Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Direktvetés, no-till. új
- Szőlő felvásárlási árak új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
1537 hozzászólás
Válasz #236. hozzászólásra
pár éve ment oda akkor 820.2-es mtz-jük volt,és krumplit is termelnek,ja és hívők.
Válasz #234. hozzászólásra
Kihez?
Válasz #232. hozzászólásra
Aha az hogy földet bérel 9db Fedndnek azdt hiszem. De hogy földet vásárolt 9db Fendnek az baxik.
Válasz #233. hozzászólásra
arrafelé sok nagy még szét nem szabdalt tábla van.lakik arra pár ismerősöm.Volt 1 régi ekém az is sámsonon kötött ki!
Válasz #228. hozzászólásra
Béreltem,26 AK/ha.
Válasz #227. hozzászólásra
Már úgyvan ahogy írtam,eggy tsz,9 db. fendett vett az axiáltól,és nyomul arra.Valószínű messze vagy a határtól.
Válasz #225. hozzászólásra
haláli jó hely ismerem
Válasz #226. hozzászólásra
a hatrongyosi az igazi!
de finom étket tudnak ott csinálni !
Válasz #226. hozzászólásra
de nem bogárzói földet vettél tán?
Válasz #207. hozzászólásra
Nagyon melléfogsz a román földekkel. Romániábann gyakorlatilag nincs is földpiac. A bankok csak beltelket fogadnak el fedezetnek.
Ja és a románok másképp gondolyák a főld eladás (haza eladás) témát. Itt a fogattatás e térn nem lesz olyan benyaldosós mindt ahogy a "magyar" teszik az "osztrákkal".
Igen,de a legújjabb földem is közel lessz hozzá,jövőhéten mérik ki.
Válasz #224. hozzászólásra
ja,akkor közel az igási koccintó!
Válasz #221. hozzászólásra
xxxxxsámson,ennyi elég?
Válasz #222. hozzászólásra
csongrád megye
Válasz #217. hozzászólásra
békés megye.és te?
Válasz #219. hozzászólásra
rólad is csak annyit tudok ,hogy makón túl.......
Válasz #216. hozzászólásra
nekem is lejárt. majdnem odamentem az emberhez
Válasz #217. hozzászólásra
Mert?
Válasz #213. hozzászólásra
Válasz #215. hozzászólásra
ez nagy segítség volt!
Válasz #211. hozzászólásra
Nem én hanem a druszám valószínű, én is néztem hogy mi van az opálban mikor vittes a skacot suliba, de arra gondoltam hogy zöldkönyves továbbkébzés van, azon voltál te is???????
Válasz #214. hozzászólásra
falubeli
Válasz #212. hozzászólásra
te merre gazdálkodsz?
Válasz #212. hozzászólásra
Én xxx-ra,te?Írd,majd törlöm.
Válasz #208. hozzászólásra
aha.majd hallatszódik..elsőként ő túrbózta fel az árakat nállunk akkoriban,hogy földhöz jusson.nekünk is esett ki föld meg a másiknak is.
Válasz #209. hozzászólásra
tegnap nem te voltál némedin a művházban továbbképző tanfolyamon?
mi kicsik egyenként lófaszt se tudunk a tőke ellen tenni.
itt a szomszéd faluban ahol szinte a madár se jár már 2 külföldi cég használ 1300ha jó földet high tech gépparkkal.szerintem külföldiek cégeket fognak venni amik jó sok földet bérelnek onnan egyenes az út,hisz abszolút elővásárlók.(trükközni lehet azért)
úgy hallottam debrecen környékén már évek óta 1,5-2mft 1 ha föld.
Válasz #204. hozzászólásra
Szerinted a termelésből mikor jön vissza a 3-5 millás föld ár a kis hazánkban???????? Ezekhez az árakhoz valami nagy változásra van szükség vagy mást kell rajta kezdeni!!!!!!!
Válasz #206. hozzászólásra
Kire gondolsz,mert akire én,az nem ment tönkre,jól megy neki.
Válasz #204. hozzászólásra
Az oszták bejon a határszélen 30-40 km-ert,a magyar,meg kimegy romániába 30-40 km-ert.
Válasz #201. hozzászólásra
na meg volt aki felverte az árakat,és bérleti díjakat!akkoriban megvette az összes létező területeket alólunk, meg a másiktól, most meg tönkre ment
Válasz #203. hozzászólásra
Én szoktam nézni a kifüggesztést az interneten,a kifüggesztett értékek jóval alacsonyabbak,mint a médiában.
Idegeskedj,ha a külföldi, kiskapu használata nélkül is vehet földet újra megduplázódik az ára.
na megyek sámsonba
Válasz #200. hozzászólásra
ha azt nézzük amink van,akkor kurva jol jártunk,de többet nem nagyon tudunk venni,mert akinek kellett a pénz az már eladta a földjét ,sokan pedig erre játszottak ,hogy sok pézért adják el ,erre vártak lassan elkezdik eladogatni,nekem nem ér meg ennyit, sőt sokér én is eladom
Válasz #200. hozzászólásra
Én nem idegeskedek,nállunk a földpiac már megállt.Volt aki saját magára vert rá,most rájott,hogy sokkal kevesebbért is kap.
Válasz #199. hozzászólásra
Írhattam volna azt is ,hogy a föld ára a 80szorosára emelkedett... A legjobb befektetés volt idáig a földvásárlás.
Válasz #198. hozzászólásra
aranykoronát már nem nagyon nézik a külföldiek,nekik a heki számít,ez a föd is 100 fölé jön ki aranykoronánként
Válasz #187. hozzászólásra
Miért? Azt gondoltad volna,hogy az 500ft/AK ár felment a nyolvanszorosára?
Válasz #182 hozzászólAz is marha és mutogatni kell aki ennyit fizet hogy dolgozhasson,meg rizikózhasson ebben a csoda világban!!!!!!
Válasz #183. hozzászólásra
mink aratásban 3000ért oda adtuk az összeset!amikor meghallodtuk az árat,szerződést kötöttünk.rá 1 hétre megzuhant az ára volt úgy hogy 1800ért kötöttek!majd sokáig 2400ért!sokan rágták a kefét hogy ennyi pénzért nem adják oda,de kénytelenek voltak tárolója sok embernek nincsen sajnos
Válasz #193. hozzászólásra
van ezen kivül még 150 hekije,ő nyugdijas állatorvos kettős állampolgár,bérbe adja ,egy haverom müveli teljes támogatásért
Válasz #192. hozzászólásra
Ott elhiszem,mindeggy,hogy az osztrák parasz jobbra vagy balra megy 30-40 km.-ert fszántani,de 300-400-ra nemfog jönni.Itt is a közeliek kimentek romániába,8 mázsa terményt adnak bérletbe.A románnak magas összeg.
Válasz #190. hozzászólásra
16 ha.-al mit ér,azon nemtud farmot alapítani.Amúgy meg művelteti?Műveli?Rengeteg fuvarköltség stb.
Válasz #189. hozzászólásra
2 éven belül,sajnos,de a nyugati határszélen már most közelíti
Válasz #185. hozzászólásra
hát én nagyon hülye vagyok! nem tudom megérteni, hogy miért adnak 1 ha földért 1,5-2 millát. épp eszü ember nagy mennyiségben nem vesz ennyiért földet. az más dolog ha üvegházat akarok építeni és valami nagyon intenziv dolgot csinálok
Válasz #187. hozzászólásra
bocs,de már van,tegnap vittek el előlem a németek 16 heki 6 aranykoronaás földet,750/ha-ért csak gabonára jó a föld,ő meg röhögött náluk az ilyen 8-10 misi
Válasz #185. hozzászólásra
Szerintem 1,5-2 millió/hektár soha nem lesz.
Válasz #184. hozzászólásra
De neked nem az elinduláshoz kell,a fejlesztéshez.Hamarabb bejön,mint a lottó.