Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ 1221 traktor új
- Claas Lexion vélemények új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Hirdetés
1537 hozzászólás
Válasz #84. hozzászólásra
nemrég raktam el a mocit de már alig várom a tavaszt,hogy gurulhassak.
Válasz #79. hozzászólásra
(Ha én nyernék a lottón , amit nagyon nem szeretnék , akkor a mezőgazdaság közelébe se mennék jópár évig )
Válasz #80. hozzászólásra
nem értem miért kéne úgy ragaszkodni a földhöz. én pl. 1 millát biztos nem adnék 1ha földért felénk.
Válasz #81. hozzászólásra
Oké megbeszéltük itt hagyunk mindent és beleszarunk az egész rohadt globalizált világba .
Válasz #79. hozzászólásra
De csak ugy hobibol!! Ha egyáltalán tudnám ugy kezelni..De egy STS-t biztos hogy venék!Hogy végre kiprobálhasam hogy mijen is lehet..
Válasz #78. hozzászólásra
Mindegy hova csak legyenek szép csajok teqila és egy harley panhead meg kocsmáról kocsmára járni még azsem érdekelne hogy az ég alatt alszom vagy mit eszek holnap csak falni a nőket a piát és az utat .
Válasz #74. hozzászólásra
ha mexikoba mész motorozni feltétlen szoljál megyek veled.
Srácok aki igazán nyitot szemel jár az látja hogy akik idáig hietetlenül jol pörgeték a dolgokat azok is leáltak akik mindenbe belefogtak azok lenyugotak és akik idáig halani sem akartak a földröl azok most veszik szoval csak van bene valami!!PL most nem jár ugy biztosan mint a lakó ingatlan hogy majd a felére zuhan és még ugy sem eladhetó!!
hát, ha én nyernék a lottón, akkor nagyos sok földet vennék még, és brutál gépeket!
Mehetsz akár hawai- ra is!!Ott is vanak derék magyar csavargók akik tényleg csak sütkéreznek a napon!!Ott ahova mi még sok sok pénzért sem jutunk el mint turista!!
Válasz #72. hozzászólásra
nem sokat tv-zek de ha igen akkor főleg Discoverit nézek , de inkább csak meló alvás fórum .
Válasz #72. hozzászólásra
de egy földtulajdonos gazgálkodó az nem lottónyertes és nem is lehet általánosítani se
Válasz #70. hozzászólásra
Ez tényleg igy van!! Ahol minden tuti és frankó..De néz körül itt minden és mindig változik semi sem biztos és álandó!!Ugyhogy itt más a szitu..
Válasz #66. hozzászólásra
Ne is mond 100 millával meg sem állnék az usáig és csavargó lennék . Élni egyik napról a másikra sok kétes mexikói luvnyával és jó mexikói teqilával végig motorozni egész texast floridát kaliforniát új mexikót és csak lenni a világban nem gályázni egyfolytában .
Szép kis álmok tiszta Easy Rider feeling
Válasz #53. hozzászólásra
Erre is.......
Válasz #69. hozzászólásra
Ezek szerint nem nzel tv -t igaz ott inkább a régebieket látni!!De ezel nyugaton is igy jártak sokam mármint az 5 lotóval!Azt mondják kihoza az emberböl az...
Sajnos a mai befektetők mellet a 100 milla csak kispályás tőke.
Válasz #59. hozzászólásra
mint ahogy leírtam, 100 millió banki kamatban is havi 500.000, és ez hozam, ezzel nem állnak szemben költségek. Jelenlegi életformám igen nagy formátumú, bőven az átlag fölött élek, de így is kijövök 150-200 alatt. havi nettó 500-ból 300-at meg tudnék takarítani, ami azt jelenti, hogy nemhogy csökkenne, vagy elapadna a vagyon, hanem növekedhetne is.
Persze ha valaki azt hiszi, hogy ez oltári nagy pénz, az téved, kaszinó és lóverseny nélkül is eltapsolható egy fél év alatt.
De nem is ez a lényeg. Ha valaki ért a pénzhez, akkor a kicsit befektetve kicsiket növekszik, nagyot befektetve pedig nagyon. Ha nem ért hozzá, akkor senki nem menti meg, ígyis-úgyis tönkre megy.
Válasz #67. hozzászólásra
Mert vannak olyanok ?
Én nagyobb biztonságban érezném magam ha 100 millióm földbe fektetve lenne, mint ha bankba tenném.
Válasz #66. hozzászólásra
Persze de ha egy két rosz huzás??Vagy egy soha nem látot ujabb válság?? Látátok már a tévében a hatalmasat bukó magyar lotó nyerteseket??Pedig azok nem 100M nyertek..
azért 100 millával már sokat lehet kezdeni. főleg ha az embernek van egy kis sütnivalója
Válasz #62. hozzászólásra
Nem azok a vevök másra pájáznak!!De ezt mindenki tudja..
ha valakinek tele a töke a mg-vel adja bérbe a földet 5 évre adómentesen,és várjon az áremelkedésre,de sok részaránytulajdonos felénk azt hiszi,hogy az ő 30ak-ja egy szép nagy osztatlanban valahol milliokat fog érni,na arra hiába várnak......
Válasz #60. hozzászólásra
Persze sokan élnek nélküle.. De tudod mijen bizonytalan a flaszter a lábuk alatt!! Meg semihez sincs kötödésük..Énnekem meg van hova kimenem és fel s alá sétálnom egy egy területen erdö sávban vizparton..És senki sem kerget és kergethet el.. de öket!! Már a buszmegálóban felökik meg a parkban a más kutyája után piknikezhet is..
Nekem eszembe sem jutna eladni. De ha mégis ilyenre adnám a fejem, kivárnám a moratórium végét. Az nagyot fog dobi és erre pályáznak a vevőid.
Válasz #58. hozzászólásra
Aki most földeket szed össze befektetési céllal,attól isten ments földet bérelni! Nekem van 1 ilyen tag,ennek fizetek a legtöbbet meg a leghamarabb.Jóformán minden évben tendereztetné az embert.Inkább megadom neki csak ne futkozzon sehova.
Ugyis tele vagyunk osztrákkal meg angolokkal,nem kell hogy idehozzon még valami terjeszkedő nációt.
Én legszívesebben megvenném még a maradék bérleményeimet akár hitelre is.
a mezőgazdaságon túl is van élet!
Válasz #55. hozzászólásra
Fecó ha ezt igy látod akor azon gondolkoz el hogy azal a kapot 100m hol tudnád magadnak meg a családodnak ezt a hasonló életformát kialakitani?? Mert mint ahogy olvasuk nyugaton nem!!Kelet az meg zürös...Nos akor??Vagy lemondasz az életformádrol és egy másikat kezdesz..
Igen és utánna jöne a baráti bérleti dij??Ugye.. Nálunk egy kis srác eladot a spekulánsoknak egy kisebb erdöt potom bénzért!! Majd az hirtelen gazdát cserélt persze sokal töbért!!Mikor a kisrác rájött hogy kib roszul járt odament alkudozni hogy legalább a vágáskor a gajat meg a botfát elhoszhasa a sajátjábol!! A Vevö hatalmas pofával elzavarta hogy mit akar hisz ö ki van fizetve és halgason.. Ugyhogy én manapság ezt látom magam elött mint negativ példa!!
Válasz #48. hozzászólásra
ha földet próbálok venni olyantól aki tsz-utódnak adja bérbe én is mindig a föld árának banki kamataival érvelek,de nem nagyon hat rájuk.
Válasz #54. hozzászólásra
kardosferenc@me.com
Válasz #52. hozzászólásra
hát ezaz. Én egy ideje már úgy gondolom, hogy tisztességesen persze, de mindenki jobban jár, ha a saját céljait és boldogulását tartja szem előtt, mert a mi kis országunk népe nem igazán töri magát, hogy megvédje a tagjait... az utóbbi időben emberileg nagyon sok ismerősömben csalódtam, nézzétek el nekem, de én a saját céljaim előbbre tartom a "nemzetnél" (ami már szinte nincs is... sajnos)
Tudsz dobni, 1 mél címet?
Válasz #45. hozzászólásra
Templom= sok-sok legálisan adómentes lóvé!!!!
Vagy nem erre gondoltál??(még visszavonhatom)
Válasz #50. hozzászólásra
Ebben is van valami..most a vidéken ki is alakult egy ijen!Hogy adig fél lábon is kibirjuk valahogy és majd az ér töbet is..AMásik meg az hogy iluziója senkinek ne legyenek--Kevés becsületes ember lesz már akor aki csak azért is egy otani fiatalnak fogja adni netán kevesebért is!!Ha ez a tendencia marad akorra az emberekböl ki vesz a jó akarat!!!
bocs, elszámoltam, 2,4 milliót
Válasz #46. hozzászólásra
Igen de azért iluziója senkinek se legyen!! Ök is csak életképes területeket akarnak maguknak--TSZ rt Bt kft meg ijeneket a kicsiket csak majd a mükedvelök veszik abban bizva hogy majd csak bukik mindenki.. De a maradék földre meg a még müködö és gyarapodni akaró emberek fognak nyomulni..
ti mind vennétek földet,ha bírnátok,de ha mindenkinek azt mondjátok,hogy ne add el,akkor kitől fogtok venni??
Válasz #36. hozzászólásra
Én a helyedben elgondolkoznék rajta. Ez azt jelenti, hogy úgy 60-70 ha-od lehet. Ennyiből nem lehet főállásban megélni, nem lehet rá beruházni, stb. Ölöd bele a munkát, ls a pénzt, és a végén marad valami kevés, ha marad. Mi úgy 30-40 eFt-ot tudunk eltenni (+a saját földek után a bérleti díj értéke), ha te ugyan ezt tudod, akkor keresel évente 240 eFt-ot.
Ha eladod az egészet, és az árát be teszed a bankba, kamatozik évi nettó 6 milliót adózás után tisztán, bármilyen erőfeszítés nélkül. Ez havi 500.000. Ezen felül van az, amit még megkeresel, merthogy visszabéreld a földjeidet, és műveled tovább. Ha van befektetési ötleted (jó!), akkor abba fektetve jóval több hasznot hozhat, így még magasabb lehet a hozadéka.
Jelenleg csak spekulációs célokkal érdemes földbe fektetni, mert termelésből kigazdálkodhatatlan. Spekulálni pedig csak az spekulálhat, akinek elveszteni való pénze van, az a nagyok játéka.
Én egy ilyen ajánlatot életem lehetőségének tartanék. (mondjuk a mi esetünkben, mivel drágább erre a föld is, több is van, és megvetetném velük a kft-t is, amit én kérnék az 10 számjegy lenne, de a nagyságrendi arány hasonló). Én adnám.
Válasz #41. hozzászólásra
tudod több föld több gond!
télen szoktam járni előadásokra és találkozom igazán nagy gazdákkal. én a közel 200 hekimmel vagyok ott a legelégedettebb. akinek a legtöbb van, annak sir a szája a legjobban
Moratórium után várhatóan 2-3 milla lesz egy hektár. Csak sejtem erre megy ki a játék :D
Válasz #44. hozzászólásra
Na ezt + miből dobta a gép
Válasz #42. hozzászólásra
Na nem véletlen nem vagy Te csóró gyerek
Válasz #40. hozzászólásra
Én inkább csak eljárnék..
Válasz #40. hozzászólásra
Én meg építenék mellé egy templomot.......
Válasz #39. hozzászólásra
Akkor sem ha 100 hekiből lenne 2000 ??????
Válasz #38. hozzászólásra
én nyitnék annyi pénzből egy kuplerájt
Válasz #26. hozzászólásra
én még 100 km-rel se mennék arréb, nemhogy 1000-rel
Válasz #34. hozzászólásra
Így igaz ! 100 misit nem nehéz eldorbézolni a semmire !!!!