Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mit gondoltok,mennyit lehet elkérni egy hektár homokért bérleti díjként úgy,hogy a bérlő nem vesz igénybe rá támogatást?Tehát tiszta bérlet a támogatást nem figyelembe véve.
Bocs! Most jött haza a barátnőm, aki a Polg.M.Hivatalba dolgozik. Azt mondja,hogy ki kell függeszteni,de azzal egyidőbe fel kell rakják a magyarorszag.hu-ra is,így mindenkinek hozzáférhető lesz.
Akoor van gond,ha az "idegen" bejelentkező,a bérlő szöv,vagy kft,vagy bt,vagy zrt tagjának mondja magát!Ha tudja bizonyitani akkor elviheti a helyiek elől a földet!
Én ezt úgy tudom,hogy ki lesz függesztve a hivatalba is,de fel kell tenni egy kormányzati adatbázisba is,de ehhez nem fér hozzá mindenki.
Nálunk volt egy idő,amikor a kifüggesztést leszedték a hirdetőről,és 14 nap után visszavitték lebélyegeztetni. Most már zárható üvegablakos szekrénybe kerül a kifüggesztés.
Most mondták a jegyzönél,hogy febr.1 után a kifüggesztéseket nem helyi szinten fogják kifüggeszteni hanem a kormányzati portálon országos lessz.Ez is mit takar?A kampósorrú befektetők országos szinten értesülnek róla hol van eladó föld.
nem kell fedezet 10 milláig és őstermelőknek is adják. azt elöző évi árbevétel 30-50%-ig lehet felveni. és milliónként. tehát csak 1, 2, 3 stb.milliót.
menj be a legközelebbi takarékba, a falugazdász nem tud semmit
Válasz #214. hozzászólásra
a fgazdász ismeri agazdaságodat lehetőségeidet elmondja utána legjobb saját bankodhoz menni ahol ismernek igy is kb 2-3 ho az üi
hello még anyit kérdeznék hogy valmi fedezet kel ,meg hogy kezes kel ehez a gazda kártyához!!És most vállakozás kel hozá vagy elég az őstermelői igazolvány!!
én tavaly vettem fel egy takarékszövetkezettől X összeget,(itt vanezetve a számlánk) a hitelhez semmi fedezetre nem volt szükség, BP. MVH-tól formanyomtatványon megkértem a gazdálkodálsunknak mennyi szabad EUME - JE van az elég fedezet volt a hitelhez. ( tudomásom szerint ez valami UNIOS garancia) a Gazda Kártya lényege:
A hitelező Pénzintézetnél nyitsz egy számlát minimális a számlavezetési díj. Arra utalják a hitelt.Semmi kamatot készenléti díjjat fizetni nem kell. Pl: lehívsz 500E Huf-ot csak az után kell fizetni kamatot, vissza utalod egy időmúlva a felvett összeget és NEM KELL fizetni kamatot..stb.
Azt szeretném kérdezni hogy bérbe adásrol főld hogy van menyi be van vagy hogy mint vanak ugy átlagba !! meg menyi évre hogy mint van előre is kőszőnőm!!
Válasz #189. hozzászólásra
Jut eszembe a nővérem ma fejezte be a három napos kemoterápiát huszonvalahány infúzióval.Csak holnap tud hazamenni Pestről Sopronba,mert nem bír előbb.(hányás egyéb)
Ez a szar ügy,nem a kis 10-20 milliók.
tudok olyat,hogy családi gazdaságban volt fér és feleség,és a feleség megpályázta és bevállalt 10 emue egység helyett 50 emuet,ez egy kicsit gyanús,hiszen ez kb.150 ha föld.csak annyi volt a trükk,hogy a férje nevéről átkerült az asszonyéra.
3430 hozzászólás
Válasz #229. hozzászólásra
-10 ezer Ft.
Válasz #228. hozzászólásra
0 ft,vagy 0 Euró
Mit gondoltok,mennyit lehet elkérni egy hektár homokért bérleti díjként úgy,hogy a bérlő nem vesz igénybe rá támogatást?Tehát tiszta bérlet a támogatást nem figyelembe véve.
Válasz #224. hozzászólásra
Ezzel nehéz vitatkozni, de van olyan is, amikor a jegyző suttyomban megoldja a dolgot. Szerintem ez legalább akkora probléma.
Válasz #225. hozzászólásra
Igy kellett volna már a múlt év végétől működnie a dolognak!Ezen a honlapon te is megnézheted az NFA hirdetéseit!
Bocs! Most jött haza a barátnőm, aki a Polg.M.Hivatalba dolgozik. Azt mondja,hogy ki kell függeszteni,de azzal egyidőbe fel kell rakják a magyarorszag.hu-ra is,így mindenkinek hozzáférhető lesz.
Válasz #223. hozzászólásra
Akoor van gond,ha az "idegen" bejelentkező,a bérlő szöv,vagy kft,vagy bt,vagy zrt tagjának mondja magát!Ha tudja bizonyitani akkor elviheti a helyiek elől a földet!
Válasz #222. hozzászólásra
Az, hogy nem fér hozzá mindenki elég hülyén hangzik, szerintem pont a nyilvánosságról szól a kifüggesztés, nem?
Én ezt úgy tudom,hogy ki lesz függesztve a hivatalba is,de fel kell tenni egy kormányzati adatbázisba is,de ehhez nem fér hozzá mindenki.
Nálunk volt egy idő,amikor a kifüggesztést leszedték a hirdetőről,és 14 nap után visszavitték lebélyegeztetni. Most már zárható üvegablakos szekrénybe kerül a kifüggesztés.
Nálunk a jegyzö hiába ismerem x éve,kereken megmondta nála nincs ilyen.Na de ez személye válogatja.
Válasz #219. hozzászólásra
Én ezt inkább megfordítanám, ezek után nem lehet sunyin rányomni valamire a bélyegzőt, hogy ki volt függesztve, mikor sose látott hirdetőt.
Most mondták a jegyzönél,hogy febr.1 után a kifüggesztéseket nem helyi szinten fogják kifüggeszteni hanem a kormányzati portálon országos lessz.Ez is mit takar?A kampósorrú befektetők országos szinten értesülnek róla hol van eladó föld.
Válasz #212. hozzászólásra
nem kell fedezet 10 milláig és őstermelőknek is adják. azt elöző évi árbevétel 30-50%-ig lehet felveni. és milliónként. tehát csak 1, 2, 3 stb.milliót.
menj be a legközelebbi takarékba, a falugazdász nem tud semmit
Válasz #215. hozzászólásra
hasonlo mint a széchenyí kártya csak mg már nem adnak
Válasz #214. hozzászólásra
a fgazdász ismeri agazdaságodat lehetőségeidet elmondja utána legjobb saját bankodhoz menni ahol ismernek igy is kb 2-3 ho az üi
Válasz #209. hozzászólásra
Akkor ez olyan mint a hitelkártya.
A legrosszabb.
jah értem és hol kel utána nézni takarékba vagy a f gazdásznál?
Válasz #212. hozzászólásra
fedezet kezes nem kell -fedezet az eume nekem váll. van őst. nem tudom
Válasz #211. hozzászólásra
hello még anyit kérdeznék hogy valmi fedezet kel ,meg hogy kezes kel ehez a gazda kártyához!!És most vállakozás kel hozá vagy elég az őstermelői igazolvány!!
Válasz #210. hozzászólásra
szt. unios reg min. kérdezd a fgazdászt
Válasz #209. hozzászólásra
Oztan kel leni valmi hátérnek hogy ezt meg kaptd hogy vagyis főldednek vagy valmi mer én még modst kezdem el hogy ugy mit mondasz?
Válasz #208. hozzászólásra
én tavaly vettem fel egy takarékszövetkezettől X összeget,(itt vanezetve a számlánk) a hitelhez semmi fedezetre nem volt szükség, BP. MVH-tól formanyomtatványon megkértem a gazdálkodálsunknak mennyi szabad EUME - JE van az elég fedezet volt a hitelhez. ( tudomásom szerint ez valami UNIOS garancia) a Gazda Kártya lényege:
A hitelező Pénzintézetnél nyitsz egy számlát minimális a számlavezetési díj. Arra utalják a hitelt.Semmi kamatot készenléti díjjat fizetni nem kell. Pl: lehívsz 500E Huf-ot csak az után kell fizetni kamatot, vissza utalod egy időmúlva a felvett összeget és NEM KELL fizetni kamatot..stb.
Válasz #207. hozzászólásra
nah bővebben részleteseb modn el lécci mer n gazda kártyy mi menyi hog ylehet kapni.
Válasz #193. hozzászólásra
egy garancia keret pl. igényelsz gazda kártyát nem kell fedezet
Azt szeretném kérdezni hogy bérbe adásrol főld hogy van menyi be van vagy hogy mint vanak ugy átlagba !! meg menyi évre hogy mint van előre is kőszőnőm!!
Válasz #204. hozzászólásra
Teljesen mindegy a cégforma, a legelőre is igaz. Lényeg, hogy a bérlet időtartama 5 év vagy annál hosszabb legyen.
Ha a termőföldet valaki bérbe adja legalább 5 évre az adómentes.
Mindegy hogy kinek adja? Őstermelő,kft,bt?
A legelőre is vonatkozik ez?
Válasz #201. hozzászólásra
Ez sajnos IGAZ.
Válasz #200. hozzászólásra
A más fejével(János),nem tudok gondolkodni.
Válasz #189. hozzászólásra
Jut eszembe a nővérem ma fejezte be a három napos kemoterápiát huszonvalahány infúzióval.Csak holnap tud hazamenni Pestről Sopronba,mert nem bír előbb.(hányás egyéb)
Ez a szar ügy,nem a kis 10-20 milliók.
Válasz #199. hozzászólásra
azzal a fejjel? :-))))))))))
Válasz #196. hozzászólásra
Máskor előbb gondolkodj, csak aztán tüzelj.
Válasz #194. hozzászólásra
megléptük,de nem ilyen nyilvánosan.ki az a fiatal gazda aki kapásból 150 ha vállal.
Válasz #196. hozzászólásra
A bocs. kéréseknek nyiss külön topicot!:)
Válasz #173. hozzászólásra
Bocs,amiért leezüstcsalánosoztalak.:o)
Válasz #194. hozzászólásra
-ami nem tilos azt szabad...
Válasz #191. hozzászólásra
de szerintem ti is megléptétek volna ha van rá lehetőség
Válasz #191. hozzászólásra
Az nem EUME?
nálam is volna helye 40000eurónak!
Válasz #190. hozzászólásra
tudok olyat,hogy családi gazdaságban volt fér és feleség,és a feleség megpályázta és bevállalt 10 emue egység helyett 50 emuet,ez egy kicsit gyanús,hiszen ez kb.150 ha föld.csak annyi volt a trükk,hogy a férje nevéről átkerült az asszonyéra.
Válasz #188. hozzászólásra
Persze hogy azért, de egy részük csak papíron gazda, feleségre, gyerekekre nyernek.
Éppen, ráfér a parasztra az infúzió
Válasz #187. hozzászólásra
miért,ki nem a pénzért pályázik?
Válasz #183. hozzászólásra
Nem sajnálom én senkitől, de egy részük csak papíron "gazda", valójában csak a pénz miatt pályáznak.
nem irigylem senkitől csupán az igazságérzetem sérült egy kicsit.
sajnálja a tököm, szopatják öket is rendesen
Válasz #180. hozzászólásra
Az unióban több tagország sem engedi a birtokok eleprózódását:csak 1 örököse lehet a birtoknak,a többit ki kell fizetni.
Válasz #180. hozzászólásra
ne sajnáljátok másoktol a támogatást ,örüljetek hogy a fiatalok is beállnak közénk
Válasz #178. hozzászólásra
Valahol az Interneten is megtalálható a nyertesek névsora. Könnyen ki lehet szúrni az egy családba tartozókat.
Válasz #179. hozzászólásra
én is vertem a fejem a falba, hogy a nevemre vettem mindent legálisan, pedig anyám nevén kellett volna vinnem és akkor nem esek ki a kalapból