Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A bázisjogosultság a földdel együtt adható vehető,örökölhető,stb.Arra a 10ha földre valaki 2009-ben is igényel támogatást( az előző tulaj)tehát kell rá kapnod támogatást
Hát én másképp értem,lásd 1114 hsz. Azt írja, hogy a támogatási jogosultságok a bevezetés évében kerülnek kiosztásra a regionális komponensnél is, ergo, ha 2010ben kapok 10 hektár földet, mivel 2009ben, a bevezetés évében nem igényeltem rá támogatást, nemlesz rátámogatási jogosultságom. deén örülnék neki, ha rosszul értelmezném az egészet.
Nem csak a bázisévet vitatják.Az az alapvetően alkotmány ellenes,hogy a földtulajdonosokat olyan vagyoni jogtól foszt meg a törvény ami t nem lehetett előre látni!Kettöség alakul ki a földpiacon lesz olyan föld ami a jogosultsággal bir ,és lesz ami nem.
Szerintem az alapvető gond vele az, hogy nem ide találták ki. Ez frankón működhet nyugaton, ahol 20-30 éve kialakult már a birtokrendszer és ahol nincsenek nagy földmozgások. Nálunk meg jönnek mennek a hektárok,mozognak a földek akár tulajdonviszonyilag, akár művelésileg.
nem figyeltétek meg, hogy még a jogszabályokban és a kiadványokban, valamint a sajtóban is értelmetlen összevissza hablatyolt, többszörösen összetett mondatokban nyilatkoznak erről az egész SPS bevezetésről??? Szerintém nég az sem érti aki ezt kitalálta, vagy túlságosan is érti, csak nem meri elárulni, hogy mennyit vesznek ki az agrárium zsebéből az új rendszerrel. Csak mindenki törödjön bele, mert a "fényes nyugat" is ezt csinálja. Szánalmas szolgalelkű bukott, talpnyaló politikushad bólogat Brüsszelben is.
Válasz #114. hozzászólásra
Kösz ,átolvastam,remélem ha az én orromba találnak pircinget az nem jár szankcióval.
Érdekesség pl:19.3ha alatt nincs ugaroltatási kötelezettség
Szerintem nincs ember ebben a tetves országban, akinek ezzel kapcsolatban "tiszta" lenne a kép. Én is csak tapogatózok egyenlőre.
http://www.szilberhorn.com/teruletalapu-tamogatasok
Én csak ezt az anyagot találtam használhatónak eddig.Ebben pedig az van írva:
"A támogatási jogosultságok az
alkalmazás első évében kerülnek kiosztásra,
2013. évi 100%-os névértéken. A tényleges
kifizetés ennél a tárgyévben kisebb lesz,
meghatározott „diszkont” szint lesz érvényes."
És mivel a bevezetés éve 2009 lesz, ezt csak aképpen tudom értelmezni, hogy a 2009es év lesz a bázis.
A másik oldala nagyon egyszerű, mindenért büntethetnek minden formában. Ha pl az ellenőr nem talál krotáliát a bikád fülében, akkor csökkenti a területalapúdat x%-kal. Vagy ha hiányosan vezeted a gazdálkodási naplót, akkor az anyatehéntartási támogatást. stb. ezer variáció lehet.
Akkor te még nem találkoztál igazán pofátlan földtulajjal. Azért még egy évig érdemes lett volna megtartani, ha bevezetik az SPS-t, akkor az uniós bázisjog is a tied lett volna.
Én már az idén adtam is vissza földet a gazdájának, mert annyira elpofátlanodott, hogy a teljes támogatást ráfizettem. Ja, a bázisjogot megtartottam, mert az pártunk és kormányunk ajándéka...
A földbérleti szerződéseim 08 12 31-én lejárnak,újabb 5-évvel meghosszabbítanám,érdekelne,mi a tarifa .
Eddig 20Eft/ha-ért béreltem,tisztában vagyok vele,hogy emelnem kell.
Válasz #101. hozzászólásra
Ez nagyon sokat vitt már mielőtt hozzánk került 4 évig sittet hordott . Meghát az idős is csak úgy Tsz-en kitákolta de majd talán egyszer kap új oldalkat . Amúgy 79-es ha jól tudom
Válasz #97. hozzászólásra
Most parkoló pályán van de szerdán befejezzük az étkezési kuki vágását és ha csak egy Claas jön akkor berúgom de ha kettő jön akkor pihen tovább és hétvégén fejezem be vele a többit
sajnos a pótkocsi nagyon szezonális dolog. lassan mindenhol vége a kuki aratásnak, utána még soká lesz nyár.
egyenlőre nem tudom, hogy egy vagy kéttengelyest vegyek, azért nem akarok alkudozni
de ha úgy alakul megtalállak
Válasz #76. hozzászólásra
A felnicsavarok köré szoktak egy karikát hegeszteni, hogy ne a csavarok érjék el az oldalt. Az oldalra meg valami ütközőt csinálnak: ez lehet vasból, de szoktak rá rakni deszkát is v. vastagabb gumit. Egyébként szerintem a HW strapabíróbb, erősebb, de az MBP-k is sokmindent kíbírnak, ha eltörik az alváza azt is meg lehet csinálni.
3430 hozzászólás
Válasz #128. hozzászólásra
Ez szerintem így igaz ,de akkor ezt a földet bérleti jogviszonnyal terhelten vetted,művelni sem tudod,ha az előző bérlő nem rugalmas csávó(2011ig)
Válasz #128. hozzászólásra
azt hiszem így lenne szerintem is.
ma halottam, hogy talán nem 2006 lesz a bázis év.
Válasz #127. hozzászólásra
Ez eddig OK,de ha teszem azt vettem földet, amire csak 2011ben jár le a szerződés, arra egy fillért sem fogok kapni.
Válasz #126. hozzászólásra
A bázisjogosultság a földdel együtt adható vehető,örökölhető,stb.Arra a 10ha földre valaki 2009-ben is igényel támogatást( az előző tulaj)tehát kell rá kapnod támogatást
Válasz #125. hozzászólásra
Hát én másképp értem,lásd 1114 hsz. Azt írja, hogy a támogatási jogosultságok a bevezetés évében kerülnek kiosztásra a regionális komponensnél is, ergo, ha 2010ben kapok 10 hektár földet, mivel 2009ben, a bevezetés évében nem igényeltem rá támogatást, nemlesz rátámogatási jogosultságom. deén örülnék neki, ha rosszul értelmezném az egészet.
Válasz #122. hozzászólásra
De adna. Történelmi bázisjogra nem(de ez a kisebbik rész) a regionális támogatást kapnám.
Válasz #120. hozzászólásra
Nem csak a bázisévet vitatják.Az az alapvetően alkotmány ellenes,hogy a földtulajdonosokat olyan vagyoni jogtól foszt meg a törvény ami t nem lehetett előre látni!Kettöség alakul ki a földpiacon lesz olyan föld ami a jogosultsággal bir ,és lesz ami nem.
Válasz #118. hozzászólásra
úgyis bevezetik ez a vörösök célja!!
Válasz #121. hozzászólásra
Az lehet, de ha közben nőne a területed valamilyen oknál fogva, a növekményre nem adná a támogatást.
Én a Haszonagrárba olvastam ezzel kapcsolatba egy cikket,és ott levezettek példákat. Azok szerint én ugyanannyit fogok kapni,mint most.
Válasz #118. hozzászólásra
CSak a 2006-os báziséven tökörésznek,azt vsz megvétózzák
Válasz #117. hozzászólásra
Szerintem az alapvető gond vele az, hogy nem ide találták ki. Ez frankón működhet nyugaton, ahol 20-30 éve kialakult már a birtokrendszer és ahol nincsenek nagy földmozgások. Nálunk meg jönnek mennek a hektárok,mozognak a földek akár tulajdonviszonyilag, akár művelésileg.
Válasz #117. hozzászólásra
Teljes mértékben igazad van.Remélem az alkotmány biróság visszadobja ezeknek a barmoknak ezt a törvényt!Egyébként nem lenne kötelező bevezetni!
nem figyeltétek meg, hogy még a jogszabályokban és a kiadványokban, valamint a sajtóban is értelmetlen összevissza hablatyolt, többszörösen összetett mondatokban nyilatkoznak erről az egész SPS bevezetésről??? Szerintém nég az sem érti aki ezt kitalálta, vagy túlságosan is érti, csak nem meri elárulni, hogy mennyit vesznek ki az agrárium zsebéből az új rendszerrel. Csak mindenki törödjön bele, mert a "fényes nyugat" is ezt csinálja. Szánalmas szolgalelkű bukott, talpnyaló politikushad bólogat Brüsszelben is.
lesz.rom nagy ívben, csak 2 ha területről van szó, de még lesz olyan, hogy megkeresnek, mert félnek a parlagfű kommandótól.
Válasz #114. hozzászólásra
Kösz ,átolvastam,remélem ha az én orromba találnak pircinget az nem jár szankcióval.
Érdekesség pl:19.3ha alatt nincs ugaroltatási kötelezettség
Válasz #113. hozzászólásra
Szerintem nincs ember ebben a tetves országban, akinek ezzel kapcsolatban "tiszta" lenne a kép. Én is csak tapogatózok egyenlőre.
http://www.szilberhorn.com/teruletalapu-tamogatasok
Én csak ezt az anyagot találtam használhatónak eddig.Ebben pedig az van írva:
"A támogatási jogosultságok az
alkalmazás első évében kerülnek kiosztásra,
2013. évi 100%-os névértéken. A tényleges
kifizetés ennél a tárgyévben kisebb lesz,
meghatározott „diszkont” szint lesz érvényes."
És mivel a bevezetés éve 2009 lesz, ezt csak aképpen tudom értelmezni, hogy a 2009es év lesz a bázis.
A másik oldala nagyon egyszerű, mindenért büntethetnek minden formában. Ha pl az ellenőr nem talál krotáliát a bikád fülében, akkor csökkenti a területalapúdat x%-kal. Vagy ha hiányosan vezeted a gazdálkodási naplót, akkor az anyatehéntartási támogatást. stb. ezer variáció lehet.
Válasz #112. hozzászólásra
Ha van időd és kedved ezt a bázislogosultságot egy kicsit bővebben kifejthetnéd ,nekem legalábbis nem tiszta akép .
Válasz #111. hozzászólásra
Akkor te még nem találkoztál igazán pofátlan földtulajjal. Azért még egy évig érdemes lett volna megtartani, ha bevezetik az SPS-t, akkor az uniós bázisjog is a tied lett volna.
Én már az idén adtam is vissza földet a gazdájának, mert annyira elpofátlanodott, hogy a teljes támogatást ráfizettem. Ja, a bázisjogot megtartottam, mert az pártunk és kormányunk ajándéka...
Nálunk mostanában amik kivoltak írva 40000ft/ha-on voltak kifüggesztve.
Válasz #107. hozzászólásra
Ez a lejáratot követő 30nap után igaz.
(ha jól tudom)
Kösz az infókat
Válasz #104. hozzászólásra
én 1500ft/Ak fizetek
Akkor igyekezz a megújítással, mert ha a lejárat után viszed be, a földhivatal visszadobja, hogy függeszd ki, gondolom azt el akarnád kerülni.
én 1000-1600ft/AK fizetek,vagy 35kg búza/AK.30AK földek.
Felénk 45kg étkezési búza ára/AK.
A földbérleti szerződéseim 08 12 31-én lejárnak,újabb 5-évvel meghosszabbítanám,érdekelne,mi a tarifa .
Eddig 20Eft/ha-ért béreltem,tisztában vagyok vele,hogy emelnem kell.
Nálunk volt mikor 96 mázsa kuki volt rajta
Ez nagyon sokat vitt már mielőtt hozzánk került 4 évig sittet hordott . Meghát az idős is csak úgy Tsz-en kitákolta de majd talán egyszer kap új oldalkat . Amúgy 79-es ha jól tudom
Válasz #99. hozzászólásra
azért ez a pót már megjárta a hadak útját rendesen
Válasz #98. hozzászólásra
Ez sokkal egyszerűbb nem kell alakítgatni és bírja mert már 6 éve fennvan
Válasz #97. hozzászólásra
Most parkoló pályán van de szerdán befejezzük az étkezési kuki vágását és ha csak egy Claas jön akkor berúgom de ha kettő jön akkor pihen tovább és hétvégén fejezem be vele a többit
Válasz #95. hozzászólásra
köszi, de ismerem a technikát.
a fligel-től meg lehet venni a zárat
Csá! jó a kombájn?A pótra én is kiváncsi vagyok.
Ha érdekel akkor jobban körbe fényképezem az egészet mert középen kivan kötve láncal is
Válasz #88. hozzászólásra
Adok egy tippet hogyan kell megcsinálni alulnyílósra az mbp-t figyeld az avataromat
Válasz #93. hozzászólásra
Rosszul mondod mert nem vág el tarlón de a pocsolyában nagyon sok erőt kér az 1600-as gumi . Az 1200-as már jó minden hova
Válasz #92. hozzászólásra
A szélesebb (12,5 ill.16 9) nem vág el annyira a sárban, de közúton meg a keskenyebbet szerették az IFÁsok.
Válasz #91. hozzászólásra
A szélesebb kerék jobb és strapabírob jobban fekszik az uton szálításkor igaz?
Válasz #90. hozzászólásra
Többféle méret is van, a 6011-en lehet pl: 12,5x20, 9,5x20 de lehet más is. A 8011: 16x20, 11,5x20...
Lehet hülyeséget kérdezek de a HW milyen kerék van széles vagy keskeny?
az igaz, mert ami jó meg olcsó is hamarelkel!Főleg az a leg rosszabb ha hozád közel van!
Válasz #85. hozzászólásra
időnként megjelink jó vétel, de azonnal kell akkor menni
Válasz #84. hozzászólásra
Ha nem használod sokat akkor ki lehet bírni az egytengelyest is, mindennap azzal menni viszont nem kellemes.
Válasz #78. hozzászólásra
a hw szélesebb
Válasz #82. hozzászólásra
Ja igen ha kihasználatlan meg gondolandó mennyiért vegyél!
Én nem szaladok el.De te mire meg gondolod magad elkel.
Válasz #79. hozzászólásra
nekem a földjeim aszfalt mellet vannak 80%-ban. a legmesszebb földem sincs 3 km-re a házamtól
Válasz #82. hozzászólásra
Ha gyakran kell szűk helyekre bejárni vele, akkor az egytengelyes jobb.
Válasz #80. hozzászólásra
sajnos a pótkocsi nagyon szezonális dolog. lassan mindenhol vége a kuki aratásnak, utána még soká lesz nyár.
egyenlőre nem tudom, hogy egy vagy kéttengelyest vegyek, azért nem akarok alkudozni
de ha úgy alakul megtalállak
Válasz #76. hozzászólásra
A felnicsavarok köré szoktak egy karikát hegeszteni, hogy ne a csavarok érjék el az oldalt. Az oldalra meg valami ütközőt csinálnak: ez lehet vasból, de szoktak rá rakni deszkát is v. vastagabb gumit. Egyébként szerintem a HW strapabíróbb, erősebb, de az MBP-k is sokmindent kíbírnak, ha eltörik az alváza azt is meg lehet csinálni.