.
Ha bérbeadási szándékod van akkor azt ki kell függeszteni a polgármesteri hivatalba. Illetve mos már a neten teszi közzé. És az előbérletre jogosultak beleköphetnek a levesedbe. Szóval észen kell lenni! Bérleti idő se mind1, valamely intervallumnál nem kell a bérleti díjat megadózni de azt most nem tudom hogy 5év alatt vagy 5év fölött.
Sziasztok! Véletlenül bukkantam rá erre az oldalra, új felhasználó vagyok. Apám halála után csöppentem bele a mezőgazdasági tevékenységbe, sajnos kevés ismerettel rendelkezem. A földet ki fogom adni,de már ez sem egyszerű, nem tudom mi a gyakorlat ez ügyben.Most nem tudom mennyi a fold aranykorona értéke,de majd utána nézek. Szivesen venném,ha irnátok pár hasznos tanácsot ezzel kapcsolatban. Lehet,hogy hülyeséget irok,de bennem felmerült,ha a bérlő a fele támogatást adja nekem és övé a termény,az úgy nekem jó lenne. Vagy nem tudom... a támogatás osszege évről évre csökken. Előre is köszi!
Válasz #433. hozzászólásra
De lejárat után 6000ft a földhívatalnál,lejárat előtt ingyenes.
Válasz #428. hozzászólásra
Ha a régi bérlőnek lejár a szerződése azt nem kell kifüggeszteni,ha meg akarja hosszabbítani újabb 5, vagy akárhány évvel.
Ilyenkor nincs kifüggesztés,a tulajnak megfelelt a 30000 akkor ne variáljon.Ez tényleg nem árverés.
nálunk hosszabbításkor nem kell kifüggeszteni. miért is kéne? hiszen nincs aki előrébb lenne a rangsorban